icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
13. jan 2012

@season ne jen paten použitý jako šikmý proužek

idris
13. jan 2012

mohla by som Vás poprosiť skadial ste objednávali tú patentovú-lemovú látku ?? Nestihla som Vašu objednávku takby som chcela pokukať čo a ako a koľko to stojí ale najmä ako sa presne volá tá látka 😅 😅
@caramilla tvoje veci sú vážne nádherné 😵 😵 😵 aj ja chcem vedieť takto krásne šiť

crawler
13. jan 2012

@alinn já jdu dnes do galanterky a budu si kupovat dvoujehlu stretch (jestli budou mít) - mohla bych Ti něco přibalit k mtx - jakou dvoujehlu potřebuješ?

season
13. jan 2012

@idris volá sa to patent, objednávala som včera 😉 možno budú nejaké nadbytky, pozri sa sem do tabulky a napíš mi do IP, nejako to vymyslíme. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
priamo tu napr: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... ale dá sa na lemy použiť aj finerib http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

zojec
13. jan 2012

@caramilla 😀 😀 😀 ty si fakt tak krasne šiši 😉 uz som sa raz pytala, ale asi si prehliadla.. nemas doma nahodou este nejake chalanske puly na predaj? alebo niekto, kludne aj z ciech?? 😉 alebo mam cakat na mylly objednavku ? 😉

kamishek
13. jan 2012

@caramilla mohla bys prosím zkusit zjistit, kolik bude stát ten Decovil? sice jsem si ho už přihodila, ale ať mám aspoň přehled, o kolik cca mi nabyde objednávka 😀

jinak já taky poctivě (i když nějak hrozně pomalu) šiju, celý týden jsem strávila nad narozeninovým dárkem pro bráchovu přítelkyni... jen mi připadá, že jsem se u těch tašek nějako zasekla, už by to chtělo i něco dalšího vyzkoušet 😅
(štve mě, že na hadry zatím nemám odvahu... tolik bych toho potřebovala 😀 )

martinkah
13. jan 2012

@season ja si tú našu MTX tabuľku neviem otvoriť.. asi ani @idris
inak, neozvali sa, žeby niečo z objednaných vecí nebolo?

season
13. jan 2012

@martinkah včera mali volno, tak zatial nič, aj ten čb-puntík som ešte prosila pridať k objednávke, tabulka je zavretá, ale myslela som, že čítať sa dá 😲 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... niečo skúsim urobiť

martinkah
13. jan 2012

@season poslušne hlásim, kópia funguje 🙂

season
13. jan 2012

Hurá, práve odpísali, tak puntík pridajú k objednávke!!!! Tak hádam bude všetko, lebo pri objednávaní bolo všetko skladom

monr
13. jan 2012

@season tak predsa, super, to bude peňazí fuč 😀 😀 😀 😀

monr
13. jan 2012

pridávam nejakú hotovku - chlpatá čiapka pre malú.

monr
13. jan 2012

foto 😀

kalman
13. jan 2012

@monr poriadne brmbolce 🙂

monr
13. jan 2012

@kalman ani nehovor, normálne sa mi spravila modrina na palci z nožničiek, čo som prestrihovala tú hrubú vrstvu vlny 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
13. jan 2012

@season ja sa teším na bambus lycru ružovú, škoda, že som nenapísala viac, zapáčila sa mi kombinácia ako caramilla, mám šedú lamu, dcére tak ušijem suknu z lamy s týmto ružovým bambusom a zo zbytkov skombinujem nejakú vestu tiež s patentom, a do toho chcem roláčik z ružového bambusu..... dobrý nápad? či ani nie? 😔

anielik
13. jan 2012

@season @kryska5 to je aka tabulka? farbenmix sk? 🙂 kolko by asi vyslo postovne? furt sa neviem rozhodnut :(

ucitelka70
13. jan 2012

@monr dobrý strih na čapicu..... to by sa dalo aj dospelácke bez brmbolčeku....

season
13. jan 2012

@ucitelka70 predstav si, že sme brali posledné 3kg

ucitelka70
13. jan 2012

@martinkah dneska by si mala mať doma OL, však? už som nedočkavá, a to tebe príde stroj...... 😉

monr
13. jan 2012
kryska5
13. jan 2012

@anielik poštovné pri objednávke nad 100€ (čo už je) je 0,-€ 😀 uľahčila som ti rozhodovanie? 😀 potom už len tu na sk ... max 1€ ak doporučene, obyč menej 😉

ucitelka70
13. jan 2012

@anielik no nádherné stužky, nielen pre psov..... majú riadny výber, ale to sú zrejme hrubé stuhy na vodítka

vevercam
13. jan 2012

Ahoj holky, předem vám chci moc poděkovat, že jsem se mohla zúčastnit několika vašich hormadek.. Moc ráda vás čtu a hledám tu inspiraci 🙂 Šít jsem začala asi před půl rokem a už moc dobře chápu, když píšete cosi o závislosti na šití i nákupu látek 🙂 Přikládám fotečky mých výtvorů: opičí mikča mylly, bodynko, kalhotky a kukličky merino mylly, softshell kalhoty 😉

martinkah
13. jan 2012

@ucitelka70 to je milé 🙂 volali dnes z firmy, že ho už majú, mm po práci ide so starším po neho do PO
( ja s menším, ktorý teplotuje od utorka, kvočím doma a keďže staršieho nemá ráno kto vodiť do škôlky, je doma aj on)
nespomínajte ten svetloružový bambus, dvakrát som sa na neho zapísala aj ja a dvakrát si to zmazala, lebo už som mala prekročený limit 🙂 ale ja som ho nechcela pre dcéru (ktorú ani nemám), ale pre seba 🙂

ucitelka70
13. jan 2012

@vevercam veľmi pekne vypracované, mne sa najviac páčia zelené soft gate.... veľmi pekná práca 🙂

monr
13. jan 2012

@vevercam super výtvory. a to mi vážne chceš povedať, že šiješ len pol roka? tak ja sa idem zahrabať niekam hlboko pod zem 😒

ucitelka70
13. jan 2012

@monr jaj, božská je....

caramilla
13. jan 2012

@zojec šiši 😀 😀 😀
Hele, PULy samozřejmě na skladě mám, ale musela jsem si dát zásadu, že prodávám oblečení a né látky, protože denně mi chodí dotazy, že jestli neprodám tu to a tu tamto. Na jaře jsem si říkala, o kousek mě neubude a ochotně jsem rozprodávala a pak jsem neměla vůbec na výběr pro zákaznice, z čeho šít:(
A hlavně mě nebaví objednávat PUL z USA, je to pro mě hrozný stres, takže jsem se rozhodla být sobecká a zásadová🙂
Z hromady na PUL, co jsem dělala, mi tu zbyly 2 čtverce, který mám na víc a o který se nikdo nepřihlásil. Purple panther a džínovina. Obojí si myslím, že na kluky OK. Tak kdybys chtěla, tak tyto můžu postrádat. Ale obrázky to nejsou.
Jo, zeptej se Jam, ta objednávala teď USA a objednávala určitě slony, tak třeba něco zbylo!🙂

@monr Tý jo? Perfektní, ta čepice je překrásná, bude teploučká, ale první, co mě napadlo, bylo "větší než jste čekali?" 😀 😀 😀 😀 Fakt MEGABAMBULE!

@vevercam Před půl rokem? To si děláš srandu? Nejsi ty náhodou nějakej moc velkej talent? Všechno úplně profi, super, krásný. A pokořila jsi, vidím, i kukličky od bundle, což se mě nepodařilo 😀
Střih na ty softshellky máš odkud? Moc se mi líbí, jak jsou řešené, ta dvojbarevnost a ty kapsičky, wow!