icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
14. jan 2012

@ngvadi aha, no ja si prave rikala! 😉

caramilla
15. jan 2012

@ngvadi ; @terezita Já si právě taky říkala, že jestli NG takhle bobuje v praze, tak je to průs..... My v Bene nic 😀

A já mám u vás na blogspotu prostě problém, že tam nemůžu vložit komentář. Vysvětli mi, jak to mám udělat? Vždycky to napíšu a hodí mě to, že si tam mám založit blog, zaregistrovat se a pak, že se přihlásím a vloží se to. A to mám mejl na Gmailu, jsem myslela, že by to jít mělo. Ale fakt mi to nejde. Už je to poněkolikátý. Já mám pocit, že se mi už i povedlo ti tam něco komentovat, nebo někde jinde, ale teď už mi to víckrát nešlo, tak fakt nevím, co dělám blbě:(

terezita
15. jan 2012

@caramilla a jak se prihlasujes na googla, kdyz delas ty tabulky? pod timhle muzes na blogspotu psat komentare.. no aspon nam to tam nikdo nespamuje!! 😀 😀 😀

caramilla
15. jan 2012

@terezita 😀 😀 😀 no, vsak ja jsem prihlasena na googlu permanentne, na Gmailu. Tabulky OK, Gmail OK, jen ty blogy ne a ne komentovat 😀 😀 😀

terezita
15. jan 2012

@caramilla aha, to je divny.. no jestli my te tam nemame na seznamu blokovanych bohnickych adres! 😀

palosek
15. jan 2012

@caramilla Tak krteček se mi sice líbí, ale bohnicím se raději vyhnu 😀 😀 Je s tím moooc práce 😀 Stačí mi kytky 😀 Add sníh...u nás je krásně bílo. Když jsem šla včera domů po ranní 12, tak nádherně chumelilo...Aspoň je zakrytý ten děsný prach a nepořádek z železáren 😀 Se těším dnes s D na sáně 😀

kuna
15. jan 2012

No tak to mě krteček zase furt leží v hlavě...ale bude tam ležet ještě pár měsíců spolu se zápaďáckým medvídkem Pů, kterého má J. ráda na spaní...tak uvidíme, možná udělám krtčí tělo a medvědí hlavu a v Bohnicích budu spát na střeše 😀

lenasss
15. jan 2012

tak u nás konečně taky sních malej se hned ráno vyřádil s tatínkem

vianne
15. jan 2012

@season ja som sila asi z troch diek z KIKu, rozne veci, na exponovanych miestach je vacsinou po 1-2 pouzitiach zmolky, sila som z nich napr. kuklu, vesticku... ale spaci vak drzi pekne 🙂

vianne
15. jan 2012

@wewe22 http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=49 tu je navod, prakticky prelozeny z anglictiny, je tam aj link na original, skus si to hodit do google translate 🙂

caramilla
15. jan 2012

@kuna Jo, tak na medvídka Pú už mám taky objednávku od švagrové. Já myslela, že ji zabiju, prý - ušij mi taky na Šimonka takovou bundičku jako má Jasmínka s krtečkem. A já "to je strašně práce, to prostě podruhý nešiju, a vyčíslila jsem jí, jak dlouho jsem dělala jedn ozvířátko" a ona "tak já nemusím mít krtečka, mě stačí medvídek Pú a jeho kamarádi" No, chápeš to? 😖 😀

lenasss
15. jan 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 😀

lillyzelvicka
15. jan 2012

holky já vás nestíhám dočítat všechny věcičky jsou superní
přidávám fotku overálku i s čepičkou a rukavičkama jdeme je předat až se malý vyspí 😀

caramilla
15. jan 2012

@lillyzelvicka Krása! Mimi by k nám s Jasmínkou a miminku ladilo!
A máš to něčím podšité?
A chci detail toho králíka!!! To jsi dělala ty? Je to vlastní aplikace? 😀
A líbí se mi moc ty chlupaté uši na čepičce, takt super. A ten patent, co to je za odstín?

Holky, přiznejte se, která jste tu psala a dávala odkaz na Innov 50? Já jsem si ho tu rozklikla a nějak jsem na to zapomněla, teď na to koukám a normálně jsem začala vážně uvažovat, že ještě do své dílničky pořídím tento stroj a ten svůj milovaný BM 3500 pošlu dál do světa. Já prostě furt musím kupovat nové stroje nebo co 😀

lillyzelvicka
15. jan 2012

@caramilla jojo k vám by ladilo 😀 .Me tohle není podšité v tom mimi nebude na nahato tak mi to přišlo zbytečné něco podobného jsem měla pro malého a super nosili jsme to pořád.
Králík je obkreslený z netu a pomocí toho vámi chváleného vlisofixu pospřišívaný(jako první pokus se mi líbí a už vymýšlím další aplikace 😅
A patent na čepičce je z wendy k tomu neon flízu

lillyzelvicka
15. jan 2012

jo a detail zajdy

palosek
15. jan 2012

@kuna jé taky máme medvídka Pú na spaní 😀 😀 😀
@lillyzelvicka zajda je skvělý...ještě jeden se mi líbí, z dětské výživy 😀

animal
15. jan 2012

@macin73 no já bych taky šla do kombinace s tou tm.šedou. Když dáš jako velký základ fuchsii a doplňkově šedou (kvůli parametrům), tak nebude žádný problém a fakt je to nejhezčí, taky bych do jiné kombinace nešla. Pak jedině černá.

kuna
15. jan 2012

@caramilla chachacha švagrová má ale smysl pro humor 😀 😀 😀 😀

@lilyzelvicka já jsem asi blbá, ale já furt nechápu, jak jsi tam "nakreslila" ty linky, to je cikcakem nastaveným na tenko, nebo obyč rovným stehem? Sorry, ale prosím napiš to jak pro blbé, ano? Vliesofix chápu, tu část můžeš vynechat - stačí teda možná jak pro poloblbé 😉

vevercam
15. jan 2012

@daisyr spotřeba na dámskou soft soupravu podle Ottobre se dost liší podle velikosti, ale šila jsem podle tohoto střihu lamovou mikču a spotřba byla délka bundy + délka rukávu ( u vel. 40 je to 130cm), zip 65cm, na kapsy 2x15cm
u kalhot je to u vel. 40 - 160cm, u vel. 44 - 205cm, zipy 18cm + 2x 13cm na kapsy
@macin73 jasně, ráda dámské Ottobre půjčím, jen teď se hlásila @kuna a @sufik1 (Praha), tak jestli si to holky nechcete nějak předat mezi sebou a manžel jezdí každé pondělí do Prahy

ucitelka70
15. jan 2012

@lenasss ten psí záprah sa mi páči.... 🙂

lilly2711
15. jan 2012

@caramilla som tu po dlhej dobe a mrkla som vsetky tvoje vytvory a ako vzdy naaaadhera, nehovoriac o modelkach. 🙂 🙂 🙂 🙂
@ivuska.h tak ja som ta nakoniec predbehla a porodila som 20.12. tesne po pol noci a ako som slubila, ze napisem, ci sa ten slubovany super porod v UK aj tak splnil, tak pisem, ze jednoznacne ano!!!!! Bola to sice rychlovka, od prichodu do nemocky do porodenia 2 hodky. Cely priebeh bol asi taky, ze po prichode monitor, ultrazvuk na potvrdenie polohy, lebo sa im zdalo, ze je naopak, ale nebola a vaginalne vysetrenia krcka, ktore ukazalo otovrena na 6cm, tak prepichnutie plodovych obalov a pustenie vody a o hodinu som ledva stihla vyliezt na postel a bola na svete. Dali mi ju hned na pokozku a po porodeni placenty nas nechali tak a odisli, tak sme si uzivali prve hodiny spolu. Pocas porodu tam bola len midwife a moja kamoska, cize klud a tichucko. Po troch hodinach nas previezli na izbu a nechali spat. Takze naozaj boli fajn a davam im 1s* 🙂

Babulky mam na vas PROSBU, potrebujem radu. Nellie sa totiz narodila s vaznou srdcovou vadou a ako 2 dnovu ju prevazali do kardiocentra a ako 5 dnovu operovali priamo na stedry den 24.12. Sme uz nastastie ok a doma, ale berieme lieky na odvodnenie pre ulahcenie prace srdiecku a koli tomu neskutocne vela cikame. Skusali sme latkovat, ale za tri hodky mi precikala aj vlniaky aj PUL, nech som to vypchala ako sa dalo. Velmi hrubu vrstvu nemozme , mame rez na chrbatiku, tak jej nechcem sposobovat diskomfort. Mimo toho mame nizku hmotnost a koli liekom priberame pomaly, tak nejaka extra vypchata plienka u nas nejde do uvahy.Dufam vsak, ze jej lieky coskoro vysadia a vratime sa k latkovkam, ale po operacii mame problem s dychanim koli opuchnutej trachei z narkozy a potrebujeme monitor dychu. Odporucali nam ten na plienku koli tomu, ze musime spat na vysokom vankusi alebo na vyvysenej ploche a neviem ako to bude drzat na latkovkach. Napr. na vlniakoch uz vobec nie. Ma to byt tesnejsie zapnute, tak neviem ako to dosiahnem, aby mi to zbytocne nepipalo.Rozmyslala som aj nad podlozkou, ale ako urobim vyvysenu polohu, ked mam kokosovy matrac, ktory sa nema polohovat....
Mali ste niektora ten plienkovy monitor dychu na latkovkach?????
dik za kazdu radu 🙂

caramilla
15. jan 2012

@lilly2711 Gratuluju moc k holčičce i hezkému porodu.
Ten váš příběh mě zase dostal, ach jo. Moc na vás myslím, aby byla princezna brzy OK!!!

Monitor dechu jsem ten klipsový měla Respisense 2010. Moc spokojená jsem ale nebyla, dělal planné poplachy, teda alespoň si to myslím. Jasmínka mi přišla OK, dýchala a ono to pípalo. Já látkovala čtvercovky a na to vlňáky a dávala jsem to na tu čtvercovku a vlňáky přes to. Problém byl ten, že ta plenka se jakoby vyklala a Jasmínka byla hodně hubená, takže se tam dělala škvírka mezi tím monitorem a tělíčkem. Ideálně teda volit plínky, které jsou přes bříško pevné a monitor udrží. Ale musí být zase dost tenké, aby ten klip nepraskl.
Ale zase ne moc tenké, aby to nepadalo. Je to věda:(
Ale třeba co vím, tak na jednorázovkách to maminkám taky nedrželo, musely podkládat hadříkem nebo plínkou.

Jinak já jsem měla babysense II. a měla jsem mírně nakloněnou matraci v postýlce, tak to měli i v porodnici. Ale ty myslíš, asi nějakou více tvarovanou tu postýlku? Jinak babysense snímá celkem dobře i třeba jen z kousíčku těla, nedělá planné poplachy, ale na druhou stranu venku v kočárku mi dýchal vítr, i když tam Jasmí už 10 minut nebyla 😖

Je mi moc líto, že jste měli začátek takhle narušený problémy se srdíčkem. Vědělo se to už dopředu z UTZ nebo až po porodu?

daisyr
15. jan 2012

@lilly2711 Nejprve gratuluji k holčičce ! a moc mě mrzí, že už toho má tolik za sebou, tak hlavně, aby jí bylo brzy dobře a byla zdravoučká. K tomu monitoru, s tím na plenku neporadím, jen k té poloze postýlky/matrace, nevím, jak vysoko to musíte mít, my řešili zvýšenou polohu tak, že jsme zvedli na jedné straně celou postýlku (podložili hnihami apod.), takže můžete vyzkoušet takto, nebo pak nějak podložit rošt pod madrací, takže nepodkládat jen matraci, ale celý rošt, na kterém leží.... nám toto nešlo, nebylo jak pořadáně pod to něco dát a uchytit, tak hodně štěstí 😉

daisyr
15. jan 2012

@vevercam díky za info, koukám, že se to opravdu mění, co velikost,

terezita
15. jan 2012

@lilly2711 taky moc a moc gratulujeme!! 😵
teda to si toho mala uz dost zazila.. ted uz bude urcite jen a jen dobre!

a jeste hazu dalsi inspiraci na latkovou knizku http://rigierukodelki.blogspot.com/2012/01/blog...

caramilla
15. jan 2012

@daisyr ; @lilly2711 My jsme matraci podkládali právě i s roštem - manžel rošt nadzdvihl a pod něj za kolébku (šprušlovou) dal kovový svěrače nebo jak se tomu říká🙂)) Prostě je tam přichytil zašroubováním k postýlce🙂

caramilla
15. jan 2012

@terezita knížka je krásná, praktičtější než ta minulá, alespoň to dítě nepoztrácí 😀

ucitelka70
15. jan 2012

@lillyzelvicka super je tá aplikácia..... ty si raz spomínala vo fóre kalhotovinu soft., prosím ťa, máš foto, ako vyzerá z toho oblečko? Rozmýšľam pre seba ušiť nohavice, ale neviem si predstaviť..... 😉

lukrecia
15. jan 2012

Ahoj holky, je ještě otevřená hromadka na soft? a kolik ho tak můžu potřebovat na bundu vel 122?
@caramilla co ten decovil, myslíš, že se objedná? Mám na něj zálusk, ale furt čekám na tu cenu, tak doufám, že to zítra neprošvihnu :D