Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, prosím, hoďte odkaz na tu soví tašku 🙂 Nějak se mi to začíná líbit, dám do záložek, ať to nemusím hledat, až to "na mě příjde". 😝 😀
@palosek http://www.farbenmix.de/advent/adventskalender2...
Jinak je u me na ekozahrade.
@terezita 😀 😀 😀 😀 Ty mas teda tolerantniho manzela 😀 😀 😀 Ale ten muj se k tomuto stavi asi tak "kdyz jdu vedle sve manzelky, tak uz je pak jedno, co ma za kabelku" - ja jdu bez tak v nejakem habitu se spicatou kapuci a hypernapadnyma nasivkama 😀 😀 😀
kočky, ja len tak medzi rečou---- videla som, že uvažujete nad strojmi zo stránky šicí stroje... Mám od nich vyšívací stroj a aj šijací a (niekoľkotisícový) obchod s nimi ma stál oooohromnú kopu nervov 😠 (teraz uvažujem, že som kdesi aj písala svoju skúsenosť, žeby artmama? ... Mrknem, lebo je to naozaj na dlho 😝
Ja by som si už teraz veeeeľmi silno rozmyslela kde kúpim takúto mašinku- jedna vec je taká, že zaškolenie chýba ako soľ, čo som ja hrooozne podcenila ☹ a ďalšia vec je to, že ak budete potrebovať nejakú "súčiastku", tak stroj bude musieť ísť do Čiech, hoci by ste si ju kľudne dokázali vymeniť aj samy. A súčiastku na vašu mašinku nemôže objednať ani nejaký ujo opravár z vášho okolia- tieto spoločnosti si totiž prísne strážia svoj servis (predsa na ňom zarábajú) a náhradný diel /súčiastku predajú iba registrovanému opravárovi/predajcovi, ktorý typ vašeho stoja už predal. V dnešnej dobe by som asi volila patchworkparty (bernina), pani Anka je hotový anjel 🙂 Hoci- aby som bola spravodlivá- moje Janomácke mašinky sú šikuľky, len ... ich kúpa ma stála asi 4 roky života 😝
tak na naničmame http://www.nanicmama.sk/ostatne/jaj-baby . Aby som to dokončila--- darčeku k objednanej 1000€ mašine som sa nedočkala, CD k vyšívaciemu programu tiež nie (vraj to bol tiež iba darček do vyminutia zásob, ale na obrázku to je samozrejme stále aj s CD a bez nijakého upozornenie), peňazí som sa po už ani neviem akej dobe dočkala, ale poštovné mi neuhradil samozrejme nikto. A ani nijakého ospravedlnenia som sa nedočkala 😒 Príslušenstvo mám naozaj asi všetko (od kráčajúcej patky, cez ohýbacie, lemovacie, na prišívanie stúh a flitrov, pravítka a pod.) , ale ak by na českej verzii šící stroje neboli aspoň videá, nevedela by som ich ani vložiť, o použití ani nehovorím (okrem strojov nebol k NIČOMU návod, dokonca ani slovenský popis). Ja ich jednoducho určite neodporúčam. PS: ale na druhej strane viem, že z ich pohľadu som bola ja tá hysterická, netrpezlivá a čojaviem aká nakupujúca 😀
@terezita spokojná som, ale takúto vec určite kúpte aj so zaškolením. Tápala som v použití- od správneho vkladania nite až po materiály, ktoré sú na použitie vhodné. Celkovo investícia je pri tom obrovská- vyšívanie na takej mašine potrebuje stabilizovať- rôzne druhy vlizelínu- častokrát doooosť drahé, obrovsky kvalitné nite, pravidelnú výmenu prislúchajúcej ihly a aj šróbikov, energie a aj náklady na kúpu mašiny a rámikov sú dosť veľa 😝 Čiže taká výšivka nie je lacná záležitosť a okrem toho aj dosť zložitá- buď totiž výšivkové vzory kupuješ (a nestoja málo), alebo kúpiš veeeeľmi drahý program na prerobenie z obrázku a robíš si ich sama. Ale nie je to vôbec ľahké a ten program sa tiežpohybuje okolo 800€ a viac 😝 Asi by som do nej už nešla, teraz keď som múdra a prešlo ma to zamilovanie 😀
@akira13 ahoj, citala som tvoj prispevok na nanicmama a nemam slov... len pre istotu, ide o tento obchod, vsak? http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/brother-...
vcera som preluskala stovku recenzii na nich, kazdy, kto bol nespokojny, bol pre firmu "divny zakaznik"...
len skoda, ze iny predajcovia maju ceny pri tomto OL o 30 - 73 € vyssie..
velka vdaka za upozornenie
@akira13 no ty brďo! Tak teda nervy by mi teda pekne tiekli. Asi by som im to vrátila a sekla so šitím 😝
Tiež som si myslela, že aká som blbá (strojná inžinierka s doktorátom), ked neviem navliecť blbý overlock 😠 a tie patky tiež by mali mať na každú inštruktážne video. Návod bol taký nanič, blbo okopírované a maličké obrázky, vlastne mi popis nič nepomohol, až náhoda... tak si viem predstaviť, čo si si odskákala, ked si to sama skúšala rozlúskať. 😕
@sufik1 juu, ta je paradni! ja tu sovi latku dneska taky smikla. budu z ni delat emmine saty. jinak ja tu tasku mam taky tenkou, ta horni bavlna je tenka jako ta sovi latka a vevnitr mam trosku silnejsi bavlnu, ale taky nic moc.. pristi bude zeshora mansestrova nebo diftynova.. a na kocarku ji taky vozim, krasne tam pasuje! 😅
@sufik1 mě se líbí, je taková sladěná. Fakt super. Kočárek máš taky do zelena? 😀
Jinak dnes se malá konečně sama pustila a obešla 2x obyvák dokola bez držení 😀 😀 Doteď chodila jen "po kolenou" - na stojáka 😀 A po nohou jen s držením, asi měla strach...a teď do toho prostě praštila...konečně. 😎
ahojky, prosím vás, mám na vás dotaz, sice to sem úplně nepatří, ale jistě budete vědět... Jaké barvičky na batiku a malování na textil jsou vhodné pro úplně malá dítka? Děkuji za odpověď 🙂 chytla mě tvořivá nálada, tak chci něco zkusit 😀
@martinkah áno, oni 🙂 Ale to je tak- trebárs odo mňa dostali recenziu dobrú... totiž link kde sa to píše chodí tuším 14 dní po zaslaní objednávky, to som bola vtedy ešte pomerne spokojná 😀 Ale inak- cez FB si píšem s viacerými kočkami čo u nich nakupovali (väčšinou nekomplikované objednávky- trebárs jeden stroj)- s komunikáciou spokojné neboli a aj pri tom jednom stroji im dodanie trvalo cca 3 týždne (pričom majú uvedené že odosielajú na ďalší deň 😝 ) No ale to sa dalo prežiť, keď sa im to neťahalo 3 mesiaceeeeee 😠 😀 😀 😀
@season júúúúj, to ma napadlo toľkokrát 😀 A kamošky čo si túto story odžívali so mnou slovko po slovku ani nehovorím 😀 Aaaaaaaale keď ja som furt mala dojem, že už viac sa toho pokaziť nedá 😎 Ale dalo saaaa, vždyyyyyy 😀 😀 A popisy? Buď rada aspoň za nejaké 😅 Mne prišlo asi 13 patiek, preklad mi nehovoril nič (samé názvy 😀 ), tak som zisťovala ktorá je ktorá podľa obrázkov 😀 😀 Celkom prča 😀 Horšie to bolo, keď som ich chcela odskúšať, podaktoré sa mi nepodarilo "spustiť" dodnes 😀 😀 😀
@zojec pred nimi ani ja a po nich tiež nie 😀 Síce je pravda, že po tejto skúsenosti nakupujem cez net dajak pomenej 😀 😀 😀
jo ještě mě napadlo, že kdybyste někdo tu soví tašku moooc chtěl a ne webu už to nebylo, tak to mám komplet postahované

@stassy my mame byt koupeny, jen ho musime zrekonstruovat.. mame s tim docela trable a uz se to tahne pekne dlouho.. 😝 jaaaj, 20ti metrove pokoje, to je nadhera! my kdyz hledali bydleni tak jsme docela trpeli, bo vsechny ty pokojiky byly max. 14ti metrove krcalky.. 😝
jo tady ti davam jeste odkaz na tu ymcu http://rodinne-centrum-ymca.webnode.cz/