icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
5. jan 2012

@kuna mne sa to moc páči, aj tá aplikácia, k tomu ja sa asi nikdy neodhodlám, krásne 🙂

terezita
5. jan 2012

@kryska5 ono neni opravdu ceho se bat.. ja mela z tech aplikaci taky obavy, ale kdyz sem zacala ivuska hazet ty sve uzasne aplikace, tak jsem se taky vybicovala k vykonu.. 😅 kdyz mas ten vliesofix tak ten obrazek krasne drzi a obsit to uz neni takovy problem 😉

kuna
5. jan 2012

@terezita no asi se na to příště fakt vykvajznu, chtěla jsem to mít olemované s prošitím, ale za ty nervy mi to nestojí.

@kryska5 díky, ale ona ta aplikace není těžká, chce to si s tím pohrát. Já jsem to podžehlila vlizelínem a pak před sešitím slepila Koresem, tak to hezky drželo a šilo se to skoro samo 😀 Plánuju koupit vliesofix, to pak bude paráda 🙂

wzorcek
5. jan 2012

@kuna vidis, niektore by sme boli radi keby sme aspon vedeli co je diferencial, nie to este ako sa nastavuje 🙂 inac sa mi velmi paci ake farby si skombinovala, krasna tunika

kuna
5. jan 2012

ano, to je řetězová reakce, já pak viděla aplikace u terezity a musela to zkusit taky 🙂

kuna
5. jan 2012

@wzorcek taky dík za pochvalu 🙂

a jdu spát, dítě vstává ráno v šest a do toho ještě jednou v noci...to zas budu zítra vypadat 😀

aerin
5. jan 2012

holky ja vas asi uz nikdy nedoctu☹ dite mi zas sabotuje uceni, takze usnul asi o pul 11 a doted uz se 2x vzbudil, fakt parada, ucim se a moc to nejde☹ chjoooo

kryska5
5. jan 2012

@season dík, je dobré kúpiť tú kráčajúcu aj keď máš OL?
dneska som chcela pomôcť s tabuľkou, ale triedila som si tu robotu ☹ dúfam, že si chybu dlho nehľadala, šikuľa 😉 ... monr ma zachránila od červenej lamy 😀 😀 😀 tak sa mi to tak nenavýšilo, tak doplatok až keď to vyúčtuješ, oki?
@terezita dík za koment (rovno objednám ten vliesofix), veď v to tak trochu dúfam, keď vás tu okukujem že sa na mňa niečo nalepí a budem motivovaná skúšať 😀

caramilla
6. jan 2012

@crawler Zkoušela jsem teď tu kráčející patku a hele, já si jí asi nechám🙂)) Je fakt perfektní, hlavně, když člověk potřebuje začít šít od kraje, tak ten posun dole mi tu látku neposouvá a nechce se to rozjet, s kráčející patkou je to boží! Určitě si ji kup🙂)) Mám Janome.

@kuna Krásný, kdo by to byl řekl, že to nešila @terezita 😀 A v Bohnicích se neboj, sama nebudeš, ale na COL tě šít učit nebudu, protože já na něm neumím a nesnáším ho! GRRR, je to krám zasr... Přemýšlím, že ho prodám a budu šít dvojjehlou, to je jednodušší a nervy v suchu 😀 Někdy totiž na to nemám nervy a dvojjehlou šiju!

@terezita Sovičky - no, já je zároveň nesnáším a zároveň miluju 😀 Soví tašku ještě musím došít...

caramilla
6. jan 2012

@aerin Děti jsou mrchy, co? Vždycky vycítěj, kdy maminka potřebuje klid na práci nebo učení. Jasmínka, když potřebuju nutně udělat nějakou práci, tak vždycky taky prudí a musím s ní jít do postele, protože tam nechce být sama, budí se a pláče. Teď jsem asi 5 hodin šila spoďáry, to byl teda plodnej den 😀 😀 😀

aerin
6. jan 2012

@caramilla jo, mrchy, to je to spravny slovo 😀

season
6. jan 2012

@kryska5 URČITE, určite nedám na kráčajúcu pätku dopustiť, mám ju na stroji namontovanú furt. Moja stará šunka asi potrebuje riadnu generálku, aj soft sa mi riasil, ked som prišívala zips, bez nej by som to vzdala. Doplatok potom, keby som trubka pozrela len výsledný vzorec, ktorým som si chcela orientačne zrátať, kolko to bude stáť po zaokrúhlení, tak by to bolo rýchlo 😠 ale ja som tam narátala DPH dvakrát, tak som musela prerátať presne cenu prebytkov a potešila sa, že to nie je vyše 300€, ale len 150 😝 ale to preto, že rátam s tým, ako málo posielajú. Crawler myslím o tom vie svoje, asi viac musela riešiť maily, kto sa kolko cm zriekne, aby sa každej čosi ušlo. Tak to može byť tak akurát, ale kýmnebudem mať tých 800€ na účte, tak neobjednám, lebo sú veľmi rýchli. Potrebujem vyše polovice, takže musím počkať aj ja na svoj rodičák.
A chceš moc ten vliesofix? 😉 Mám, podelím sa?

season
6. jan 2012

@caramilla no to je super, myslím, že po Tvojom príspevku už budú mať všetky babenky sladké sny (tie ktoré COL mátal a mooooc ho chceli) 😀 😀 😀 😀

terezita
6. jan 2012

@caramilla to bylo slovo do diskuze a muzu jit spat 😀

mehlo
6. jan 2012

taky jsem zrovna došila. MHD opožděnou vánoční mikinu. Dala jsem si záležet a všechno krásně prošívala. Trvalo mi to celý večer. Fotka bohužel nebude prvně by se mi to sem nepodařilo vložit kvůli tomu přiblblýmu počítači a za druhý by jste se chechtaly protože je to jak pro slona- chtěl ji hodně širokou.
Konečně jsem vyzkoušela nedávno dvojjehlu a nechápu jak jsem bez ní mohla žít, ted s ní i prošívám na mikinách a vypadá to úžasně

kryska5
6. jan 2012

@season no jéje, tak to idem zas skuknúť aké majú v strime sady patiek, kupovať ich zvlášť všetky sa tuším oplatí menej 😀 Paráda že som do softu ešte ani nepichla 😉
Ak máš vliesofixu dostatok, tak mi potom kľudne pribaľ do balíku a prirátaj do doplatku 😎 ale aby ti nechýbalo, môžem kuknúť aj na strime či nemajú, že to objednám jedným vrzom 😉
Snáď peniaze dorazia načas aby vám ostalo ešte z tých prúžkov 🙂

caramilla
6. jan 2012

Teda ty vo... tady se dneska nakecá i 10 stran mezi 00:00 a 3 ráno? 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@mehlo Taky jsem teď dvojjehlu objevila a říkala jsem si, že jsem měla bejt míň líná a zkusit ji dřív a ušetřit tak 10 táců za COL 😀 😀 😀 😀 Na COL to z lícu nevypadá tak dobře jako dvojjehla (= neumím to, kdybych to uměla, tak by to vypadalo stejně), z rubu je COL sice profesionálnější, ale mě ty neodřezaný kusy přídavků slušně řečeno, ne neslušně řečeno s....

Já jdu spát, tady to nemá cenu, tady se člověk dneska klidu nedočká 😀 😀 😀 Ve 4 ráno zase bude někdo psát, že rodí, nebo kojí nebo co...

kuna
6. jan 2012

@mehlo @caramilla a vám ta dvojjehla ten lem jakoby strašně neztuží? Mně přišlo, že to pak vůbec nebylo elastické ☹

Jsem si vesele zaklikala v tabulce na stuhy....radši nechci vidět ten součet 😀

medvi11
6. jan 2012

Tak ty naše proužky už nejsou skladem ☹ ty hnědozelené, beee....těch druhých je 6 kilo, objednané máme 8...no víc jsem neprocházela...

aerin
6. jan 2012

no devcata, tak ucit jsem se prestala o pul 2, Z. se pak budil snad co pul hodinu a kdyz nemel v puse prso, mrcel, uz jsem na nej byla i sprosta, bradavky me boli, usnula jsem neco po 4 !!!! a vytahl me z postele ve 3/4 na 8.....

a ted jeste prouzky!!! to teda nevim co budu delat se vsim tim tyrkysem

terezita
6. jan 2012

@caramilla no nerikej, ze tu dvojjehlu mam taky vyzkouset!! ale jsem rada, ze to otestujes a my pak za ty coverlocky vsechny usetrime.. 😀 😀 😀

season
6. jan 2012

@medvi11 do pr...e!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠

aerin
6. jan 2012

ja jsem dvojjehlou sice nikdy nesila, ale potvrzuju ze COL neni takovej zazrak...za ty penize co to stoji opravdu nic moc, asi je to teda i rukama, ale proste v mym pripade momentalne sije jen obcas kdyz se mu chce😀 malo vrstev mu vadi, moc vrstev mu taky vadi 😀 musi se davat bacha na milion veci a vysledek nejisty

terezita
6. jan 2012

@medvi11 fnuk fnuk!!
leda ze by uz zpracovali nasi objednavku.. 😀

lillyzelvicka
6. jan 2012

Ahojky vy jste toho teda napovídali 🙂Já nestíhám.Malý mi celýýden spí podobně jako @aerin .Prsa jsou au bolavá.Teď jsem toho moc nenašila samé opravy zipů a tak podobně .jediné ušité věci jsou dvě bodýnka, tričko pro mě a došití vánočního dárečku lama vesty pro sestru.
Jiank všechny vývory jsou parádní.

sufik1
6. jan 2012

@papajka7 tahací uši u plíny jsou z plavkoviny a dobře se mýmu chlapovi zapínají jak se tahají a jinou plínu pomalu odmítá malýmu přebalit. No ono to bude asi tím, že chlapi nezvládají pravé ucho přes levé 😕 . Takhle to má třeba bum genius.

@terezita,@season, @crawler dobrovolně se vzdávám proužků z MTX, snad vám to pomůže

sufik1
6. jan 2012

@lillyzelvicka to je super kombinace 🙂 🙂 🙂 . K mýmu triku chci malýmu střihnout to samé, jen s aplikací. že jsem těch proužků nevzala tehdy víc 😠 už jich mám jen na krátký rukávky 😕

kalman
6. jan 2012

@kryska5 Ahoj do tabulky MTX si pridala 1m z výplňku , ale je to tam opačne bude ztoho iba 1,9m http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a z jednolícu bude 3,5m http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... . Je to výpredaj a neviem či budú mať ďalšie kylo , písala som season ak sa bude dať tak objedná viac a budeš mat 1m výplnku 🙂

crawler
6. jan 2012

@medvi11
@aerin
@terezita tak holky, když jsem to tav v noci klikala, tak jedněch proužků bylo 12kg a my chtěly taky 12kg, takže tam je to dost nejisté - buď zapracovali na naší objednávce a nebo před námi někdo by, ale jak jsem pochopila slovenské koníkajdy to nebyly... 😅 ostatní bylo vesměs se slušnou rezervou, tak uvidíme no...a např. ten patent petrol na webu byla poslední 2 kila, která jsme zrovna potřebovaly a když jsem si je tam přihodila, tak mi to napsalo, že to není v pžadovaném množství na skladě...tož uvidíme,snad se brzy emailem ozvou 😀
@caramilla páni🙂 tak mám radost, že jsi nadšená z kráčející p. 😀 Tak myslíš, že se mi investice vyplatí? já moc toužím po OL, ale je fakt, že tu kráčející bych si mohla pořídit dřív než OL - není to taková investice, ale zase, aby to pomohlo i na to vlnění...? co myslíš?

alinn
6. jan 2012

@kuna já taky prošívám dvojjehlou a je to ok..napadá mě, že by mohl být problém v délce stehu a možná i v napětí nitě ...já teda napětí nechávám normální (nijak to neupravuji při přechodu z jednojehly) ale prošívám dlouhým stehem..ale to se prošívá i jdnojehlou..tak nevím jestli jsem nějak pomohla 😀 😀 😀