icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
6. jan 2012

tak a ja prihazuju specialne pro nejvetsi milovnici sov @caramilla (omlouvam se, ze tam zase neni moc ruzove, ale je ji uz vic nez posledne 😉) posledni miminkovskou soupravicku a ted se jdu pustit zase do neceho pro em... 😅
ja chci miminko, to prtave obleceni se tak krasne a rychle sije!! 😅

sufik1
6. jan 2012

dotaz pro schopné organizátory @caramila, @crawler a další. Na šd mi prodali minky s pirátama fňuk, fňuk http://www.sijemdetem.cz/produkt/minky-pul-50x4.... Nedalo by se to někde sehnat???. Narazila jsem na tenhle web http://minkydelight.com/minkyprints2.html , ale není to laminované... nedá se někde sehnat????

že bychom udělali hromadku...

lillyzelvicka
6. jan 2012

@vdovec záleží jakou použiješ patku aby se ti tam vlezli 😉

terezita
6. jan 2012

@sufik1 😀 😀 😀 je jich tu ted malo, co?

sufik1
6. jan 2012

@terezita 🙂 🙂 🙂 🙂 ale narazila jsem na laminovanou bavlnu http://www.fabric.com/SearchResults2.aspx?Sourc... teda doufám, nějak angličtinu mám tak jako orientačně....

papajka7
6. jan 2012

pani baby vy ste riadne kecalky,sicky a nakupovacky 😅 ,mi tu dnes mame sviatok tak nerobim nic,sedim si pri pocitaci a bola mi tu zima tak som si na kolena prehodila nedositu mikcu s lamy a parada,uuuzasne hreje 😵 ,musim ju neako dosit,nech ponosim aj teraz,kym je tu taka zima,inac u nas krasne bielo napadlo zatial asi 30 cm snehu,tak v nedelu hodime aj lyzovacku 😵

terezita
6. jan 2012

jee holky a kouknete sem, jako napad paradni! a ma tam pani i auta.. 😉 www.fler.cz/zbozi/valeci-pytel-co-takto-letadlo...

papajka7
6. jan 2012

inac hromadna pochvala vsetkym vytvorom 😔
@terezita krasna supravicka 😵 ,

papajka7
6. jan 2012

@terezita tie auta su paradne,nieco takeho som mala v plane usit a mojim chalosom,ale ja kym sa do toho dokopem.... 😝

macin73
6. jan 2012

@terezita to je tak krásný... podle čeho to šiješ?

caramilla
6. jan 2012

@terezita Sova boží!!!! 😢 😢 😢 Ty oči jsou nějaký knoflíky? Není to moc vidět...
Ty sedací vaky jsou geniílní!!! 😀

@sufik1 Jak jsem pochopila, tak minky laminovaný se dělá v USA jen na objednávku, takže podle mě to sehnat nejde. Jeden zdroj minky PUL jsem někde věděla v anglii, zkusím pohledat odkaz.

JInak jste dneska zase ukecaný, jen co je pravda 😀 Jasmína mi dneska spadla z postele rovnou na hlavu, přímý zásah, má bouli jako kráva, ale snad jinak jí nic nebude, doufám ☹ Fakt každý den jednou přežije sama sebe, torpédo jedno...

lenasss
6. jan 2012

holky prosím vás vy tady víte vždycky všechno 😀 dneska ze mě šel nějaký hlen s příměsí krve ☹ ted už je to v pořádku myslíte že to mohla být hlenová zátka?A co to značí když odejde že se blíží porod nebo že to ještě vydrží 😝 první byl vyvolávyný tak jsem v tomto začátečník 🙄 🙄

caramilla
6. jan 2012

@sufik1 piraty jsem taky nenasla:( A ptala ses Terky, jestli je nema nekde ulozeny treba zbytek, nekdy ma🙂

terezita
6. jan 2012

holky dekuju!
@macin73 strih je od FM a jmenuje se amelinchen.
@caramilla jojo, knofliky. drahy jak prase, ale nikam se mi nehodi.. 😀
@lenasss takhle u me vypadala hlenova zatka.. 😉

caramilla
6. jan 2012

@lenasss Asi mohla. Hlenová zátka je takový hlen/gel/medúza. Já tam krev neměla, ale bývá. Moc ně nenapadá, co by to jiného mohlo být. Kdyby to byl hematom nebo prasklá žilka, tak by tam nebyl ten hlen, ale jen krev. Ale jsem totál amatér, jen jedno dítě, jedna zátka, dr. nejsem 😀

caramilla
6. jan 2012

@terezita Vypadaji tam krasne!!!

crawler
6. jan 2012

@sufik1 ten můj zdroj laminuje minky, ale je to jak psala Caramilla - je to na objednání - čili role od potisku = 25 yardů 😉 a je to na delší lokte oproti tomu, když si člověk koupí ze skladu...
@lenasss to bude hlenová zátka, ale neznačí to nic jistého...často maminky do 24hodin začnou rodit, ale nemusí to znamenat nic - jen to, že se začne připravovat hrdlo...nu uvidíš 😉)

caramilla
6. jan 2012

@crawler no, tak ona by se asi hromada i dala udelat, ale vetsina deti tady by se do doby, nez to dojde do CR, odplenkovala. Takze jen pro ty, co chteji 3 a vice deti 😀 😀 😀 😀

lenasss
6. jan 2012

@crawler tak doufám že nezačnu rodit je pravda že jsem dnes nějaká divná unavená nic se mi nechce ale jsem teprve 36tt to je ještě brzy

kryska5
6. jan 2012

@season takže tú tmavú som chcela ak budú mať viac ako to 1kg, keď nie tak bude len to pre kalman. Prepísala som to v tabuľke, len teraz to tam pri tej tmavšej ružovej hádže do mínusu ☹ nechcem ti to tam nejako rozbordeliť 😅 tak na to prosím ťa mrkni ... tu je niekto rýchlejší ako ja .... už je to tam opravené wow 😎
Jasnačka napíš mi prosím ťa do IP linky čo presne chceš, dúfam že do konca januára budem mať všetky prašule takto objednám potom ....

kalman
6. jan 2012

@season Opravili sme to v tabulke

kalman
6. jan 2012

@kryska5 ja som to opravila už tam nieje mínus 🙂

kryska5
6. jan 2012

@kalman šikula, ďakujem 😵

animal
6. jan 2012

@terezita já tady někomu psala, že mám velké boxy pod postýlkou. Klidně na ukázku vyfotím zítra.

animal
6. jan 2012

@season jejda to je finerib - teda vedeno jako patent v Praze ve Flextexu 🙂

kuna
6. jan 2012

@terezita chápu to ale správně, že tenhle střih je spešl tunika rpo malé dětičky a jen do velikosti 80? Nebo ty sis to nějak upravila už pak sama?

animal
6. jan 2012

@terezita no krásné ta sova je úúža - už se na to ptal myslím @sufik , když použiješ plátno na aplikaci podlepenou vliesofixem netřepí se to? čím máš vůbec tu aplikaci sovy?

animal
6. jan 2012

@sufik1 a nemá je ještě na dětivbavlce??? posílaj do čr

terezita
6. jan 2012

@kuna jojo, tenhle je do vel. 80, pak je od 86 amelie a pro dospele amelia.
@animal no me se to zatim netrepi a to jsem tech obrazku nasila na emmino obleceni uz dost. ta sova je z bavlny.. telo z vanocni latky 😀

animal
6. jan 2012

HOLKY VYHLÁSÍM SOUTĚŽ CHCETE 😀 😀 😀 😀 😀 ?????