icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
28. dec 2011

@stassy my mame byt koupeny, jen ho musime zrekonstruovat.. mame s tim docela trable a uz se to tahne pekne dlouho.. 😝 jaaaj, 20ti metrove pokoje, to je nadhera! my kdyz hledali bydleni tak jsme docela trpeli, bo vsechny ty pokojiky byly max. 14ti metrove krcalky.. 😝
jo tady ti davam jeste odkaz na tu ymcu http://rodinne-centrum-ymca.webnode.cz/

sinala
28. dec 2011

@caramilla myslím, že jsem tu gumu viděla u nás v galanterce, ale nejsem si jistá, zda to byla ona. Jak půjdu kolem mrknu se a dám vědět.

stassy
28. dec 2011

@terezita Tak to přeju pevné nervy a chuť do práce. 😉 Za odkaz díky, já web prohlížela už tehdá, jak jsi mi o tom řekla prvně, ale konkrétně tyhle stránky to nebyly, ty jsem nenašla. Děkuju. 🙂

terezita
28. dec 2011

@zojec tady..

caramilla
28. dec 2011

@terezita To chces rict, ze ti toto prijde nositelne a normalnejsi??? Zlata sova! 😀 😀 😀
@sinala dik 😉 taky se tu mrknu

terezita
28. dec 2011

@caramilla jo prijde 😀 😀 😀 za tu beruskovou se uz ani m. nestydi.. 😅

palosek
28. dec 2011

Holky, prosím, hoďte odkaz na tu soví tašku 🙂 Nějak se mi to začíná líbit, dám do záložek, ať to nemusím hledat, až to "na mě příjde". 😝 😀

terezita
28. dec 2011

@palosek odkaz je fuc, bylo to tam jen do vcera, ted si strih muzes koupit za 2,5eur (jsou u toho dalsi 3 sablony na nasivku na tu malou tasku). tech 2,5eur je symbolicka castka a bude venovana na charitativni ucely na zarizeni sici dilny myslim nekde v zimbabwe..

caramilla
28. dec 2011

@palosek http://www.farbenmix.de/advent/adventskalender2...
Jinak je u me na ekozahrade.

@terezita 😀 😀 😀 😀 Ty mas teda tolerantniho manzela 😀 😀 😀 Ale ten muj se k tomuto stavi asi tak "kdyz jdu vedle sve manzelky, tak uz je pak jedno, co ma za kabelku" - ja jdu bez tak v nejakem habitu se spicatou kapuci a hypernapadnyma nasivkama 😀 😀 😀

caramilla
28. dec 2011

@terezita aha, to je husty! ☹ to vedet, tak si to v PDF ulozim do PC

caramilla
28. dec 2011

@terezita hele, me to furt jde ?

terezita
28. dec 2011

@caramilla on uz si navykl po tom, co na em. navlikam obcas za silenosti.. 😅
jee, tenhle odkaz funguje, tak to rychle ukladejte, nez to zrusi uplne 😉

terezita
28. dec 2011

@caramilla jojo koukam. ale odkaz na ten adventni kalendar z FM stranek zmizel..

akira13
28. dec 2011

kočky, ja len tak medzi rečou---- videla som, že uvažujete nad strojmi zo stránky šicí stroje... Mám od nich vyšívací stroj a aj šijací a (niekoľkotisícový) obchod s nimi ma stál oooohromnú kopu nervov 😠 (teraz uvažujem, že som kdesi aj písala svoju skúsenosť, žeby artmama? ... Mrknem, lebo je to naozaj na dlho 😝
Ja by som si už teraz veeeeľmi silno rozmyslela kde kúpim takúto mašinku- jedna vec je taká, že zaškolenie chýba ako soľ, čo som ja hrooozne podcenila ☹ a ďalšia vec je to, že ak budete potrebovať nejakú "súčiastku", tak stroj bude musieť ísť do Čiech, hoci by ste si ju kľudne dokázali vymeniť aj samy. A súčiastku na vašu mašinku nemôže objednať ani nejaký ujo opravár z vášho okolia- tieto spoločnosti si totiž prísne strážia svoj servis (predsa na ňom zarábajú) a náhradný diel /súčiastku predajú iba registrovanému opravárovi/predajcovi, ktorý typ vašeho stoja už predal. V dnešnej dobe by som asi volila patchworkparty (bernina), pani Anka je hotový anjel 🙂 Hoci- aby som bola spravodlivá- moje Janomácke mašinky sú šikuľky, len ... ich kúpa ma stála asi 4 roky života 😝

terezita
28. dec 2011

@akira13 a jak si s tim vysivacim strojem spokojena? m. ted uvazuje, ze mi ho taky poridi.. 😅 ale taky mam obavy, ze bych se v nem ztratila.. 😀 😀 😀

akira13
28. dec 2011

tak na naničmame http://www.nanicmama.sk/ostatne/jaj-baby . Aby som to dokončila--- darčeku k objednanej 1000€ mašine som sa nedočkala, CD k vyšívaciemu programu tiež nie (vraj to bol tiež iba darček do vyminutia zásob, ale na obrázku to je samozrejme stále aj s CD a bez nijakého upozornenie), peňazí som sa po už ani neviem akej dobe dočkala, ale poštovné mi neuhradil samozrejme nikto. A ani nijakého ospravedlnenia som sa nedočkala 😒 Príslušenstvo mám naozaj asi všetko (od kráčajúcej patky, cez ohýbacie, lemovacie, na prišívanie stúh a flitrov, pravítka a pod.) , ale ak by na českej verzii šící stroje neboli aspoň videá, nevedela by som ich ani vložiť, o použití ani nehovorím (okrem strojov nebol k NIČOMU návod, dokonca ani slovenský popis). Ja ich jednoducho určite neodporúčam. PS: ale na druhej strane viem, že z ich pohľadu som bola ja tá hysterická, netrpezlivá a čojaviem aká nakupujúca 😀

akira13
28. dec 2011

@terezita spokojná som, ale takúto vec určite kúpte aj so zaškolením. Tápala som v použití- od správneho vkladania nite až po materiály, ktoré sú na použitie vhodné. Celkovo investícia je pri tom obrovská- vyšívanie na takej mašine potrebuje stabilizovať- rôzne druhy vlizelínu- častokrát doooosť drahé, obrovsky kvalitné nite, pravidelnú výmenu prislúchajúcej ihly a aj šróbikov, energie a aj náklady na kúpu mašiny a rámikov sú dosť veľa 😝 Čiže taká výšivka nie je lacná záležitosť a okrem toho aj dosť zložitá- buď totiž výšivkové vzory kupuješ (a nestoja málo), alebo kúpiš veeeeľmi drahý program na prerobenie z obrázku a robíš si ich sama. Ale nie je to vôbec ľahké a ten program sa tiežpohybuje okolo 800€ a viac 😝 Asi by som do nej už nešla, teraz keď som múdra a prešlo ma to zamilovanie 😀

terezita
28. dec 2011

@akira13 ja si prave rikam, ze to kolem dokola musi byt taky jeste dalsi palka k tomu.. no uvidime, co vymysli.. 😀

martinkah
28. dec 2011

@akira13 ahoj, citala som tvoj prispevok na nanicmama a nemam slov... len pre istotu, ide o tento obchod, vsak? http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/brother-...
vcera som preluskala stovku recenzii na nich, kazdy, kto bol nespokojny, bol pre firmu "divny zakaznik"...
len skoda, ze iny predajcovia maju ceny pri tomto OL o 30 - 73 € vyssie..
velka vdaka za upozornenie

palosek
28. dec 2011

@terezita,@caramilla díky holky. 😉

sufik1
28. dec 2011

tak jsem se pochlapila se soví taškou. Spíchla jsem jí za včerejší večer. A dneska už jsem jí měla na kočáru.

Jen ty oči jsou výrazný, tak jdu odstřihnout tu červenou.

Ale jinak je teda vymazlená. Soví látka byla slabá, tak je uvnitř slabý manžestr. Je to teda trošku divočina a rozhodně originál.

season
28. dec 2011

@akira13 no ty brďo! Tak teda nervy by mi teda pekne tiekli. Asi by som im to vrátila a sekla so šitím 😝
Tiež som si myslela, že aká som blbá (strojná inžinierka s doktorátom), ked neviem navliecť blbý overlock 😠 a tie patky tiež by mali mať na každú inštruktážne video. Návod bol taký nanič, blbo okopírované a maličké obrázky, vlastne mi popis nič nepomohol, až náhoda... tak si viem predstaviť, čo si si odskákala, ked si to sama skúšala rozlúskať. 😕

terezita
28. dec 2011

@sufik1 juu, ta je paradni! ja tu sovi latku dneska taky smikla. budu z ni delat emmine saty. jinak ja tu tasku mam taky tenkou, ta horni bavlna je tenka jako ta sovi latka a vevnitr mam trosku silnejsi bavlnu, ale taky nic moc.. pristi bude zeshora mansestrova nebo diftynova.. a na kocarku ji taky vozim, krasne tam pasuje! 😅

zojec
28. dec 2011

@terezita
@sufik1 ale pekne su tie tasky 😉 no sit sa mi ju teda nechce.. az tak ma nebere 😀 😀 a kolko maju prislusenstva 😀 😀 😀
@akira13 uff... no teda, dakujem bohu, ze som este patalie podobneho druhu este z eshopmi nemala..

palosek
28. dec 2011

@sufik1 mě se líbí, je taková sladěná. Fakt super. Kočárek máš taky do zelena? 😀
Jinak dnes se malá konečně sama pustila a obešla 2x obyvák dokola bez držení 😀 😀 Doteď chodila jen "po kolenou" - na stojáka 😀 A po nohou jen s držením, asi měla strach...a teď do toho prostě praštila...konečně. 😎

season
28. dec 2011

@ivuska.h tak stihla to dnes? alebo až zajtra...

elgereta
28. dec 2011

ahojky, prosím vás, mám na vás dotaz, sice to sem úplně nepatří, ale jistě budete vědět... Jaké barvičky na batiku a malování na textil jsou vhodné pro úplně malá dítka? Děkuji za odpověď 🙂 chytla mě tvořivá nálada, tak chci něco zkusit 😀

akira13
28. dec 2011

@martinkah áno, oni 🙂 Ale to je tak- trebárs odo mňa dostali recenziu dobrú... totiž link kde sa to píše chodí tuším 14 dní po zaslaní objednávky, to som bola vtedy ešte pomerne spokojná 😀 Ale inak- cez FB si píšem s viacerými kočkami čo u nich nakupovali (väčšinou nekomplikované objednávky- trebárs jeden stroj)- s komunikáciou spokojné neboli a aj pri tom jednom stroji im dodanie trvalo cca 3 týždne (pričom majú uvedené že odosielajú na ďalší deň 😝 ) No ale to sa dalo prežiť, keď sa im to neťahalo 3 mesiaceeeeee 😠 😀 😀 😀
@season júúúúj, to ma napadlo toľkokrát 😀 A kamošky čo si túto story odžívali so mnou slovko po slovku ani nehovorím 😀 Aaaaaaaale keď ja som furt mala dojem, že už viac sa toho pokaziť nedá 😎 Ale dalo saaaa, vždyyyyyy 😀 😀 A popisy? Buď rada aspoň za nejaké 😅 Mne prišlo asi 13 patiek, preklad mi nehovoril nič (samé názvy 😀 ), tak som zisťovala ktorá je ktorá podľa obrázkov 😀 😀 Celkom prča 😀 Horšie to bolo, keď som ich chcela odskúšať, podaktoré sa mi nepodarilo "spustiť" dodnes 😀 😀 😀

@zojec pred nimi ani ja a po nich tiež nie 😀 Síce je pravda, že po tejto skúsenosti nakupujem cez net dajak pomenej 😀 😀 😀

sufik1
28. dec 2011

@palosek neee, kočár mám modrý 😒 a taška je docela divočina, ale originál. Jo odstřihla jsem tu červenou okolo očí a je to lepší.

Jo holky moc děkuju za tip s lepidlem v tyčince. Je to super!!!!!!!!!!
a ježíšek mi naježil řezací podložku 87x57cm. úžasnéééééé

sufik1
28. dec 2011

jo ještě mě napadlo, že kdybyste někdo tu soví tašku moooc chtěl a ne webu už to nebylo, tak to mám komplet postahované