icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
29. dec 2011

@ivuska.h ty jsi nezmar, já hodinu po porodu nevěděla, kde jsem a ty nám píšeš 😀 😀 😀
Tak ať se Julinka adaptuje na ten náš bláznivej svět a těšíme se na foto v modelech 😀

Btw. pobavili mě admini, mám už stopnuté celé fotoalbum, tak mi stopli fotku v profilu!!! Asi si myslí, že tam prodávám prodávám věci 😀 😀 😀

ivuska.h
29. dec 2011

Díky všem za gratulace! Ondra konstatoval "mimí hajíty" a Klárka ji ještě neviděla, protože si ji včera dopoledne odvezli tchánovci, jak je nachcípaná, nechtěli jsme riskovat nákazu, přecejen viróza u novorozence by nebyla nic moc 😒 Jinak malá se savec a dost akční, zatím toho nějak moc nenaspala, furt chce cucat 😀 Za chvíli ji přijde omrknou pediatr a pak půjdem (snad) spát, přes den se mi teď moc nedařilo, celkem blinkala, tak jsem ji pořád potřebovala sledovat...

cajova_lienka
29. dec 2011

ahojte zienky tak sa po dlhsom case zase ozyvam -nemate niektora nahodou strih na detske body? - taku 80ku by som potrebovala - ma mi dojst merino uplet a uz sa neviem dockat 🙂 Dik

animal
29. dec 2011

@ivuska.h také se přidávám ke gratulaci, zřejmě šlo vše hladce. přeji mnoho zdraví a štěstí

ivuska.h
29. dec 2011

@animal Jojo, všechno šlo hladce, od prvních pravidelných kontrakcí 5 hodin. Akorát ten konec byl dost náročný, celkem trvalo, než dobře dorotovala, i když tlačení trvalo 20 minut, což není moc, přišlo mi to nekonečné a kdyby mi někdo nabídl, že mě odstřelí, souhlasila bych 😀 Určitě nejnáročnejší porod z těch tří. Zatím mě ani moc nepřepadla euforie, spíš mám pocit, že jsem ráda, že to mám za sebou, posledních pár dní už jsem na tom nebyla psychicky moc dobře, zvracející Klárka mi nepřidala a to přenášení... No snad se z toho brzo vzpamatuju. Akorát si připadám blbě vůči @rebelie, že si stěžuju a přitom nemám na co...

nika
29. dec 2011

@ivuska.h gratuluji k Julince, a ať jste brzo celá rodinka pospolu ve zdraví a všichni si ji užíváte jak bude potřeba.

rebelie
29. dec 2011

@ivuska.h Ivi, v klidu... já myslím, že normální porod je taky pěkněj záhul a člověka třeba zaskočí, jak to bolí, nebo prostě cokoliv... jo, závidím Ti, že sis malou chytila a měla hned u sebe, ale ty bolesti Ti nezávidím 😀 (neumím si je představit, mně teda porod předtím než mě kuchli taky hódně bolel, ale vůbec nevím, zda se to dá srovnávat s bolestí při skutečným porodu) - takže si klidně postežuj... 😉 Mimochodem - super jméno, taky jsme ho chvíli zvažovali...

romcovaklarka
29. dec 2011

@ivuska.h Také moc gratuluju 🙂

helulela
29. dec 2011

@ivuska.h ahoj Ivi, jsem ráda, že už je Julinka na světě, ať se vám všem moc daří 🙂

palosek
29. dec 2011

@ivuska.h tak se drž, ať jsi brzy fit...a malá ti dělá jen samou radost. 😵 Než půjdeš dom (tak 2-3dny,ne?), tak Klárka bude lepší...hodně štěstíčka. 🙂 😉

kuna
29. dec 2011

@palosek Ivuska doma myslim je, ne? nebo si to pletu?

terezita
29. dec 2011

@ivuska.h jee tak to byla rychlovka! a euforie se urco brzy dostavi.. 😉
@caramilla to vis, i to tvoje foto nuti nakupovat.. 😀 no jo, skoda slov.. 😝

caramilla
29. dec 2011

@terezita 😀 😀 😀 Ja akorat ted nepoznam svoje prispevky 😀
@ivuska.h Nestraš, já myslela, že každý další porod už bude jen lepší, že už to bude protlačený a tlačení nebude tak nekonečný 😀 A poporodní únava a depka je, jak jsi sama psala, u všech celkem normální. A stěžovat si je vždy na co, protože je to prostě záhul, ať je to jak je to 😀 Jsem moc ráda, že ti to vyšlo a vše je OK!

aerin
29. dec 2011

holky naprosto OT, pardon, ale co s rozestouplyma brisnima svalama?

terezita
29. dec 2011

@aerin jsou na to nejake cviky. kamaradka mela stejny problem.. ale spravilo se ji to.
@caramilla a nenecha te to dat si tam tu fotku znovu?

aerin
29. dec 2011

@terezita no mne prave prijde, ze se to spis zhorsuje 😅 respektive zaznamenala jsem to teprve asi pred 2 mesicema 😅

terezita
29. dec 2011

@aerin tak pak jeste plastika.. 😅

caramilla
29. dec 2011

@terezita Hm, tak vymenit to muze jen admin, takze to znamena houbelec krmelec... Takze si asi budu odpovidat sama na svoje prispevky nebo co:D

Jinak na horach se mame dobre, snad i napadne nejaky snih 😀

maya84
30. dec 2011

@aerin náš adámek má taky rozestup břišních svalů a doktorka nám doporučila kinesiotaping, chodíme necelé dva měsíce a o hodně se to zlepšilo, ale nevím, jestli u dospělého by to taky pomohlo... nevím, jestli to znáš, je to takové přelepování speciálními náplastmi, tím se vlastně ty rozestouplé svaly stahují k sobě... původně jsem k tomu byla trošku nedůvěřivá, ale výsledky jsou opravdu vidět docela rychle...víc o tapování najdeš třeba tady: http://www.rehatape.eu/

aerin
30. dec 2011

@terezita 😀

@maya84 diky za tip, mrknu na to 🙂
zajimavyje fakt to, ze jsem to zpozorovala teprve asi pred 2 mesicema, by me zajimalo, jestli je mozny ze se to zhorsuje, treba nosenim...? tim ze jsem neposilovala ty vnitrni a sikmy svaly... 😕
ono to asi neni nejaky hrozny, ale je to i na pohled videt, jak jsem hubena, a ted s tou nemoci, dost to citim kdyz kaslu takze bych s tim asi fakt mela neco delat, nez se rozhodneme poridit si dalsi dite...

katka82
30. dec 2011

Ahojky 🙂
@ivuska.h moc gratulujeme k dalšímu miminku 😉 do života přejeme hodně štěstíčka a zdravíčka 😉 páni přijde mi to jako včera co jsme ti gratulovali k Ondrovi 😀 😀
jinak taky se jdu konečně pochlubit s nějakým výtvorem 😉 manžovi jsem k Vánocom koupila retro plavečky a tak jsem jedny spíchla i pro Honzíka 😎 teda trvalo to asi 5 dní bo ty dvá padánci mi vůbec nenechají šít a teď ani spát 🙄 dneska jsem od 4 ráno vzhůru 😝

palosek
30. dec 2011

@aerin Prve se má cvičit na šikmé břišní svaly a až po jejich posílení na přímé...prý 😝 😉.... ale to už jsi četla...:(

kalman
30. dec 2011

Ahojte viete mi poradiť kde zohnať strihy na deti? na nete som našla jednu stránku ale majú všetko vypredané ☹

martinkah
30. dec 2011

@kalman ahoj, ja šijem (a mnohé baby odtiaľto) podľa časopisu Ottobre http://www.ottobredesign.com/

martinkah
30. dec 2011

jeej, baby, Ottobre 1/2012 už je na webe 🙂

martinkah
30. dec 2011

@katka82 plavky parádne 🙂

kalman
30. dec 2011

@martinkah ahoj , a to si objednávate odtial katalog či sa dá kúpiť aj v stánkoch? ja neviem ani po nemecky ani anglicky takže si to neviem prečítať ☹

martinkah
30. dec 2011

@kalman ja mám časopis objednaný priamo z tej stránky... niekde som sa tuším dočítala, že ho môžu mať aj v Panta Rhei, neviem, či je to tak..
tak ešte Burda pre deti, mala by sa dať objednať cez net, vyšla tuším na jeseň a v tom čase dostali aj vlaňajšie číslo.. pozri press.sk.. pozerám, že máš dievčatá, pre tie v Burde niečo je, pre chlapcov nula bodov.. ja už ju nekúpim

jemi
30. dec 2011

@kalman
@martinkah
já časopis objednala z této stránky http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1... a všechno v pohodě 🙂

kryska5
30. dec 2011

@martinkah dík za tip na panta rhei, volala som a vraj ho mávajú ale momentálne nie je 😉