icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
9. jan 2012

@terezita tak u mě to bylo dobře..ale kdyžtak si vezmu ty kytičky 😀

terezita
9. jan 2012

@caramilla hele koukala jsem na vypis a rodicak prisel 7600,- takze jsme tu zmatkovaly zbytecne a muzeme utratit o 600,- v hromadkach vic 😀
@alinn ja jak totiz pocitala co mi kdo ma prevest, tak jsem u tebe mela 20,- jako manipulacni poplatek.. 😅

alinn
9. jan 2012

@terezita jsem se nejdřív nadšeně zapsala a pak jsem chtěla ušetřit ..ale myslím, že náš rozpočet nezrujnují 3 metry stužky 😎 a zrovna tyhle kytičky jsem taky chtěla (teda původně 🙂 )

terezita
9. jan 2012

@alinn no ja si prave rikala, jestli to nekdo omylem nesmazl.. tak jsem rada, ze je to dobre. oki, prepisu je od jieff k tobe, jo? a kdyztak si to muzes jeste rozmyslet.. 😉

a holky, uz mi prislo 6 plateb (pupies, volpaia, petkon, vicor, kuna a medvi), vy jste rychlici, dekuju!

alinn
9. jan 2012

@terezita jojo..to ne beru to jako znamení, že je hrozně potřbuju 😀 a pošleš mi prosím odkaz na tabulku? jsem se tam zapisovala asi nepřihlášená..tak to nemám uložené..teda hlavně mě zajímá kolik mám platit 🙂

terezita
9. jan 2012

@alinn tabulka tu https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av... s placenim pockej, jestli budou dalsi prebytky tak se muzes taky obetovat.. 😀 😀 oni se nekdy seknou a poslou toho vic.. a v tomhle kvantu je to docela dost mozne 😀

alinn
9. jan 2012

@terezita 😀 😀 😀 tak jo

sufik1
9. jan 2012

Látky z jysku nakoupeny, hromadka Strima - mají inventuru, tak budou expedovat až ve čtvrtek. Zatím chybí 2 nitě, jinak snad ok.

terezita
9. jan 2012

@sufik1 doufam, ze chybi zrovna ty moje, co se je snazim ulovit uz od lonskeho cervna.. 😀

terezita
9. jan 2012

uaaa, tady je oboulicova prouzkova mtx navnada.. 😵 tady to vypada jeste lip nez na tech strankach moraviatexu!
http://www.fler.cz/zbozi/novinka-body-pruhovane...
http://www.fler.cz/zbozi/novinka-body-pruhovane...

sufik1
9. jan 2012

@terezita z tvých není tmavá fialová, jinak snad jo. Ale stejně zítra čekám telefonát, co všechno ještě nemají......

sufik1
9. jan 2012

@terezita hmmmm asi 2 metry bylo málo

terezita
9. jan 2012

@sufik1 vic metru ale nemeli.. 😀
aha.. no tak aspon i ta zelena je dobra.. 😅
jen jsem koukala, ze na ta bodyna davaj v tom odkazu knofliky.. ?? 😅

ivuska.h
9. jan 2012

@lillyzelvicka zatím netřepí, ani po praní a sušičkování. Onu úplety by se třepit neměly, nevím, co by to udělalo s tkaninou.

ivuska.h
9. jan 2012

@terezita Skvělé, já ty proužky snad budu mít brzo na plínkách, možná už tento týden 😀

terezita
9. jan 2012

@ivuska.h tak tys nam je tam vybrakovala? 😅 no ja si to myslela! 😀 😀 nevis nahodou, jestli je budou dopletat? ja si snad nejakou tu tvou plinu koupim jen kvuli te latce! (jen je nemam na koho navliknout.. ☹)

animal
9. jan 2012

@terezita ty proužky taky moc líbit se

ivuska.h
9. jan 2012

@terezita Jo, mají všude knoflíky, to asi nikdy neoblíkali děcko do bodýčka 😀

ivuska.h
9. jan 2012

@terezita Nevybrakovala, brala jsem jen 3 kila. 😀

jieff
9. jan 2012

@lillyzelvicka je to 3,6, ale už je u allin...
@rebelie jsem ráda, že slouží🙂 já musela umotat jednu i Tondovi, najednou jí taky potřeboval a běhal tu s tím po pokoji🙂 To bylo hned, jen uháčkovanej řetízek.
@terezita děkuju za rychlý přesun🙂

terezita
9. jan 2012

@ivuska.h jenoom? no to bude zase souboj o pliny v primem prenosu, ne? 😅 😀

anelisa
9. jan 2012

ahojte 🙂 preco je lepsie zosivat vkladacky do plienok z ceskeho bmb frote tou chlpatou stranou k sebe? Mne je sympatickejsia ta chlpata strana a mamina mi jednu vkladacku zosila chlpatym von (ale smerom k zadocku mam suedecloth) a je veru krajsia v takomto prevedeni..........aj ked teda viem, ze v prvom rade nejde o krasu 😀 ....len by ma to proste zaujimalo do buducna, ked dam sit mamine dalsie 🙂 dakujem

ivuska.h
9. jan 2012

@terezita Ono to tak málo není, to máš na nějakých 70 kusů...

ivuska.h
9. jan 2012

@anelisa Ta chlupatá strana po pár praních není moc hezká, zaplstí a tak divně zežmolkuje... kdežto ten rub vypadá furt stejně.

vianne
9. jan 2012

ahojte, nesili ste niekto nosic Mei Tai nosic, zhanam rozmery, prip. strih a aky material ste pouzili. Velka vdaka vopred 🙂

anelisa
9. jan 2012

@ivuska.h aha, takze takto to je. dakujem za odpoved, uvidim ako bude vyzerat po viacerych opraniach.

kryska5
9. jan 2012

@zojec ty nechceš brať nejaké stužky? 😝

terezita
9. jan 2012

@ivuska.h jaaj 70? tak to pak joo.. 😅 ty budou krasny! tak pak dej echo az budou a ja si jednu objednam a nekomu ji daruju a pak se na ni budu chodit koukat.. 😵 😀

@vianne mei tai jsem sila ja, z dekoracnich ikeackych latek. 3 vrstvy a bohate staci.. nosila jsem v tom jeste nedavno 14kg dcerku..
podle tohoto http://thosemartins.com/bmt/ cesky je to tu http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=49
ale dalsi uz bych asi sila dole vykrojeny na nozky..

kryska5
9. jan 2012

@season nevymažeme z tabuľky to čo je vypredané, prípadne málo metrov sa nazbieralo?

monr
9. jan 2012

@kryska5 puntíkatý jednolíc nevymaž, som dohodnutá so @season že sa objedná, aj keď je málo metrov, a zoberiem celý zbytok, čo príde 😉
ale myslím, že prúžky sa vymazať môžu, teda aspoň množstvá, nech to potom nepletie, ale je obrovská škoda, že už nie sú. tie zelené boli nádherné