Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 ja mám tiež tú slivkovú-fialovú ako papajka 🙂
@ucitelka70 ja sa chystam na ten soft urcite,chcem kalhotovinu,mozno uz dnes na to mrknem,baby co mate tu fialovu kalhotovinu,hodila by sa k tej fialovej mikine?ci to by uz asi bolo blbe 😅
aj ja chcem kalhotovinu, čiernu.
šila si už z toho?
@daisyr ahojky🙂 už jsem to psala, ale s qaltem jsem vůbec spokjená nebyla - měla jsem teda koupené jen 2 prací várky, ale s tím Organicem jsem spokojená byla a pro mě i příjemně voněl - jen jakoby čistotou a to se mi na plíny líbilo 😉 cenově ok - kor takhle z toho e-shopu...každýmu fakt vyhovuje něco jiného a je třeba zkoušet - zkus si sehnat taky testovací dávky - u nás ten qalt prodávali po 2 pracích várkách a to je fajn, protože co pak s pytlem, když nevyhovuje...
@papajka7 supi farba....... odkaz som písala bez adresáta - viď vyššie, či si už šila kalhotovinu
@papajka7 Ta nosící mikina je GENIÁLNÍ!!! Fakt to by mě nenapadlo takhle hezky to vyřešit. Až bude tam mimi, tak to bude nádherné!!!
A capáčky krásný.
Při pohledu na to moje miminko v bylinkové zimní zahrádce jsem si říkala, že by potřebovalo minibotičky 😀
A ještě to, co jsem šila opravdu včer do dvou v noci. Bylo 11, já si udělala balíčky a říkala jsem si, že přece nepůjdu spát už o půlnoci, že si spíchnu ještě rychlovku a ta rychlovka nebyla moc rychlovka ☹ Včera jsem měla vůbec den blbec. Odpo se mi podělal rovnosteh, musela jsem vyluxovat chomáče lamy a projet ho a pak zase šil, ale potřebuje asi pročistit a promazat v servise. A večer se mi podělala na lamě zase OL.
Ještě jsem večer šila dvě sukně na zakázku, ale to byly jen kopie, co jsem už někdy šila...
@ucitelka70 soft ze slovenska zatím asi ne, tak kdyžtak holky popožeň
@caramilla k těm rukávům..ty to děláš správně...ale je jednodušší a rychlejší nejdřív ramena..potom všít rukáv a vzít to bok i s rukávem..já to tak dělám u upletů...a začala jsem to dělat potom co jsem koukala na kupovaná trička a ta byla všechna tak...a při nošení to fakt není vidět ..teda nevím co by to udělalo třeba u košile..nebo u bundy..ale trička šiju jako kupovaná trička 🙂
@crawler Jak to myslíš na OL? Jako jen všít náplet u zubu a z lícu neprišívat, jak to dělá Terezita? To asi uvidíš u ní v albu, ale klidně ti to ještě taky nafotím🙂
Jinak kráčející patka je super věc, já už jí nesundám. Určitě doporučuju, ale není to prostě úplné řešení místo COL 😀 Ale pomůže to. Trochu. Na fotkách to zas tak není vidět, v reálu je tam rozdíl, ale není zase tak značný, no:(
@alinn Vidiš, já myslela, že šít ty rukávy tahkle jednoduše je barbarství, které si nemůžu dovolit, když chci něco prodávat 😀 😀 😀 😀 😀 Ha ha ha.
mě to na jednu stranu přijde praktičtější v to, že když šuju mikinu, tak ty rukávy přišiju až úplně nakonec a ony mi během šití nepřekážejí 😀
tak ten soft i engross ukončíme příští měsíc??? klíďo píďo
@ucitelka70 ja sa pridám, ale len ak sa to bude uzatvárať vo februári 😉
tak my se jdeme vypravit do města a vy se zatím domluvte, kdy chcete tu uzavírku
@kryska5 aj mne to vyhovuje vo februári viac..... lebo teraz bola mtx...... a ešte u monikyjan. mám obj.
a sme múdrejšie ohľadom OL? ja som sa chcela pozrieť u nás v obchode na OL, ale majú len toyotu

baby nedocitala som vecer docitam,len doobeda som pofotila moje vytvory tak vkladam,
tak moja dlho ospevovana nosiacka mikina,zaviniem sa v nej aj s bruskom,aj ked bude babo v satke,aj bez 😉 ,no len tie aplikacie fakt chybaju 😝 ,vypada to ako zupan 😅