Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@denisocka - a kde dostať kúpiť taký nepremokavý šuštiak? v metráži?
baby, mám na vás otázku k plenkám:
ja proste neviem šiť tie gumičky! zase sa mi to tam, kde som ich prišila (teraz už lastin) moc poskrúcalo, až sa tam vyvracia látka akoby do rubu... žeby som ich až moc naťahovala? niekedy sú zase tak slabo, že pružia iba minimálne, a to šijem rovnako dlhú gumičku na rovnako dlhý kus látky. tak ja už fakt neviem.
nevedeli by ste mi poradiť - akú dĺžku lastinu odstrihnete - nenatiahnutého a na akú dĺžku látky ho našijete? ja som teraz dala 13 cm lastinu okolo nožičiek na dĺžku, ako je naznačená na anavy plenách, teda asi na 26 cm (šijem obyčajným cik-cakom, prešijem 2x).
@baskaj co sa tyka prisivania lastinu, pozri sem : http://www.sijemdetem.cz/produkt/lastin.
Myslim, ze je zbytocne prisivat lastin 2x - mohol by sa na niektorych miestach "preseknut" ihlou pri viacnasobnom presiti. Ja sijem 3krokym cikcakom, ale ak ho nemas na stroji, staci aj cikcak, ale presi len cca 3/4 sirky lastinu (aby tie hroty cikcaku nepresili celu sirku lastinu, ale jeden okraj zostal volny). Ako to nakoniec pruzi na plienke zalezi aj na hrubke materialu. Ja prisivam lastin len na vonkajsiu vrstvu plienky a ani neobsivam tunelom (ale mozes ten tunel urobit). Myslim, ze tu dlzku lastinu mas dobru (na 26 cm 13 cm lastinu) - mne to tiez tak vychadza. Pri siti traba natahovat lastin aj za patkou aj vpredu. Tak neviem, ci som Ti pomohla. 🤐
děkuji za pochvalu
Kto by vedel poslat link babysatku pre deti
http://www.plienocky.sk/plienocky/eshop/20-1-NO...
nieco podobne
strih
ahojte, nemám čas čítať celú diskusiu, prosím vás, aké materiály používate na šitie plienok, ak špeciálne tak odkiaľ kupujete? ešte by ma zaujímali gumičky do plienok -aké používate? mne úplne povolili z haipy daipy-pasteliek 😖
ďakujem za rady. Len zhruba som pozrela zopár stránok, naozaj krásne výtvory, čo šijete. Blednem od závisti aké ste šikovné. Fakt ste ma navnadili. Okrem opravy uvoľnených gumičiek musím vyskúšať ušiť aj plienku. ešte jedna otázočka- kedy to stíhate ?? 😅 . Ďakujem
zojec, ďakujem, kde nájdem ten katalóg firiem?
@sisi08 kuk hore na zalozku 🙂 https://www.modrykonik.sk/katalog/
@dudri
mei-tai pre babiky:
http://www.etsy.com/listing/30315142/doll-mei-t...
mozno by som na popruhy nasila suchy zips, aby to zvladlo aj dietko.
zojec, ahaáá ďakujem 🙂
@animal To je ona! Takovou bych si představovala? Podle jakého střihu jsi ji šila?
A jak u těch čepic odhadujete velikost???
@maly_prcek kdysi jsem takovou viděla, tak jsem ji ušila
@animal Takže od oka? Dá se to trefit?

tak baby,kapsa hotova,je skvelá a vymakana,ja by som to tak určite neurobila,problem som len mala prevliect gumky bo teta nechala strašne male dierky ktore sa ešte z vnutra upchali dekovinou 😅 tak som už myslela že nastriham dierky z boka. velkost je 103cmx 90cm spodok, 70cm okolo krku . myslim,že je kaurat a ten nepremokavy šuštak s dekou su super . kapucku som urobila gulatu
inač osobne by som do miesta kde je kapucka aj okolo krku nedala gulatu gumičku,ale snurku,lebo sa to zle stahuje, aj ta gumka po obvide je debilina,ale zas stiahnem raz a nemusim poviolovať