Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@season už sa tešíííím
@ucitelka70 sebe na tričko si netrúfam, za prvé by som skrachovala na spotrebe látky, keďže som pomaly širšia ako vyššia 😀 😀 😀 a ani nie som nejak moc zručná. Ešte som nešila oblečenie, len jedny tepláky dcérke (prešila som overal), pár návliečok na vankúšiky a asi od 15tich rokov si skracujem všetky nohavice (mám len 155cm na výšku). Preto ma napadlo pyžamko pre syna, reku keby sa aj nepodarilo, tak to nikto neuvidí 😉 . Tak ale na niečom sa treba naučiť, nie?
Jo a ešte som ušila pár Tilda anielok, neterkám. To je tak asi všetko...
a ak by som si s Vami objednala, tak tiež až niekedy v januári, prípadne aj február by mi nevadil. Teraz idú vianoce a je treba zaplatiť aj poistku na auto... tak teraz nemôžem
slovenska hromadka MTX - baby, vsak budete niektora chciet nieco z tohoto nizsie...
inak, ja mam obojlic 225 gramovy, dost je hruby, a toto este hrubsie? to aby sme rychlo sili, lebo o chvilu bude jar a bude v tom bude teplo
🙂
Oboulíc proužek azur modrá+béžová
Oboulíc proužek plnobarevný azur+stř.modrý
Oboulíc proužek plnobarevný azur+král.modrý
alebo maju krasne prukovane fineriby (ja si prosim modro-biele 🙂 ), ja som z nich teraz sila rolacik a tricko, perfektne..
baby, skúste, ci to funguje https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
ahoj, mám dotaz na zkušené šičky 😀 čím lemovat kolem krku tričko z jednolícu? těmi patenty co mám doma mi to přijde blbý, jsou docela tlustý 😖
@michamicha ja nevim, jak moc tenky je ten jednolic, ale pokud se nevychrochtava, tak muzes i tim.. strihnout o par cm. kratsi, hezky natahovat a je to. jinak lemuju vsim moznym bavlnenym upletem.. oboulicem, fineribem, vyplnkem..
Tuším som namotaná až hrôza, ako sa da samu seba zblbnúť, to je sila! 😀 😀 😝 Večer tu budem zase a pilovať tabulku, snád to zvládnem 🙂
@season skúsim pozrieť tú tabuľku, ide to dobre, len musíš mať účet na gmaili.... ja aj mám, len heslo neviem...... skúsim sa znova zaregistrovať a dačo vykuchtím v rámci učenia...... a ako pozerám, oni majú aj tak dovolenku od 21.12. do 4.1. a to by šlo, už všetko pripravené by sa poslalo 5.1.???
@martinkah ahoj, tak hoď nejaké foto
@season funguje..... suuuuper
a toto aké môže byť?
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@crawler Jsem ráda, že jsem v Tvých očích vyhrála soutěž o nejvtipnější postelovou historku 😀
Jinak já tu stále straším a od 5 do 6h jsem bulela, že chci rodit doma a že nechci do porodnice... Holt musím dožít večera, kdy definitivně umře poslední naděje na porod doma (odjede mi PA), a pak se doufám dostaví smíření s tou porodnicí... ach jo... jdu se objednat na další poradnu, neb nic nenasvědčuje tomu, že bych měla v dohledné době rodit...
@rebelie Nehaž flintu do žita, třeba porodíš jak jedna holka, co chodí na BC, ta rodila tuším dvakrát tak překotně, že sotva stihla odejít na záchod/do koupelny a podat si ručník na chycení dítěte 😀 Mě dnes moje PA potvrdila mé pozorování, že už dítě hodně sestouplo a má skloněnou hlavičku, tak snad mě už nebude napínat moc dlouho...
@rebelie to čekání je hrozný, to znám ☹ já nakonec teda přenášela jen týden, ale v pátek jsem měla jít na kontrolu do porodnice s tím, že když do pondělka neporodím, tak v pondělí nástup na vyvolání, ale nakonec si mě tam nechali už v ten pátek a porodila jsem za 6 hodin od nástupu na porodní pokoj a celou dobu jsem si telefonovala nebo smskovala se ségrou, protože manžel dorazil až v půl 4 odpoledne (byl vyzvednout staršího syna u babičky na Moravě) 🙂
@michamicha Mně zatím nevadí přenášení (ivuska by nás opravila, že do 42tt se nejedná o přenášení), mně mrzí, že přijdu o možnost porodit doma... a jak se ukazuje, potřebovala jsem to aspoň zkusit, a pak se třeba pokorně odklidit do porodky, ale to, že pojedeme do té porodnice rovnou je pro mě zatím těžko zkousnutelné... Vyvolávání a podobné legrácky si zatím vůbec nepřipouštím...
@ucitelka70 to je taky material ako na polokosieliach, prijemny, ale nie velmi pruzny...
myslis foto mojich vytvorov? ci latok? 🙂 latky su perfektne, diela take ako mozu byt, ked clovek videl sijaci stroj prvykrat pred 4 mesiacmi 😀 moj syn ako 3-rocny vedel stiahnut fotky do pc, ja mam 33 a neviem to (a synator je v skolke 😀) ale skusim ked mensi zaspi 🙂
@rebelie Jojo, přesně tak 😀 Ale fakt tě chápu, já jsem přenášela obě děti, u Klárky to nakonec zkončilo vyvoláváním 10 dní po termínu (na to bych dneska nepřistoupila) a Ondra se narodil spontánně 6. den po TP... A chápu i tvůj pocit, jak se ti do té porodnice nechce, to já teď vnímám úplně stejně a doufám, že bude dítě rozumné...
tak pridavam aj ja foto mojich dielok - ten rolacik s boxerkami, to su uplne krajcisrke zaciatky, autickove tricko je posledny vytvor (opakujem, sijem 4 mesiace 😀) material detivbavlnke, ten rolak a boxerky z rovnakej latky su z biobavlneneho obojlicu z MTX ..kvalita foto biedna - 1) fotit neviem, 2) fotene na kompakte, ktory uz sluzi iba hracka pre deti
viete co, clovek tu da nejake fotky a tesne ho predbehne @terezita, sice len "drobnostou" na jej pomery, no nemat potom komplexy.. zo sicich aj fotografickych (ne)schopnosti 🙂
nafotila by som aj slonikove tricko ala ottobre a terezita, to ma ale dnes premieru v skolke
@macin73 dakujem 🙂 z rubu radsej nefotim, site bez overlocku
@macin73 dumlatek tecka cezet neboli u mraze
@martinkah se omlouvam.. 😅 tusit to tak pockam do vecera. kdyz ja chtela jeste poskadlit petru, nez zmizim ven 😀 ony ty fotky vypadaji lip, kdyz se foti na jednobarevnem podkladu. toz to cvakam na prosteradle nebo na dece a pak to uz samo vypada uplne jinak. ja fotit jinak taky vubec neumim 😅
a nechapu, proc mas komplexy, ja spodky sit neumim a rolaky taky ne 😀 tenhle tunel je brnkacka a je to rychle raz dva.
@aerin jojo, je. zacinam si myslet, ze se mi puvodne nelibila jen kvuli tomu, ze mi nesedel ten svetle zeleny odstin 😀

Já teda tašky a kabelky nenosím - jedině bágly, ale ta soví taška je tak dokonale úchylná, že s ní snad budu chodit na nákupy 😀 Car - krásné látky - krásné kombinace! Co takhle dát na jaře srazík šiček - poznávací znamení: sova všude, kam se podíváš?