icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kaktusik007
23. jún 2010

@quaxi to este netusim, ono to ma v podstate cas.... este si musim objednat sijaci stroj 😀 😀 😀
ale ved kludne si vyber, a sa dohodneme.... vidim to tak do dvoch tyzdnov cca, plus minus.... mne to totiz neponahla, kedze veritaska dosluzila a novy stroj je... no... vo hviezdach nie, ale objednany este nie je 😉

mehlo
23. jún 2010

@darjanka čauky já šiju z aksamitu. To je ten nejlepší materiál jaký znám. V minulé dodávce jsem aksamit bohužel neměla, objednala jsem bambusový flís ten tenký a taky jsem celkem spokojená. Ted mám na poště bambusokonopný flís, biobavlněný aksamit a nějakou WENDY.

mehlo
23. jún 2010

jestě jsem zapomněla napsat, že ten bambusový aksamit co maj tam je stejnej jak na šijemdetem.cz, akorát s tím ostatním materiál si nejsem jistá jestli je to ten samej. Já bych šla na savou vrstvu do toho bambuskonopnýho flísu, nebo úpletu

mehlo
23. jún 2010

@kaktusik007 čauky já mám bílou aby to byl kontrast ke všem barvám

mehlo
23. jún 2010

@quaxi přes hranici minimální objednávky? to tam něco takového je? mě to pustilo normálně v poho a měla jsem tam tu lemovací gumu, prádlovou gumu a nášivky. Už přesně nevím za kolik to bylo.

mehlo
23. jún 2010

ahojky! asi se všem co chtěly objednávat budu muset omluvit, když jsem to spočítala s tím vším tak to vyšlo o něco dráž než to má Terka. A to nemá smysl do toho jít.
Ještě jedno se omlouvám.

mehlo
23. jún 2010

jo a ještě jednu věc jsem zapomněla. Dnes v noci jsem ušila nový luxusní snap in one, tak přikládám fotky

quaxi
23. jún 2010

@mehlo krasa, a co je to za material?
na stoklase mi vzdy vypisalo ze nesplnam limit na minimalnu objednavku, ale myslim ze je to preto, ze my sme sa zaregistrovali na manzelovu zivnost, a pre zivnostnikov su nizsie ceny ale je tam ten minimalny odber.

dahlia23
23. jún 2010

ahojte baby - závisláčky 🙂
chcem Vás poprosiť, či nemáte niektorá strih na nohavice na látkovku (niečo takéto: http://www.latkovky.cz/kalhoty/farmers-teplacky... alebo http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/mnm...)
ja som včera a dnes zháňala malému oblečko, ale je to bieda, obliesť cez plienku, do nosítka radšej ani nehovorím ☹ a to, čo máme, nám je pomaly malé. ☹
veľmi pekne vopred ďakujem
p.s.: ak by sa farmers dali kúpiť aj na SK, kúpim, len som nenašla. vlastne hocijaké kúpim, len keby som vedela kde 😉

darjanka
23. jún 2010

@mehlo Taky jsem zvědává z čeho to máš ušitý. Je to nádhera 🙂 A hlavně z kolika vrstev jsi to ušila ? 🙂

mehlo
23. jún 2010

@quaxi aha no tak to jo. Ale já si tam myslím taky dávala IČO. no ted přesně nevím. Navrchu je PUL a vevnitř polyesterovej flís, vkládačky jsou z bambusovýho flísu tenkýho a na té malé zase polyesterovej flís pro pocit sucha.

mehlo
23. jún 2010

@darjanka kalhotky jsou šité zvenku PUL zevnitř polyesterový flís a vkládačky 2 ks čtyřvrstvé z bambusovýho flísu tenkýho a jedna menší je třívrstvá a navrchu je zase polyesterový flís pro pocit sucha. Už je teda vyzkoušená a moc nevydržela, ale jen jednou praná takže příště to už bude lepší.

mehlo
23. jún 2010

@dahlia23 čau střih ti můžu udělat když napíšeš míry do IP. Jen nevím jak je to s poštou na slovensko, ale snad by to až tak drahý nebylo.

utaninka
23. jún 2010

pošta na Slovensko je 10 eur z Čiech. 😒 To je dosť...

mehlo
23. jún 2010

@utaninka no nazdar tak to je síla. přemýšlim jak jinak to udělat, ale myslím, že to nezvládnu hodit do počítače a poslat jí to třeba mailem.

dahlia23
23. jún 2010

@mehlo keby sa na SK konečne našiel niekto, kto by toto robil... ☹ V ČR je všetko, tu nič. ☹ Ani neviem, z čoho by som to šila ☹ skúsim porozmýšľať a dám vedieť, vďaka, si zlatá 🙂

izabelkak
23. jún 2010

@dahlia23 a tie z latkových plienok tie nechceš? či to vám je malá tá veľkosť? ja ich mám ale tie bez tých spodkov veľkost 9 - 12/18 mes. a teda do tých 18 mes. ich budeme mať určite sú dosť vysoké v sede máme ich skoro až pod paže takže fakt vydržia dlho...

julia30
23. jún 2010

aj ja aj ja chcem stoklasu 🙂 kedy sa robi objednavka uz som si vybrala kto to bude toto 🙂 nech mu poslem linky 🙂

j

dahlia23
23. jún 2010

@izabelkak rozmýšľam nad nimi, len majú už len tú zelenú farbu. a neviem k čomu by som mu to obliekala. kde si ich Ty kupovala?

kaktusik007
23. jún 2010

@mehlo na stoklase su limity, ine pre cechy a ine na slovensko :D - pre maloodberatela je to cca 22 eur bez dph, pre zivnostnika 42 eur..... cechy tie limity bud nemaju, alebo maju podstatne nizsie 😠

kaktusik007
23. jún 2010

@mehlo a este k tomu postovnemu... ked to neposles ako balik ale iba ako list, tak to bude za normalne peniaze... vsak vy tam mate postovne daleko lacnejsie ako si uctuje posta na slovensku!!! 😀

julia30
23. jún 2010

tak som pridala svoje prve fotke co mame ako tvorivost pre kvetku tak kuk 🙂 ked sa vam bude chciet ;)

julia30
23. jún 2010

toto je moj najnovsi vyrobok ;) recyklujem tricka ;)

mehlo
24. jún 2010

@kaktusik007 aha tak když ji to pošlu jako dopis tak to bude stát úplně stejně jako tady?

mehlo
24. jún 2010

@julia30 krásné gratuluju zrovna včera jsem taky jednu tričkovou ušila na snapku

quaxi
24. jún 2010

@dahlia23 ja som sila milion teplakov a mrnusovi sedeli aj na latkovku, mozem ti poslat strih, mam z Burdy co som si mierne upravila aby mu lepsie sedel. len moj mrnus ma taku trochu netradicnu postavu, je dost stihly a krpaty (ma 2r1m a nosi kratasy na 3-6m 😀 vacsie nemoze, su mu hrozne velke) tak si nie som ista ci by sedeli. sit to mozes zo starych teplakov, mikin, tensie z triciek, alebo si kupis teplakovinu, to sa celkom da zohnat (ja mam z moraviatexu, ale to sa oplati az pri vacsej objednavke).

kaktusik007
24. jún 2010

ak chce este niekto zo slovenska nieco zo stoklasu, dajte mi vediet... uzavierka objednavok sa blizi 😀 - termin pre tych, co este objednane nemaju nic je 27.06.2010 o 23:59 hod 😀 😀 😀

utaninka
25. jún 2010

@julia30 perfketné, musia byť aj veľmi prijemne na telicko

mmmk
25. jún 2010

Ahojte, mam dotaz ohledne siti fleecacku - jak silny fleece pouzivate? Kolik vrstev ho tam davate a nebo tam davate jeste neco dalsiho? Dekuju.

julia30
25. jún 2010

@utaninka testovanie prebehlo v poriadku este prisposobim strih a bude dobre 🙂 len su nam este kusok velke tak to musim prisposobit ;)