icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
10. jan 2012

baby nedocitala som vecer docitam,len doobeda som pofotila moje vytvory tak vkladam,
tak moja dlho ospevovana nosiacka mikina,zaviniem sa v nej aj s bruskom,aj ked bude babo v satke,aj bez 😉 ,no len tie aplikacie fakt chybaju 😝 ,vypada to ako zupan 😅

kryska5
10. jan 2012

@ucitelka70 ja mám tiež tú slivkovú-fialovú ako papajka 🙂

vianne
10. jan 2012

@kryska5 snad nabuduce, prave som si objednala z webu klieste a patentky, a moj rozpocet je momentalne tym vycerpany, ale budem sledovat, ak sa bude este niekedy obejdnavat. vdaka

papajka7
10. jan 2012

capacky

animal
10. jan 2012

@caramilla no jestli to chcete odložit na únor, tak mě to nevadí, já si jen chtěla ušetřit balíky na poštu 😝 😀 a poštovné holkám z Prahy, ale ono se taky nic nestane. Engros tím pádem taky klidně nechám otevřený jestli teda budete chtít.

animal
10. jan 2012

@papajka7 ale bude krásně teplá 🙂

kryska5
10. jan 2012

@papajka7 páči, páči, páči 😵 s bábatkom v šatke to bude krásne 😵 keď mi ostane niečo z bledozelenej od season čo budem mať 0,5m tak ti tiež pošlem 🙂

papajka7
10. jan 2012

a tu je moje merino tricko na mne,je uzasne nosim do zodratia 😅

animal
10. jan 2012

@caramilla no já taky vyhlásila zakázky, tak pro mě by to taky nebylo špatné počkat 😎

papajka7
10. jan 2012

@ucitelka70 ja sa chystam na ten soft urcite,chcem kalhotovinu,mozno uz dnes na to mrknem,baby co mate tu fialovu kalhotovinu,hodila by sa k tej fialovej mikine?ci to by uz asi bolo blbe 😅

caramilla
10. jan 2012

Jelikož se zde množí dotazy, co jsem dělala do dvou v noci, tak vizte....

😀 😀 😀 😀

V pohledu na ruské blogy, jsem si řekla, že můžu vysadit prášky, no 😀 😀 😀

Šila jsem to týden, fakt strašný... Je to ještě dodatečný vánoční dárek pro mě a Jasmínku.

ucitelka70
10. jan 2012

aj ja chcem kalhotovinu, čiernu.
šila si už z toho?

crawler
10. jan 2012

@daisyr ahojky🙂 už jsem to psala, ale s qaltem jsem vůbec spokjená nebyla - měla jsem teda koupené jen 2 prací várky, ale s tím Organicem jsem spokojená byla a pro mě i příjemně voněl - jen jakoby čistotou a to se mi na plíny líbilo 😉 cenově ok - kor takhle z toho e-shopu...každýmu fakt vyhovuje něco jiného a je třeba zkoušet - zkus si sehnat taky testovací dávky - u nás ten qalt prodávali po 2 pracích várkách a to je fajn, protože co pak s pytlem, když nevyhovuje...

daisyr
10. jan 2012

@papajka7 moc krásné výrobky, jsi šikulka, koukám, že píšeš, že ti také stopli album ☹
já bych k té mikče ten fial soft nedávala, myslím si, že to bude jiný odstín a mohlo by se to tlouci, co ta šedá?

ucitelka70
10. jan 2012

@papajka7 supi farba....... odkaz som písala bez adresáta - viď vyššie, či si už šila kalhotovinu

daisyr
10. jan 2012

@caramilla to je žúžo, moc se mi to líbí, hlavně i ty barvy, limetka, to je moje, to je wendy fleece nebo to je teplákovina? taky se mi moc líbí ty aplikace, hlavně v zadu ty kytky, no juknu ještě na blogu na lepší fotky 😉 ještě by vás měl někdo vyfotit všechny tři 😉

caramilla
10. jan 2012

@papajka7 Ta nosící mikina je GENIÁLNÍ!!! Fakt to by mě nenapadlo takhle hezky to vyřešit. Až bude tam mimi, tak to bude nádherné!!!
A capáčky krásný.

Při pohledu na to moje miminko v bylinkové zimní zahrádce jsem si říkala, že by potřebovalo minibotičky 😀

A ještě to, co jsem šila opravdu včer do dvou v noci. Bylo 11, já si udělala balíčky a říkala jsem si, že přece nepůjdu spát už o půlnoci, že si spíchnu ještě rychlovku a ta rychlovka nebyla moc rychlovka ☹ Včera jsem měla vůbec den blbec. Odpo se mi podělal rovnosteh, musela jsem vyluxovat chomáče lamy a projet ho a pak zase šil, ale potřebuje asi pročistit a promazat v servise. A večer se mi podělala na lamě zase OL.
Ještě jsem večer šila dvě sukně na zakázku, ale to byly jen kopie, co jsem už někdy šila...

caramilla
10. jan 2012

@daisyr jj, wendy neon 😀 Na blog pak dám, jo jo. Všechny tři zatím nemá kdo fotit, až o víkendu manža, jestli nebude zima nebo lejt.

daisyr
10. jan 2012

@crawler vyzkouším, co se mi dostane první do ruky a uvidím, díky za info! 😉

daisyr
10. jan 2012

@caramilla odstín pěkný, na hromadné fotky se těším 😉

animal
10. jan 2012

@ucitelka70 soft ze slovenska zatím asi ne, tak kdyžtak holky popožeň

alinn
10. jan 2012

@caramilla k těm rukávům..ty to děláš správně...ale je jednodušší a rychlejší nejdřív ramena..potom všít rukáv a vzít to bok i s rukávem..já to tak dělám u upletů...a začala jsem to dělat potom co jsem koukala na kupovaná trička a ta byla všechna tak...a při nošení to fakt není vidět ..teda nevím co by to udělalo třeba u košile..nebo u bundy..ale trička šiju jako kupovaná trička 🙂

crawler
10. jan 2012

@caramilla díky moc za ty fotky! tak ted teda nevím, zda kráčející jo nebo ne...protože fin na fin s patkou a bez - není ten rozdíl nic moc... a takhle na overlocku by lemování fin na fin vypadalo jak? no fakt jsem na vážkách 😅

ucitelka70
10. jan 2012

@martinkah @season @kryska5 @dankakk @monr @papajka7 @kalman @zojec @wzorcek @anielik a ostatné slovenské baby:
animal robí hromadku soft........ pripojíme sa? pomaly chce uzavrieť tabuľku, má soft klasický aj kalhotovinu

caramilla
10. jan 2012

@crawler Jak to myslíš na OL? Jako jen všít náplet u zubu a z lícu neprišívat, jak to dělá Terezita? To asi uvidíš u ní v albu, ale klidně ti to ještě taky nafotím🙂
Jinak kráčející patka je super věc, já už jí nesundám. Určitě doporučuju, ale není to prostě úplné řešení místo COL 😀 Ale pomůže to. Trochu. Na fotkách to zas tak není vidět, v reálu je tam rozdíl, ale není zase tak značný, no:(

@alinn Vidiš, já myslela, že šít ty rukávy tahkle jednoduše je barbarství, které si nemůžu dovolit, když chci něco prodávat 😀 😀 😀 😀 😀 Ha ha ha.
mě to na jednu stranu přijde praktičtější v to, že když šuju mikinu, tak ty rukávy přišiju až úplně nakonec a ony mi během šití nepřekážejí 😀

palosek
10. jan 2012

@animal Soft - byla bych taky raději po únorovém RP 😅 Díky

animal
10. jan 2012

tak ten soft i engross ukončíme příští měsíc??? klíďo píďo

kryska5
10. jan 2012

@ucitelka70 ja sa pridám, ale len ak sa to bude uzatvárať vo februári 😉

animal
10. jan 2012

tak my se jdeme vypravit do města a vy se zatím domluvte, kdy chcete tu uzavírku

ucitelka70
10. jan 2012

@kryska5 aj mne to vyhovuje vo februári viac..... lebo teraz bola mtx...... a ešte u monikyjan. mám obj.

a sme múdrejšie ohľadom OL? ja som sa chcela pozrieť u nás v obchode na OL, ale majú len toyotu