Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@martinkah dakujem 🙂 až také krásne mi nepridu 😝
stroj je fajn, ak by som nan dokúpila ten "kyblik" na odrezky, tak bude ok. Aj ten stratený šrobik maju skladom na strime. Tak ak niekto bude zo Strimy objednávať stroj, tak poprosím o objednanie šrobika, lebo to poštovné by bola asi riadna pecka 😠
@season vyskúšaj či takto zo stránky ti to pôjde stiahnuť http://owlybaby.blogspot.com/2010/12/free-print...
@ivuska.h
@terezita 😀 😀 😀
Já sem vždycky běžím číst, zda už něco, tys mě namotivovala a zase prd 😀
Nám se včera narodila další holčička do rodiny, Nikolka, plánovaným císařem 😖 Je krásná a už se těším, až ji uvidím ve svém růžovém kompletku. Jinak ty plánované císaře, to vůbec není napínavý, víme, že to bude zhruba 27. 12. kolem pledne, že to bude holčička, no tak žádné překvapení, ještě má 49cm a 3,5 kg, fakt totání nuda. Ale je krásná 😀
Tak včerejší rukavičkové šílenství dokončeno k celkové spokojenosti mojí i Jasmínky. Stálo mě to strašně nervů, zmrvených rukavic a Jasmínky vztekání u zkoušení, ale ke konci se z ní stal profík, sama nastavila ruku, vyhrnula rukáv a chápe, co má dělat v palčákách s palečkem 😀
Vytuněný střih bude pak na ekozahradě.
Rukavice jsou prodloužené, nesnáším, jak všechny rukavičky lezou z bundy ven, vevnitř flízové, které jdou vyndat na sušení. Jedny jsem ušila ještě bez palečku, teplé soft + lama - na spinkání, aby neprofoukly a hřály, jsou oboustranné nebo jdou nosit samostatně 😀
@caramilla No pomalu si začínám říkat, že ty plánované císaře mají právě z toho důvodu něco do sebe, protože tady to čekání je fakt o nervy 😒 Teď mám tak jednu kontrakci za hodinu, Klárku si za chvíli odvezou tchánovci, tak tu bude víc klid (už je celkem zdravá, ale pořád taková ukňouraná)...
@ivuska.h no, to jo 😖 Já jsem se tohoto právě hrozně bála, takový to, jak se člověk furt pozoruje a furt to řeší, ale Jasmínka mě příjemně překvapila, protože se chtěla narodit naopak dřív, já myslela, že mám ještě 14 dní na šití a uklízení a přípravu a najednou lup a voda byla venku. Byla jsem za to Bohu neskonale vděčná. Doufám, že takto rozumné budou všechny moje děti 😀
Tak třeba až bude doma klid, tak si miminko řekne "konečně je maminka v klidu, jdu do toho" 😉
@caramilla Krásné rukavice, to jsi si s tím vyhrála. A i plánovaný císař může být překvapení. Já měla Karolku napříč, takže musela ven sekcí, jenže jsem jim začala rodit z nervů v noci po příjmu do porodnice, takže místo v 8 ráno byla akutní sekce po půlnoci. A byla to rychlovka, takže jsem ani nemohla zavolat manželovi, a na JIP mobil taky člověk mít nemůže. Manžela jsem u porodu nechtěla mít, byla jsem raději, aby byl s Matesem, tak tam jeli jen ráno a to jim sestra řekla, že jsme ještě na sále, protože jsem jim nabourala operační pořádek, tak si pořád pletli kdo je kdo. K telefonu jsem se dostala až po poledni, kdy mě přeložili na šesti nedělí a to se teprve všichni dozvěděli, kdy se Karul narodila.
K rodícímu tématu nemám zatím co říct, ale čtu vás pečlivě 😎
@caramilla ty rukavice jsou super! 🙂
Jinak soví tašku jsem vzdala, moc se mi nelíbila, tak jsem ten skluz nakonec ani nedoháněla... malou soví kapsu dodělám jako pidi kabelku a věnuju prvnímu děcku, které o ni projeví zájem 😀
Holky, jedna zákaznice by měla zájem ušít toto:
https://www.gro-via.com/trainer/mychoicetrainer...
Dávám to jako hodně zajímavý odkaz na tréningáče, mě to přijde dokonalé. Nemáte některá nápad, jak ušít ty boční pásky??? Aby to netlačilo, ale drželo? 😀
caramilla ,Na tohle se použije specielní šicí gumička , nacívkuje se na civku a normalně se šije jako s nití jen se musi malinko doladit spodní napětí.Takže se cely obdelníček prošije s odstupem 1 cm šíře a pak to takhle krasdně pruží, a netlačí.
@maryasela @caramilla mne mama kedysi šila takýmto spôsobom šaty, ale robila to tak, že z rubu prientlovala (cik-cakom prišila) tenkú guľatú klobúkovú gumu. Ked to dobre našiješ, tak to ešte môžeš aj regulovať na správnu šírku. Nezabudnúť nechať na konci dlhší presah tej gumičky a potom ju dobre zašiť, prípadne zauzliť...
@caramilla mne to podle toho obrazku prijde jako tunylky a temi provlecena gumka.. ale nelibi se mi to 😀
@ivuska.h no to bude porod na pokracovani.. ale preju ti, aby se to uz konecne rozjelo! to cekani je nejhorsi..
ja jela do porodnice s kontrakcema co 4 minuty. jeli jsme tramvaji a pak od tramvaje jsme museli dojit pesky (tak 10min a behem toho me ty kontrakce uplne presly.. 😝)
@caramilla do rukavic jsem se chtela taky pustit, ale ted vyhrozuji, ze zadna zima nebude, tak si asi budu setrit nervy.. 😅
a sovi tasku jsem si oblibila, ten tvar mi dost sedi, jen priste usiju dve usi, aby byla pevnejsi a neco taky vydrzela. jinak jsem si musela ale usit druhou kapsicku, ta uz neni tak tydyt a vypada to o dost lip. jo a mohlo to byt i horsi, ted prodavaji ten strih na tasku na FM a maji tam i dalsi model s tucnakem a liskou 😀 😀 😀
som prisla skontrolovat stav deticiek a tu sa stale nerodi??
@ivuska.h 😕 😕 nezavidim tieto vyckavacky naozaj :( nech uz je po.... a ako sovia taska??
@terezita
@caramilla ??? ziadne foto? 😉
ja si doslova uzivam nesitie do noveho roku, aj ked dnes som uz poskulovala po stroji, treba mi skratit zaves do kupelne 🙂
Holky, netušíte jak moc se sráží jednolíc z Wendy? Mám chuť z toho dnes ušít Kačce tričko a legíny, ale nemám to vyprané a čekat se mi moc nechce.. 😀
@zojec nechci tu furt tema sovima fotkama prudit.. 😅 😀 nikdo jiny je sem skoro nedal, na to, ze nas to puvodne silo tolik.. 😀
@stassy ja si to uz presne nepamatuju, ale merila jsem to pro orientaci. tusim ze to bylo nejak kolem 5%. ja nastesti s tim nasim drobkem muzu bez problemu sit z nevypranych upletu, bo ma kratke nozky i ruce oproti dane konfekcni velikosti. takze i po srazeni ji to pak je delsi 😅
@terezita tiež som to potom ešte raz pozerala, že je to šité rovným stehom, tak je to asi tunel s gumkou. Ono v podstate ten tunel vyrobí aj ten cik-cak a nepotrebuješ ďalšiu vrstvu látky. Tu by som šla asi hore do PULU a podšiť suede. Mne sa to ako verzia odklápačiek práve páči... možno to je "naša" cesta 🙂
@terezita Děkuju a drobka závidím, Kači je zase naopak už od malička trošku větší. 😀 Ale asi to risknu, v nejhorším případě podaruju dcerku kamarádky. 🙂
A jestli, Teri, potřebuješ ty střihy, klidně do mě kopni. Já se od stěhování k tomu vůbec nemůžu dokopat a kdybych "musela", třeba bych to i konečně překreslila. 🙂
@terezita Jo, zima asi nebude a já se zblázním z toho hnusného počasí a neustálých nemocí, fakt už mě to zmáhá, radši bych mráz a sníh 😖
My jedeme zítra ráno do Jizerek, tam prý sníh je, a Jasmínka fakt žádný rukavice nemá, jen jedny krátký pletený od nextu, co padaj a jsou úplně na houby a pak tenký flízový. Takže to byla nutnost, kdyby to nebyla nutnost, nešiju to dva dny a dva noci.
Teď jsem ji vypravovala ven a zkoušela obléknout a to je teda porod. Jak jsou silný a ona nechce spolupracovat s tím palečkem, tak je to o nervy. Grrr.
Jinak střih pro odvážlivce + fotonávod: http://ekozahrada.blog.cz/1112/prodlouzene-soft...
@season , @aerin Jo, cikcakem jsem taky kdysi gumku šila a to už bych šít nikdy nechtěla, je to strašně moc práce, lepší je už niť do spodní cívky, to je celkem rychlý.
@terezita - mě se taky ty proužky u těch gatí nelíbí, ale přijde mi to praktické. Asi to udělám, jak píšeš, gumy do tunýlků. Ale fuj, to bude práce 😖
@zojec Myslíš foto tašky hnusky soví kraviny? 😀 😀 😀 😀 Já ji ještě nemám došitou, pak sem foto pro pobavení určitě dám. Došiju ale až někdy v lednu, na zítra musím zabalit, uklidit a v noci budu muset sobě ještě ušít nějaké softshellky, chtěla jsem krásný s kytkama a poklopcem a ale udělám nějaký rychlý 😀 asi...
Večer jsem navíc pozvaná k tchýni na Mrazíka 😀 😀 😀 + panáka ferneta se zázvorem, to je to nejlepší na ucpaný nos, co mi kdo nalil 😀 😀 😀 😀
@terezita Stavíte nebo to máte v plánu? že už plánuješ tak dlouhou chodbu? 🙂 A abych nemystifikovala, tak jsme taky ve 2+1, ale pokoje jsou veliké (cca 20m každý), kuchyň je větší než naše ložnice v předchozím bytě.. 😀 Já to prostě beru jako tři plnohodnotné pokoje a nemůžu si to vynachválit. Já, dítko z paneláku, kde celý byt měl 42m čtverečních. 😀

@ivuska.h tyjo, detektivka na pokracovani..