icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
14. jan 2012

@caramilla Však taky patřičně nadávají, když jim pošlu proužky, že s tím je otrava, aby to bylo nařezané rovně 😀

ucitelka70
14. jan 2012
caramilla
14. jan 2012

@ivuska.h jo, přesně proto já tyto vzory na pleny nepoužívám. Se jim fakt nedivím, měla bys jim platit rizikový příplatek na nervy 😀

medvi11
14. jan 2012

Ahoj, koukám, že to sem ještě nikdo nedal (my jsme se před chvílí vrátili z návštěvy a SMS mě zastihla cestou...).
Jaschu píše:
Ahoj, tak už jsem tady, jmenuju se Hynek a vážím 3.30kg a měřim 49 cm. Narodil jsem se kolem 16 45 - 15 minut po příjezdu do porodky!!! Máme se krásně, já, maminka i tatínek. Zdravíme všechny🙂

Tak @jaschu veliká gratulace!

medvi11
14. jan 2012

@ivuska.h vypadají moc moc moc krásně, škoda počůrat 😀

veronik77
14. jan 2012

@ivuska.h nááádherné plíny🙂 souhlasím s medvi 😀

season
14. jan 2012

@ivuska.h písala som do MTX, asi nebudú, už len zase nejaké iné prúžky. Potom spravim bleskovú objednávku 😀

palosek
14. jan 2012

@ucitelka70 na beránka mám zálusk, ale až jindy...asi...segra ted koupila své slečně (dceři) mikinu podšitou právě beránkem...vypadalo to úžasně a navíc krásně hřeje...Myslím, že to tu už někdo taky šil, že by craw?? 😀

caramilla
14. jan 2012

@medvi11 Jé, díky moc za zprávu!

ucitelka70
14. jan 2012

@palosek ano, ona šila manželovi

ucitelka70
14. jan 2012

@palosek aj ja budem mať zálusk,ale len na jesen, teraz som už spotrebovala flíz, kt. som myslela, že bude s beránkom....

sufik1
14. jan 2012

@ivuska.h plínky úžasné. Já má proužky ráda a docela dobře se mi šijí a hlavně patentkují...

@jaschu moc gratuluju

mehlo
14. jan 2012

jaschu a Hynkovi moc gratulujem. At je zdravý a šikovný!

macin73
14. jan 2012

@animal mám dotaz... jaká by se nejlíp hodila k té fuchsiové? myslím z baleriny... tmavěmodrá? hnědá? jestli jsi je tda viděla naživo...pro holčičku... díky!

macin73
14. jan 2012

@vevercam jééé, já bych se taky hlásila o střih.... pořád tu laboruju, jestli si mám soft koupit i pro sebe, tak pokud by bylo podle čeho.... šlo by to?

macin73
14. jan 2012

@caramilla Ta je v tom sněhu božíííí 🤐

macin73
14. jan 2012

@ivuska.h plínky jsou nádherné, ale už jsem si dala zákaz!!! 😀

ngvadi
14. jan 2012

tak když se caramilla chlubí jasmínkou na sněhu, tak já taky :D takhle jsme dneška švištěly s budlou po svahu 🙂

palosek
14. jan 2012

@macin73 já jsem zkombinovala fuchsiovou s tm.šedou ..kytky ala caramilla 😀 http://kucpav.blog.cz/1111/softshellovy-komplet

caramilla
14. jan 2012

@macin73 Přesně, jak píše Palošek, tak fuchsiovou jedině a zásadně s tmavě šedou, je to dokonalá, BOŽSká kombinace. Nic jiného se mi vůbec nelíbí. Ale samozřejmě zase nechci, aby všechny naše děti měly stejnou bundu jako Jasmí. tak jsem si to "pojistila" krtečkama a doufám, že v Bohnicích v nejvyšším patře nás zase tolik nebude 😀

@ngvadi A kde jste vzali ten sníh? Jako tolik? To ze zasněžovacího děla?

terezita
14. jan 2012

@kryska5 jenom v tech mnozstvich, jak to maji nastrihane.. takze kdyz chcete 4metry, tak vzit 1m a 3m..
@ivuska.h ivus teda ty plinky jsou opravdu nadherne!!

kryska5
14. jan 2012

@terezita aha, jasné, ďakujem 😉

terezita
14. jan 2012

@caramilla neboj, moje dite bundu jako jasmi mit nebude.. 😀 😀 😀 jak fuchsie, tak tmobile nesmi pres prah 😀

ngvadi
14. jan 2012

@caramilla, tady na jihu je ho fůůůra, ráno jsme šly pro něco do města a přišly jsme jak sněhulačky 🙂

caramilla
14. jan 2012

@terezita opravdu? A to moje stuha musela nocovat za dveřmi? Na chotbě??? Chudák!
@ngvadi závidím, no. Tady dneska děcka bobovaly na trávě...

terezita
14. jan 2012

@caramilla no to vis ze jo!! a jeste jsem to zabalila do cerneho pytliku, aby to nahodou nebylo videt po projiti kolem.. 😅 😀

caramilla
14. jan 2012

@terezita chudák moje srdíčková stuha!!!!
Hele, je ještě nějaký virtuální místo, kde my dvě dnes večer nekrafeme? 😀 😀 😀

ngvadi
14. jan 2012

já věděla, že tady to ještě bude žít, když už kurník spí 🙂 dodělala jsem korektury a mhd ještě potřebuje dodělat nějaký svoje účetnictví, tak čekám, až se uráčí jít spát, abych mu mezi tim neusnula... a do učení už se mi faaakt nechce🙂

terezita
14. jan 2012

@caramilla hele u me jeste nekecame 😀 😀 😀 a na mimino jsem taky jeste nekoukala.. 😅 no aspon to tu holky nemusi rano cist, kdyz to spamuju u tebe 😀 😀 😀
@ngvadi hele a kde je ten snih? ja myslela, ze jsi prazanda, my tu nic nemame..

ngvadi
14. jan 2012

@terezita, jindřichův hradec🙂 já jsem přes týden pražanda a přes víkend hradečačka🙂 (podrobněji: v praze jsem se narodila, vyrostla, studovala a studuju, a hlavně jsem tam potkala svého muže, ten je ovšem původem z JH a má tu rodiče, kteřá tu mají barák, v němž jsme si zařídili podkroví, a po dostudování se sem hodláme na trvalo odstěhovat. teď sem jezdíme aspoň na víkendy🙂