icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
30. dec 2011

@martinkah děkuju 😉 😵
@jemi jj taky si objednávám ottobre odtud a vše na 1 😉 🙂

martinkah
30. dec 2011

@kryska5 😉 ja ďakujem, že si to overila, keď už nebudem mať predplatné a nejaké číslo bude super zaujímavé (ktoré nie je, že 😉 ), skočím tam kúpiť

slovenská MTX hromadka - som zistila, že z bledomodrého obojlícu na sklade ubudlo, už sú len 2 kg, z mentolovej teplákoviny len 4 kg (@season - som si to dovolila do tabuľky doplniť), takže hrozí, že okrem toho čoko-neviemakého prúžku, čo sa minul hneď , nám rozpredajú aj toto... (len aby ste si nerobili plány, čo z toho pekné ušijete 😉)
@papajka7, @zojec - baby, tak ako, pridáte sa aj vy? 🙂

aerin
30. dec 2011

@palosek jojo...no asi zajdu k nejakymu fyzioterapeutovi...

hele ale to novy Ottobre se mi teda hooodne libi!!!!

caramilla
30. dec 2011

Výcvaky softshellových mých kalhot do kompletu s bundou + soft rukavic. Jsou úplně úžadné, jen jsou mi malé, tak musím rukavice ušít ještě jedny. Ale na sníh super. Kalhoty vydržely ježdění po pr... na mokrém sněhu 😀
Jen musím ještě koupit sněhule nebo si ušít návleky, protože mi do bot padá sníh a studí to 😀 😀 😀 Jasmí ale super, gumy drží nohavice jak perfektně na sněhulích a nelezou nahoru. Sníh nikam nepadá.

ivuska.h
30. dec 2011

@palosek Jojo, jak psala @kuna, jsme doma pořád 🙂

@caramilla Holt fakt každý porod je jiný, asi záleží i na velkých detailech, jak je na tom člověk zrovna psychicky a tak...

ivuska.h
30. dec 2011

@katka82 To vypadá skvěle!

katka82
30. dec 2011

@ivuska.h Díííky 😉 střih je z Ottobre 🙂

sinala
30. dec 2011

@ivuska.h řekla bych z mých zkušeností, že je to hlavně o psychice, já až napotřetí pochopila jak mám rodit (poslouchat své tělo), aby se to zbytečně neprodlužovalo

palosek
30. dec 2011

@ivuska.h jé, tak to je super, vím, žes chtěla rodit doma, ale asi jsem to někde nečetla důsledně a vyznělo mi to, že jste jeli do por. Taky jsem zvědavá, jak vše probíhalo.. ... 🙂

palosek
30. dec 2011

@martinkah to jsem zvědavá, kdy mi 1/2012 příjde. Jsou tam střihy, které bych ráda vyzkoušela. 😀

maly_prcek
30. dec 2011

@ivuska.h Ivuli, obrovská gratulace k Jůlince a pohodu pro celou rodinku... 😉

lenasss
30. dec 2011

holky prosím vás kde berete střihy třeba na pánské mikiny? sportovní kalhoty apod. nikde nemůžu nic najít

martinkah
30. dec 2011

@palosek v poslednom čísle píšu, že vychádza 12.1., ak sa nemýlim

daisyr
30. dec 2011

@ivuska.h Jéé, moooc gratuluji k Jůlince, je krásná!

ivuska.h
30. dec 2011

@sinala Tak já jsem to asi napotřetí zapomněla 🙂) Resp. ono to netrvalo dlouho, ale hůř jsem to snášela.

season
30. dec 2011

@kryska5 @martinkah baby, nejdeme si to nove Ottobre objednať nejako spolu? či sa to neoplatí spoločne, ale každá solo? To by som potom asi fakt neodolala... tak som rozmyslala o tom predplatnom. Toto číslo vyzerá skvelo!

ivuska.h
30. dec 2011

Tak Julča poprvé oblékla něco doma šitého 🙂 A kvízová otázka zní -- kolik je na fotce kusů oděvu, co jsem šila? Je to trochu chyták, tak pozor 😀 Tady na té pidifotce to asi nepůjde vůbec poznat, tak v albu to snad bude lepší.

ucitelka70
30. dec 2011

@season chcem aj ja kuknúť na ott........ práve sme dorazili z chalupy... aké boli oslavy?

ucitelka70
30. dec 2011

@ivuska.h blahoželám k dcérke, veľa zdravia celej rodinke prajem 😉

kuna
30. dec 2011

@ivuska.h moc vám to sluší! A oděvů tipuju 5 🙂

Jdu pokračovat v párání, šiju tepláčky s kanýrama dole a první pokus dopadl hrozně 😝

@caramilla fotky z hor jsou super!

ucitelka70
30. dec 2011

@maryasela ja som šila takto dávno tričko - cikcakom z rubu a dávala som do stredu pružnú niť a jemno naťahovala......... a pekne to držalo, šila som tak časť trička - prsia boli nariasené..... a druhé tričko - nariasený bol celý bok - vpredu aj vzadu - dobre to držalo.... aj pekne ukázalo - ako písala season - na začiatku aj na konci šitia sa na pružnú niť urobil uzlíček

papajka7
30. dec 2011

@season aj ja chceeem Ottobre tak potom jujknite 😉 ,zojec mi jedno pozicala a bola som nadcena
@ivuska.h krasny ste tam 😵 ,ja tipujem 6,spocitala som vsetko co mate oblecene 😀
@caramilla tak to ma neser,to si fakt za vecer usila tie tvoje softshelky,ja tak za vecer stihnem len preluskat burdy a pozriem neaky strih ,a kym ich usijem prejde more casu 😝 ,si dobra ,a velmi nas tu hecujes,aby sme aj my makali 😀 ,to sa mi paci 😉 ,koli tomu som tu zacala chodit a uz som neodisla 😀

kryska5
30. dec 2011

@season škoda že si sa neozvala skôr 😒 ja keď som to pozerala som sa "nachutila" a urobila si ešte povianočnú radosť a objednala predplatné 😀

sinala
30. dec 2011

@ivuska.h řekla bych 2 ks doma šité ( čepice Julči dle mě šitá doma není)

sinala
30. dec 2011

@caramilla mi připomíná moji babičku v rychlosti šití, aspoň si ji umím představit zamlada 🙂

ucitelka70
30. dec 2011

@season popozerala som ottobre, a chcem aj ja, dobre by to bolo to s hromadkou mtx zbúchať spolu...... čo ty na to?

sufik1
30. dec 2011

@ivuska.h já tipuu 6 kousků

koukala jsem na to nové ottobre a teda nic moc. krásná je ta zástěrka a pak asi střihnu tu mikču s autíčkama a lacláčky, ale jinak jsem mimo velikosti. To zimní mi přišlo použitelnější. Ale stejně se těším, až přijde.

medvi11
30. dec 2011

@ivuska.h Ondra 2 ks plus plenky - i svrchňáky? Julča totéž...tvoje gatě tipuju na koupi a triko nevím, materiál nepoznávám ani jeden 🙂 a ponožky nešiješ...a ta plenka pod Julinkou by mohla být taky nějaká samodomo...nebo je to složená zavinovačka z tenkého merina? Takže: i se svrchňákama 6 ks, s "hadrem" 7 🙂
Jo a za hlavou máš něco, možná to nové složené MHD pyžamo, pokud dvoudílné, pak až 9 ks...HAHAHA, to jsem zvědavá, co bude správně 🙂
Jinak vám to tam moc sluší!

kryska5
30. dec 2011

@ivuska.h aj plienku rátaš za odev? 😀 😀 ja tipujem 6-7 🙂

medvi11
30. dec 2011

@caramilla teda vy jste krásně sladěné! Není v tom softu zima? Sníh i dovču závidím a moc přeju! A rukavičky boží (na blogu).

Na to nové Ottobre se musím podívat...když ho tu tak chválíte!