Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@vanesska
@velrybous na extendor pozrite stranku
http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny...
Su tam aj pekne postupy s fotkami sitia plienok, vrchnych gati, vlniakov.... 🙂 Mam velmi rada tuto stranocku. 😵
@nika prosim Ta, mozes dat presny navod, ako si farbila to merino Ty? Myslim, ze by si potesila viacere zienky 😉 , zatial som farbila len vlnu na pletenie...
@monikajan... dakujem pozriem... 😉
@katka82 mrkla som tvoj albumik... veru krasne vecicky tam mas... sikulka! 😵
Ahojte! Neviete mi pls poradit, kde na Slovensku dostanem kupit 100% vlnenu priadzu za normalnu cenu? Pozerala som nejake eshopy, chcem len 100-200g na skusku a sumy za postovne a balne su moc vysoke ( 6 eur!).
Som z Kosic. Dnes som bola v jednom kamennom obchode, kde som za 50g klbko zaplatila 2,60 eur a to som potom zistila, ze vlna bola vyrobena v Rumunsku.. Nerozumiem tomu, Cesi robia lacnu vlnu ( Sumavska ovci vlna), ma atest pre deti do 3 rokov a v SR sa neda kupit.. Neporadite mi?
@rossinka ano, ako vravi
@baskaj cez plienocky.sk akurat tam ta teta ma trosku drahsie klbka - takze ak budes objednavat viacej, oplati sa ti zaplatit z pletenie.sk to drahsie postovne 😉 ak ale chces len tych 100- 200g, tak rozhodne tu ta to vyjde najlacnejsie - ale ma len jednu farbu, ale to ti myslim vadit nebude 😉
@baskaj
@katusik007 Dakujem Vam baby velmi pekne! 🙂 Asi objednam cez eshop plienocky.sk. Musim poctivo lezat, takze nemozem velmi obchadzat galanterky :( Chcem ukecat mamu, aby mi ustrikovala vlniaky na malu :D Neviete poradit, ci ta sumavska vlna "kuse"?
No a vcera som ostala trochu rozcarovana. Proste radsej obleciem dieta do vlny, co je vyrobena v CR ako v Rumunsku. A nevedela som pochopit,ze ak je CR/SR( pradiaren.sk ) vlna cenovo pristupnejsia, preco kupuju zahranicnu. Chyba tu logika..
Prajem pekny den! 🙂
@rossinka ono... cenovo pristupnejsia ako pre koho mozno 😉 a logiku v nasich obchodoch nehladaj.... zbytocna namaha 😉
Ahojte.
Neviem, možno ste to tu už spomínali, no nečítala som celú diskusiu. Nemáte niektorá strih na ten "rukavičník" na kočík alebo ako to nazvať. Myslím tým tú srandu, čo sa pripevní patentkami na rúčku kočíka, do nej sa vložia ruky v zime, aby neoziabali. Je to niečo ako muf. Ak mi pošlete strih, budem veľmi vďačná.
Ahoj, nemáte tu čistě náhodou někdo zkušenost s overlocky od AEG? Nemohu se rozhodnout, zda to riskout, nebo si raději rovnou víc připlatit.. Mají teď AEG 760 za 5100, měl by být s diferenciálem. přijde mi to jako dost přijatelná cena, ale mám važně strach, abych nekoupila blbě
@katka.carska katka dakujem za IP ... nechala som sa nadchnut a manzel mi chcel urobit radost , tak ako darcek na vianoce mi kupil sijaci stroj. Material je tiez objednany a idem sa do toho pustit. Snad to nebude az take zle a plienocka sa bude dat pouzit. idem vas este docitat, aby som vedela vychytat nejake tie chybicky a hlavne ako spajat vrstvy akym stehom sit a i. ... takze moooc dakujem
Ahoj holky 🙂 Jsem nadšená látkařka a chtěla jsem se zeptat, chtěla bych si pár plínek ušít, koukala jsem na str. sijemedetem a chtěla bych tam objednat látky, ale nemám představu kolik tak? A jaké jsou nejlepší? Mám ráda všechny plínky, dceři vyhovují taky všechny materiály, tak se nemůžu rozhodout. Chtěla bych ze začátku ušít tak 5 plínek a pak se uvidí, jak by mi to šlo. Ale nemám přestavu, kolik plínek z kolika metrů látky a tak 😅 No prostě zatím neználek 😒 😀 Poradíte některá? Jestli mě teda chápete, plácám pátý přes devátý 😅 😀
@maly_prcek ahoj zaujal ma tvoj fusak je nadherny mozem poprosit link s kade si mala strih? 😕 chcela by som malemu tiez nieco tak krasne vykuzlit 😀
kocky mate nadherne vecicky ste sikulky ja musim usit nanoznik na muru ale ne a ne aby som sa k tomu dostala 😀 nastastie mam jeden objednany podla ktoreho si ho usijem kedze latku som mala kupenu este v lete 😀
@denisocka - paradny navod ciapocky na mmb 😉 dakujem....sa mi celkom vydarila len som akosi velkost neodhadla...tak bude pre neter a jej babiku 😀 este sa chcem ale spytat...ta velka cast je len 1x alebo 2x ??
a babule, mate niektora sij. stroj VERITAS?? neviem ako si prepnem tie stehy z normalu na tie druhe 😒 a mamca mi nedviha telefon 😀 😝
@cinocka @cinocka zamalo. ta velka čast je 1x a mala by byť velka ako obvod hlavy +1-2cm na zašitie. ta mala čast je tiež len jedna ,to ide z vnutra a 2 šnurky,ale to vieš- už mam novy navod,tetno strih som prerobila na čiapku bez strapcou,proste som to dookruhla zastrihla,že su 4 spice a zošila ich
@brisildastřih na fusak jsem dělala od oka... Vzala jsem Emitex, co jsme měli a upravila ho podle Lodgera. Dlka cca 110cm, šířka byla nějakých 45-50cm, jestli si správně pamatuju.
ahojte, prosim Vas poradite, z coho sijete vkladacky? Aby mala aj stay dry vrstu a dobre sala. Pripadne aj kde kupujete material. Dakujem.
@cinocka ak myslis elasticke stehy, tak obvykle to byva pri nastavovani dlzky stehu, mas cislene oznacenu dlzku a na toto elasticke je nejaky iny symbol, naprisklad S (strec) alebo +- a pod., skus sa s tym pohrat.
@jaroe vkladacky najlepsie zo zbytkov 😉 na stay dry vrstvu co najtensi flis a k tomu ak ma byt dobre sava tak asi 3 vrstvy cohokolvek s gramazou aspon 350g/m2, da sa dat aj viac ale s tym flisom by to uz dlho schlo. mozes ju spravit 2nasobnej dlzky a prelozit na polku, to budes mat 6 vrstiev savej latky. alebo 2 vrstvy savej latky a 3nasobna sirka, stay dry ti staci na jednu tretinu do stredu. materialy ak chces speci, tak sijemdetem (v cz) alebo detivbavlnke (na sk), ale na vkladacky posluzia aj stare hrube osusky, teplaky a pod., flis staci z najlacnejsej flisovej deky aku najdes.

@katka82 no super...to by šlo a dokonce tam jsou i z HK..díky za tip..teď ještě udělat střih, ušít a pak už je to brnkačka..zkusím i na suchý zip..ještě musím omrknout i jiné materiály z čeho ušít něco jako haipa daipa pastelka a třeba vkládačky..koupila jsem si látku jak jsou ty deky z mikroplyše z toho jsem myslela vkládačky, ale nevím jak je to se savostí..chudák malej, ještě netuší co si na něj mamka chystá.. 🙂