icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
27. dec 2011

@season myslíš veritasku? teraz som aj na páskovač nafázovaná......

season
27. dec 2011

@ucitelka70 to je asi cena bez DPH, bolo to nejako cez 250€ a ešte nite mali biele a čierne skladom a vtedy aj kráčajúcu a už neviem, akú ešte som zakúpila...

ucitelka70
27. dec 2011

vyriešim to hned začiatkom nového roka. A na drahšom OL sa ti čo pozdávalo, čo tu nemáš? ja som chcela aj také ozdobné štepovanie, ale ako som sa dopátrala, to robí coverlock, aj také podhýnanie ako na kupenských tričkách, zatiaľ mi stačilo dvojihlou, bude to tak aj nadalej teda....

rebelie
27. dec 2011

@sussanah Ahoj suz - díky moc, zrovna dneska depka jak prase - že jsem neměla malého u sebe, že ho nemohl mít hned ani tatínek (neb ho strčili do inkubátoru, i když to evidentně nebylo potřeba), že jsem svoje dítě neviděla pomačkané, umazané, prostě čerstvé... no hnus... ale B. je sladkej a manžel zlatej, jen ty hormony by někdo měl zrušit... hlava ví, že má bejt ráda, že to vše dobře dopadlo, ale duše je bolavá...

season
27. dec 2011

@ucitelka70 volné rameno na šitie rukávov mi chýba, krabička na tie odrezky. Ale písala som do strimy, či sa to nedá dokúpiť, lebo drahší Janome to má oboje. Ale doteraz som ešte na OL neskúšala meniť patky. To podhýnanie som tiež riešila, dá sa to riešiť buď slepým stehom, alebo patentami. Inak dvojihlou na klasike. Ešte som pozerala, že niektoré sa dajú prestaviť na 2nitný - to si neviem predstaviť, ako vlastne môže šiť.
DIevčatá, máte to niektorá? Že šitjete na OL len 2 niťami?

ucitelka70
27. dec 2011

@season to asi nemá ani význam..... ani efekt.... dá sa, ak nemáš na cverny xixi

ucitelka70
27. dec 2011

@ucitelka70 ja ani neviem, aké je voľné rameno..... videla som to raz u obuvníka..... ale na riadnom stroji nie.... ako sa chystáš na zajtrajšie oslavy? čo dostaneš? pošepli ti?

season
27. dec 2011

@ucitelka70 OV som si kúpila sama pre istotu už v lete 😀 😀 😀 za mhd som si objednala parfem a naušky z chirurgickej ocele (ked som vysondovala, že ešte nič nemá a ani nevie, čo by mi 😖 ), nejako mi ani zlato nerobí dobre, inak som si myslela, že som bez alergií. Svokrovci som zvedavá, ako sa ukážu 😝 mama pengy, bude príspevok na sušičku. Toto počasie... zase cítim pleseň v spálni,mňa porazí... v skrini, mám ju moc plnú 😠 tak to tam asi zle vetrá.
A čo si dostala pod stromček?
Volné rameno je také, že na to zboku natiahneš rukáv a tak ho môžeš točiť okolo neho, aj ked detské nehrozí. Mám to na šijacom stroji, je to fajn, keď podhýnam nohavice.

dankakk
27. dec 2011

@rebelie ani ja som A nevidela ( vzali mi okuliare- bez nich som stratena) :( pamätám si len rucicku čo som chytila a uz ho brali... Bolo to hrozne rýchle... Pri ďalšom porode mi male len tak nevezmu...

ucitelka70
27. dec 2011

@season takto je to najlepšie sama vybaviť, muž sa teší, že to má z krku a ty sa tešíš...... dostali sme od svokrovcov aj od maminky po 50 eur, nech si kúpime dačo, tak som si dala romke doniesť značkové tepláky pre manžela aj seba..... od detí - z astratextu som dostala pdp a nohavičky - prvé značkové v živote 🙂 a manžel sveter na zips..... a sebe som nekúpila nič v manželovom mene, lebo teraz príde balík z wendy a stoklasy - síce skoro všetko bude pre vnúčika, ale aj sebe z toho ušijem, a ja som manželovi kúpila drobnosť - iba čiapku a spodky - nie kvôli vianociam, ale potrebuje..... u nás vianocujeme tak skromnejšie s darčekmi, čo sa ideme pretekať, kúpime vždy podľa potreby, čo potrebujeme. Deťom sme prispeli na koberec, kúpia si po novom roku..... a kúpila som dcére biele snehulky a zaťovi na chalupu taký šejker z tupperwaru. Drobcovi dve balenia penových puzzlí na koberec - ale sa to šmýka..... 😒

kryska5
27. dec 2011

@rebelie mne bola malá pridusená a v 5min. mala apgar taký ako tvoj drobček a malú šupli do inkubátora večer okolo siedmej a pri sebe som ju mala až na obed na druhý deň, ešte stále ma zamrazí keď si na to spomeniem a neviem či si to niekedy odpustím a pri druhom už nedovolím inkubátor vôbec ak to nebude naozaj kritické 😕 je to des ako musí človek bojovať v takých chvíľach keď by si mal vychutnávať radosť s drobčeka 😒
@dankakk ja som mala kontaktné 😀 (bez nich by som bola tiež ako múra) aj mi predtým vraveli že ich nemôžem mať ale potom to už nikto neriešil, tak som iba inštruovala drahého, keby ma náhodu brali aby im povedal že ich mám 🙂

ucitelka70
27. dec 2011

@kryska5 nám povedali, že musia každé dieťa po sekcii na 1 hod. do inkubátora...

ucitelka70
27. dec 2011

@martinkah aj od tohto lepšiu cenu majú? http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/brother-...

ja som rozhodnutá pre tento stroj na 98 %

season
27. dec 2011

@ucitelka70 počuj, k Veritaske si nemala žiadne pätky? Lebo mamina stará mala aj takú na zahýnanie, len som to nikdy nevedela robiť. A potom ju dala švagrinej... teraz už exšvagrinej. Inak by som si tie patky pýtala, ona ich určo nepoužíva. 😢

ucitelka70
27. dec 2011

http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/sestava-...

našla som tu dobré video na kráčajúcu patku...... aspoň si už viem predstaviť, ako sa to pripevní 😉

kryska5
27. dec 2011

@ucitelka70 hodinu by som prekusla, ale prečo malú držali v tom inkubátore tak dlho nechápem 😒

ucitelka70
27. dec 2011

@season mám kopu patiek..... a ešte aj svokra mi dala zo svojej veritasky, používam z toho taký polovičný na zips, na gombíky - som min. t. zlomila, spadol na zem, nevšimla som si, iba ruplo pod nohami, ten na zahýnanie sa mi nepozdáva, skúšala som na kuchynskej utierke..... začiatok som nevedela pekne vložiť, dalej už šilo, ale radšej 2x zastehujem..... a také sa mi poozdávajú patky, čo vložíš šikmý pásik alebo klasický a obšije naraz

kryska5
27. dec 2011

pekná kartička na miery pre deti 😉
https://docs.google.com/leaf?id=0B9sOXr2ZEL8TNz...

kryska5
27. dec 2011

@season všetko najlepšie prajem 🙂

season
27. dec 2011

@kryska5 dakujem 🙂 tá kartička sa mi nezobrazuje, asi zamknutá?

season
27. dec 2011

@ucitelka70 obzerám ich obzerám, zipsovú potrebujem novú, tá moja je uplne nafigu. Ked som si kúpila na skrytý zips, tak mi nesedí. Ale to bolo len dáke euro, asi najlacnejšia, takma to tak neštve. Keby kráčajúca, to by ma asi vykotilo...

ivuska.h
28. dec 2011

hlásím, že se asi něco děje, snad to vydrží... Zrovna se ovšem ondra rozhodl, že ve 3 ráno je super čas na srandu a ještě furt nespí.

martinkah
28. dec 2011

@ucitelka najnižšia cena, čo som našla, je 267,72€ - to je tá Strima 🙂 len to nemajú v názve stránky
http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/brother-...

@season tvoj je krásny kvietkovaný 😉 aj door-to-door servis znie lákavo, ale asi ostanem pri tom vyhliadnutom, alebo pri žiadnom - s mojím strojom sa mi dobre šijú aj úplety, mám kráčajúcu pätku, nastaviteľný prítlak, z rubu to síce OL nie je, ale mne sa to aj tak páči, takže ho ani NEpotrebujem 🙂 len tie peniažky spod stromčeka (a vy potvory 😉 čo tu stále kupujete nové mašinky a tony látok) ma nútia rozmýšľať nad takýmito zbytočnosťami 🙂

@dankakk tak už aj ty ho máš 🙂 gratulujem

jooj, a @season - všetko najlepšie ku krásnym okrúhlym 🙂 veľa radosti v rodine aj úspechov pri šití

@ivuska.h jeeej, tak sa ďalšie bábätko pýta na svet.. držíme mu prsty

martinkah
28. dec 2011

@ucitelka70 najnižšia cena, čo som našla, je 267,72€ - to je tá Strima, len to nemajú v názve stránky
http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/brother-...

ivuska.h
28. dec 2011

tak jsem to úspěšně zaspala...

palosek
28. dec 2011

@ivuska.h to jsou teda nervy 😨 Nevypočítali ti nějak blbě termín??? 😀

ivuska.h
28. dec 2011

@palosek To asi ne, termín je myslím v pořádku.

palosek
28. dec 2011

@ivuska.h ...tak držíme pěstičky 🙂

terezita
28. dec 2011

@ivuska.h ze by mala chtela byt novorocnim miminkem? 😅

ivuska.h
28. dec 2011

@terezita Tak dlouho mě snad napínat nebude...