Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kryska5 jo jo je to tak, ten pásek byl rovný
@caramilla děkuju za pochvalu, vidíš to pletení neni zas takovej boj! Ale u nás je to stejný, mamka plete poslepu a aspon dvojnásobně rychle....! Já mám tedy k růžové podobný postoj jako terezita, ale nejak musim uznat že to Jasmínce sluší! Chjo jestli to bude holčička, asi svuj vztah k růžový přehodnotim!
Po jaké se mám dívat látce, když chce manžel kalhoty, ale jeansovina ani manšestr mu nikdy dlouho nevydrží (prošoupe)??? Na fleru jsem zahlédla konopný kepr - něco takového??? Nebo co? 😅
@season no, ako pozerám, tak sa na mtx nás pozbieralo až desať báb, budeš mať čo robiť moja, preboha, toľko metrov látky previnúť, premerať, prestrihať...... máš aspon dobré nožnice? a tých 50 kg látok bude riadna kopa istotne..... nedala si ešte číslo účtu, kde ti treba peniažky poslať.... Predpokladám, vedľajšie výdavky s poštovnými a strižným, balným bude cca 10 eur, tak ti pošleme vypočítanú sumu zaokrúhlene, 10 eur za ottobre a 10 na vedlajšie.... okej?
@season 😀 Je vlněný, taky ho Jasmínce závidím 😀
@jieff Já jsem před rokem Jasmínce vůbec růžovou nedávala, protože jsem jí taky nějak tou dobou nemusela, měla na mimi toho hodně růžovýho a mě to přišlo už moc cukrový. Růžovýho pak nic neměla, pak dostala tričko s aplikacema do růžova a já jí ho zkusila a strašně moc jí to slušelo, takže jsem to přehodnotila, i okolo mi všichni říkali, že jí růžová sluší, tak proč jí sabotuju, na co prý si hraju. Takže u nás růžovka jede, sluší jak jasmínce, tak i mě 😀
Blbý je, když holčička nenosí nic jiného než růžovou, Jasmínka nosí úplně všechny barvy vyjma černé a oranžové, ty jí nesluší 😀
@season mne to na ottobre píše toto vzhľadom na to že mám predplatné "I have a valid standing subscription, which entitles me to postage-free delivery of my order for single issues" toť znamená že keď si objednávam nejaké single číslo tak neplatím poštovné, len neviem do akého množstva čísel to platí 🙂
nemá niekto skúsenosť?
@ucitelka70 dobre, včera som sa s tým hrajkala a na hromadný mail s číslom účtu (nechcem ho tam dávať verejne do otvorenej tabulky) som nemala všetky maily a ani už moc chuť. Dnes ked chlapci pospia to rozpošlem a pozapisujem si to. Skontrolovala si si to? Myslim, že si už predtým písala že cca 40€ Ti to vychádza, však?
@season ano 40, takže ti pošlem 60, neviem, ott. koľko stojí? 10? ale len v piatok pôjdem do mesta, som na péénke, tak len vtedy ti viem poslať...
@kryska5 tomuto som moc nerozumela, či si to vyhodila z tabulky, nejako to nevidím v tej rýchlosti? Musela som skresať podla priorít a hlavne musím troška rátať ak by boli prebytky, nech ma to nezrazí úplne na nulu na účte 🙂 a tá objednávka znie zaujímavo, ježiško dodatočne slúbil predplatné, tak aj ja budem mať. Ak sa niekto ozve, čo má skúsenosti s objednávaním starých čísel ottobre po zaplatení predplatného.... Ešte počkám do stredy večera.
@ucitelka70 predstav si, že na Ottobre som dievčatám posielala podklady k platbe a Teba som omylom preskočila. Tvoje nové práve stojí 10,75€ určo to bude stačiť, aj ked veru neviem aké poštovné bude na 50kg látok 😀
@kryska5 ano, tak som to pochopila správne, aj by som ho chcela ale financie... už nám klepli po prstoch s dobrovoľným nemocenským poistením, tak už som skončila s nakupovaním, uťahujeme opasok. A aj najmenší má práve 20mesiacov a znižujú mi rodičák (som spadla do tej prechodnej fázy).
A čo námornícky výplnek 😉 nepozrela som, či si aj tam 🙂
@season no predpokladám, že priamoúmerne ide hore cena poštovného 10 kg je 365, každé 5 kg navyše je 50 Kč navyše...., teda 20 kg je 410, 40 kg je 810, 50 kg mi vyjde 910? plus, mínus do 40 eur to isto bude....
@season ešte toto tam straší v tabuľke (riadok 19) http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... ??? to mi včera pri mazaní ušlo, či sa to dnes zmenilo 😅
@season v poštovnom som sa sekla... je to 755? hodila som do tabuľky dole do A 39
@season predplatné koľko vyjde? máš 4 čísla a jedno k tomu zadara, tak priemerom koľko vyjde ks?

@ivuska.h krásný 😵
@caramilla té trávy jsem si nevšimla - to bych to opravila, ale sama jsem tam upravila několik překlepů...nebo nám v table řádí šotek??? 😅 😨