Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
prosím neviete niekto poradiť s tým lemovaním merina? môžem to lemovať rovným pásom (bojím sa že sa to bude krútiť), či treba strihať podľa tvaru výstrihu 😒 .... dííííkkk
@kryska5 hádam som to uz dala na poriadok, chcela som len vymazat úplne riadky ktoré sa nejdú objednávať, ale mi tak posúva, že sa bojím, či nevymažem to čo nechcem. Ale aj tak treba, každá si skontrolujte prípadne prepočítajte, či som dačo nezbabrala. Aj ja sama ešte budem upravovať svoju objednávku... 100e som vážne nehodlala minúť 😀
@season ďakujem ti krásne 😵 idem ti okukať album .... a zvažujem tiež OL 😀 v tejto téme je to ako mor!
predtým som čítala že to merino rib, tenké na normálnom stroji nemá vôbec zmysel šiť že sa to krúti 😖
super, tiež to prezriem a prípadne skresám, predbežný termín je toho 10.1., či skôr?
Dobrú noc prajem, nech sa ti nesníva o tabuľkách dnes 😀
@kryska5 😀 😀 ešte povešiam prádlo 😝 rozposlala som maily o platbe za ottobre. Uzávierka 10,1. už tonejdem meniť, len už nechcem pridávať dalšie artikly - riadky do tabulky. Ak sa Ti to nemihá ako mne, vymaž kompletne tie riadky, kde nie sú názvy položiek - tie určite neobjednáme. Moc dakujem,už sa mi farbičky mihajú pred očami. Nemyslela som, že pri tom tolko skysnem 😕
ja tiež asi len teraz premierovo 😝 ale na Silvestra som nejako nepostíhala, tak som vešala o pol jednej pri ohnostrojoch, ale len na sušiak v obyvke
@kryska5 binec je tu furt, to už som rezignovala, našťastie sa vdaka plastovým oknám ani jeden kúsok nezobudil, ani vlani, tak som bola rada, lebo najväčší stres z petárd má najstarší skoro osemročák. Asi má príliš citlivý sluch. Zato najmenší mi vdaka starším dvom, spadol na Silvestra zo 4schodov - dlažba, takú hrču má na čele, hrá všetkými farbami 😠 , že som bola zase v strese, či nie otras mozgu... ale vyzerá, že len lezie posledná séria stoličiek... náš rekordér, ide si skompletizovať chrup najrýchlejšie zo všetkých 😀
a moc dakujem za pomoc!!!
@season tak keby si pri troch chalošoch nemala binec, tak to by som sa teda čudovala 😝 mne stačí keď sa rozbehne táto moja jedna a dovi 😎. Si mala na Silvestra ešte väčšiu "zábavu" ako ja 😉 hlavne že je všetko OK 🙂 komplet chrup vám normálne závidím, malej teraz lezú očné zuby a to je tiež paráda 😀, samozrejme budíček dnes o šiestej 😖
prosím ťa ty si kupovala tu na SK overlock?
@ngvadi já na magisterský nešla - sice jsem se přihlásila,ale pak okolnosti zafungovaly tak, že jsem nemohla k příjimačkám, takže mám svatý pokoj a můžu zase stříhat 😀 napsala jsem špatnou jednotku - minulé mtx jsem měla ne 120metrů, ale 120 kilo...😝 zpětně nevím, jak jsem to nastříhala 😕 😅
@crawler ja bych se na to taaak rada vybodla☹ ale furt me vsichni ukecavaji, ze by mi to bylo lito a kdesi cosi ☹
coz je asi pravda, ale ted mam zas pocit ze mi z toho hrabne a to jsem jeste nezacala delat na diplomce☹ jako fakt nevim kdy, kdyz mi malyho proste nikdo nepohlida, pres den spi 30 - 60 minut a v noci se imrvere koji, taky potrebuju spat, ze jo 😝
@crawler jastuduju klasickou archeologii (antika), hrooozne uzitecny...v oboru delat nebudu, to vim celkem jiste, tak mi proste prijde, ze na to abych vyrizovala nekde v kanclu telefony a varila kafe fakt Mgr. z humanitniho oboru nepotrebuju 😝
jako ja vim ze ted by mi spadl obrovskej sutr ze srdce a byla bych spokojena jak nikdy, jak pises...ale bojim se ze za x let bych se proste uzirala, ze jsem mohla byt Mgr., kdybych nebyla takova sracka 😔
@kryska5 fuuuha, mna zobudili o osmej, to som si schrupla oproti teba, by som chodila ako matoha... zúrivá 😀 objednavala som zo Strimy, door to door servis a cena rozhodli. Skoda, že som to tu neprebrala, mala by som Brothera a nie Janome 990D
@crawler fuha, tak to som dobrá, stopli sme to do 50kg, neviem, kde by som to tu dala, lebo aj tak sme tu narrvaní. Tak to bude asi navinuté na 1roli?
@aerin no niet Ti čo závidieť ☹ ale presne v rovnakom veku najstaršieho som obhajovala doktorát. No len cez vikend som mala nejaký výdych a dospala som, muž na týždnovkách, naši 30km dalej bývali, mama dotiahla chorého otca len tak 1x za týždeň, aby som mohla isť na katedru konzultovať. Pozitívny vplyv to malo len na postavu (aj ked miňonky boli moje veľke kamošky) 😀 a chodila som ako mátoha. No hold, mala som o 7rokov menej a už by som to nezvládla. Dorob to a budeš na seba pyšná, že si to zvládla! Aj mne je ten druhý titul len na okrasu, ked som odišla zo školy a nehrozí sa vrátiť.
@aerin dobrý! já byla přijatá i na 2 historie a vždy jsem toužila po egyptologii - sama jsem se chtěla učit hieroglify apod. děsnej nadšenec - historii miluju dodnes, ale v tom smyslu, že čtu beletrii - momentálně od gravese o Claudiovi a Messalině...No...mě hrála na city celá rodina - že toho budu litovat a že ať nejsem blbá...ale já byla na sesypání - malej mi vůbec nespal - vstávala jsem k němu 20x za noc, byla nevyspalá, jen jsem pilakafe a jedla sladký, abych se udržela na nohách...měla jsem zimnice a pocuchaný nervy...nicméně jsem si říkala - tak dobře - všichni chtějí ať ten titul mgr.mám, tak at se klidně pos---u! ale jak jsem psala...okolnosti nakonec zapůsobily tak, že jsem se nemohla dostavit k příjimačkám...a ufff...to byl šutr...jo...možná jednou budu litovat, ale na druhou stranu - jak píšeš ty, stejně na 99% nebudu v oboru pracovat a případně se to dá dodělat vždycky a rozhodně se budelíp učit s odrostlým dítětem než s nespícím batoletem. Jo a mimochodem - jak ze me spadl stres, takmalej záhadně začal spát celý noci a spí dodnes... 😕
@aerin ne, tak rozhodně nechci svádět 😀 já jsem taky plánovala otročit a mořit svoje zdraví😀 kdybych byla na tvém místě, tak to taky doklepávám...ale beru to jako Boží řízení, že jsem k těm příjimačkám nemohla a beru to, že to tak prostě mělo být a že je to tak lepší... a v tom mém oboru si opravdu nemusím dělat iluze - sehnat místo je o známostech a bylo by fuk, jestli mám bc nebo mgr...a jelikož známosti nemám, tak mám smůlu a budu, když budu mít štěstí, zvedat telefony...kéž by pak manža dostal prachy na sekretářku😀 a bylo by po starostech.... 😀
Holky, prosím o radu!!!
Máme bílé sofa - chci ušít snímatelný potah, aby nebyly všude Fanouškovi otisky. Jakou látku mám užít? Říkala jsem si, zda to neudělat ve stylu napínacích prostěradel, ale zase chci, aby to k něčemu vypadalo...poradíte?
@aerin ...že vám do toho lezu 😔 ...ale pokud ještě trochu můžeš, nevzdávej to... já se právě kvůli vyčerpání a nervů vzdala studia před 2 rokama (sice jen bc), ale už jsem to mohla mít za sebou. Jenže mě nestačilo prolézt, já musela mít jedničky 😠 . Kdybych slevila ze svých nároků, míň se nervovala...kdybykdyby...teď lituji, že jsem to vzdala, ale tehdy jsem to tak cítila.A zdůvodnila jsem si to, že budu tak mít víc času na děti 😠 Blbost....Taky mě všichni přemlouvali...jsem paličák...nevím, jestli se ke studiu ještě někdy dokopu, při 3 dětech....ale mozek je třeba pořád trénovat 😀 😀 😀 Drž se... 😉

@season jasnačka, super, lepšie keď bude navyše ako keby malo chýbať, ja myslím že sa na prebytkoch dohodneme 🙂 ani nechcem vedieť koľko vychádza platiť 😝 ale bude to super, ty si šikulka, takto prehľadné 🙂 si sa pekne vyhrala s tabuľkou (palec hore)
prípadne hneď poposielaj číslo účtu IP nech ti pošleme nejaké zálohy, ozik bankové poplatky nebudú nejaké zvýšené do ČR? Tvoji chaloši budú mať zábavu keď to príde 😀 😀 😀 (omg, a ty ešte väčšiu 😒 )