Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kryska5 riadok 22
@daisyr já ustřihla proužek z jinýho trika a nejprve z rubu přišila, tak 4mm od okraje obou látek (proužku a bodyčka), pak jsem proužek otočila, podhrnula a z lícu přišila tak 1cm od okraje. Nevim jestli je to srozumitelný tak jsem to pro jistotu ještě nakreslila, na prvním obrázku je začátek a na druhým průřez.
taky mě překvapilo, že se to nekroutí, třeba je to náhoda a další se kroutit bude...
@jieff super, díky za nákres 😉 tak jsem to asi dělala podobně, jen prošívala tím overlockových stehem a možná, že to bylo i tím, že se to více kroutí, tak příště zkusím nějaký jednodušší steh, taky jsem to měla z fineribu, tak se to možná i více natahovalo, no uvidím, teď se také chystým na merino 😉
dobrou noc holky🙂 a jsem zvědavá, co uvidím zítra v tabulce 😀
@season ale 1 m z climayarnu je mi málo..... ked už tak 2 m alebo nič....... a lamu som objednala šedú a polarf flíz mám neonkovo zelený, a mám aj zelenú deku z ikei....
holky on jede nejakej MTX? 😕
@anielik daj link aj ostatným na nažehlovačky 😉
@ucitelka70 to nie su nazehlovacky...len obr, v dobrej kvalite aby mohli do tlace pre tlaciaren 🙂 ale paci sa 🙂
@sufik1 http://picasaweb.google.com/patriciaarruda3/Mad...
@anielik a z tlačiarne obrázok vieš nažehliť? a vydrží to aj viac praní?
@ucitelka70 v tlaciarni mi spravili obrazok uplne super a aj krasne drzi...3E, ale co som si doma tlacila tak nevydrzal ani po jedno pranie a popraskal, takze nebudem uz na tom setrit a dam si to opat vytlacit, kvalita obrazku je super, aj po mnohych praniach (robila som pyzamka v sept) a stale su v obehu...ine ani nechcu 🙂
toto su prve 🙂 a veru uz ani asi nebudem kupovat...cena celho ma vysla tak 10E...tak isto aj kupim a tieto mam take ako chcu chlapci... a hlavne s nimi rastu 🙂
baby vobec mi neradite :(
mozem z frote bambus spravit zupan? prosiiim 🙂
@anielik
toto je rub toho frote (neviem ako dobre to bude vidiet), hladke a s polyesterom..
cize na zupan asi nie, teda ja by som to nesila.
inak vyborne na plienky.
na zupan treba asi obojstranne frote

@kuna trička jsou asi spíše z jednolícu, laicky z lícu je taková ta pletenina jakoby hladce a z rubu obratce 😉 A oboulíc je z obou stran stejný, tak že ani pořádně nevíš, co je vlastně líc, když to nemá potisk... tak snad jsem to zapsala správě