icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
14. dec 2011

Já teda tašky a kabelky nenosím - jedině bágly, ale ta soví taška je tak dokonale úchylná, že s ní snad budu chodit na nákupy 😀 Car - krásné látky - krásné kombinace! Co takhle dát na jaře srazík šiček - poznávací znamení: sova všude, kam se podíváš?

ucitelka70
14. dec 2011

@season už sa tešíííím

gucz
14. dec 2011

@ucitelka70 sebe na tričko si netrúfam, za prvé by som skrachovala na spotrebe látky, keďže som pomaly širšia ako vyššia 😀 😀 😀 a ani nie som nejak moc zručná. Ešte som nešila oblečenie, len jedny tepláky dcérke (prešila som overal), pár návliečok na vankúšiky a asi od 15tich rokov si skracujem všetky nohavice (mám len 155cm na výšku). Preto ma napadlo pyžamko pre syna, reku keby sa aj nepodarilo, tak to nikto neuvidí 😉 . Tak ale na niečom sa treba naučiť, nie?
Jo a ešte som ušila pár Tilda anielok, neterkám. To je tak asi všetko...

a ak by som si s Vami objednala, tak tiež až niekedy v januári, prípadne aj február by mi nevadil. Teraz idú vianoce a je treba zaplatiť aj poistku na auto... tak teraz nemôžem

martinkah
14. dec 2011

slovenska hromadka MTX - baby, vsak budete niektora chciet nieco z tohoto nizsie...
inak, ja mam obojlic 225 gramovy, dost je hruby, a toto este hrubsie? to aby sme rychlo sili, lebo o chvilu bude jar a bude v tom bude teplo
🙂

Oboulíc proužek azur modrá+béžová
Oboulíc proužek plnobarevný azur+stř.modrý
Oboulíc proužek plnobarevný azur+král.modrý

alebo maju krasne prukovane fineriby (ja si prosim modro-biele 🙂 ), ja som z nich teraz sila rolacik a tricko, perfektne..

season
14. dec 2011
michamicha
14. dec 2011

ahoj, mám dotaz na zkušené šičky 😀 čím lemovat kolem krku tričko z jednolícu? těmi patenty co mám doma mi to přijde blbý, jsou docela tlustý 😖

terezita
14. dec 2011

@michamicha ja nevim, jak moc tenky je ten jednolic, ale pokud se nevychrochtava, tak muzes i tim.. strihnout o par cm. kratsi, hezky natahovat a je to. jinak lemuju vsim moznym bavlnenym upletem.. oboulicem, fineribem, vyplnkem..

season
14. dec 2011

Tuším som namotaná až hrôza, ako sa da samu seba zblbnúť, to je sila! 😀 😀 😝 Večer tu budem zase a pilovať tabulku, snád to zvládnem 🙂

ucitelka70
14. dec 2011

@season skúsim pozrieť tú tabuľku, ide to dobre, len musíš mať účet na gmaili.... ja aj mám, len heslo neviem...... skúsim sa znova zaregistrovať a dačo vykuchtím v rámci učenia...... a ako pozerám, oni majú aj tak dovolenku od 21.12. do 4.1. a to by šlo, už všetko pripravené by sa poslalo 5.1.???

ucitelka70
14. dec 2011

@martinkah ahoj, tak hoď nejaké foto

ucitelka70
14. dec 2011

@season funguje..... suuuuper

ucitelka70
14. dec 2011
rebelie
14. dec 2011

@crawler Jsem ráda, že jsem v Tvých očích vyhrála soutěž o nejvtipnější postelovou historku 😀
Jinak já tu stále straším a od 5 do 6h jsem bulela, že chci rodit doma a že nechci do porodnice... Holt musím dožít večera, kdy definitivně umře poslední naděje na porod doma (odjede mi PA), a pak se doufám dostaví smíření s tou porodnicí... ach jo... jdu se objednat na další poradnu, neb nic nenasvědčuje tomu, že bych měla v dohledné době rodit...

terezita
14. dec 2011

@caramilla jsem ted smikla na tu velkou tasku a to ma nejake megaobri rozmery! to bude snad pytel na brambory ci co.. 😝 😅 😀

ivuska.h
14. dec 2011

@rebelie Nehaž flintu do žita, třeba porodíš jak jedna holka, co chodí na BC, ta rodila tuším dvakrát tak překotně, že sotva stihla odejít na záchod/do koupelny a podat si ručník na chycení dítěte 😀 Mě dnes moje PA potvrdila mé pozorování, že už dítě hodně sestouplo a má skloněnou hlavičku, tak snad mě už nebude napínat moc dlouho...

michamicha
14. dec 2011

@rebelie to čekání je hrozný, to znám ☹ já nakonec teda přenášela jen týden, ale v pátek jsem měla jít na kontrolu do porodnice s tím, že když do pondělka neporodím, tak v pondělí nástup na vyvolání, ale nakonec si mě tam nechali už v ten pátek a porodila jsem za 6 hodin od nástupu na porodní pokoj a celou dobu jsem si telefonovala nebo smskovala se ségrou, protože manžel dorazil až v půl 4 odpoledne (byl vyzvednout staršího syna u babičky na Moravě) 🙂

rebelie
14. dec 2011

@ivuska.h No, jenže já musím řešit ten odběr krve miminka, protože jsem Rh neg., takže bez asistence si porod doma nemůžu dovolit... No nic, mám dneska blbej den, půjdu raděj něco dělat...

rebelie
14. dec 2011

@michamicha Mně zatím nevadí přenášení (ivuska by nás opravila, že do 42tt se nejedná o přenášení), mně mrzí, že přijdu o možnost porodit doma... a jak se ukazuje, potřebovala jsem to aspoň zkusit, a pak se třeba pokorně odklidit do porodky, ale to, že pojedeme do té porodnice rovnou je pro mě zatím těžko zkousnutelné... Vyvolávání a podobné legrácky si zatím vůbec nepřipouštím...

martinkah
14. dec 2011

@ucitelka70 to je taky material ako na polokosieliach, prijemny, ale nie velmi pruzny...
myslis foto mojich vytvorov? ci latok? 🙂 latky su perfektne, diela take ako mozu byt, ked clovek videl sijaci stroj prvykrat pred 4 mesiacmi 😀 moj syn ako 3-rocny vedel stiahnut fotky do pc, ja mam 33 a neviem to (a synator je v skolke 😀) ale skusim ked mensi zaspi 🙂

ivuska.h
14. dec 2011

@rebelie A ten odběr krve je až tak urgentní? To jen tak pro info, ne že bych tě nabádala k neasistovanému porodu 🙂

ivuska.h
14. dec 2011

@rebelie Jojo, přesně tak 😀 Ale fakt tě chápu, já jsem přenášela obě děti, u Klárky to nakonec zkončilo vyvoláváním 10 dní po termínu (na to bych dneska nepřistoupila) a Ondra se narodil spontánně 6. den po TP... A chápu i tvůj pocit, jak se ti do té porodnice nechce, to já teď vnímám úplně stejně a doufám, že bude dítě rozumné...

terezita
14. dec 2011

hihi ted jsem si usila konecne neco pro sebe, jedna rychlovka, co urcite potesi nasi milovnici ptactva @caramilla 😀 😀 nakrcnik na zimu.. jen ta zima nastesti zatim v nedohlednu 😅
vcera jsem dostala fialovou lamu a zamilovala jsem se 😵

macin73
14. dec 2011

@ivuska.h Já mám taky Rh neg a malá taky, není radno si s tím zahrávat... pokud @rebelie plánuje další potomky...

martinkah
14. dec 2011

tak pridavam aj ja foto mojich dielok - ten rolacik s boxerkami, to su uplne krajcisrke zaciatky, autickove tricko je posledny vytvor (opakujem, sijem 4 mesiace 😀) material detivbavlnke, ten rolak a boxerky z rovnakej latky su z biobavlneneho obojlicu z MTX ..kvalita foto biedna - 1) fotit neviem, 2) fotene na kompakte, ktory uz sluzi iba hracka pre deti

macin73
14. dec 2011

@terezita kde se dají koupit ty krásný příšerky?

aerin
14. dec 2011

@terezita ta lama je boziiii, uz se nemuzu dockat te svoji 😵

macin73
14. dec 2011

@martinkah moc pěkné, doufám, že budu taky takhle šikovná!!! 😉

martinkah
14. dec 2011

viete co, clovek tu da nejake fotky a tesne ho predbehne @terezita, sice len "drobnostou" na jej pomery, no nemat potom komplexy.. zo sicich aj fotografickych (ne)schopnosti 🙂
nafotila by som aj slonikove tricko ala ottobre a terezita, to ma ale dnes premieru v skolke
@macin73 dakujem 🙂 z rubu radsej nefotim, site bez overlocku

terezita
14. dec 2011

@macin73 dumlatek tecka cezet neboli u mraze
@martinkah se omlouvam.. 😅 tusit to tak pockam do vecera. kdyz ja chtela jeste poskadlit petru, nez zmizim ven 😀 ony ty fotky vypadaji lip, kdyz se foti na jednobarevnem podkladu. toz to cvakam na prosteradle nebo na dece a pak to uz samo vypada uplne jinak. ja fotit jinak taky vubec neumim 😅
a nechapu, proc mas komplexy, ja spodky sit neumim a rolaky taky ne 😀 tenhle tunel je brnkacka a je to rychle raz dva.
@aerin jojo, je. zacinam si myslet, ze se mi puvodne nelibila jen kvuli tomu, ze mi nesedel ten svetle zeleny odstin 😀

martinkah
14. dec 2011

baby, a vcerajsie nakupy.. chlpaty flis na mikinku pre starsieho a flanel na postelnu bielizen