Ako dosiahnuť, aby mi dali výpoveď?
Prosim o pomoc. Zažívam v praci dlhodobý bossing. Atmosféra vo firme je hrozná, viacero kolegov teraz dostalo výpoveď, resp. sa s nimi dohodli na skončení pracovneho pomeru. Všetci dostali odstupne. Teraz šéf urobil personálne zmeny o ktorých vie, že su pre mna neakceptovateľné. Proste no go. Tvrdí, že ak mi to nevyhovuje tak si mam dat vypoved a odísť sama. Ja som však tej firme obetovala veľa, vysledky som mala a aj mám vždy excelentné. No za tychto podmienok tam ostat nemozem. Mrzí ma však, že by som mala prist o to odstupné, je to dosť peňazí. Ako dosiahnuť aby mi dali rovnaku dohodu ako kolegom - s odstupným? Poraďte.
@sinnovea1 A co teda navrhujes? Cakat kym ju kolega znasilni? Ja ked som davala vypoved,bola velmi zla doba - este bol Covid, zacala vojna,nikto nevedel,co bude,nemala som nic,hoci som hladala uz dlho. Ale bola som uz tak psychicky zdeptana,ze som si povedala,ze chvilu vydrzim s podporou a urcite si nieco ine najdem,lebo nie som az taka lava. Tuto autorka zaraba 3000 mesacne,tak nech mi nehovori,ze s 1500e mesacne by na podpore nevyzila. A ma excelentne vysledky,super skusenosti,tak do par tyzdnov moze byt inde. Ale tak 10 000,je 10 000 🤷♀️
@ceklis
@melanta ja vám rozumiem, ako to myslíte, ale ak bude maródovať dlhodobo, je "šanca", že jej ponúknu dohodu o ukončení vrátane odstupného. zrejme je to pre ňu jediná cesta. že má nárok na odstupné som myslela v zmysle, že ak by mala aj ona to "šťastie" a bola medzi prepustenými, mala by rovnaké práva, ako oni. preto ju to teraz škrie, čomu za daných okolností absolútne rozumiem
@richie233 ale akoze nema inu moznost. Ma moznosti. Pravnik, odbory, moze na tu pn ist. Navyse dokonca ak sa poradi s pravnikom a bude pripravena, moze s tym prist za zamestnavatelom. A moze to mu oznamit, ze ak podmienky na ktorych boli pri prijimani nebudu dodrzane a ona bude vystavena navyse nasilnikovi, ze pravnik uz ma pripravene papiere. A to sa nemusi vyhrazat. To neexistuje, ze ma pracovat s nasilnikom. Proste no way, ja neverim, ze na toto nie su nejake “pravidla”, ved zamestnanci maju mnoho prav o ktorych ani netusia. Slovaci by sa hned vzdavali. Niektori…
@liv1 nikto mu nikdy nedokázal, že je násilník. Je to len jeho slovo proti môjmu.
To ale nevadi. Bol podany podnet? Bol. Vedeli to v praci? Snad vedeli, nielen hr manazerka. Lebo ak nevedeli to by bol iny pripad. Ak to vedeli a napriek tomu ta dali rovno ku nemu, to nemoze byt v poriadku
Prepáč, ale aj tak je to divné, lebo neodpovedala si ani jednej na toto. ... U nás tiež boli v práci kolega obťažoval kolegyňu, takže tiež slovo proti slovu. Mali jedine záznam o príchode a nič viac a vyhodili ho, lebo ako to dokážeš a musia predchádzať, aby sa niečo takéto stalo aj v budúcnosti. Čo ti dali na papier, aké vyjadrenie s Hr?!Neexistuje, keď sa už niečo stalo, aby kolega robil blízko teba a už nie nadriadeného.
Odisla by som.ziadne peniaze nestoja za to,aby som sa zrutila.je to praca.podla toho co pises si dobra.tak mozno najvyssi cas pohnut sa dalej.urcite by dom takto nepracovala.ak nie si ze uolne odkazana na ten plat,vypoved,urad prace na oddych a tak znova zacat inde
Odišla by som. Pracovala som v ambulancii kde zubarka bola čistá psycho, na pohovore som myslela,ze ani cukrik nedokaze byt tak sladky....
mali sme pacienta s HIV a ked dostala nerva pocas osetrenka sermovala s ihlou, so skalpelom to isté, ponizovala nas pred pacientami a vtedy som povedala a dosť. Dala som sa na PN a podala výpoveď. Za 1mesiax som schudla 6kg, len som zvracala, nejedla..a bolo by mi úplne jedno ci som tam rok, 10r alebo 30r ...
@trgypadl ja som sa vtedy pýtala kolegyni ci to je stále tak, ze ano, tak som si hovorila,že ešte počkám, ale HIV pacient bola posledná kvapka. Tam treba na bezpečnosť viac brat ohľad.
Ďalšia vec, toto je neprofesionalne. A ked ma niekto nervy ma ísť na wcko obuchat si hlavu a nie vybiť zlosť na zamestnancoch.
Ja stále hovorím manželovi,že ma super šéfa, keď dostane ,,ponorkovu chorobu,, nechám ho vykecat, hneď mu poviem pozitívne veci a pomôže. Naozaj aspoň on má super šéfa, nikdy nerobil problém, ešte aj keď som mala kyret tak mu dal 2dni voľno extra bez toho aby siahol na svoje voľno. Čiže sú aj super šéfovia. Ja som vtedy lapla mrchu😄 -mimochodom ostali tam tri a dve hneď tiež odišli po mne

@sinnovea1 každý má mať riadnu náplň práce schválenú a podpísanú. Ak človek súhlasí s tým, že ju nemá, resp. že má nejakú všeobecnú, tak to je rozhodnutie zamestnanca, že s tým súhlasí a podpíše to. A tým, že ľudia na Slovensku bežne skláňajú hlavy a nedožadujú sa toho, na čo majú nárok, tak si potom zamestnávatelia aj dovoľujú.