Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@veselazu si pozri ake patky ma tvoj stroj vo vybave, aby si nemala niektore dvojmo..... a radsej si dokup... kedze si z ciech, skus www.strima.cz ako oni su desne neochotni, ale patky maju lacne 😉
@sussanah ja mam polyesterove, s tym sijem v podstate vsetko.... plus mam specialne na kozu, na riflovinu, a aj elasticke... ale to su fakt specialne nite, s tymi sijem skor vynimocne..... ale ked ono bolo treba objednat od stoklasy za 41€ 😀 😀 😀
@sussanah tak já používám v 90% polyesterové nitě, balvnu jen někdy, ale hlavně když šiju něcoco pak třeba barvím a je to z bavlny.
jehly dle síly (většinou 80tku) a na úplety s tupou špičkou. zkus kouknout sem tu je docela přehled ale ve většině galanterii je prodávají a poradí
http://www.brother-czech.cz/shop/prod.php?id_kat=3
@kaktusik007 aha, supr dík za tip. No mám já čas s tím výtržníkem se vklidu podívat na net?? NE! furt něco kramuje v šuplíkách a řádí, no už ať jde spát 😀 😀
tak jehly ja pouzivam na uplety, pak normos na skoro vse ostatni a pak mam na riflovinu. na tu mam i specialni nit, ale tou siju jen, kdyz chci aby to bylo na efekt videt zeshora. je takova silna a maji ji v peknych barvach.. 😵
heh no a ja se asi budu muset podivat na ty patky, kdyz jim tu delate takovou reklamu, ja si zatim vystacila s jednou jedinou, ale je pravda, ze takovy ten skryty zip mi s tim usit nesel.. 😅
@terezita @nika @kaktusik007 diky 🙂
@terezita tak to je tazsie... ale najdu sa na you tube aj videa - ja som sa tak naucila pouzivat vysivaciu patku na kvetinky 😀 😀 😀
@veselazu tak to este nepoznam, ale za chvilu to spoznam... tie sufliky 😀 😀 😀
k tym ihlam, co riesite - ja som si kupila aj ihly na kozu, a teraz som malemu usila zo stareho kozucha perfektny fusak na zimu - vnutri kozusina, potom PUL, aby to nepremokalo, no a na to som dala vrchnu latku - potrebovala som cierny, taky sa mi hodi do kocika, tak som kupila podsivku za 2€ na meter a podzehlila som to vlizelinom, nehc je to tvrdsie... po bokoch som nacvakala patentky - teda moj otec 😀 - a mame paradny fusak za par korun 😝 sak v obchodoch kozusinove idu od 100€!!! 😠 😠 😠
@veselazu
@sussanah inak ja som si kupovala stroj z tejto stranky http://www.sicistroje.net/ a komunikacia v pohode, dokonca ho mam aj na icq a ked potrebujem nieco riesit tak riesime 😀 - ale to nie je reklama, to je len osobna skusenost.. aj ked teda dodanie trvalo dlhsie, ale... to bolo leto a dovolenky tak sa to da chapat, zvlast, ked ujo dal darcek za meskanie 😀
k tym patkam - len si pozrite aky chapac ma vas stroj a podla toho potom kupujte... 😉
@kaktusik007 jé, to mně zajímá, nechceš vložit fotečku fusaku? Já se dívala na sijemdetem a tam mají merino kožíšek tak by se mi taky líbilo něco z něho, třeba jak tam má Ivuška fusak do autosedačky, ten je skvělý!
Ahojte! Chcela by som sa opytat, ci ste si niektora sili babysatku? Manzel nechape, co moze byt na nich take drahe 🙂 a priznam sa, ze ani ja 🙂 A aku latku by som mala pouzit? Alebo mam radsej kupit hotovy vyrobok? Vdaka.
@rossinka drahy je na nich ten material a vselijake certifikacie pre deti.. preto su drahe aj plienky, aj latky na ne.. neviem ci taku latku kupis v galanterke.. to si radsej usi mei tai.. 😉 ale ten je vhodny tak pre babatko od 3mesiacov ked si drzi hlavku same.. na nete je strasne vela strihov na mei tai 😉
Můžu dotaz k těm šicím strojům a jehlám, když nějaký koupím tak je tam jehla nějaká univerzální, nebo si hned musím koupit i jehlu?? Aby pak dome nebyl stroj bez jehel... 😀
@mataharyy tak ale ihly sa velmi rychlo miluju lamat 😀 takze... si ich radsej nakup do zasoby 😀 😀 😀
@kaktusik007 hmm tak to jsem v háji, ukecám manžela aby koupil stroj, jehly, nůžky, nitě... Než se s tím naučím, jehly polámu do nití se mumifikuji a pak budu půl roku ukecávat na další pokus 😀
No snad to nebude tak černé 😎
@mataharyy 😀 ale nebude... hlavne si nekup ten najlacnejsi stroj 😉 a nite si vezmi od stoklasy, tie hrubocizne cievky 5000yardove vychadzaju lacno, a na take bezne sitie uplne ale fakt uplne stacia.... noznicky - original krajcirske potesia, ale postacia ti pre zaciatok aj take nove do 3€ 😉 a ihly zase az taka polozka nie je, len si nakup fakt rozne (ale najviac standard 80) a pouzivaj podla druhu latky, na jemne treba tie s gulatou spickou (stretch ci super stretch - 75-80) na hrube ako riflovina su jeans 90 a 100 taky zaklad, na kozu treba ihly s rezacou spickou a minimalne 100, 110 😉
to zvladnes, neboj 🙂
@kaktusik007 V tvém podání to nezní tak ponuře jako v mé hlavě... Nevím jsem trochu levá a dá se říct že jsem ráda, když něco upachtím v ruce, ale teď mám úplnou mánii se naučit šít, tak uvidíme jak to dopadne. Zas přece to nemůže být tak těžké a snad nejsem úplné tele 😅 Jináč na kůži jehlu nepotřebuji, než se naučím s tím zacházet, tak raději zůstanu u levnějších látek a pokusů 😎
@mataharyy 😀 tak ja som ihlu na kozu kupovala len tak, ze aby som mala, a vidis... vyuzila som 😀 akurat sa mi pri parani kozucha zlomil paracik, fnuk.... a taky bol skvely... ☹
sitie je jednoduche, aspon mne tak pripada, ja sijem od takych 9tich rokov asi, a to ma nik neucil, som samouk... akurat moja mama chytala nervy ze tu masinu pokazim 😀 😀 😀 ale potom jej rodina patricne vysvetlila ze tam nie je co pokazit, tak som zacinala sit pod drobnohladom, a potom uz pohoda... od takych 10rokov... 😀
booozeee.. to je doba... chapete to??? ja sijem uz 21 rokov!!!!! 😅
no uz si fakt musim zacit delat seznam, jake nite a jehly a patky, protoze to pak tady budu v te diskuzi znovu po case hledat 🙂 Jaj uz se tesim, az zacnou pokusy 😎
@kaktusik007 Hmm, tak já začala šít tak v jednadvaceti... Jsem o proti tobě ve skluzu 😀 Ale neva doženu to, snad to nějak půjde, musí 😎
@sussanah jo taky si asi pomalu vytáhnu sešítek a začnu zapisovat poznatky 😀

ony jsou i různé druhy nití?? 😲 😲 😲 no nazdar!