Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuhur tak my používali čč do půlroka 😉 a pak jsem se pustila do šití kalhotovek 😉 a od srpna je šiju i na živnosťák 😅 😀 máme jen 2 koupené kalhotovky jinak vše samo domo 😉
a manža by to přežil 😉 nebuj,to záleží na tom co použiješ za matroš 🙂 pokud budeš recyklovat nějaké postarší ručníky či froté prostěradla tak to finančně nevyjde nijak dramaticky 😉
@katka82 ježíš teď jsi mě přivedla na super recyklační myšlenku 😀 😀 😀 Po babičce zůstaly froté ručníky co nikdo nechce, hned zítra je jdu zkonfiskovat 😵 Nakupovat materiál moc nemůžu, i když to froté co jsem z toho teď šila mě přišel metr na 220Kč a budou z toho tak 4 plíny a pár vkládaček, takže vlastně cena krásná.
@zuhur 😀 😀 jj počkej pak od půl roka 😉 to začnou příkrmy a dál pak taky čajíčky a bude vymalováno 😉 jinak docela se mi osvědčili dlouhé a úzké vkládačky 😉tak 10x60 cm 🙂ty se daj krásně poskládat dle potřeby 🙂
tak jdu chnět 😉 dneska a včera se prcek probudil už před 6 😝 sice pak ještě dospával,ale já toho moc nedohnala 🙄
dobrou noc 🙂
ahojte mamicky 🙂
prajem Vam stastny novy rok a nech je milionkrat krajsi a uspesnejsi ako ten, ktory sa prave ide pominut 🙂
uprimne Vam poviem, ze obdivujem vsetky tie sikovne mamicky, ktore si dokazu usit vecicky pre seba aj pre babatka same! Ja som v tejto oblasti novacik... no velmi sa usilujem, naskocit na tu spravnu vlnu ;) a nechat sa niest tym zazracnym svetom sitia a tvorenia ci uz originalnych a ci recy veci 🙂
rada by som sa Vas opytala, ci sa niektora teraz niekedy nechystate objednavat latky z ceskych stranok... mohli by sme usetrit na postovnom, keby sme sa rozdelili...
ja som rozmyslala nad:
Bambusovo - konopný flís z http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusovo-kono... na vkladacky do kapsovych plienociek (ktore by som chcela vyskusat usit sama 🙂 )
Bambusový sportovní úplet z http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusovy-spor... na zakrytie ladvinovej oblasti pri kojeni (mimochodom ako to riesite Vy? mate na to speci kojace trisko???)
rada by som si objednala aj nejake mikiny od jednej sikovnej slovenskej mamicky z /www.rebekaq.cz sije fakt perfektne! nemali by ste niektora zaujem?
pripadne mate nejake dalsie typy na latky, ktore by sme mohli spolocne objednat a tak usetrit?
budem vdacna za kazdu reakciu.
vdaka mile mamicky 🙂
M
Pripájam sa k prianiu toho najlepšieho do Nového roku.
ahoj morn 🙂 zdrawim a strngam poharikom 😀
@morningdew vsetky tieto spominane latky sa daju uz objednat aj na slovensku 🙂 nesmie sa tu robit reklama, ale firmu najdes v katalogu firiem tu na MK 😉
ahoj zojec vdaka za info. mohla by si mi, prosim, napisat do internej posty, ktoru fimru myslis? Bola by som TI vdacna. To uz nebude reklama 🙂
@morningdew Odkazy na požádání se snad dávat můžou, to přece není žádná reklama... Ta stránka je http://detivbavlnke.sk/.
ivuska.h si moc hodna. dekuji za pomoc ;) a zelam vsetko dobre do noveho roka
@zuhur Taky plíny přetáčím. A ty vkládačky jsou bohužel pravda. D. vydrží už jedině vv-prefoldy a nebo Anavy kalhotkovka, jinak bez šance...
Já osobně bych teda z froté ručníků nešila... Nic to nenasaje, hned je to jak šmirgl... Musíš jich dát moc jinak je to mega balík. Radši bych si nakoupila lepší bambusové matroše, co sajou líp a vydrží. Když už s tím strávíš čas...
@zuhur tak z rucniku plinky nepretacim, ale sesivam zeshora jako ty, by ty okraje byly moc tvrde..
@maly_prcek ja davam rucnikove recyklovane kalhotovky pres den, kdy em. uz moc do plen necura, jen kdyz ji to ujede a myslim, ze na to jsou dobre. no a hlavne naklady nula nula nic.
kočky, vďaka za rady, jedny rifle sú úspešne obšité, dokonca mi to prešilo aj tie hrubšie časti, tak saom sa tešila.
@maly_prcek , @terezita holky děkuju za tipy. Zatím jsem ušila dvě froté plenky (ne ručníkové, ale z koupeného froté), musím říct, že zatím se mu ji nepodařilo ještě ani jednou kompletně pročůrat (ale to přijde 😀 ) Dnes bych chtěla zkusit nakombinovat froté a flanel - uvidím jak to dopadne. Je pravda, že mně jde opravdu hodně o náklady, takže těchto plenek nebudu moct našít velké množství. Ale jinak budeme asi muset zůstat hlavně u čtvercovek.
@zuhur Určitě bych to froté s něčím měkučkým nakombinovala. My máme oblíbené "vv-prefoldy" 1-3-1 z bamb. froté a na to tričkovinu z obou stran.
@maly_prcek tak myslím, že teď jsem ještě zmatenější a fakt už netuším z čeho tu plínu ušít, aby mě to za A) nezruinovalo a B) mělo to nějaký ten efekt C) nebyla plína 4x větší než je Jindra 😀
@zuhur já jsem si teď objednala oboustranné bambusové froté ze sijemdetem, ze 3 metrů mám 10 vv (2-4-2) a ještě zbylo na vkládačky 😉 ušité to je za chvilku a dobře poslouží 🙂
@chaarleene tak teď se prokážu jako totální neznalec, ale nějak nechápu ta čísla 2-4-2 atd. 😅
no, to znamená, že ta plenka je vlastně rozdělená po délce na třetiny - uprostřed jsou 4 vrstvy látky a po stranách 2 vrstvy 😉 v podstatě se dá říct, že jsem nastříhala obdélníky látky, ty jsem přeložila napůl a vsunula do sebe tak, aby uprostřed vznikly ty 4 vrstvy a po stranách 2 🙂
@zuhur Ty čísla jsou počet vrstev (znáš vv, ne? Tam je taky na kraji míň vrstev, než uprostřed), ty moje čísla byly taky totéž. Akorát já použila bambus (jednolíc z šijemdětem) jen dovnitř, zvenku tričkovinu. To je ještě levnější 😀 Použila jsem staré trika, ale už se to začíná trhat, tak to budu muset "obalit" znova.
Já tě nechci odrazovat, ale já postupně vyměnila všechny nebambusové plíny krom čč, páč jich musím dávat dvojnásobek. A u toho froté mi fakt vadí, jak ho pereš na 60, že je za chvíli hnusné... Minimálně k zadečku bych dala něco lepšího...
Nemáte někdo prosím nějaký pěkný osvědčený střih na mei tai??? 😉 😉 😉
@maly_prcek tak ta bunda mne fakt zaujala,ale jsem nesici.Ale premyslim, ze by mi to mohla usit jedna znama! jen vubec netusim, jak ji to vysvetlit. Myslis, ze by to stacilojen na zadech prosrihnout do toho tecka? a ta vkladka na zadech ma jaky tvar? jo a jeste jeden dotaz, proc jsou presite zipy?
@slunicko76 snad nebude vadit když zkusím odpovědět já 🙂 zipy jsou vyměměné aby sedla vsadka i dopředu (vkladka je obdelník, nebo horní stranu můžeš udělat do půlkruhu pak tvoří vyšší límec) a nemusela jsi mít vedle sebe dva různé zipy, a zkus kouknout www.nosenideti.cz do diskuze - tvoříme je tam vlákno o přešívaní bundy a na str. 2 docela pěkné fotečky, právě vonzinobundy. hodně tam najdeš i ve foto - taktéž složka tvoříme. hodně se tam chodím inspirovat.
já chtěla šít vsadku k bundě sháněla stejné zipy a nedalo se. nakonec jsem si koupila právě vonzinobundu a jsem moc spokojená

@nika děkuju 😉 no taky holka dala zabrat 😉 😝
@zuhur kráásná plínka 😵 já je obšiju zrubu,pak přetáčím a opět prošiju 😉