icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
3. jan 2012

@martinkah ešte tuje to pyžamko 😉

martinkah
4. jan 2012

@season pyžamko peknučké 🙂 ... btw na takéto úzke pyžamká (teda na spodné gate a tričko, ale pre mňa z toho bude pyžamo) sú pekné strihy v Ottobre 6/2010, len keby niekto prehliadol pri listovaní

@ucitelka70 @papajka7 alebo aj niekto iný - baby, viete hodiť fotku, ako má vyzerať rovný steh šitý dvojihlou z rubu? ja to nemám ani v návode ani pri rýchlom googlení som nenašla.. ten spodný cik-cak má byť po celej šírke stehu, že? keď šijem normálnou ihlou, potom dám dvojihlu, tak napätie vrchnej nite musím preštelovať na maximum, aby ten cik-cak dole bol čo najširší, aj tak nie je po celej šírke.. či aj napätie spodnej nite mám prestaviť?? snáď chápete 🙂 otázku začiatočníka 🙂 ďakujem

papajka7
4. jan 2012

http://www.stoklasa-sk.sk/nite-aspotex-120-100m...
@season tieto mam dala som ich do obnitky ,naviekla vsetky 4 nite a parada,to musi vydrzat riadnu zataz 😉

@martinkah no ja to tiez este nemam dokonale nactavene,niekto tu fotku uz raz daval ako ma steh vypadat z vnutra @ivuska.h?
ale presne aj ja som davala horne napetie nite na maximum,ale este dolnu musim dolatit,vcera som to odlozila,lebo nusim kupit nit ktora mi bude ladit s tym merinom

papajka7
4. jan 2012

@season jej krasne je ,a zozadu to vypada,ze mas doma babu 😀

crawler
4. jan 2012

jů, elastické nitě - v tv bylo jak s nimi ušít nařasený šál..nějak na střídačku se našívala elastická a normální nit... to musím taky vyzkoušet... A spodní prádlo bych mohla šít s obyč polyestrovou nebo je potřeba taky tato elastická?

mehlo
4. jan 2012

http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... nééééééééééééé tohle fakt nepotřebuju

crawler
4. jan 2012

Jinak se tedy činíte - většina jsou už naplněná minima, protože všechno zaokrouhluji nahoru, jen se tu musím přimluvit za oranžovou-cihlovou teplákovinu - prosím prosím - přidejte se 😉 😅

palosek
4. jan 2012

@season ten proužek vypadá úžasně 😉

palosek
4. jan 2012

Tak jsem šila lama mikinu i prostřední dceři, Ty mikiny jsou dost hrubé a holky je oblíkají hlavně pod vesty, pod bundy se jim to moc nevleze 😒 . Viděla jsem v tescu i lama kabátky pro malé mimi...za 300,- 😕 Jestli to teda lama byla...tak tady se šití vyplatilo 😀 ...ale nafocené nicmoc ☹

crawler
4. jan 2012

@palosek krásný 😵

terezita
4. jan 2012

@mehlo nepotrebuje - nepotrebujes - nepotrebujes - NUTNE POTREBUJES!!! - nepotrebuje - nepotrebujes - nepotrebujes - nepotrebuje - nepotrebujes - nepotrebujes - nepotrebuje - nepotrebujes - nepotrebujes -

crawler
4. jan 2012

@caramilla děkuji! balíček dorazil - a ten finerib je hezčí než na fotce 😵 paráda!!! ještě mi prosím písni, kolik teda včetně poštovného , balného apod. Ti visím, abych si to zapsala do tabulky s MTX , děkují ještě jednou !!!🙂

mehlo
4. jan 2012

@terezita dík jsem čekala kdo to napíše

caramilla
4. jan 2012

@crawler 297 Kč je to přesně za cívky, fin + 37 pošta. Balné si v těchto případech neúčtuju 😀

@mehlo Tak tu knížku naše knihovna nemá, tak asi jestli bys mi ji tedy poslala? J8 bych se to pokusila nascanovat nebo nafotit foťákem...

aerin
4. jan 2012

@palosek super!🙂

ja se chystam na mikinu pro sebe ze svestkove (je naprosto uuuchvatna 😵 ) a vubec nevim kde sehnat nejakej fajn padnouci strih☹

aerin
4. jan 2012

@season to jsou krasny prouzky 😵

@mehlo hele to mi povidej☹ a nemuzu se rozhodnout jestli vzit tady ten zelenej a limetkovej fin, nebo ten do modra a tyrkys fín 😀
a co z tech oboulicu vlastne sijete?

michamicha
4. jan 2012

@season to je mylly patent http://www.myllymuksut.com/product_info.php?pro...{5}196 tummanruskea a šel by k tomu možná i ten suklaanruskea 🙂

terezita
4. jan 2012

@aerin tricka a ted tu zrovna smikam 3 tuniky..
@mehlo ja nic, ja muzikant!! 😀

caramilla
4. jan 2012

@aerin Ja si zirafky beru na pyzamko 😉

ucitelka70
4. jan 2012

@martinkah cikcak spodný pri dvojihle bude vždy len medzi stehmi natiahnutý..... nebude po celej šírke

aerin
4. jan 2012

hm hmm....no ja jsem si rikala, ze bych mu z toho hnedyho prouzku udelala triko...otazkou je, ejstli mu ho pak budu oblikat, u nas porad frci bodyna a na ty je to asi malo pruzny, ze?

aerin
4. jan 2012

@caramilla jooo, to jsem taky chtela, ale musim se rozhodnout, nemuzu vzit vsechno 😀

mehlo
4. jan 2012

@caramilla jasan pošlu zítra.

mehlo
4. jan 2012

@aerin trika s dlouhým, možná i roláčky, pyžamka

martinkah
4. jan 2012

@papajka7 @ucitelka70 vdaka, baby... takze ak ten cik-cak je napr. na 70% alebo len 50% šírky, mám to dobre?? asi idem ešte raz pohľadať fotky.. podľa nákresov, čo som videla, som mala pocit, že to má byť na celú šírku, teda samozrejme, aby tú spodnú nič nebolo zhora vidno

mehlo
4. jan 2012

@aerin já myslím že i na bodyna by to šlo. Je to trošku mín pružný než jednolíc, šije se z toho skvěle.

aerin
4. jan 2012

min pruzny nez jednolic??? takze vubec?😅 ja mam doma jen jeden jednolic mtx, sedo fuchsiovej prouzek a to je teda desna latka😀 pruzny je to minimalne, tenky, krouti se to 😅

terezita
4. jan 2012

@aerin podle me pruznejsi.. 😅 rozhodne pruznejsi nez jednolic wendy..

aerin
4. jan 2012

@terezita to zni lip 😀

daisyr
4. jan 2012

@aerin já bych se oboulícu na body nebála, sice nemám z mtx zkušenost, ale na kupovaných body to mívají (viz. C+A atd. 🙂