Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sussanah 😀 😀 😀 vy mi pak budete delat online vypomoc s patkama.. 😉
@zojec pres hlavu. na fleru jsem koukala, ze je delaji zavazovaci na strane na snurku, ale to se mi nelibilo.. 😅
no my uz vytahli kapsu, bez te bych to uz ted v tehle zime nedala.. ja ji mam ale kupovanou,nejak me loni jeste nenapadlo, ze bych ji mohla usit.. a hlavne uz mi dosluhovala veritaska, takze to jsem toho jeste moc nesila..
@terezita no kapsu davam aj ja to je jasne.. 🙂 tu nasnezilo do rana cca 15cm snehu... 10 uz bolo pred tym... mozem pekne cely den sediet doma pri krbe a sit 😀 inak nasla som aj ja jednu patku a vobec, ale vobec netusim na co je.. ja som nikdy nesila s inou patkou ako je zakladna.. sak ani nerobim nejake extrra sitie.. zatial 😀 nasla som dve.. ta mala sa mi zda ze je na zips a ta biela netusim.. ten drziak v strede je pohyblivy
@zojec -ta biela je na vysivanie dierok 🙂
@mamkajanka hm 🙂 tak to musim preskumat...dakujem 🙂
@zojec to biele cudo je na gombikove dierky a ano, to prve je na zips - raz das na jednu stranu, raz na druhu drziak patky - podla toho ktoru cast zipsu prisivas 😉
@kaktusik007 tak to som zvedava ako tu dierku urobim..... to budu asi druhe statnice 😀
@zojec ved hod do googlu tvoj stroj, ono ti to mozno vyhodi navod, ak ho teda nemas... no a v navode by to vsetko malo byt pekne napisane 😉
@zojec tady je ten můj http://www.manualsmania.com/download.php?link=d..., knoflíková dírka od strany 59.
Ahojte sikovnice 🙂 @zojec mi doporucila tuto temu, ze by ste mi mozno pomohli. 😅
Mam totiz problem so zositim dvoch flisov dohromady. Akokeby ten steh prerezal ten matros ci co... Nit sa nepretrhne, len to zostane vybodkovane od ihli ale ziaden steh. Skusala som ma normalnej latke a tam to bolo v pohode. Ten flis je vlastne ta najobycajnejsia deka z ikei. 😖 Neviete v com by mohla byt chyba? Alebo niaky ten trik? Uz som bola taka namotana, ze idem spichnut kapsu na satku.... a teraz, ani steh.... no bohovska sranda 😀
@trillianka nezachytava sa ti spodna nit... problem moze byt v tupej ihle, prilis tenkej ihle, zlom pritlaku patky, zlom pnuti vrchnej nite, ak mas starsi stroj co ma spodnu nit zvislo a dava sa do takeho kovoveho puzdierka, tak tam sa tiez da nastavit pnutie spodnej nite a moze byt zle, alebo tiez ak pouzijes roznu vrchnu a spodnu nit... casto pri takychto veciach pomoze aj obycajne vycistenie stroja, znovu navliect obe nite a je po probleme... takze vyskusaj, snad aspon nieco zaberie 😉
a este par vytvorov, uz mi to tu 4x padlo tak radsej len hodim linky
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/quaxi/album/...
@zojec rozmyslala som co kamoske ku vianociam, bude mat v tom case 5mes. babo, tak prikrmy budu coskoro aktualne, aj casto vselikde chodia, tak snad vyuziju. Nahodou som sa dostala ku rozmerom originalneho totseatu, ale myslim ze to presne sedi s tym strihom co tu bol par stran dozadu.
@quaxi no tak som to cele poprevliekala a nic.... ale uz som zo zufalstva aj vymenila ihlu a uz to ideeeee 😀 😀 😀 😀
len nechapem, ze normalnu latku mi to presilo 😕
ale aj tak dobre 😵 diky moc, teraz uz len presvedcit drobca, ze to robim pre nu, nech ma to necha usit 😅
@trillianka no super 🙂 ja mam tiez taky problem moju presvedcit, ze cez den treba spat dlhsie ako pol hodku. to stihnem akurat stroj rozbali... takze nocne sitie to isti 😉
@trillianka super, hlavne ze to ide 😵 s presviedcanim deti je asi najvacsi problem, mne napr. chce vzdy asistovat pri strihani latky 😀 a ked niekedy sijem pri nom, tak mi stlaca pedal, uz mi niekolko krat takmer presil ruku...
@sussanah Jj, souhlas, z Ikea jak které látky, některé jsou teňoučké (za 49Kč apod., já z nich šila třeba podšívku k onebagu a bezva...), jiné jsou zas fakt tlusťošky, na bytový textil jak dělané... Z dětských jsme šili D. zavinovačku (kdysi...🙂 )... Za ty prachy bych teda řekla, že službu udělají... Barvy drží pekně, nejsou to šunty, co se hned sperou a zežmolkují...
@mehlo Tak to je zlatíčko, že tě nechá šit... Davi by mi rozmontoval š. stroj, kdyby byl v jeho dosahu... 😀 Stačíilo s ním dělat u PC... Několikrát mi to vypnul, vytáhl přívodní kabel, odpojil bedýnky... Malý technik 🙂
@maly_prcek em.mi taky driv lezla do stroje a vsim stelovala.. ale ted uz ho ignoruje a mam relativne klid. vic ji zajimaji spendliky a krida.. 😀
@zojec jsem ti jukla do alba a teda ty ses s tema kapsama rozjela! 😅 jsou moooc pekne!

@sussanah tie pevne platna su fakt dost pevne a tvrde.. tak na zavesy a nositko akurat 😉 a krasna ciapka
@terezita a ako sa ten nakrcnik dava na krk? cez hlavu? ja by som skor potrebovala nieco na hrud.. asi nieco trojuholnikove.. lebo v satke mi tam dost fuka..