Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
paneboze.... to akoze bud si velkovyrobca a mas na to kupit si 500metrov z jedneho, alebo mas smolu???? ty jo... 🙄 sak z 500 metrov to mas na cca 1500 ks AIO.... sak to tu v nasich podmienkach ani nepredas!!! 😠
@kaktusik007 Ono takové množství není zas tak výjimečné, třeba aksamitu jsem teď jen já sama brala od výrobce 150 metrů a Terka měla určitě ještě o dost víc... Jenže toho PULu chci víc barev, ne jen jednu, takže tím se to komplikuje.
@ivuska.h Ivuš a nešlo by to zase udělat tak, jak to dělá Terezka teď s Wendy? Až dosáhne požadovaného množství od zákaznic, které si to předobjednají, tak to pak objedná?? Já bych ráda brala fleece od Wendy, jenže pro mé pomalinké začátky je to moc investovat do několika barev při odběru 5kg.
@animal Tak to bychom se asi načekaly dost dlouho 😀 Nevím odkud jsi, ale jestli máš možnost zajet do Wendy osobně, tak tam vždycky mívají hodně odstřižků v doprodeji, jsou tam i velké kusy. A nebo to nakup normálně v metráži (minimum na flís není 5 kg, ale 5 m) a přebytky rozprodej na nějaké diskuzi nebo na Fleru třeba.
Holky NABÍZÍM - máme v Písku velkoobchod galanterie a ve středu tam jdu. Jdu tam poprvé, tak nevím, co mě čeká. A jaké jsou ceny. Ale četla jsem tady, že nakupujete u Stoklasy a že musíte provést větší objednávku, abyste mohly nakoupit. Proto se vás chci zeptat, jestli nechcete něco koupit, zašlu za úplně obyč.poštovné - aby vás to vyšlo levně. Hlaste se, kdo byste něco potřeboval. Mrknu na to a když to budou mít, tak koupím. Do úterka večer.
@animal čauky krása, jen doufám, že nebude vlhkost vzlínat nahoru- měla jsem takový problém s PULem uprostřed a bavlnou navrchu. Ten fleec by měl snad tu vlhkost vést ven, ale nevím. No jo ted mě ale napadlo, že já ti to chtěla otestovat jen velikostně a poslat nazpátek- není v tom problém? a myslím, že by nám to m nebylo- chtělo by to asi L, to m uvádějí do kolika kil zhruba? Já u stoklasy nakupuju a myslím, že mi to nehlásilo nějaký min. odběr. Píšu IP
jsem ráda, že se moje plenečky líbí. Teď už jenom doufat, že budou plně funkční, tak jak má všechno být.
tak som sa dnes hecla a usila na konstrukciu z IKEA to je taky mech s konstrukciou na pradlo tak som tam usila novy mech lebo henta umelina zaplesnela :D tak uz budeme mat platienko a da sa to aj odjimat a prat 🙂
som sa hecla a usila este jednu plienocku 🙂 no zajtra dufam, budem pri tom menej nadavaat :D
@quaxi krásné fotky.
Někdo se tu ptal na biobavlněný aksamit z sijemdetem.cz- už mám pár plínek ušitých a šije se z toho úžasně, jen není tak krásně měkoučký jako ten bambusový.
Včera v noci jsem došila další plínku na zakázku- AIO- u nožiček trošku jako francouzské- la ptite praire- píšu to asi blbě a je jednovelikostní. Zítra už asi poputuje k majitelce, úplně je mi líto se s ní rozloučit
@katka82 děkuji moc ta tvoje je taky úžasnáááááááááááá, koukala jsem že tam máš 12 patentek to je super- já dávám jen 10, ale na křidýlka zase 6 a 3. Ten proužkovanej aksamit mám taky ale vzala jsem oranžovej a oranžovo hnědej tenký proužky- to jsem se úplně zamilovala. Jen ted zrovna řeším, že jsem nakoupila materiál na prodej jak už jsem říkala, že budu mít u Terky vlastní kolonku a začíná se mi zase krutě rozbíhat šití na zakázku tak ho asi budu mít málo. Včera jsem se tady domluvila s jednou paní na týhle AIO a dnes už mám další z diskuse látkovek a chce rovnou dvě. To jsem ráda, že se maminky celkem ozývají. Jo a to jsem zapomněla, že moje kamarádka z vedlejší vesnice co teda hnuskuje poreferovala o mně jedné látkující mamince, co čeká druhý mimi a ta se mi hned ozvala, že chce uplést vlnáčky na to mimi i na tu starší- tak to mám na zhruba týden a půl co dělat.
@mehlo jéé děkuju 😉 🙂 no jsem se rozhodovala který proužky vzít a nakonec to vyhráli tyhle 😉 ale není všem dnům konec že 😀 😀 tak to je super že se ti objednávky jen hrnou 😉 to mam radost 😵 😵 😀 ale to aby měl den aspoň 36 hodin co?jinak jj mam tam 10 patentek bo nám to takle tak nějak vyhovuje 😉 😀 a hlavně prďolovi to sedi 🙂 teď jsem koukla na šijem a koukam u patentků na novinky 😵 😵 no tak to se asi neudržím 😅 😀

@ivuska.h čau no tak to je síla to bych neobjednala asi nikdy.