Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kamishek tak díky díky díky!!! Váhala jsem do poslední chvíle a ty jsi mě přesvědčila, že to není blbost (já si fakt myslela, že to je kravina!), ale na mé aplikace???? No, nepostradatelné!!!!
Takže Innov 50 stornován a bude tento:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=44675620&tab=3
Paní mi i teď konzultuje moje nezdary na šití s COL, hodně tomu rozumí, takže tahám rozumy 😀
Teď se jdu odklidit ke svému dědečkovi 😀 A jen si tak říkám - až já budu mít řezací podložky, skalpely, kolečka, příložník, křivítkový metr, cvakačky, nůžky s mezizoubkem, entlovací nůžky k vlnovkou a tento stroj - kdy já budu spát?????? POMÓOOOOOOC! 😀 😀 😀
člověk tu den není a @caramilla má nový šicí stroj 😀 Jdu dočíst. Dneska se chystám šít, dítěti se konečně po několika dnech ulevilo (roste stolička) a sama od sebe krásně usnula. Nebudu ale šít žádné módy, slíbila jsem ségře utěrky a potřebuju nějak upravit blbě sedící pláštěnku na golfky.
kočky, toto som našla v popise na softsh. nohavice v značkovom obchode. Toto je pravda?
dvojvrstvové nohavice: z vonkajšej strany pevný, hrubý, vetru a vodeodolný softshell podšitý z vnútornej strany hrejivým, zbrúseným a priedyšným ThermoFleeceom
- nohavice sú z trváceho a nekrčivého materiálu odpudzujúceho vodu a nečistoty
- určenie: vďaka vysokému komfortu nosenia sú vhodné nielen na šport a turistiku, ale hlavne na bežné nosenie
@ucitelka70 softshell je zvnutra akoby potiahnuty tym flisom.. nie su to dve vrstvy 🙂 a to aky je odolny voci vetru a vode, urcuju parametre.. nie je softshel ako softshel 😉 ale na nosenie je prijemny a nekricivy, to je fakt 😉
@ucitelka70 ja som ten climayrn mala napísaný hneď na začiatku hromadky, ale potom som ho vyradila, a neskôr som už ani nezaregistrovala, že tam bol, tak som to vzdala, ale teraz by na to aj tak neboli peniaze.
@zojec a príjemné je to aj na nosenie v interiéri? našla som na sportacku....
a neviem ako vysvetliť zaťovi, že aké sú gate, lebo jemu chcem ušiť, tak nevie, či vydrží v tom v práci, či sa bude musieť prezliekať, hlavne v zime a v daždi
@monr presne tak, ale ak ešte zbúchame hromadku, ak sa finančne spamätáme z tohto a zo softsh., tak isto budem chcieť dakedy v lete, aby sme do jesene stihli pošiť..... istotne sa teda pozbierame aj na toto... aj na beránka 🙂
@ucitelka70 tyrkysovy softshell ovsem necistoty neodpuzuje.. naopak je pritahuje.. 😀 a nejde to ani moc vyprat.. 😝
@terezita brrrrr, to je škoda, presne to chcem najviac, lebo pre modrookého chlapčeka by to bolo naj...... no ale skombinujem na rizikové partie s čokohnedou?
@ucitelka70 no neviem, mne by v tom cely den nebolo prijemne.. skor je to na outdoorove aktivity.. v praci by si asi musel prezliect 😉
@terezita a zuzu ruzovy tiez 😉 a mastne flaky sa tiez nedaju tak lahko odprat 😒
@zojec no na tom tyrkysovem mam jeden masny flek a hromadu fleku od blata a spiny.. a je to na prd.. drela jsem to zlucakem jako o zivot, prala i na 40 a furt nic.. no jooo.. tak jsou ted takove maskacove 😀
@ucitelka70 no jestli ti nebudou spinave vadit (mne uz je to nejak sumak, jen m. ma poznamky, ze by nemusela em. chodit jako prase 😀), tak nech jen tu jednu barvu.. 😅 ale jinak ta tmavehneda se k tomu mooc hodi! 😵
@zojec tak ak treba prezliecť, to by bolo najmenej, ale ak prší a ide pešo do práce, celý sa premočí, tak by bolo super, a veľmi rozmýšľam nad tou tenšou kalhotovinou, možno aj to by stačilo
@ucitelka70 parádička 😉 už si objednala?
baby riešite ten soft... chcela som sa opýtať keď kombinujete viac farieb tak našívate na to, alebo nastriháte diely a pozošívate 🙂 Pri tom druhom spôsobe sa bojím že to bude viac prevlhať, či netreba to riešiť?
@lilly2711 vprvom rade gratulujem ku krasnej princeznike-bojovnicke 😵 .Joj ani si nevies predctavit ako ti rozumiem co si musela prezit a co ta to muselo stat usilia,pred troma rokmi sa nam satlo podobne,mojej sestre sa narodilo dievcatko,v tehotenstve vsetko ok,potom zistili,ze srdiecko nepracuje spravne,a nakoniec to bolo v neporiadku s hlavickou,operovat ju nikto nechcel,ze ked sa dozije roku,tak mozno potom.... 😢 o mesiac zomrela 😢
tak som stastna,ze vas hned operovali a mali ste krasne o seba postarane 😵 ,uzivajte si teraz domaceho prostredia 😉 velmi na vas myslim 🙂
ešte nie, ešte čakám, aj ty? sú tam dalšie diely na youtube.... to pozerám a z minúty na minútu som viac zaľúbená do stroja.. 🙂
@kajark ano na to spodne pradlo ma z ottobre 6/2010,len som mohla urobit ovela uzsie,nasi su chudori,a climayarn s hromadky s ciech a autickovy bambus z Mylly,inac uzasna latka,prijemna na dotyk a krasne hebucka,chalani obliekli na fotenie,a uz nechceli zobliect 😅 ,cely den v tom behali ,ani do pyzama,jednali,ze v tom chcu spat 😀
tu je pokračovanie...
@ucitelka70 určitě počítej s tím, že klasický soft bude teplejší, je tam ten fleece uvnitř, než ta kalhotovina, kde je jen úplet
@kryska5 k tomu našívání softu záleží, co asi děláš, pokud jen něco drobnějšího, tak stačí našít, nebo třeba na kolenou, že to i zpevníš, ale jinak bych sešívala, stejně to tam budeš mít i prošité, což je také místo k provlhání
Dievčatá SK, zatiaľ žiadne novinky ohladom Ottobre ani MTX, tak hádam zajtra....
@season takže ani predfaktúra, nič?
@ucitelka70 nič, ticho po plešine 😒 zajtra idem vybieliť účet 😀
@daisyr aha, takže si myslím, že ak tá kalhotovina s úpletom - možno je zneseteľnejšia v interiéri..... zase aby sa nesparil v tom človek.
Veď to, že ešte som to nešila, neviem. Dcéra má z toho bundu, ale je to iné, bunda a nohavice. Bundu si pochvaľuje.... ale že aké má parametre, to nevieme, nikde to nie je uvedené.... zoberiem aj jedno aj druhé, vyskúšam....
@season koľko to bude dokopy?

@caramilla on ten odstřih je taková "blbůstka" navíc, co většině lidí nestojí za to, aby si připlatili za dražší stroj... ale je fakt, že jsem dneska moc ráda, že jsem neustoupila z tohoto požadavku a koupila stroj s odstřihem... o dost se sníží spotřeba nití, nemusím furt někde hledat nůžky a (hlavně) je to až neskutečně pohodlné - prostě došiju, zapošiju, zmáčknu čudlík a vytáhnu - netřeba nic řešit...
A při prošívání větších věcí, kdy člověk šije až někde vprostřed je to HODNĚ velká pomoc (šila jsem na podzim deku a nemít ten odstřih a kráčející patku, tak bych hned po chvilce vyhodila stroj i se zaseknutou dekou do popelnice 😀)
Myslím, že s takovým strojem budeš spokojená, i kdybys nechtěla 😀