icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
16. jan 2012

@terezita @caramilla holky, když kupujete fleece u mráze, jaký je lepší, antipilling nebo microfleece, resp. je v tom viditelný rozdíl? díky 😉

michamicha
16. jan 2012

@daisyr já už teda u mráze kupovat fleece nebudu, je tam takovej tahací a slabej oproti tomu z wendy, ten je super 😎

daisyr
16. jan 2012

@michamicha díky za info!

terezita
16. jan 2012

@daisyr ja s nim nemam moc zkusenost, kupovala jsem ho tam jen ve vyprodeji.. s tim jsem spokojena, jen uz nevim, ktery to byl..

palosek
16. jan 2012

Holky...já si dala do fotoblogu pár fotek toho, co jsem šila pro D. A vše mám stopnuté...to je sranda...asi si někdo myslí, že to šiju na zakázku.... 😀 😀 😀 To je asi schíííza, ne??? 😅 😅 😅

diocka
16. jan 2012

ahojte. mozem vam to tu trochu zaspamovat linkami na stihnutie celych cisel Ottobre (aj so strihmi) (pre dospelych aj pre deti) alebo mate nejaku strihobanku kde si davate odkazy?

sussanah
16. jan 2012

@diocka spamuj!! 🙂

season
16. jan 2012

@ucitelka70 tipujem nejakú tisícku, snáď nie moc viac

idris
16. jan 2012

@diocka spamuj spamuj !!!! 😵 😵

season
16. jan 2012

@palosek 😀 😀 😀 tak to je vyznamenanie, nie? Objektívne ocenenie, že si medzi profíkmi 😉 Už viem, ako sa to tu delí... na bloknuté profíčky a ostatok 😉
@diocka fiiiiha, také niečo sa dá??

diocka
16. jan 2012

@sussanah tak snad to hned nevymazu 😅
1/2011 - http://hotfile.com/dl/100907509/59aa16f/Ottobre...
2/2011 - http://hotfile.com/dl/116275433/e5de0dc/Ottobre...
5/2011 - http://hotfile.com/dl/128157403/6dda38a/Ottobre...
kliknite na Regular je to zadarmo ale da sa stahovat iba po 1 subore. dalsie pridam o chvilku 😉

sussanah
16. jan 2012

Jdu se pochlubit mym prvnim sitym kusem obleceni pro dospele - kojotriko. Vystrih mam raseny, podsity lastinem, funguje skvele 🙂

season
16. jan 2012

@diocka no som zvedavá, či sa zadarí 😲

diocka
16. jan 2012

este k predoslemu prispevku prikladam nahlady ake modely su v tychto cislach:
1/2011- http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2011_1/k...
k 2. cislu sa mi nepodarilo ziskat nahlad 😒
5/2011 - http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2011_5/O...

diocka
16. jan 2012

@season skus ci ti ide napr. ta prva linka a daj mi prosim vediet. aby som to tu nekopirovala zbytocne. ak sa ti to uz zacne stahovat, tak je to OK, je tam cely casopis aj so strihmi v pdf.

season
16. jan 2012

@diocka začalo sťahovať, tak uvidíme moje pirátske začiatky 😲

sussanah
16. jan 2012

@season 51% and counting 😉

diocka
16. jan 2012

ostatne linky nejdem davat takto verejne, nech ma adm. nevymazu 😅 kto chcete dalsie, poslite mi IP.

mooncaa
16. jan 2012

@diocka Funguje to, ale další mohu stahovat až za 1/2 hodiny.
Jen potřebuji poradit, co vlastně s tím, půjde to vytiskout na hodně A4 a pak slepit? A to mám jen černobílou tiskárnu. 😠

diocka
16. jan 2012

@sussanah a ta kojo funkcia toho tricka je taka ze si stiahnes vystrih az dolu alebo to mas po prsiami prestrihnute? pekne je velmi. a aka to je latka?
ja tuzim po kojo tricku uz od zaciatku 2. tehotenstva ale este som sa nan neodhodlala. neviem aky typ latky zvolit. 😒

diocka
16. jan 2012

@mooncaa no dalej som sa ani ja moz nedostala. ale asi tak ako pises. snad poradia nejake skusenejsie 😅
a ano, dalsie az za pol hodiny. ale tak za par dni sa to da postahovat 😉

mooncaa
16. jan 2012

@diocka Za půl hodiny není takový problém, když u toho sedím pořád. 😀

kamishek
16. jan 2012

@mooncaa @diocka mrkla jsem na tu střihovou přílohu a je to rozumně naskenované, takže přesně, jak píšeš - vytisknout na moc moc A4, obstřihnout, aby zůstaly obrázky bez okrajů (ty vnější klidně nechat), napasovat na sebe a slepit - ony se ty jednotlivé listy překrývají skoro o půlku strany (nebo tak nějak)... vysvětlovat moc neumím, ale doufám, že je to z popisu jasnější 😅

caramilla
16. jan 2012

@papajka7 Já už dneska nechci plakat!!!! Já snad radši už nechci mít další dítě, to je fakt strašný toto zažít... TO je takovej zázrak, když se dítě dožije roku života.... 😖
A má švagrová i jiné dítě nebo jen tuto jednu hororovou zkušenost? 😢 😢 😢

@kamishek Hele, ale na mě musí v bohnicích vzít koňskou dávku!

@daisyr Fleece ti řeknu přesně - Antipeeling to je ten tahavější, jakoby tenčí, ale tenký není, je to nejvýhřevnější flíz, co jsem měla na sobě. Fakt dost topí, míň jak lama, ale ne o moc. Na první pohled mi nebyl sympatický, ale podle mě tak strašný není. Je teploučký. Jediné, co mi vadí je, že hodně elektrizuje. Ale nezkoušela jsem prát. Šila jsem z něj věci jako dárky k vánocům, řekla jsem jim, ať to operou v aviváži, tak uvidím.
Ten mikroflíz nebo jak se to jmenuje, tak ten je hodně příjemnej, neelektrizuje a je fakt heboulinkej. Řekla bych že kvalita je stejná nebo lepší než wendy.

@palosek Fakt tě nakonec stopli? Tak to gratuluju 😀 😀 😀 😀
Skoro to vypadá tak, že přidáš se do šicí diskuse = pranýř!

A VYSVĚTLÍ MI TADY KONEČNĚ NĚKDO, JAKTOŽE JEDINÝ NEBLOKNUTÝ FOTOALBUM MÁ TEREZITA? A taky Ivuška? Že by se jich admini bály. Nebo šijou pro adminy úplatky???
😀 😀 😀

@sussanah Tričko parádní! Tento systém kojících trik mám stejně nejradši, je to nejpohodlnější, a ten lastin jsem už taky přemýšlela - a nedře tě to zevnitř na kůži? Na nošení OK? Nebo to máš podšitý nějak?

terezita
16. jan 2012

@palosek boha jeho proc?? bych od nich chtela slyset ty duvody..
@caramilla no uprimne, ja se taky divim a porad cekam, kdy to tu otevru a nebudu tam mit ani fotku.. 😀 jestli mne ho nenechavaj kvuli tomu, ze ho mam v tom vybrali jsme.. fakt netusim.. 😀

caramilla
16. jan 2012

@terezita No, to neboj, oni ti prvni poslou informacni IP, ze ti to stopli. A ty ty fotky uvidis, ja ty svoje taky furt vidim, ale mas tam obrovske cervene, ze to mas stopnuty.
Ja jsem tady na MK byla tenkrat nova, dalajsem si tam fotky a vydrzely tam do prvniho komentare, kde se pani zeptala, kde jsem tu mikinu sehnala a kdyz jsem napsala, ze to siju, sup, do 3 minut album v haji.
Asi se tady nektery lidi moc nudej nebo co 😀
Vis ty co? Koupime jim sici stoj!

caramilla
16. jan 2012

@terezita Koukam, že to dneska máme zase po všech drátech ve svejch rukách, co? 😀 😀 😀 😀
Jen já dneska nevíním, já piju čajíčky na nachlazení, smrkám, kašlu a hekám.
Já nemůžu šít, protože nemám pak čím držet kapesník u huby

ngvadi
16. jan 2012

čau šičky, já jsem tu taky 🙂 šprtám slovanský bohy na středu, dnešní zkouška úspěšně za mnou 😎

terezita
16. jan 2012

@caramilla no skoda, ze jsi uz udala to BeeMko.. 😀 😀 😀
jeee, tak aspon se budu moct pak kochat cervenym pruhem, to je taky dobry! 😅
@ngvadi sikovna! tak tfuj tfuj na slovanske bohy! 😉

vevercam
16. jan 2012

@sussanah super tríčo/tunika, takové bych brala i nekojo 🙂 , napíšeš prosím postup šití toho výstřihu? moc moc díky 🙂
@diocka júúúú, paráda, už stahuju 🙂
@caramilla EO už jsou jasný ?