Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla ta souprava je supr, z takový by byl náš Toník nadšenej! Z čeho si šila? a kde se prodávají takový autíčka? Já mu ušila čepici, zatim jen z Irmy, ale vylepšená stužkou se mu moc líbí...jen na hlavu si jí vzít nechce, tak až pujdem zítra ven, vezmu foťák🙂Jdu se pustit do toho koníka, přijel strejda, tak je Toník zaměstnanej🙂
@season no raz to príde, asi by bolo fajn keby to bolo zajtra, no ja nenaháňam, musím preštudovať tie nové ottobre čo došli, tak látky majú čas. a ešte som kúpila super látku na tepláky pre mňa, tak asi spichnem aj tie, ale dnes už len relaxujem pri pc, včera som bola minimum, tak doháňam. 😀 😀 😀
Aby ste tie stlpčeky chápali I sú prepočítané metre na kg, ktoré ste si zapísali do svojich stlpcov, zaokrúhlene sa objednalo podla stlpca K, ale reálne poslali stlpec J. Takže vlastne rozdiel medzi I a J sú prebytky...
Ahoj všem, doufám, že přibíráte nové členy 😉. Hledám na netu inspiraci, látečky (na ty mám úchylku) a chuť k šití a nějak mě to zavedlo k vám. Holky klobouk dolů, vaše výtvory jsou úžasné. Jsem ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi mám totiž kolem sebe lidičky co tvrdí, že šití doma je přežitek.
nikde ešte nie sú, ved ich budem vedieť až po premeraní... balíky sú ešte niekde na ceste, hmotnosť jednotlivých položiek mám len z elektronickej faktúry
děvčata, když nažehlujete ty engros nažehlovačky malé, jak je jich tam 8 ks na tom archu, kolik jich na jeden kus oblečení dáte?
prisla som sa tu ku vam odreagovat,tie kukly ma zniciaaaa 😠 ,este nemam ani jednu 😖 ,bez COL je to o nicom svy su hrube,ten len nemozem spravit neak normalne,param tu o dusu,a ty moji nevdacnici mi to nechcu vyskusat 😠 ,ked uz niekoho z nich donutim,tah hned to zhadzuju,ze ich to skrti,skriabe atd.... 😝 ,keby mali tak letia do kosa,ale aj tu jednu co mala som znicila na strih 😅,tak prosim drzte palce,nech to neak dobojujem 😅
@season aspon ty si mi zdvihla naladu,tesim sa aj na latecky aj ottobre 😵
@papajka7 přeji dobré nervy, aby jsi úspěšně dobojovala. Petula taky strašně nechce zkoušet a zvlášt ty kukly, to jak vidí, že to mám v ruce tak zdrhá po celým pokoji a schovává se pod stůl. Ale on teda především tu s tím invalidním sluníčkem, ta se nasazuje ještě blběji než ty co tu máme střih.
@mehlo Hele, fakt ani neni. Včera bylo, ráno bylo, ještě sousedi odhazovali chodník, ale přes den leje a taje. Ale bílo na zemi máme. Foceno to je u baráku, na zdi🙂
@jieff teplákovina cihlová MTX + podčes. výplněk hilco ze šij. dětem. A úplet hilco je na body 😀
@mima2011 Vítej, připrav si úspory, tady to jede 😀 😀 😀
@mehlo na 1 soupravu davam to jedno balení 😀
@papajka7 hele, já COL mám, kuklila jsem jen jednou a na COL to nešlo, to jsem nedala, a ani na rovnost. + OL to moc nešlo 😀 Kuklu jsem si koupila a je to 😀
Pokud hodně šiješ bodyna, tak je -col fajn, ale než se s ním naučíš, vytečou ti nervy 😀
pardon za překlepy, kojim u toho 😀
JO, A VYŠÍVACÍ STEHY, TO JE NĚCO! zAMILOVALA JSEM SE! 😀 😀 😵 😵 😵
@monr dúfam, že zajtra to doručia, víkend by som to lepšie zvlládla ako v týždni. snád nebude vela úloh na víkend, aby som si zdriemla s najmenším po nociach nad látkami. Potrebujem sa toho čím skôr zbaviť, aby som si zinkasovala to, čo do toho vrážam navyše, lebo nebude co žrát 😝 😀 😀
@caramilla kurnak,nemozem to vzdat,lebo som nakupila merino namiesto toho aby som si kupila hotove kukly 😝 ,a pruser je v tom ,ze som aj susede nabalachala,ze jej usijem 😅
ale pravda je ze na dnes balim,vzdavam to zajtra idem do galanterky kupit nite a stepnem tie svy dvoihlou,aby boli tensie a uvidim...
@papajka7 Me to nejlepsi prislo OL a pak z licu prosit rovne nebo tou dvojjehlou, to je asi lepsi. Hlavni je, aby teda sedla ta velikost, ja to usila moc velky, tak to bylo hrozny. Jinak to zas tak hrozny nebylo, ty svy se trosku vlnily, ale kdyby se to natahlo na hlave, tak to bude OK.
@terezita když to nejde neprovokovat! 😀 Stálo mě to 11 tisíc, tak budu prudit a basta 😀 😀 😀
Hele, fakt boží, začni šetřit!
@daisyr Tak to sem kopíruju přebytky:
Výplněk oranžový : 0,93m
Oboulíc král.modrý: 2,59m
Oboulíc BIO žirafky: 6m !!! a navíc vyšla super cena pod 150kč/bm ! Na posledním metru chybí kousek potisku, ale zbylých 5m je bez vady 😉
Oboulíc plnobarevný čoko-tyrkys-sm.modrý: 4,3m !!!
Finerib limet: 2,95m
finerib tyrkys: 2,68m ( malý kaz - myslím puštěná nit u kraje, každopádně nic hrozného)
Jendolíc romantik: 0,72m
Jednolíc flowers: 5,12!!!
Finerib bambus sv.růžový: 3,85m + 1,1m (střižené zvlášť)
Finerib proužek kiwi-šedý-sv-modrý:2,3m
Finerib tm.čoko: 2,32m
Žebro -medvěd: 0,75m
Jednolíc bílý: 2,76m
BIO oboulíc: 3,45m
Patent žlutý: 1,7m
výplněk počes.černý: 1,59m
patent tyrkys: 0,81m
Kdybys něco chtěla, tak ti IP pošlu na Evu telefon, jestli nemáš 😉

@bobocka ani vacsina ekoplienok nie je plne rozlozitelna, takze ten odpad tam tiez je... v kazdom pripade aspon pre dieta su zdravsie ako tie klasice... plne rozlozitelne ekojednorazovky su o dost drahsie...
latkovky maju vyhody v tom, ze si mozes vybrat materialy ake das dietatku na zadocek, napr. bambus, takisto mozes pouzit prirodne vlnene vrchne nohavicky...
financne je narocna prvotna investicia, v konecnom dosledku, aj keby si nakupila najdrahsie latkovky, tak to vyjde minimalne narovnako ako jednorazovky (elektrina a voda je cca 50 eur rocne, prasok podla toho aky pouzivas)...
prat nemusis kazdy den, zvycajne kazdy druhy, vacsinou az kazdy treti (zalezi kolko plienok dieta spotrebuje)...
pre mna osobne maju latkovky tu vyhodu, ze ja prebalim, ked je to mozne, kazde ciknutie, cize ked sme doma, tak som prebalovala niekedy aj 3x za pol hodinu... ked som si to zratala, tak by som na jednorazovky minula dvojnasobok penazi...
o tej financnej stranke je par stran dozadu popisane aj v tejto diskusii
https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/skusenosti-s-latkovymi-plienkami-ake-su-vase-nazory/