icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
3. jan 2012

@ivuska.h krásný 😵

@caramilla té trávy jsem si nevšimla - to bych to opravila, ale sama jsem tam upravila několik překlepů...nebo nám v table řádí šotek??? 😅 😨

crawler
3. jan 2012

@mehlo zas se to tu krapet rozjelo 😅 strima, mtx...😀

mehlo
3. jan 2012

@crawler jo tak takhle to bylo myšleno. To jsem si to za těch 5 minut stihla přečíst, ale zapojovat se nebudu. Nepotřebujuuuuuuuuuuu nic

crawler
3. jan 2012

@mehlo šťastná to žena 😉

terezita
3. jan 2012

ja se bojim do tech tabulek jeste kouknout, abych toho tam zas hromadu neprihodila. uz tak toho tam mam dost! 😅
tak a dneska jsem narychlo spichla pro dcerku me byvale spoluzacky hadriky. mala se narodila na stedry den 😵

caramilla
3. jan 2012

@terezita Málo růžový 😀 😀 😀
@mehlo zrovna jsem na tebe dnes myslela, jak se prosím tě jmenovala ta knížka, cos mi chtěla půjčit se střihama? Nějak jsme to pros., jak jsi posílala hromadu, tak jsem zapomněla připomenout, abys mi to přibalila. Podívám se, jestli jí nemají u nás v knihovně 😀

season
3. jan 2012

@kryska5 áno tú druhú stránku

season
3. jan 2012

@martinkah na nás je moc miminkovský, iba keby bol obojlíc, jednolíc až tak moc nelúbim 😉 Dnes sme boli u našich, tak som tu až teraz. Idem pokukať všetky maily 🙂

terezita
3. jan 2012

@caramilla no nebudu se vyjadrovat, jake pocity jsem mela po prohlidnuti tech tvych dnesnich zuzu fotecek.. 😀 😀 😀

season
3. jan 2012

@caramilla ten ružový kabátik vyzerá vlnený, krásny, aj ja chceeeeem v 38čke 😀 😀 😀

ivuska.h
3. jan 2012

@terezita Jééééééé! Moc hezké, fakt.

jieff
3. jan 2012

@kryska5 jo jo je to tak, ten pásek byl rovný

@caramilla děkuju za pochvalu, vidíš to pletení neni zas takovej boj! Ale u nás je to stejný, mamka plete poslepu a aspon dvojnásobně rychle....! Já mám tedy k růžové podobný postoj jako terezita, ale nejak musim uznat že to Jasmínce sluší! Chjo jestli to bude holčička, asi svuj vztah k růžový přehodnotim!

crawler
3. jan 2012

Po jaké se mám dívat látce, když chce manžel kalhoty, ale jeansovina ani manšestr mu nikdy dlouho nevydrží (prošoupe)??? Na fleru jsem zahlédla konopný kepr - něco takového??? Nebo co? 😅

ucitelka70
3. jan 2012

@season no, ako pozerám, tak sa na mtx nás pozbieralo až desať báb, budeš mať čo robiť moja, preboha, toľko metrov látky previnúť, premerať, prestrihať...... máš aspon dobré nožnice? a tých 50 kg látok bude riadna kopa istotne..... nedala si ešte číslo účtu, kde ti treba peniažky poslať.... Predpokladám, vedľajšie výdavky s poštovnými a strižným, balným bude cca 10 eur, tak ti pošleme vypočítanú sumu zaokrúhlene, 10 eur za ottobre a 10 na vedlajšie.... okej?

caramilla
3. jan 2012

@season 😀 Je vlněný, taky ho Jasmínce závidím 😀
@jieff Já jsem před rokem Jasmínce vůbec růžovou nedávala, protože jsem jí taky nějak tou dobou nemusela, měla na mimi toho hodně růžovýho a mě to přišlo už moc cukrový. Růžovýho pak nic neměla, pak dostala tričko s aplikacema do růžova a já jí ho zkusila a strašně moc jí to slušelo, takže jsem to přehodnotila, i okolo mi všichni říkali, že jí růžová sluší, tak proč jí sabotuju, na co prý si hraju. Takže u nás růžovka jede, sluší jak jasmínce, tak i mě 😀
Blbý je, když holčička nenosí nic jiného než růžovou, Jasmínka nosí úplně všechny barvy vyjma černé a oranžové, ty jí nesluší 😀

kryska5
3. jan 2012

@season mne to na ottobre píše toto vzhľadom na to že mám predplatné "I have a valid standing subscription, which entitles me to postage-free delivery of my order for single issues" toť znamená že keď si objednávam nejaké single číslo tak neplatím poštovné, len neviem do akého množstva čísel to platí 🙂
nemá niekto skúsenosť?

terezita
3. jan 2012

@caramilla hele my meli na cvici matku s dcerou, ktere obe neustale chodily v ruzove a jeste s hello kitty.. 😝 to byl zuzu narez..

season
3. jan 2012

@ucitelka70 dobre, včera som sa s tým hrajkala a na hromadný mail s číslom účtu (nechcem ho tam dávať verejne do otvorenej tabulky) som nemala všetky maily a ani už moc chuť. Dnes ked chlapci pospia to rozpošlem a pozapisujem si to. Skontrolovala si si to? Myslim, že si už predtým písala že cca 40€ Ti to vychádza, však?

season
3. jan 2012

@terezita 😝 no to musel byť zážitok, ja si Tomáša nenažehlujem 😀DDD

ucitelka70
3. jan 2012

@season ano 40, takže ti pošlem 60, neviem, ott. koľko stojí? 10? ale len v piatok pôjdem do mesta, som na péénke, tak len vtedy ti viem poslať...

season
3. jan 2012

@kryska5 tomuto som moc nerozumela, či si to vyhodila z tabulky, nejako to nevidím v tej rýchlosti? Musela som skresať podla priorít a hlavne musím troška rátať ak by boli prebytky, nech ma to nezrazí úplne na nulu na účte 🙂 a tá objednávka znie zaujímavo, ježiško dodatočne slúbil predplatné, tak aj ja budem mať. Ak sa niekto ozve, čo má skúsenosti s objednávaním starých čísel ottobre po zaplatení predplatného.... Ešte počkám do stredy večera.

season
3. jan 2012

@ucitelka70 predstav si, že na Ottobre som dievčatám posielala podklady k platbe a Teba som omylom preskočila. Tvoje nové práve stojí 10,75€ určo to bude stačiť, aj ked veru neviem aké poštovné bude na 50kg látok 😀

kryska5
3. jan 2012

@season vyhodila som odtiaľ ten námornícky pásik (bielomodrý), čo bol najprv v II.akosti ale sa vypredal tuším, aj ty si z neho mala napísané ale si to zrevidovala 😉

season
3. jan 2012

@kryska5 ano, tak som to pochopila správne, aj by som ho chcela ale financie... už nám klepli po prstoch s dobrovoľným nemocenským poistením, tak už som skončila s nakupovaním, uťahujeme opasok. A aj najmenší má práve 20mesiacov a znižujú mi rodičák (som spadla do tej prechodnej fázy).
A čo námornícky výplnek 😉 nepozrela som, či si aj tam 🙂

ucitelka70
3. jan 2012

@season no predpokladám, že priamoúmerne ide hore cena poštovného 10 kg je 365, každé 5 kg navyše je 50 Kč navyše...., teda 20 kg je 410, 40 kg je 810, 50 kg mi vyjde 910? plus, mínus do 40 eur to isto bude....

kryska5
3. jan 2012

@season hej veru, mňa to čaká za chvíľu ☹ ale ty máš aspoň nejaké zásoby, ja musím aspoň nejaké porobiť nech môžem letnú garderóbu pošiť 🙂

kryska5
3. jan 2012

@season ešte toto tam straší v tabuľke (riadok 19) http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... ??? to mi včera pri mazaní ušlo, či sa to dnes zmenilo 😅

ucitelka70
3. jan 2012

@season v poštovnom som sa sekla... je to 755? hodila som do tabuľky dole do A 39

ucitelka70
3. jan 2012

@season predplatné koľko vyjde? máš 4 čísla a jedno k tomu zadara, tak priemerom koľko vyjde ks?