Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
který soft je lepší z balleriny nebo čiperky?
@sinala čiperka má parametry 5/3 voděodolnost/paropropustnosti balerina budeme brát variantu 5/10 voděod/paropr. tzn. čiperka má jak malé parametry pro voděodolnost oproti balerině (ale to na dětičky, které nebudou dlouho chodit ve velkém lijáku vadit nebude), ale mají i malou paropropustnost u baleriny je velká paropropustnost což je fajn. čiperka je fajn na to, aby jsis vzala trochu barevné varianty a zkombinovala ji s balerinou, která bude tvořit ten větší základ. Asi toliko k mému názoru. Ale já Marečkovi šila celý komplet z čiperky. viz fotky
kočky, šili ste už týchto froté z mtx? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@lillyzelvicka Na ten vzornik jsem koukala, ale ten stoji hodne penez, ne?
A nite maji po kolika v baleni na stoklase, taky ty 4 - 6 ne? A navic jsem tam, myslim, koukala, ze tam maji ale maly vyber niti. Chtela jsem si koupit odstiny, co mi sedi k softu z galanterky a ty cisla tam vubec nebyly, takze proste galanterka to jisti.
Ja nechapu, jak za 1 hodinu nakecame 2 stranky "o nicem" 😀
@crawler tak az bude tucnakovy nalet do USA, ja se hlasim, staci mi symbolicky kousek 😀
@sufik1 Teda to je fakt za hubicku ty udelatka na kony🙂 Ja se na strimu chystam nekdy solo, chci tam toho asi za milion, takze hromadky mi netreba, tak taky pak objednam nejake hardy 😀
@palosek Jak zachranovala zivoty? Ty nas desis!
@terezita Aha, ja ted tady docitam to plkani, tak bez excelu teda uprimnou soustrast 😀 😀 😀 A nejaka varianta v open office?
Ahojte, dievčatá, vôbec sem neprispievam, ale sem-tam vás sledujem.
Mám jednu otázku na krajčírky-šikuľky:
Kamarátka mi ušila 10ks "chobotových" plienok (na spôsob Haipa-Daipa pastelky, len je ten chobot užší). Kúpila som na to také froté, čo po pár praniach už ani nemá slučky, je hladké ako normálna látka, t.j. na plienkach mi už snappi sponka dávno nedrží. Nabila som na to cvoky, no to je také riešenie "do času", lebo za 1. odpadávajú a za 2. je to iba na jednu veľkosť.
Rada by som to nejako poriešila suchým zipsom, najlepšie tak, aby sa dali tie plienky používať na viac veľkostí.
Máte niektorá nejaký návrh? (odpovede Vás poprosím buď do IP alebo cez zavináč, aby som to našla.)
Ďakujem veľmi pekne.
@caramilla měla jsem dnes první směnu 😀....a vážně pernou, takhle jsem si postupný zácvik nepředstavovala 😠 Jinak doma vše v pohodě...nikdo nic nevdechl, malá byla s mužem doma spokojená, a asi nejvíc jsem chyběla velkým holkám 😀 Jěště, že lezu na MK, jinak bych to šití zabalila navždy...vy mě tu vždy tak "nainspirujete" 😀 Ale zas bych ušetřila 😝
@animal ...že....do kdy bude tabulka na soft otevřená...lépe řečeno, kdy je deadline? (nebo tak nějak 😒 ) 😀 😀 😀
@palosek Aha, takže ty chodíš do práce, abys měla na látky? A kde sloužíš? 😀
Tabulku zamknu cca ve 23 h, jestli nezapomenu, kdyžtak mě terezita zabije, no 😀 A neobjedná mi mé růžové stuhy a nebo tam naopak nakliká 100m 😀 😀 😀
@terezita tak chceš nějak s tím sčítáním pomoct? Mě xls i googledoc jde 100%
Jo a všem, co se mnou oplakaly disk a data, mam úžasného mhd a zachránil mi všechna data, hurá, je fakt šikulka 😀
@caramilla tak to Ti závidím, nám na jar pokajdil PC a fotky a videjká asi za 4roky sú v nenávratne. Ani mi to nepovedal, až ked som raz hladala, tak mi to po polroku neochotne potvrdil. My sme si fotky moc robiť nedávali, len rodičom. Tak som si posťahovala dáku stovku z facebooku a chystám sa ich dať spraviť, lebo čo ak táto stará šunka odíde nadobro. Ešte šťastie, že sme vlani kúpili nový foťák, tie fotky sa zachránili. Radšej na to nejdem myslieť, lebo mi je do plaču... To boli fotky od narodenia oboch menších 😢
@caramilla manžel je šikula 😉 gratulujem 😀 k tak úúúžasnému muži 😀
Jasně, že kvůli látek, jinak by mě ani nehlo 😅 😅 Směny na aru jsou totiž ...(blijící smajlík). Ale já ten adrenalin k životu asi potřebuji...jen už pak nejsem doma schopna ten den fungovat, natož šít 😕 Ale zítra už to zas pofrčí 😀 😀
@caramilla jenom 100? rovnou 1000!! a poslu jim rovnou tvoje udaje, at z tebe pak ty prachy vymami.. 😅 😀
ja te budu v 11 bombardovat zpravama, nebooj..
tabulkou se nejak proklikam.. kdyby bylo nejhur, tak te v 1 probudim 😀 doufam jen, ze m. prijde dneska extra pozde z prace a budu tu mit na tu objednavku klid 😅 😀
@daisyr to som si aj ja všima, super strih...
@caramilla jo stojí stovku a mají buď malé klasické špulky nebo ty větší a barvy mi sedí naše galanterka bere od stoklasy🙂Až budu mít vzorník tak ti ho můžu okopírovat a poslat

njn taky to vypadá jak půl našeho obýváku 😀