icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

janula18
12. jan 2012

chcem sa opýtať ako šijete niečo hruhé, mne to ihla prešije, len mám problém do dostať pod pätku, lebo sa to tam nezmestí, je nato nejaká špecialna pätka? Mám toyotu

medvi11
12. jan 2012

Pro @caramilla
Jsou větší, než jsem si myslela a špinavější 😀
Pro zbytek - Janiččiny botičky pro panenku...

medvi11
12. jan 2012

@monikajan boty suprovní!

lillyzelvicka
12. jan 2012

Ahojky tak já vás tu nestíhám dočítat tak Vám sem dávam overalek z lamy pro denního skoro synovečka Ondráška a jsem se hecla a vyzkoušela ten vlisofix 😅

lillyzelvicka
12. jan 2012

A ty fotky bych tu mohla dát 😀

daisyr
12. jan 2012

@lillyzelvicka jé, ten se ti povedl!

stassy
12. jan 2012

@caramila Prosím Tě, máš v tom vzorníku od Vilene i rouno Vilene 280/281 - Střední objem? Jaká je to šířka? A cena? Díky.

ucitelka70
12. jan 2012

@lillyzelvicka tak ten overal je milučký.....

medvi11
12. jan 2012

@lillyzelvicka prvně gratuluji k skoro synovečkovi 🙂 a dárek je krásný!

papajka7
12. jan 2012

@lillyzelvicka tak to si sa riadne hecla,lebo je to krasne 😵 😵 ,ako si robila toho zajka,je akokeby namalovany 😵

lillyzelvicka
12. jan 2012

děkuji všem je to syn od manželovi sestřenice jsou super tak jsem chtěla malému něco hezoučkého ušít.
@papajka7 ne to právě s tím vlisofixem obrázek z netu rozstříhaný a pak hodina práce ale myslím že se vyplatila 🙂

anielik
12. jan 2012

babulky vy ste sikovne 🙂
@dankakk dakujeeem 🙂

nemate niektora stroj Pfaff? neviete ci sa mi tam da dat tak kracajuca patka? som to studovala, dokonca aj navod som si nasla ale naozaj neviem ci taku maju :(

sufik1
12. jan 2012

zítra odesílá jysk @kofinek, @lilizelvicka, @michmicha

Strima zatím nic, ani se neozvali, jen že do 11 mají inventury. 😖 😖 😖

holky dotaz k zipům - opakovaně mám problém se zipy od stoklasy. Když začal při zátěži na pytli na plíny rupat ten metrážový, říkala jsem si, že prostě je pytel moc těžký a měla jsem vzít ten 5mm a ne jen 3mm. Jenže to zlobí i na dalších věcech, které zas tak namáhané nejsou. Ale teď mi psala kamarádka, že jí úplně prasknul jezdec na kostěném zipu, že se úplně rozlomil. Naštěstí stačí jen nový jezdec a nemusím přešívat celý zip 😝

Co vaše zkušenosti????

sufik1
12. jan 2012

Jo pražandy, potřebuju objednat z šijemedětem nějaké drobnosti, nechcete některá něco? I když co se to dá vyzvednout v Praze, tak je to asi jedno....

caramilla
12. jan 2012

@stassy 280 : šíře 90, min. odběr 15m, cena 66 Kč + DPH
281 : šíře 150 cm, min. odběr 25 m, cena 116 Kč + DPH

@medvi11 místa v Bohnicích už ubývají! Kup si vstupenku do našho patra! 😀 😀 😀 😀

Další výplod chorého mozku🙂
Minisukně/berední pás - pro mě!
Triko, co jsem ten lem kolem toho krku šila na svém COL asi tak 4 hodiny, 10x párat, nadávání, brečení, kopání. Už jsem ho proklela a v duchu vyhodila z mé dílničky. Já to prostě neumím poštelovat, potřebuju nějaký kurz asi na to. Pro blbý blondýny 😖

mehlo
12. jan 2012

@anielik já mám PFAFF, o kráčející přemýšlím, ale stále nemám.

caramilla
12. jan 2012

@sufik1 ty mě děsíš! ☹ ☹ ☹

palosek
12. jan 2012

@caramilla Tak tahle sukně je skvělá 😉 Když jsem uspávala dnes malou, tak jsem právě meditovala nad fialovou lamou a žužu nápletem 😀 Pro sebe 😝 Ještě, že jsem na druhém konci země 😅

caramilla
12. jan 2012

Tak a dneska se musim pochlubit tim, ze jsem nic neusila, byla jsem s Jasminkou na statku za zviratkama, v bahne, hovnech a louzich jsme testovali nepromokavost a hovnovzdornost softshellu a boticek s membranou od Bati 😀 😀 😀
Takze vlastne sluzebni cesta? 😀 😀 😀

Jasmina se naucila rikat husa "sssss" a blbe je, ze ted neco jako "sss" nebo "ccc" je slovo pro curani, kocicku, sprchu, pokakani a jeste ke vsemu ode dneska pro husu, asi si koupim vesteckou kouli 😀

season
12. jan 2012

@anielik ja mam pfaff aj kráčajúcu patku 🙂 pozri ku mne do albumu, fotila som to ucitelke70

caramilla
12. jan 2012

@palosek hele, to není žužu, ale lila 😎 A upřímně řešeno se mi tam ta lila vůbec nelíbí. Chtěla jsem lilkovej náplet, ale ten nemám a nebo oranžovej, ale ten mám jen cihlovej a to bylo eeeee. Vyzkoušela jsem celej sklad a tenhle byl nejlepší, ale nic moc teda:( Je to moc takový já nevím jaký 😀 😀 😀
Asi to pak ustřihnu a našiju tam kus fialovýho fineribu, teď ho mám ale málo a tak jsem ho nechtěla plýtvat.
Zmrvila jsem dole ten oblouček (Stříhám to totálně od voka a ještě vožralá 😀 ), takže jsem to tak dlouho zkracovala, až je z toho bederní pás 😀 😀 😀 A vypadá to absolutně skvěle přes rifle + schovat ten hnusnej náplet - ten je ale super, že kreje záda.
Už se těším, až vyrazím (kam? na poštu?) 😀 😀 😀

rina76
12. jan 2012

@caramilla krásný - asi jsem si zamilovala tuhle diskuzi 😀 nejen že se inspiruju a rozšiřuju obzory po delším výpadku z oboru, ale ještě se i zasměju 😀. Pravda dřív jsem jen občas nakoukla, ale poslední dobou tu jsem denně ( i několikrát), asi se ze mě stává závislák 😝

dankakk
12. jan 2012

@mehlo
@anielik ja mám tiez pfaff hobby číslo neviem presne a kracajuca mi na to pasuje. Síce sme museli s mm trosku špekulovať ako ju tam vopchame, ale uz mi to ide od ruky - musím dost často prehadzovat kvôli plienkam- lastin kracajucou neprisijem.

anielik
12. jan 2012

@season @dankakk jej super 🙂 a kde ste si kupovali(objednvali)? to ma nejake cislo??? na co ju najviac pouzivate? treba mi to? 😀 (jasne ze treba 😀 )

palosek
12. jan 2012

@caramilla tož já nevím, asi máme jiné rozlišení barev 😀 😀 to, co mi ukazuje můj pc se mi ale líbí 😝
No a Jasmí v té kaluži je úúúžasná...asi šel softkompletík do pračky, což? 😀 😀 ...kombinace růžovo+zelenkavá je skvělá 😀

dankakk
12. jan 2012

@anielik ja mám tuto a odtialto http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/patka-kr... ... A samozrejme že ti ju treba!:D

caramilla
12. jan 2012

@rina76 vítej, další závisláku. Tahle diskuse už má tolik závisláků, že se pak nedivím, že má 10 - 20 stran nakecáno denně 😀 A rovnou si ušij župan do bohnic, bez toho to tady fakt asi nepude 😀

@palosek Jo, ta první foto je taky u mě růžová. Ono i na webu wendy tam mají napsáno lila a mají tam růžovou fotku🙂 Je to taková jemně světle fialová. růžovou žužu mám od nich taky 😀

season
12. jan 2012

@anielik je to najlepšie, čo som mohla kúpiť na šitie, mám ju v stroji stále. Kupila som ju spolu s OV zo strimy tú najlacnejšiu http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/patka-kr...

dankakk
12. jan 2012

Baby, hlavne @caramilla (plienky sijem podla teba 😉 ) ako mám sit overlockom "do zákruty " - teda ked sijem uši a obliny? Mám sledovať odrez či ihly? Lebo sa mi stáva, že orezane je pekne, ale stehy mám "vo vzduchu". Neviem či to chápete, ked tak zajtra odfotim. A ešte cosi, na čo je dobrý diferencial a kde sa dá nastelovat ?

michamicha
12. jan 2012

ahoj, zrovna se chystám šít noční plenku z froté, ale furt přemejšlim kolik vrstev dát do savýho jádra 😖 kolik byste daly?