icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
21. dec 2011

@season toto mi nerob ,uz mam tabulku v zalozkach 😅 ,ked bude cas mrknem na to

caramilla
21. dec 2011

@zojec 😀

http://www.farbenmix.de/advent/22/22.htm
POMÓOOOOC 😀 😀 😀 😀 😀
Ale nuda končí, úchylárna pokračuje 😀 😀 😀

alinn
21. dec 2011

@caramilla pipi

season
21. dec 2011

@papajka7 Tak martinkah mala pravdu, že si to nezachytila minulý týždeň 😉 som tam šalela z takéhoto prúžku http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... len namiesto bledomodrej tam bol kiwi a za den sa vypredal ☹ ☹ ☹ tak sa nádejam, že by ho mohli ešte doplniť. A furt mi nedá tá Tvoja kráčajúca pätka... fakt nesedí? Aký máš stroj? Mama mala Veritasku, tam by isto pasovala, a ja mam Pfaff 16ročný a ked odmontujem celý držiak, na ktorý sa nacvakávajú patky, tak sa tam dá dať. Strašne by som Ti priala, aby sa Ti tak páčila ako mne, to bolo pre mňa fakt riadny posun v šití.

season
21. dec 2011

@kryska5 budem to tu určo avizovať aj mailom alebo IP, (aktuálne vždy v tabulke, nech nemusíte tak veľmi sledovať)som taká hamblivá, že to tu moc nepretriasam... mi je lúto, že sa nemôžem revanšovať dievčatám, čo robili hromadky v česku a vzali ma do party 🙂

zhrkz
21. dec 2011

Kocky, ktora ste spominala, ze mate ten 300CZK kupon na dalsi nakup stroja a nevyuzijete ho? Planujem kupovat, mala by som zaujem 🙂

season
21. dec 2011

@zhrkz ja teda nie, ale pýtala si sa na overlock, ja mám ten janome 990 kvetinkový zo strimy 😉 bojovala som s ním, ale možno som len mala pech, už je to ok, len som si trubka stratila malilinkú skrutku, ktorá drží ihlu, neviem, či sa to dá zohnať, možno by som mala napísať do strimy? ☹

zhrkz
21. dec 2011

@season Isto napis kvoli tej skrutke, a pobehaj este magnetom po zemi (ak je magneticky) mozno sa chyti.
Ten kvetinkovy som presne obzerala aj ja, ale keby som sla do janome, tak asi radsej do 744D. Teraz sa v podstate rozhodujem medzi janome 744d a brother 3034d resp. 4234d. Prasule mi aj tak pridu az zaciatkom januara, tak sa hadam dovtedy rozhodnem.

Dnes som usila opickovu zaklapavacku zo zvyskov, co mi poslali z mylly ;) Svy prezehlene seam sealerom, takze by nemala pretiect napriek tomu, ze je "zliepana" zo styroch kusov. Inak testovali sme uz tu ooga booga a vkladacky, a celkom okej 🙂 nic nepretieklo, sedi pekne, ritka mala, obliect sa da aj za jazdy 🙂

Joj a idem spat.

season
21. dec 2011

@zhrkz ten drahší vyzerá dobre, už len kvôli tej krabičke na odrezky, to ma teda vytáča... malo by to byť štandardne pri každom OV 😠 ked tak kukám na tie stehy, tak veru lutujem, že som bola taká zbrklá a hned kúpila 990, napíš potom ako to šije ako 2nitný, to si neviem predstaviť!

terezita
21. dec 2011

@caramilla jsem se ted probrala z uspavani em. a jeste jsem to tu zapla a teda taky jsem se malem vyvratila.. 😀 😀 😀 a jeste nam zustavaji dalsi 2 karabiny 😅 😀

caramilla
21. dec 2011

@terezita Jo, těch 2 karabinek se teda taky děsim 😀 😀 😀 Dalšího ptáka už asi fakt nepřežiju 😀 😀 😀

terezita
21. dec 2011

@caramilla pipiiiip!! vsak se tihle schovaj dovnitr do tasky.. 😀

caramilla
22. dec 2011

@terezita Jsem se tu mordovala s dosivanim tasky (darky konecne mam uz hotovy🙂, ale je to na dlouho, jsem hoooodne pozadu, uz asi do 24. nestihnu 😠 To radsi upecu vanocku, nebo bych treba jednou mohla jit pred druhou ranni spat 😖

ivuska.h
22. dec 2011

@caramilla Tak co, nějaké zprávy od @rebelie?

zojec
22. dec 2011

@caramilla xi xi xi xi 😀 😀 😀 😀 esteze som si nestrihla.. pozeram ze by som ani tolko latky nemala 😀 😀 😀 som zvedava na vysledky... mama sova, deti sovy 😀 😀 dnes mozno sijete otca soviaka.. :D len uz neviem kde sa pripne 😉

zojec
22. dec 2011

@season ja sa tiez pridam , ale nie skor ako po vianociach 😀 nestiham to skor kuknut ... ze som si to doteraz nevsimla 😕 asi preto, ze vas tak ledabolo citam :(

terezita
22. dec 2011

@caramilla hihi, no ja sla spat o pul treti.. a stejne jsem nemohla usnout, bo jsem usla vecer s em.. aspon jsem si nastrihala na tu malou kapsicku a jeste na jednu tasku pro kamaradku (ale ne tuhle sovi 😅 😀 i kdyz ta se ji moooc libi! 😀)
hele ono to siti netrva dlouho (pokud si tam blbe nepristehujes usi a pak to sesijes, prosijes a zjistis, ze musis vsechno parat.. 😀 😀 😀) ale teda vcera me prekvapili, ze se toho ma udelat tolik! to jako za 15 minut nedam.. 😝
@ivuska.h na rebelii mam taky telefon, ale zase se mi ji nechce otravovat, jak na tom je..

crawler
22. dec 2011

jé holky, písněte Reb, jestli už můžeme gratulovat???

jsem asi úchyl, ale m+ se ta kabela taky líbí 😵 zde je ta moje z babiččiných závěsů 😀

crawler
22. dec 2011

jo, ještě nemám ty karabinky, jakže mají být velké?

terezita
22. dec 2011

@crawler hihi ta je krasne divoka! to jsou paradni latky!
moje taska se m. nelibi.. toz usiju jeste jednu tu predni kapsu, aby to nebyla sova, ale neco umirnenejsiho.. 😅 pak ji treba vezme na milost 😉

terezita
22. dec 2011

@crawler karabina ma mit 4cm a krouzek 2cm prumer..

crawler
22. dec 2011

@terezita xicht sovy je ze zbytků od @ivuska.h jinak to jsou ty poválečná závěsy 😵 mamka je chtěla vyhodit a já řekla, že by to asi byla škoda a týden na to už jsem věděla, co z nich bude 😀 díky, snad ty karabinky na fleru splaším, ale asi to má smysl objednat až po svátcích...

terezita
22. dec 2011

@crawler kdybys nesplasila tak tu je maji v krame. karabina 20,- a krouzek 3,-. za tu karabinu mi to prijde nejak moc, ale nechtelo se mi litat jinde po kramech.. ;-p
ono ale jestli tu sovu z tasky sundavat nebudes, tak to muzes nechat jenom na tom krouzku..

season
22. dec 2011

@zojec tak super, možno predsa niečo nazbierame 🙂 budeme sa tešiť hlavne na dievčenské motívy, lebo skoro všetky máme chalanov

crawler
22. dec 2011

@terezita no to je teda dost...na fleru jsem už koukala a ceny se pohybují kolem 10-20kč, ale to jsem ještě nevěděla jaký konkrétně typ, tak se pak musím podívat, zda tam mají přesný rozměr - 5 jich určo brát nebudu - tu sovu nechám jen na kroužkách, jak píšeš a na karabinku si dám tu dnešní mimi sovu (klíčenku či peněženku či co to je) a ty další dvě to ještě uvidím 😀 se těším, co ještě vykoumesej 🙂

caramilla
22. dec 2011

@crawler Pěkná divočina 😀 😀 😀
@terezita Já jsem včera vyráběla všechny ty poutka a popruhy a to je fakt na dlouho:( V půl druhé jsem to fakt už zabalila, že se na to vykašlu a půjdu spát, jinak bych šila do tří 😀 😀 😀

monr
22. dec 2011

@season na kedy cca plánuješ posunúť objednávku? ak som pochopila na neskôr ako bolo pôvodne 😉
@caramilla ani nehovor, ja to stále odkladám a odkladám, no ale kedy to robiť? večer zaspím ako podťaťá, dnes by som konečne mala upiecť tie vanilkové rožky. a už ma čakajú vykreslené strihy na tričká a tepláky pre menšiu a synovca, to musím stihnúť do 25 pošiť.
mne sa taaaaaaaaak nič nechce ☹

caramilla
22. dec 2011

Tak poslední výrobky před Štědrým dnem, mám došito (soví úchylárnu nepočítám 😀 😀 😀 )

Barevnost a roztodivnost - něco pro @terezita 😀 😀 😀

A šatičky pro panenku "japan styl", aby i panenka s námi byla na Vánoce sladěná 😀 Ale teda minišatičky a ještě ze saténu - strašný! Máte někdo fígl, jak se přišívaj v takových pidivelikostech rukávy? 😀

Dnes jen samé nezábavné činnosti typu úklid, žehlení a balení dárků ☹

macin73
22. dec 2011

@caramilla Ty jsi fakt přírodní úkaz 😀. Mikča super, ty aplikace jsou boží... jsem zvědavá, jak já budu něco takového zkoušet... 😝

monr
22. dec 2011

@caramilla ty si neskutočná, klobúk dole