Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
a ja nevim, na co to je, tak to asi nepotrebuju.. 😀 😀 ten beranek se dava mimcum do zavinovacky nebo fusaku, co?
@terezita Z toho biobavlněného beránka jsem měla na Matese zavinovačku, co jsme používali na miminko do autosedačky (teda kupovanou, Lotties mám pocit, ale ten matroš mi příjde stejný). A je moc hezká a příjemná, jen se teda dost srazila při praní, tak jí mám fakt jen na mini mimi 😅
Ten welsoft nevím, moc se mi nepozdává to, že je to umělina, zda to nebude takové moc "umělé"???
@marcelkad Ten patent se asi nebude brát v jiné barvě jak té tyrkys? Mně by se líbil třeba šedý, ale brala bych ho jen maloučkou, tak metr.
@baarca
ten wellsoft je takový materiál, co se používá na župany. Mám doma vzorek a je to takový ňuhňací 😉
a ten patent jde brát po 1kg, tj. 4,5m ☹
myslíš tento
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
zas to dám do fora, kdyby se někdo přidal 😉
@marcelkad Ano 😀 U Moraviatexu hodně pozor na cokoliv bambusového, ani jedna z jejich bamb. látek se nám neosvědčila a nepoužíváme ji. Buď se to kroutí, vytahává v jednom směru, nebo froté hodně pouští nitě po krajích (je potřeba to lemovat, ne jen na overlocku, jinak to vychlupatí nitě dlouhé třeba 2 cm -- pokud někdo zaznamenal u nás na eshopu před časem vkládačky II. jakosti, tak to byly kusy, co jsme v dobré víře našili z asi 3 kg jejich bamb. froté a nešlo to prodávat jako I. jakost).
Dobrý mají biobavlněný jednolíc a oboulíc, biobav. froté a beránka. I ty teplákoviny a třeba pruhované jednolícy jsou dobré. Ale bambus fakt ne, to jedině u Terky, má tam taky několik české výroby.
jooo a asi budu mit na neurcito pujceny overlock, no jsem na to zvedava! to pak budu furt otravovat, co s tim 😀 😀 doufam, ze to s mym vykojenym mozkem pochopim 😅
Až budu objednávat, ještě sem pak hodím sumář, kdo co chce, aby pak nebyl problém.
No, jsem zvědavá na to stříhání a měření 😒
souhlasím s ivuskou, mám bambusový oboulíc a je to děsný matroš, vytahuje se neskutečně, leží mi tu a nevím co s ním,..... 😠
na bioberánka mám zálust, ale holky co mi to děláte, šetřím na stroj, ach jo. a ne na zásoby látek ☹ 😉
nojo tu s beránkem nedělám 🙂 látky syslila i moje mamka, jsou to i stařičké zásoby, ale jak co. jinak je syslí i můj manžel, má mimo to uloženo 50m maskáčoviny 🙂 no nekup ji za 15,- ve výprodeji že. ještě žejezdíme na tábory a postupně se z toho opravují stany a celty a tak.
@nika moje mati syslila taky, neco je uzasne retro, ale ty umelotiny jsou bohuzel na prd.. :-P
teda tak i tvuj m. je sberatel? to u nas nastesti zatim nehrozi, ale teda uz mi zacal kecat do vyberu latek pro em 😅 😀 posledne kdyz jsme byli na trhu latek, tak me nutil utracet vic, nez jsem chtela 😀
další z návrhů
@terezita jj je ale naštěstí si z nich šije sám 🙂 umí to docela obstojně, 🙂 naposledy tu vytvořil i střih a ušil si kalhoty 😲 ale to je OT.
našim velkým koníčkem je vojenská historie a historie vůbec a vojančení takže tím směrem se to ubírá - repliky, atd atd. těch látek je hodně i na tyto věci.
@marcelkad provokaterko, ten se mi taky libil.. 😀 😀 tak k tomu bych se teda asi taky pridala.. ale jen 1,5metru. kdyz nebude ta bordo.. 😅
@nika jee to je fakt sikula! m. chodi kolem stroje velkym obloukem, ma z nej respekt, ale zas na druhou stranu to chce nekdy zkusit. jenze on je strasny perfekcionista, takze se obava, ze by se mu to nedarilo..

@marcelkad tak toho přírodního welsoftu: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... bych si klíďo metřík-dva vzala 😉 😵