Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Jysk - dneska odeslána další várka. @baarca V pondělí razím do centra. Můžu předat všem zájemcům. peníze prosím na účet (máte to v v mailu, nechci ho psát veřejně) https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
Uvidíme se (snad) s @terezita tak bych mohla v úterý odeslat ty, kteří mají ještě stuhy z Farbenmix.
Strima opět nezklamala. Dodají buď v úterý a nebo až další týden. Stále nevím, co mají nebo nají, bo dneska jim aktualizovali databázi a nešly počítače 😕 Takže budu aktualizovat v tabulce https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
domeček http://susu-sufik.blogspot.com/2012/01/jeste-in... je tam slabý molitan 1 cm. Přišel mi v nějakém balíku jako výztuha proti obouchání zboží.... Ale dá se i koupit.
@caramilla tak komplet na nás ženy by z 3m softu mal vyjsť?! šila si už zo soft kalhotoviny?
Babenky, šla som dnes po prvý krát okolo KIKu, ktorý nám toť za rohom pred dvomi mesiacmi otvorili 😝 ani by som tam nešla (chodím len po sekáčoch) ale videla som deky za 3€ v krásnych farbách. Neviete, či to bude po jednom praní vyzerať na zahodenie, či nebude zbytočná robota niečo z nich skúšať vymyslieť?
@sufik1 já ti poslala prašule dneska, jsem na to dřív nevzpomněla 😔
jestli do zítra vydrží sníh co dneska napadl, tak vyzkoušíme konečně ty oteplováky co jsem šila 😵 akorát musim ještě ušít ty oranžový návleky přes konce nohavic, aby mu tam nezalézal sníh, se mi nechtělo dělat sněhovou zábranu uvnitř nohavic 😅 a dneska jsem střihla flís na mikču pro malýho a ze stejnýho flísu bude mít i čepici, je to ten šedý jak jsem z něj šila mikinu pro staršího, tu s tou lebkou 🙂 no a zítra bych to všechno ráda ušila, plus tady mám stříhnutou látku na ten spací pytel a druhou noční plenu... nějak moc velká rozpracovanost 😅 😝
tak ja dnes tiez zarezavam pri stroji,sijem pre kamosku hacku s lanovych plachiet,a som si myslela,ze to bude rychlovka,prdlajs,este teraz tu koneckujem,stroj dnes nechcel spolupracovat 😝 ,ako chapem ho niektore partie boli fest hrube 😅
inac ta usianka nema chybu 😵
Všem hezkou dobrou noc! 🙂 Právě jsem našila špatně lem u trička, vypárala a opět našila špatně, takže nejvyšší čas jít spát.... 🙂))
@season koupila jsem deku v kiku někdy v létě, přišlo mi to jako super kauf za ty peníze a měli výběr krásných barev - no po vyprání ta deka smrdí (nevím k čemu to přirovnat, ale hrozně) a má takovou hnusnou konzistenci, už bych tam nic nekoupila...mluvím teda o fleecové dece, nevím jakou máš na mysli ty...
jinak se omlouvám všem co ještě dlužím peníze za objednávky ( @terezita @crawler @sufik1 ), zítra všechno posílám a děkuju 🙂
@ucitelka70 Jo jo, soft kalhoty vel 38 - 40 je přesně jedna délka. Takže podle velikosti postavy. Pokud je osoba v bocích širší, tak jedna délka nestačí, ale musí být trochu více.
Jinak já mám 173 cm, kalhoty měly na délku nějakých cca 100 cm + založení cca 10 cm. Takže mělo by to být tak cca 3m a 10 cm🙂
Ale do sněhu doporučuju kalhoty udělat dole do gumy, takto se vyhrnovaly a padal mi sníh do pohory. Kdo má sněhule, tak tam je to v pohodě🙂
Asi bych to viděla tak, že konf. velikost tak těch cca 40, bunda s kulatou kapucí a kalhoty dole do gumy, by se do 3m měly přesně vejít 😉
já jdu šít za chvíli, čekám až mhd zaleze do vany a uvolní mi stůl v pracovně 😝 ráda bych stihla ty návleky, čepici a ještě roláko-mikču (aplikaci na ní přišiju později), abychom zítra mohli jít řádit do sněhu, jestli to teda neroztaje 😖
tak jdu na to 😀
@michamicha další šílenec! To já jdu do hajan 😀
Nešiju, nemám inspiraci, nic nepotřebuju a dítě taky ne. Chci šít sukýnky a šatičky, ale na to potřebuju minimálně jaro, ideálně léto. Mamka mi to celé pokazila, koupila dítěti na jaro bundu, tak ani nemůžu šít softku (a to se mi tááák moc líbí ta krtečková 🙂 )
SOFTSHELL - je barevný rozdíl mezi fuchsiová a t-mobilová, nebo jsou to jiné názvy pro tu samou barvu? Mně ta fuchsiová celkem zavání t-mobilem, ale nemám srovnání.
@michamicha Ty jsi taky šílenec🙂 Já si první myslela, co se asi bude dít, až půjde mhd do vany a ona čeká na stůl 😀 😀 😀 😀
Tak tu napiš, prosím, dneska příspěvek ve 2 za mě, jo? 😀 😀 😀
@kuna A KDO ŘEKL, ŽE JEDNA BUDNA DÍTĚTI NA JARO STAČI???? Hele, že ty nepatříš do bohnic? že my tě vyloučíme z naší sekty? 😀 😀 😀 😀
Jinak samozřejmě záleží na počasí, to je jasné. Do deště a bláta je softka ideální. Budna super, ale co je podle mě nepostradatelné, jsou kalhoty 😀
A prý fuchsiová je více do fialova než ta T-mobile. Ona ta fuchsiová je prostě fakt jak výrobce nazývá cyklámen. Prostě takovej ten klasickej růžovofialovej brambořík. T-mobilová je prý trošku více do růžova. V ruce to měla @animal. Ta cyklámen je moc hezká, takový holčičí, ale mě přijde nežužuová. Není to přeslazený. Ale @terezita by na to měla asi jinej názor.
Já furt, proč tu @terezita teď moc nekecá, ona se vymlouvá na to, že jí nejde internet, ale já už vím, ona bleje z těch mých žužusrdíček, tak není schopná, chudák ani na PC 😀 😀 😀

@sufik1 uf..tak oprava tys nestřihla kalhoty ale bundu.. tak to nic..u bundy chápu 😀 😀 😀 😀 😀