icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

wewe22
15. jan 2012

@lilly2711 ahoj moja mala ma reflux tak tiez musi mat vyvysene lozko mam kolisku tak som evedela co dat pod matrac lebo je uzka a dalsia vec bola ze monitor dychu nesmie byt nakloneny aby fungoval ako som tak snorila po dome napadlo ma dat tam zakladac (hruby fascikel na euro obaly) 😀 tak som to skusila a ono to funguje dokonale dokonca aj vyska je docela dobra ja mam monitor angel care

caramilla
15. jan 2012

@lukrecia Jó, tak kdy a jestli pán zítra odpoví, to nevím. Minulou neděli jsem zasílala dotaz a odpověď byla hned v pondělí ráno, tak snad! Jestlinemá pán rýmičku 😀
Ale upozorňuju, že není naplněné min. množství!

Tabulka bude otevřená až do 23 h, tak to snad stihneš🙂

A blbá otázka - na co ten Decovil používáte? Mě to přijde hrozně tuhý...

stassy
15. jan 2012

@lukrecia Hromadka na soft je do 9.2., tabulka tu https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...
Myslíte, že budou stačit dva metry na kalhoty vel.104 a kalhoty a bundu vel.80/86? Baruška je prťous, velikost na ní těžko odhaduju jakou bude mít na jaře, ale asi spíš tu 80.. 😀

idris
15. jan 2012

@caramilla a čo teraz idete objednávať na čo nemáte ešte presné množstvo ??

stassy
15. jan 2012

@caramilla Decovil do tašek, na penál.. Lukre určitě doplní. 😉

lenasss
15. jan 2012

@ucitelka70 jj to jsou naši miláčci jen je jich málo ještě tak dva by to chtělo jedna fenka je moje do běžek 😎

idris
15. jan 2012

@stassy ja som sa chcela spýtať čo stojí ten soft?? nejako sa nevyznám v tabuľke 😅

daisyr
15. jan 2012

@stassy na kalhoty ti bude stačit jedna délka, dle ottobre cca 85-90 cm a na bundu a kalhoty pro malou ti metr bude stačit tak akorát, já dělala vel 86-92 a měla jsem problém to tam poskládat, ale 80 se bude určo vejít, takže 2m by měli být super

daisyr
15. jan 2012

@idris ono ty ceny z té tabulky nějak zmizely, prý to tam někdo mazal, tak už to animal nebavilo stále dopisovat, ale od jedné firmy to je cca 200Kč s DPH a od druhé 240Kč a kalhotovina 180Kč

mooncaa
15. jan 2012

@lilly2711 Gratuluji k holčičce. Máte to krásně na střídačku. Chudinka malá, už toho má tolik za sebou. Držím palečky ať už je v pořádku.
K monitoru, měla jsem nakonec ten deskový a a rošt jsem měla v postýlce našikmo. Jak se dá rošt nastavit do různých výšek, tak na jedné straně jsem ho měla úplně nahoře a na další o jednu pozici níže. Máme 2 různé postýlky a šlo to udělat takto u obou.

idris
15. jan 2012

@daisyr ďakujem za odpoveď tak ja ešte pouvažujem co a ako a ešte som sa chcela spýtať ako je to s tými číslami priedušnosti a vode odolnosti ???

caramilla
15. jan 2012

@daisyr TO je hustý! Mě tam taky fut někdo něco maže. Ale teda tohle, to je brutál!
Tak si tak říkám, jestli ty naše hromady nejsou už moc veřejný, že si to někdo prostě na mém blogu najde a z prdele škodí:((((
@idris Tady:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

řádek 50 - 51 jsou počty do rolí, tak tam co je pod celé číslo, tak tam něco chybí a musí někdo přihodit, aby se objednala role🙂

lilly2711
15. jan 2012

@caramilla
@daisyr
@terezita dakujem. Ja sa skor priklanam k podlozke, ten plienkovy mi nesedi.
@caramilla nie, nevedela som to dopredu. Bol to obrovsky sok. Nellie sa narodila po pol noci a rano jej diagnostikovali selest. Povedali mi ale, ze to zvykne prejst do 24 hodin, ale u nej sa to zhorsilo. Urobili jej mnozstvo vysetreni, ale nakoniec som musela cakat na detskeho kardiologa z Edinburghu, ktory prisiel 22.12. a urobil jej UZV. Zistili jej zuzenu srdcovu aortu, nedoliehavost chlopne a zly krvny obeh. Hrozilo jej poskodenie organov z nedokrvenia a mozgova prihoda, lebo do hlavicky jej krv prudila strasne silno. Po vysetreni som sa zosypala. Nevladala som ani dychat od placu. Nellie napojili na pristroje, dostala lieky na podporu cinnosti srdiecka a lekari organizovali transportny tim na prevoz do Glasgowa. Ja som sla za nou a 23.dec. ju stabilizovali a naplanovali operaciu na 24. na 11.00.Ja som bola cely cas pri nej, pri inkubatore, lebo mi povedali, ze potrebuje citit, ze som tam s nou. Chodila som len do breastfeeding room na odsavanie mliecka a najest sa a na noc do nemocnicneho hotela.Operacia dopadla dobre, na druhy den sa prebrala z narkozy a postupne ju poodpajali z pristrojov.Nanestastie sme si odniesli z narkozy podrazdenu tracheu, cize pri rozruseni, placi, jedeni a nahlom nadychnuti piska a hyka ako pri laryngitide a tazko dycha.Dojcime sa, comu sa tesim, lebo som sa bala, kedze pred operaciou sama netahala.A zvysok sa spravi.

lilly2711
15. jan 2012

@wewe22 vdaka aj ja idem kupit tuto znacku, tak dufam, ze bude dobry. Aky typ mas ty?

animal
15. jan 2012

@caramilla no já už jsem z toho na nervy, pak se mě lidi mailem zbytečně ptají a já v duchu zakleju, že to maj napsané v tabulce a pak kouknu a ono to v tabulce není a pak nemají lidi informace a to tvoje jméno taky zmizelo takovýmto nějakým způsobem. Mě se tam pořád i připisují nové prázdné listy

animal
15. jan 2012

@caramilla jo a úleťačko neprodávala jsi náhodou dneska kočár ?? Sousedi dneska jeli do Benešova kupovat kočírek 🙂

kalman
15. jan 2012

Ahoj hojky , foto - múj novej šicí koutek 😀 zatím se starým strojem, nové bi mneli dorazit príští týden 😀

sussanah
15. jan 2012

juuu hromadka softshell, tak to uz jdu popremyslet, co se z toho bude u nas sit 🙂

wewe22
15. jan 2012

@lilly2711 ani neviem ma uz tri roky kupila som ho ked sa narodila saska a bola to moja najlepsia kupa v zivote lebo mi zachranil moju potvorku len dufam ze pri barborke sa to nezopakuje lebo ten strach bol hrozny

wewe22
15. jan 2012

este mam otazocku chcem sit ten mei tai v navode je latka na lehatka nedalo by sa to nahradit nejakou latkou podobnej pevnosti ale co by lepsie dychala? mne sa zda ze by sa v tom mala parila

idris
15. jan 2012

@caramilla Ďakujem tak z toho nepotrebujem zatiaľ nič

ja sa dnes snažím nakresliť strih na letný overal per malú ale mám problém s kraťasami 🙄 🙄 prečo sú tie začiatky také veselé a stále len prešívam

sufik1
15. jan 2012

@lilly2711 gratulace k holčičce, moc na vás myslím a ať je jen a jen zdravá.
My měli klasický monitor nanny - podložku do postýlky. Takže asi radou neposloužím.

idris
15. jan 2012

@kalman pekný kútik 😉

idris
15. jan 2012

ešte som sa chcela spýtať aký majú obvod pásu ročné deti ??? je mi jasné že je to rôzne ale tak aký je priemer cca ??

animal
15. jan 2012

@lilly2711 jejda zase ošklivý příběh. Tak tfuj tfuj ať je vše brzy OK a maminka ať už může myslet jen na pěkné věci

palosek
15. jan 2012

Tak jsem rozklikla zase nějaký odkaz 😀 http://emi-lu.blogspot.com/
zase nějaká inspirace 🙂 A já si nosím dom opravy zipů apod ☹ ...já su tak ochotná (blbá) 😠 😅

stassy
15. jan 2012

@idris Přeměřila jsem Baruška a má v pase 42cm. Jen teda ona je prcek a ačkoliv jí je 13měsíců, tak je velká asi jako děti o měsíc dva mladší. Takovej prťous náš. 😀

anielik
15. jan 2012

@caramilla @animal ja som rozmyslala (cisto kvoli tomu ze budem od zajtra v praci a nemam sancu si vsimnut hromadku) ci by sme nespravili sukromnu temu na hromadky a tam by boli len tie tabulky a podla mna by sa uz tolko nestavalo ze sa tam cosi prihodi alebo odbudne
pripadne nejake foto aby sme videli co je aky matros...farba...

co vy na to ??

animal
15. jan 2012

@anielik jenže to by tyto témata pak musely sledovat i lidi, kteří z této naši diskuze nejsou a oni nemají čas sledovat nějaké diskuze s tím mě pošlou do háje s tejně se budou ptát

ucitelka70
15. jan 2012

@palosek tak fantastické nápady pre dievčatká....