Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
mám v pláne ušiť z lamy tuniku, máte nejaký návrh, vzor?
@ucitelka70 ještě jsem z nich nešila nic, dneska jsem je objevila v obchodě. Jenže co s 5 metrama, že?
😀 😀 😀 😀 co ně to děláte, ach, jsou krásnéééé, jdu vybírat.
ach ty sovy 😀
ještě připomínám dnešní uzávěrku strimy https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
čau, dočíst asi nezvládnu, snad bude čas zkouknout výtvory, nějak se mi to tu nahromadilo, mám toho spoustu nastříháno a není čas šít 😠
chtěla jsem se zeptat s jakou patkou šijete PUL? asi už to tu bylo napsáno mockrát, ale já si to nejsem schopná furt zapamatovat 😅
dítě nespí, řve jak tur, dneska byl totál osypanej a opruzenej, loví v puse, tak asi ty zpropadený zuby, jdu mu dát nurofen 😠
sovy....húúúúúúúúúúúúúúúúú 😀 😀 😀 😀
dnes som objavila na farbenmixe aj tieto zaujímavé recy veci: http://www.farbenmix.de/galerie/details.php?ima...
je tam kopa zaujímavých vecí, hlavne pre dievčatá
Ahojky všem, tak jsem sem zabrousila ze Slepičárny a tady to teda žije 🙂 A už jsem ve dvou hromadkách, to bude doma radosti 😀
Měla bych dotaz na holky, které šijí na obyč stroji - jak máte při šití úpletů nastavený stroj - přítlak patky, steh - jeho délka a šířka, napětí nitě? Tak jako plus mínus.. 🙂 Já to samozřejmě mám nastavené tak jako k mojí spokojenosti, jen mi jde o to zjistit, jestli bych to neměla třeba trošku poopravit.. 😀 Máte stehy spíš širší a hustě za sebou nebo drobné s mezerami?
@ucitelka70 ja som dala limit ze do 50E, minula som 60 🙂 a 10m latky a spuuuustu cvokov 🙂 (60ks) velmi z toho bolia prsty.... nam nasi pozicali sedacku, ze kym sa nepoobzerame po novej (oni ju mali na povale, lebo sme mali 2 ) no a my sme uz prestahovany aj v dome a v byte sme byvali 8 rokov a furt nejako nova nie je...ale je pravda, ze sa na nej super sedi, nie je vysedena...
akurat ze moj mensi sa rozohodol znicit jej calunenie...su tam take akoby zmolky...origos latka a on mi ich trha...takze nie len cas ale aj syn ma donutili si spravit "vianoce" 🙂 len som sa k tomu nemala....
joj babulky vy tu vyberate a super napady hadzete a mne je straaaasne smutno, moje mensie ide zajtra 1x do skolky...nechce sa mi tomu verit (az mi slzy vybehli ked som to napisala :( ) moje zlaticko, opicka co vsetko so mnou vybehala, vybavila, braceka si nosil do skolky a chodil si po neho a teraz bude kde si sam.... :(
já budu zítra v blízkosti Jysku taky, můžu když tak něco koupit já, není problém.
Holky, my fakt musíme udělat někdy ten všesoví slet!!! 😀 😀 😀
@kryska5 vyzerá, že aj posledný čokoobojlíc prešvihneme ☹ ,sú tam posledné 3kg, keby som objednala hned, tak to tu môže byť už stredu-štvrtok a nie som si istá, ako nabehnú peniažky od dievčat a rodičák ešte daleko. Sama by som to teraz neutiahla. Verím, že v rýchlosti naklikať metre do tabulky by sme nijako nezaostali za hromádkou v čechách, ale hned na začiatku sa vravelo, že sa čaká na januárový príjem. Takže ako píšem v hromadnom maili, skúsim v stredu-štvrtok skompletizovať tabulku a objednať. V pondelok by to možno doručili a dúfam, že na to budem už mať komplet pengy 🙂
@season a budeme optimisticky rozmýšľať, do pondelka budú zase prúžky na sklade, uvidíš...
ja som ti vo štvrtok poslala €, zajtra by si už mala mať na účte..... tak to je riadna položka naraz vycálovať toľko penazí...... počkáme.....
@anielik on je už druhý, bude úplne v poho,uvidíš. Aj náš stredný to zvláda, len mu pekne povedz, že pre neho prideš, ako ste chodili pre brata a tak. Potom mal síce krízu po chorobe, aj som už myslela, čo som za mamu, že som ešte doma a chcem sa ho na doobedie zbaviť, ale ked som sa sním porozprávala, akoby uťal a teraz sa už pár večerov v posteli pýta, či už pôjde do škôlky. Zato náš prváčik sa minule rozplakal, ked ma hned nevidel, ako schádzal zo schodov. Márne mu hovorím, že ako by som ho mohla niekedy nechať, či som to už niekedy spravila...?

@caramilla haha, ja si to myslela, jakmile se tu objevi sovy, objevi se i caramilla.. 😀 :- 😀
z tech sovicek budou uzasne letni saticky!! uz v nich emmcu uplne vidim.. 😵