Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
dneska jsem emmine dosila halenku podle japonskeho strihu, ale udelala jsem ji moc tmavou.. ale hlavne ze diteti se libi a je spokojene.. a za uplatu vam modelina i zapozovala 😀 doufam, ze na vyrazu tvare (pokud na te zmensenine bude neco videt) poznate vysloveni slova koniiiiik 😀 😀 😀 na posledni fotce je foto originalu. jen jeste nevim, jestli do rukavu natahnout gumku, se mi to libi i bez ni 😀
@monr haha mas pocit, ze bysme s caramillou omezovaly internet? no nasiju toho o moc vic, ale vsechno sem nehazu.. ne vse se taky povede 😀 ja nevim, siju vecer a dosivam kdyz ditko v poledne spi.. jen teda minuly tyden prestala poledni spanek bojkotovat, tak toho moc nenasiju..
a zakladem uspechu je vybirat si jednoduche strihy.. 😉
@monr neboj, ja by som bez konzultácie so season nemazala nicht ... ona to má pod palcom 😎 (a ten bodkovaný by mi bolo ľúto vymazať, keď ho chcem tiež 😝 )
@season jasne, urob si ako ti bude najlepšie, len som tie vypredané vynulovala tam v sumároch nech to zbytočne nenavyšuje sumu, a vieme na čom sme 😉
@monr ja si to vzdycky nachystala, kdyz byla em. vzhuru.. delani strihu a strihani latek slo i s ni, to mi tu cmarala kridou po latkach nebo strihala odstrizky.. 😅 a kdyz ulehla, tak jsem rychle usedla za stroj a vetsinou za ty 2 hodiny nez se vyspala bylo hotovo.
@kryska5 teda vy jedete s tou objednavkou snad jeste rychlej nez holky za cr.. 😀 😀 😀 jinak my mely za 3 dny objednavku za 510 eur.. 😅 a doporucuju kouknout tam i na ty strihy, pokud rady podle kupovanych sijete 😉
@kryska5 zaregistrovala som, už mám jednu vyhliadnutú, ešte pokukám strihy
@terezita tie strihy pošlú aj normálne poštou? to by bolo super, tam sa mi zopár páčilo
no kreslenie po látke sa páči aj mišine, čakám na ottobre, potom sa už snáď dokopem niečo normálne spichnúť.
a ešte tu mám kvantum vecí na recykláciu, tak budem musieť aj to poriešiť.
@terezita no v porovnaní s vami sa nechytáme 😀 koľkatú hromádku už máte 4-tú? Tak ale vás je aj viac .. nehovoriac o tých možnostiach čo u vás máte 😠 nie ako tu 😀 😀 😀 to nás je 5 napísaných na tých stužkách 😅
na tie strihy som myslela aj ja, či by sme sa na nejakých nezhodli a nedali si kolovať, uvidíme, zas baby objednávali aj nejaké ottobre, ja sa tiež teším na predplatné čo som si dala povianočne ... tak sa budem vytešovať teraz aj z toho 😀
Tunika je krásna, za akú úplatu modelka zapózovala?
@animal ja prave nevim.. taky se mi to tak libilo, ale kdyz jsem to dosila tak mi to prijde taky kouzelne, jak jsou ty rukavy rozsirene.. s tim body to vypada blbe, ale pak to mela na sobe i bez nej a vypadalo to lip.. hihi, toz asi do jednoho rukavu navlecu, do druheho ne a pak porovnam.. 😀
a ešte jeden dotaz neviete mi niekto vysvetliť prečo sú tieto dve stránky rozdielne a kontakt je ten istý Strima Czech, Brno ???
http://cz.strima.com/
http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/
no som z toho jeleň, nechápem 😠
add OL oplatí sa zobrať Brother 4234, rozdiel tam je cca 40€ čo nie je až tak veľa, tak neviem 😒 ?
nejde mi farbenmixova tabulka, respektive ji editovat...chtela jsem tam napsat, ze chci stuhy dohromady s jyskem a strimou a pak se domluvim na predani se sufikem
babule chcela by som sa spýtať ako sa volá ten pás látky čo sa dáva okolo krku , či na rukávy alebo na pás ? je to len lem alebo je na to nejaký špeciálny názov ?? a kde by som to vedela zohnať lebo u nás v galantérkach to nemajú bývam v divnom meste asi 🙄 🙄
no idem na dnes fuč, zajtra zas budem dočítavať kvantá strán 😀 😀 😀
tak jedna otázka naprosto OT (ale člověk nikdy neví.. 😀 )... prosím vás, nemáte někdo kamna se sporákem a troubou na tuhá paliva, kterých byste se chtěli zbavit? 🙂

@monr @kryska5 ja už som to tak aj mala, a zase dalsie artikle zmizli, tak to prekontrolujem a prekonzultujem, čo sa mi nebude zdať. Som to tam prerábala a este prerobím, budem mať základ na budúce objednávky 😉 😀 😀 😀