icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
17. dec 2010

@marianas strih som dala do albumu... mozes pozriet 😉

zojec
17. dec 2010

@terezita ahojky.. chcem sa spytat.. ty si usi aj niecim vyplnovala? lebo po nemecky neviem.. a mm nie je doma aby mi prelozil.. 🙂 ja som uz slona usila.. ale teraz lepsie kukam tie obrazky a tam sa mi zda ze tie usi su niecim vyplnene.. tak druhe asi vyplnim..

terezita
17. dec 2010

@zojec ty jsi dabel, koukam, ze slon uz je na svete! 😀 a je krasny!! 😵 jee a dekuji taky za ten strih na ten rukavnik, taky ho ocaknu! musim ale nejdriv nastrihat emmine bundu, abych vedela, jestli mi tolik toho prosevu v kuse zbyde.. :-P

terezita
17. dec 2010

@zojec davaj tam vrstvu flisu. je to potom takove trosku foremnejsi. (na te pak strihni mensi pridavky na svy, aby tam pri otaceni nezavazelo tolik latky). dneska jsem slony rozdala emmine stejne starym kamaradum. no doufam, ze udelaji trochu radosti 😉 ted ale par tydnu nechci zadne slony videt.. 😀 😀 😀

zojec
17. dec 2010

@terezita dakujem pekne.. presne flis alebo vatelin ma napadol... ono vlastne slon ma take "neforemne" usi.. ale zas az tak visiet nemusia 😀 inak ten muf je merany podla originalu.. nakres mi poslala @zfidorka a dakujem jej pekne za vsetkych 😉 ja zas nechcem teraz chvilu vidiet kapsy.. :D

terezita
17. dec 2010

@zojec to ti verim 😀 ja na toho mufa (krasny nazev 😅) koukala venku, libil se mi. toho naseho budu muset vic prostrihat, mame rucni brzdu. to by nemel byt problem. jen mi ted budou chybet ty patentkovaci kleste 😀 😀 ze by jezisek? 😀 😀 😉

zojec
17. dec 2010

@terezita 😀 ja som to prebila klasickymi nitmi, podobnymi ako sa davaju na body, drzi to, ale urcite by to chcelo nieco pevnejsie.. na jeziska som uz nevydrzala cakat 😀

terezita
17. dec 2010

@zojec jaj, no tohle me teda nenapadlo 😀 😀 😀 muj nekojici mozek uz moc nefunguje.. :-P 😀 ja to videla na suchy zip, ale to se mi nepozdava, kdyz tam das ruce v tech tenkych pletenych rukavicich.. se to muze lepit 😅

zojec
17. dec 2010

@terezita mne to prebilo 3 vrstvy 2x flis a raz taky tensi vatelin.. ale par sa mi podarilo pokazit... no drzi to a to je hlavne.. suchy zips nie je bohvieco, to mas pravdu.. a nahodou nejaky strih na vankus ovecku nemas? alebo niekto? ??

zojec
17. dec 2010

@terezita 😉 dakujem.. k tomu prvemu som sa uz dopracovala aj ja.. tiez sa mi pozdava.. to zvladnem aj ja 😀 ale ta posledna je tiez milucka .. no idem este na jedneho slona 😉

zojec
20. dec 2010

@denisocka 😉 za tu cenu sa to oplati aj kupit 😉 akurat, sa mi zda ze je trosku uzka.. moje maju 1m na sirku aj dlzku... musela by som to vidiet.. ale ta cena je fakt pozitivna

denisocka
20. dec 2010

@zojec pozri tej pani na aukcie,dnes konči ta ružova za 9€

maly_prcek
20. dec 2010

@denisocka , @zojec To řešení nožiček je dobrý nápad... Ale ještě by to chtělo promakat...

denisocka
20. dec 2010

@maly_prcek hodila som to tu ako inšpiraciu,ktovie či nepostiham svoju emitex zavinovačku do auta 😀

zojec
20. dec 2010

@maly_prcek
@denisocka to na nozicky je fajn, ale neviem ci to nie je len na jednu sezonu.. na vacsie dietatko sa mi to zda uzke a kratke.. podla popisu.. daj link na tu aukciu 😉 9€ t je ako zadatŕmo.. za to ani material nekupis

zojec
20. dec 2010

@denisocka kazdopadne dik za inspiraciu, skusim to nejak aplikovat 😀 ale kapsy aspon este mesiac nechcem ani vidiet 😀

behulka
20. dec 2010

@denisocka pre vacsie babo to bude uzke 😒 ako pisala Zojec, minimalne meter na sirku - nasi mali nohy az vzadu na chrbte, ked som ich nosila vpredu. Pokial si zmakla capice, toto je lahsie 🙂 ak chces len dvojvrstvovu flisovu, ako si davala link, do 6 eur sa da zmestit so vsetkym, ak aj so sustiakom, bude to nieco viac.

zojec
20. dec 2010

@behulka no ale kebyze sa tie nozky urobia dlhsie, tak by to mohlo byt ok.. 🙂 akurat, tie "nase" kapsy maju taku vyhodu, ze ked je veeeelka kosa, tak ja omotavam este telo a nozky tenkou dekou.. tak je potom kapsa celorocna 😉 okrem leta samozrejme.. rozmyslala som aj nad suchacom aby sa to tam priplo, ale celkom pekne to drzi aj bez suchaca.. 😉 no ak sa kupi deka v jysku tak sa da zmestit do 6€.. z galanterky je to trosku viac.. a tie galanterkove su trosku kvalitnejsie a hrubsie.. 😉

behulka
20. dec 2010

@zojec ja neviem kapse nejako na chuť prísť, ste ma tu navnadili, tak som ušila, no nemala som ju ani raz. Vždy len schmatnem vsadku do bundy a zazipsujem - samu ma prekvapilo, ze pasuje na vsetky zipsy co mam ja, aj manzelovi aj babicke.

terezita
20. dec 2010

@behulka ja mit vsadku tak taky kapsu nenosim. jenze mam kazdou bundu jinou co se zipu tyka, tak jsem nad tim ani nekoumala..

zojec
20. dec 2010

@behulka no ja tiez nemam vsadku 🙂 a nosim kabat 😀 som rozmyslala ze si usijem na kabat.. ale v pslednej dobe sa malej paci v kociku, tak to vyuzivam 😉 ked ju nosim dlhsie tak ma uz zacina boliet chrbat :/ a to ma len cca 7kg .. nosenie prenechavam mm 😉

maly_prcek
21. dec 2010

@behulka Tak mně se ta kapsa na zádech moc dobře nenosí... 😒 Vpředu to bylo OK... Tak jsem si (pře)šila bundu. 🙂 A taky pokud jsi menší, tak do kapsy dáš větší dítko celé, kdežto pod bundu je problém, aby mu netrčely nohy... a kapsu mám teda tlustší.

Je fakt, že to nožičkové se bude těžko napasovávat na novoška i na dvouročka...

@zojec a těžší dítko je fakt poznat, jaký máš šátek a taky kolik práce pro všechny si dáš s úvazem... Já teď vázala v hospodě (pochopitelně to bylo extra zajímavé 😖 ) a ten úvaz se mi fakt nepovedl a než jsme dojeli dom, tak mně teda bolely záda fest... 😒

zojec
21. dec 2010

@maly_prcek ideal je podla mna kapsa s vsadkou.. ani babatku a ani mamine nefuka 😉 a aky uvaz pouzivas? ja momentalne tento http://www.didymos.cz/noseni-deti-v-satku/uvazy...

jonki
21. dec 2010

aky material by ste mi odporucili na vkladacie plienky? a kde ho zozeniem??? kludne mozte aj do IP 😉 a napr konkretne z ponuky detivbavlnke co je naj na vkladky ala twofold a prefold...vdaka za radu 🙂

zojec
21. dec 2010

@jonki ja mam prefoldy z french terry v 2 vrstvach, ale chystam sa teraz dokupit bambusovy flis stredne hruby na vkladacky.. tak tiez ho dam v 2 vrstvach 😉 to french tery je cekom tenke a nie velmi hrube, kludne by mohlo byt aj v 3 vrstvach na noc , na den bohate staci v 2 vrstvach.. 😉 ja mam 6ks,sila som ich podla flip organic vkadacky, krasne mi tam pasuju , aj do kapsoviek su fajne 😉 pozor ked budes presivat, treba ihlu na uplet.. strech, lebo ja som sila neznala veci hrubou a prebilo mi to presivanie a teraz sa mi to trha.. :( no ale sluzbu robi aj tak 😉 no a co sa tyka zakupenia.. na sk ich ziadna ina stranka nepredava, pokial viem 😉

quaxi
21. dec 2010

ja som sa dnes bavkala s treningovymi slipami, narobila som ich 7ks, dvoje uz padli pri testovani 😅 A este ciapku manzelovi, kedze jeho velkost sa nevyraba 😀

maly_prcek
21. dec 2010

@zojec Na břicho tento: http://www.didymos.cz/noseni-deti-v-satku/uvazy..., dobře se dotahuje, je pevný... 🙂

ivuska.h
22. dec 2010

Brňačky, co šijete plenky -- v obchodě u Kalců mají metráž 100% vlna, takový silný zaplstěný materiál, několik krásných barev (limetková, sv. fialová, červená...), byly by z toho super neprůstřelné vlňáky, asi nejlíp lemované lemovací gumičkou. Cena za metr kolem 500, z metru v pohodě šestery vlňáky, takže mi to nepřijde jako zas tak hrozná cena.