icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
1. jan 2012

@zojec aj ottobre ja, napiš IP, alebo do tabulky k MTX, len ottobre bude mozno za 2-3dni. A budem potrebovať na ne hned poslať prašule

kalman
1. jan 2012

@season http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... Túto látku zoberiem celé kilo vyšli mi 3,5-4m, dobre počítam? písala som aj do tabulky niektoré látky , skontroluj a povedz či vieš objednať alebo mám zobrať viac metrov z určitého druhu a prosímťa aká je to látka výplnek? Ďakujem 🙂

sussanah
1. jan 2012

@ivuska.h velike gratulace k Julince 🙂 Je to supr jmeno, taky by se mi na holku libilo, ale uz se mi tak jmenuje sestrenka. Kazdopadne smolka se vypere uplne v pohode, taky jsem se toho desila a mela pripravenou obyc cc, ale Sima me predbehl a pos... snad uplne vsechno hnedka po porodu vcetne kikko barevne bmb tetra pleny, flisacky a spoustu ostatnich plen a povleceni 😀

season
1. jan 2012

@kalman výpnek je nepočsaná teplákovina, hodila som to do tabulky, čísla vložíš v poho, neskôr na to pozriem.

kalman
1. jan 2012

@season pridala som do tabulky aj túto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... aj tú zoberiem kg tiež vypredaj aj ju ešte budú mať 🙂

sussanah
1. jan 2012

@season ta hromadna objednavka moraviatex je jen pro SR?

kofinek
1. jan 2012

Ahojte dievcata, citam Vas tak obcas dlhsiu dobu (ale pride mi nemozne Vas docitat) a konecne uz mam sici stroj, tak sa mozem pridat 😉 Prajem vsetko dobre do noveho roku a hned mam plno dotazov... 🙂

Chcem usit kapsovky, objednam si asi na zaciatok nejaky ten PUL zo sijemdetem, vnutornu vrstvu chcem, zby bola sucha, mate niekto skusenost s irmou (flis deka z ikey)?
Bambusovy flis? Je to suche?
Potrebujem nejake specialne nite?
Kde sa da kupit ten suedecloth?
Daju sa patentky nejako nacvaknut aj bez klesti?
Zatial dakujem za pripadne odpovede a majte sa krasne 😉

zojec
1. jan 2012

@kofinek vsetky latky na plienky sa daju kupit aj u nas na sk: www.detivbavlnke.sk,
sucho ti najlepsie urobi suedecloth, flis z irmy je fajn ako vkladacka, pri prani na 60tke vyzera otrasne .. kapsovku by som z neho nesila. nite stacia polyesterove, bavlnene velmi nie, patentky bez kliesti nenacvakas :( bambusovy flis sa pouziva ako vkladacka (sacia vrstva), po ocurani je mokry, ale za to dobre savy 🙂

season
1. jan 2012

@sussanah áno, konečne sme sa dokopali k samostatnosti 😀 snád sa nazbiera a všetky baby budú spokojné... a snád to aj u nás ocko prežije, ešte netuší.... 😝 jedine, že by si moc chcela práve to čo ideme objednať a poslala by som Ti to k vám.... možno cez kamošku, ale ktovie kedy pride zase domov...

ucitelka70
1. jan 2012

@season mohli by sme ti zálohu poposielať na látky a ottobre, dáš link aj na ott.? ozi, a čo to poštovné čo ste si písali s dankou, to prečo je až tak veľké...... ved ani neviem kto presne písal, že jeden výtlačok ott. s poštovným vyjde cca 10 eur? FU, či som už nafázovaná, zajtra začínam šiť! 😨

ivuska.h
1. jan 2012

@sussanah Dík 🙂 No já stejně ještě čekám, až jí odpadne pupík, sice ty novoroz. plenky mají ten patentek na snížení pod pupíkem, ale vlňáky by i tak šly přes to a nechci jí to moc dráždit... Ale už jsem natěšená, až ozkouším plínky a hlavně ty pletené vlňáky, to bude fešanda 😀

ivuska.h
1. jan 2012

A musím si teda postěžovat, že mi nikdo nenaježil předplatné Ottobre! Tož si ho budu muset asi naježit dodatečně sama 😒 Nové číslo vypadá moc zajímavě.

michamicha
1. jan 2012

@ivuska.h dodatečně gratuluju, vybrali jste krásné jméno 😵

medvi11
1. jan 2012

@ivuska.h Asi jsi Ježíška špatně instruovala 😀

Dnes jsem poprvé vyzkoušela nový innovis 30, super stroj! Překvapilo mně, jak moc je tichý.
@ivuska.h ten OL je stejně tichý jako ten klasik stroj nebo je to o dost hlučnější?

vdovec
1. jan 2012

@ivuska.h a kde budeš objednávat? Já psala taky Ježíškovi, ale na Patti studio je pozastavený objednávání ☹

season
1. jan 2012

@ucitelka70 http://www.ottobredesign.com/ tam sú tie jednotlivé čísla a ked klikneš na PDF tak uvidíš, aké sú tam strihy. A dása v nich aj listovať, to ked klikneš na tie farebné tri nápisy pri obrázku. Poštovné3,5 € by bolo za všetko, alebo za jeden výtlačok, asi stále rovnaké, preto hromadka.

michamicha
1. jan 2012

holky, mám prosbu, nevíte kde by se dal sehnat střih na inkontinenční kalhotky? chtěla bych zkusit ušít pro mhd babičku, tchýně si trošku stěžovala, že s tím mají docela problém a ty jednorázový kalhotky jsou drahý a pojišťovna prý moc nepřispívá ☹ tak mě napadlo ušít něco ve stylu svrchňáků a do toho nacvakávací savý jádro, ale bude to velká spotřeba materiálu, obvod v pase 100-135cm 😒 a hlavně by to mělo být natahovací přes boky, tak furt přemýšlím, jak vyřešit ten pas 😖 uvítám každou radu 😉

kofinek
1. jan 2012

@zojec Dakujem za rychle odpovede, konecen v tom mam aspon trochu jasno. ja zijem v cechach, tak zato budem objednavat od sijemdetem, ale nenasla som tam ten suedecloth, neviem, ci som slepa... 😎

ngvadi
1. jan 2012

mich, já bych zkusila obšlehnout tvarově ty jednorázový, to by nešlo? nebo obšlehnout nějaký její obyčejný kalhotky?

michamicha
1. jan 2012

@ngvadi to mě taky napadlo, obkreslit nějaký její kalhotky, ale už jsme zpátky doma a mhd k nim pojede nejdřív za měsíc a to bych to už chtěla mít ušitý... no asi zítra zavolám tchýni a zeptám se jí jakou značku kalhotek teď babička používá a nechám si od výrobce poslat vzorek nebo koupím jedno balení a pak jim to k tomu přidám... a myslíš, že to bude blbý ušít z PULu? 😅 jako na mimino, mi to přijde normoš, ale pro starou paní, nevim nevim... ale ono tam jde hlavně o to, aby to neprotékalo, ty papírový prej pokaždý protečou 😔 takže prej musí několikrát denně převlíkat oblečení i postel, babička je po mrtvičce a teď se u ní po týdnu střídají příbuzní a starají se o ní 😔

ivuska.h
1. jan 2012

@medvi11 Overlock mlátí o dost víc, hlavně když šiješ rychle. Dělá to podle mě ten ořez. Jinak na Ottobre jsem instruovala, leč zřejmě málo intenzivně. Já si nestěžuju, dostala jsem od manžela moc hezké dárky (lampičku a horké čokolády)! Jen prostě to Ottobre asi budu muset mít, no 😎

ivuska.h
1. jan 2012

@vdovec Tak asi rovnou od Finů, ne? Prý to vyjde cenově nastejno.

terezita
1. jan 2012

@ivuska.h me to od finu vyslo levnejc nez z patti a bylo to i rychlejc. jo a mame nejaky tentononc v tech pujcovanych ottobre, jedno cislo z tech co jsi mi posilala nekdy na podzim mam dvakrat.. 😅 nehlasil se jeste nikdo, ze by mu chybelo? je to 1/2010. az se mi vrati jeste dalsi od sestrenky tak to projedu, co tu mam a jestli mi misto nej nechybi jine cislo..

lucikan
1. jan 2012

ahojte dievcata, vpadnem vam sem s jednou otazkou - vedeli by ste mi poradit, aky overlock stroj si kupit? Ja som sijaci zaciatocnik (stroj mam dva mesiace), a vyhodnotila som to tak, ze OL mi treba. Tym ze som zaciatocnik, dost tazko sa mi vo vsetkom orientuje, casto ani popisu funkcii nerozumiem a len domyslam. Chcela by som kupit taky lacnejsi, viete mi napr povedat, o co sa ukratim oproti tym drahsim?
Dakujem za tipy 🙂

michamicha
1. jan 2012

jo a ještě jeden dotaz, kde bych mohla sehnat jednobarevný (bílý nebo krémový) PUL?

ucitelka70
1. jan 2012

@season no prezerala som si, ešte rozmýšľam o staršom vydaní, ktoré je dobré číslo pre chlapcov? jedným vrzom by som zobrala, aj tak som si navýšila tak veľmi objednávku, že peniažky, čo sme dostali na vianoce zainvestujem do látok a časopisu 😠

poradíš, kt.číšlo je dobré?

ivuska.h
1. jan 2012

@terezita Moje určitě není, mám nas svých napsáno "I".

ivuska.h
1. jan 2012

@michamicha Bílý je na ŠD. Jinak bych to ušila tak, že boky by byly z pružné látky bez PULu a s PULem jen mezi nohama. A asi bych to udělala jako kapsovku.

michamicha
1. jan 2012

@ivuska.h jsem na ty boky myslela udělat "tunýlek" z patentu a uvnitř ještě jištěný gumou 🙂 no ještě pro ní budu šít pratelný podložky na postel, tak kouknu co kde budou mít, u té podložky už je celkem jedno jestli bude bílá nebo barevná, ale na ty kalhotky se barevný moc nehodí 😅

medvi11
1. jan 2012

@michamicha co to udělat nějak ve stylu těch tréninkáčů, co tu @caramilla házela odkaz někdy po vánocích (nebo před?)
https://www.gro-via.com/trainer/mychoicetrainer...

má to pružné boky a pokud je babička už ležák, i by se to dobře oblíkalo...