icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
2. júl 2010

@ivuska.h čau no tak to je síla to bych neobjednala asi nikdy.

ivuska.h
2. júl 2010

@mehlo Však pro nás je to taky moc... Třeba 200 m by ještě šlo, ale toto už ne.

kaktusik007
2. júl 2010

paneboze.... to akoze bud si velkovyrobca a mas na to kupit si 500metrov z jedneho, alebo mas smolu???? ty jo... 🙄 sak z 500 metrov to mas na cca 1500 ks AIO.... sak to tu v nasich podmienkach ani nepredas!!! 😠

ivuska.h
2. júl 2010

@kaktusik007 Ono takové množství není zas tak výjimečné, třeba aksamitu jsem teď jen já sama brala od výrobce 150 metrů a Terka měla určitě ještě o dost víc... Jenže toho PULu chci víc barev, ne jen jednu, takže tím se to komplikuje.

animal
2. júl 2010

@ivuska.h Ivuš a nešlo by to zase udělat tak, jak to dělá Terezka teď s Wendy? Až dosáhne požadovaného množství od zákaznic, které si to předobjednají, tak to pak objedná?? Já bych ráda brala fleece od Wendy, jenže pro mé pomalinké začátky je to moc investovat do několika barev při odběru 5kg.

animal
2. júl 2010

@mehlo no střih ottobre zatím nezvažuji šít. A jinak děkuji za nabídku testingu 🙂 pokud se dopracuji k vícero ušitým plenám, tak tě ráda zneužiju 🙂 děkuji za pomoc. Ještě musím vyřešit koupi patentkovacích kleští a patentků a pak by mohly jít do provozu.

ivuska.h
2. júl 2010

@animal Tak to bychom se asi načekaly dost dlouho 😀 Nevím odkud jsi, ale jestli máš možnost zajet do Wendy osobně, tak tam vždycky mívají hodně odstřižků v doprodeji, jsou tam i velké kusy. A nebo to nakup normálně v metráži (minimum na flís není 5 kg, ale 5 m) a přebytky rozprodej na nějaké diskuzi nebo na Fleru třeba.

ivuska.h
2. júl 2010

@animal Jo a pár barev polarflísu mají i v Moraviatexu, ale neměla jsem ho v ruce, takže nevím, jaký je.

animal
2. júl 2010

@ivuska.h děkuji za rady 🙂 jsem z Písku - jížní čechy. Na Moraviatexu mají ale jenom černý, sv.růžový a sv.modrý - to je malá škála barev. Po 5metrech už by to snad doma prošlo - od WENDY 🙂

animal
2. júl 2010

@ivuska.h já totiž čekám na rozšíření živnostňáku, ve čtvrtek ho budu mít, tak si napíšu o registraci na wendy a uvidím, co se mi objeví za cifry

ivuska.h
2. júl 2010

@animal Oni nepožadují ŽL na textil, pokud vím... Navíc dnes u volných živností je jejich zapsání do ž. rejstříku jen formalita, tak tady to dělení trochu pozbylo smysl. Cifry jsou o malinko vyšší než u Moraviatexu 😉

animal
2. júl 2010

@ivuska.h když jsem si napsala o registraci, abych viděla ceny, tak po mě chtěli kopii ŽL a na jaký účel to je.

ivuska.h
2. júl 2010

@animal Aha, tak to pak jo.

katka82
2. júl 2010

@ivuska.h od Moraviatexu mam sv.modrý polar fleec a je super 😵 pěkně silnej a fajn na omak 😉

mehlo
2. júl 2010

@animal čau jasně patentkovací kleště jsou potřeba. Jinak já ten ottobre střih používat nebudu, neuvědomila jsem si, že je to jen pro nekomerční účely- vymyslím si nějakej svůj.

animal
3. júl 2010

Holky NABÍZÍM - máme v Písku velkoobchod galanterie a ve středu tam jdu. Jdu tam poprvé, tak nevím, co mě čeká. A jaké jsou ceny. Ale četla jsem tady, že nakupujete u Stoklasy a že musíte provést větší objednávku, abyste mohly nakoupit. Proto se vás chci zeptat, jestli nechcete něco koupit, zašlu za úplně obyč.poštovné - aby vás to vyšlo levně. Hlaste se, kdo byste něco potřeboval. Mrknu na to a když to budou mít, tak koupím. Do úterka večer.

animal
3. júl 2010

@mehlo - (fotoblog) tak takhle by asi vypadaly testing plenečky. Mám tam velikost M a S. Ale ty patentky schází, musím něco vydyndat z manžela 🙂 abych si je mohla koupit 😀

mehlo
3. júl 2010

@animal čauky krása, jen doufám, že nebude vlhkost vzlínat nahoru- měla jsem takový problém s PULem uprostřed a bavlnou navrchu. Ten fleec by měl snad tu vlhkost vést ven, ale nevím. No jo ted mě ale napadlo, že já ti to chtěla otestovat jen velikostně a poslat nazpátek- není v tom problém? a myslím, že by nám to m nebylo- chtělo by to asi L, to m uvádějí do kolika kil zhruba? Já u stoklasy nakupuju a myslím, že mi to nehlásilo nějaký min. odběr. Píšu IP

utaninka
4. júl 2010

@animal Rozkošné sú tie flísačky 🙂 Škoda, že my už také neužijeme. Ale možno spichnem dajaké tepláčky na jeseň.

animal
4. júl 2010

jsem ráda, že se moje plenečky líbí. Teď už jenom doufat, že budou plně funkční, tak jak má všechno být.

monikajan
autor
4. júl 2010

@animal tie flisacky su fakt chutne 🙂 🙂 🙂 . Ak budu fungovat ako treba (drzim palce), tak nebudes stihat sit 😝 !
Su naozaj krasne.

julia30
4. júl 2010

tak som sa dnes hecla a usila na konstrukciu z IKEA to je taky mech s konstrukciou na pradlo tak som tam usila novy mech lebo henta umelina zaplesnela :D tak uz budeme mat platienko a da sa to aj odjimat a prat 🙂

julia30
4. júl 2010

som sa hecla a usila este jednu plienocku 🙂 no zajtra dufam, budem pri tom menej nadavaat :D

quaxi
6. júl 2010

@animal krasne flisaky, akurat som sa chcela spytat ako vam funguju, ale pozeram ze este len cakate, budes mat nachystanu krasnu vybavicku 😵
ja som spravila par plienok kamoske, caka v juli babo a chce pouzivat latkovky, som zvedava aka bude spokojna. foto mam v albume.

animal
6. júl 2010

@quaxi ty jsi taky šikula 🙂 pěkné plínky

mehlo
6. júl 2010

@quaxi krásné fotky.

Někdo se tu ptal na biobavlněný aksamit z sijemdetem.cz- už mám pár plínek ušitých a šije se z toho úžasně, jen není tak krásně měkoučký jako ten bambusový.

Včera v noci jsem došila další plínku na zakázku- AIO- u nožiček trošku jako francouzské- la ptite praire- píšu to asi blbě a je jednovelikostní. Zítra už asi poputuje k majitelce, úplně je mi líto se s ní rozloučit

katka82
6. júl 2010

@mehlo to jsem se ptala já 😉 😀 no pokukuju po něm a asi vezmu metřík na zkoužku 🙂 tak už jsem konečně ušila plenu z proužkovýho aksamitu a je super 😵 asi večer spíchnu ještě jednu 😉 😀

katka82
6. júl 2010

@mehlo jinak ta tvoje plínečka je úúúžasnááá 😵 😵 se ani nedivím že se s ná nechceš rozloučit 😉 😀

mehlo
6. júl 2010

@katka82 děkuji moc ta tvoje je taky úžasnáááááááááááá, koukala jsem že tam máš 12 patentek to je super- já dávám jen 10, ale na křidýlka zase 6 a 3. Ten proužkovanej aksamit mám taky ale vzala jsem oranžovej a oranžovo hnědej tenký proužky- to jsem se úplně zamilovala. Jen ted zrovna řeším, že jsem nakoupila materiál na prodej jak už jsem říkala, že budu mít u Terky vlastní kolonku a začíná se mi zase krutě rozbíhat šití na zakázku tak ho asi budu mít málo. Včera jsem se tady domluvila s jednou paní na týhle AIO a dnes už mám další z diskuse látkovek a chce rovnou dvě. To jsem ráda, že se maminky celkem ozývají. Jo a to jsem zapomněla, že moje kamarádka z vedlejší vesnice co teda hnuskuje poreferovala o mně jedné látkující mamince, co čeká druhý mimi a ta se mi hned ozvala, že chce uplést vlnáčky na to mimi i na tu starší- tak to mám na zhruba týden a půl co dělat.

katka82
6. júl 2010

@mehlo jéé děkuju 😉 🙂 no jsem se rozhodovala který proužky vzít a nakonec to vyhráli tyhle 😉 ale není všem dnům konec že 😀 😀 tak to je super že se ti objednávky jen hrnou 😉 to mam radost 😵 😵 😀 ale to aby měl den aspoň 36 hodin co?jinak jj mam tam 10 patentek bo nám to takle tak nějak vyhovuje 😉 😀 a hlavně prďolovi to sedi 🙂 teď jsem koukla na šijem a koukam u patentků na novinky 😵 😵 no tak to se asi neudržím 😅 😀