icon

Ako sa vyrovnať s citovou manipuláciou na pracovisku?

19. apr 2025

Da sa pracovat s vedenim, ktore k tomu, aby dosiahlo co chce pouziva citovu manipulaciu? Ako trest za "neposlusnost" skrati odmeny, pripadne neda ziadne?
Postavit sa za svoje prava?

Strana
z3
zmrzlinka2021
19. apr 2025

Čo znamená neposlušnosť? Odmeny sú vždy za nadvykon

autor
19. apr 2025

@zmrzlinka2021 Neposlusnost znamena, ze neurobim to, co nie je moja praca a navyse je to v rozpore so zakonom.

autor
19. apr 2025

@zmrzlinka2021 Ale neposlusnost znamena aj to, povedat si slusne a vecne svoj nazor.

denisa_deniska
19. apr 2025

Tak keď neurobíš viac ako je tvoja práca, tak sa nečudujem, že ti neboli vyplatené odmeny. To, že je to v rozpore so zákonom, môžeš to nahlásiť na príslušné orgány.

zmrzlinka2021
19. apr 2025

Ak dostaneš pokyn, máš rešpektovať svojho nadriadeného. Ak je to v rozpore so zákonom, žiadajú pokyn mailom a mailom cituj legislatívu, v rozpore s ktorou to je.

zmrzlinka2021
19. apr 2025

Skús dať príklad čo od teba ziadal

autor
19. apr 2025

@zmrzlinka2021 Pokyny respektujem, pokial su koser. Ale ak je to v rozpore so zakonom, odmietam to urobit.

autor
19. apr 2025

@denisa_deniska Prosim, kde citas, ze neurobim viac?

autor
19. apr 2025

@zmrzlinka2021 Zdravotnicky ukon, na ktory nemam kompetencie ani odbornost.

januska12323
19. apr 2025

To od teba žiadať nemôže.

denisa_deniska
19. apr 2025

Viac - nad rámec tvojej prac.zmluvy. Ale keďže píseš o zdrav.úkone, tak samozrejme, to je príliš.

autor
19. apr 2025

@januska12323 Ziadala to dokonca zdravotna sestra. Aby som klientovi dala dole obvaz a umyla nohu. Ona len pride a obviaze mu nohu. Na nohe ma hlboku ranu, myslim, ze vredy.

autor
19. apr 2025

@denisa_deniska Ved to robim. Veduca si ani nepamata svoje povinnosti a tak dala nam prikaz, aby sme jej pripominali jej ulohy.

janinah
19. apr 2025

Tvoje pracovne zaradenie je aké?

autor
19. apr 2025

@janinah V socialnych sluzbach.

gelifil
19. apr 2025

@zmrzlinka2021 tak to sa mylis, odmeny su casto za poslusnost, lojalnost, donasanie, kamaratstvo, davaju sa ,,nasim ludom"

janinah
19. apr 2025

sanitarka,pomocna sila,prakticka sestra---?

autor
19. apr 2025

@janinah Nic so zdravotnictvom. Pracovnik v socialnych sluzbach. Nie som ani opatrovatelka. Je to azylovy dom.

janinah
19. apr 2025

A čo tam teda robíš?
je zdrav.sestra tvoja nadriadená v smene?

autor
19. apr 2025

@janinah Len dohlad, socialne poradenstvo. Pripadne doprovod na postu, k lekarom.

autor
19. apr 2025

@janinah Zdravotnu sestru v zariadeni nemame, ona dochadza za klientmi. Poprosila nas, ze mame klientovi predtym nez pride dat dolu obvaz a umyt nohu. Ma hlboku, krvacajucu ranu. Myslim, ze su to vredy.

janinah
19. apr 2025

áno,tak toto nie je tvoja práca,napr. by si nevedela čo robiť,ak by sa obväz prilepil na tu ranu
sestru chápem , asi nestíha,ale toto ozaj nie je v tvojej kompetencii
ale zas vyžadovať odmeny .ak nerobíš nič naviac je dosť odvážne

autor
19. apr 2025

Asi by som diskusiu ukoncila, ako vzdy si tu domyslate veci, ktore sa nestali a fabulujete. Dakujem a pekne sviatky.

eliska13
19. apr 2025

Odmietnuť...a hľadať si prácu inde

zmrzlinka2021
19. apr 2025

Autorka
V tomto prípade nevidím dôvod na odmenu pre teba ani ja. Odmena je za prácu nad

autor
19. apr 2025

@zmrzlinka2021 My robime aj ukony, ktore nemame a nie su v poriadku a nie su ani v ramci sluzby. Takze nad robime az az.

gab1sol
19. apr 2025

Autorka a napríklad tá sestra vie, že ty nie si zdravotník, ani sanitár, ani nič v zdravotníctve? Píšeš, že ona tam s vami nie je, že len príde ošetriť a odchádza… V prvom rade si treba tento prílaz na úkon vyžiadať na papieri a následne oficiálne odôvodniť, prečo ho nemôžeš vykonávať…

autor
19. apr 2025

@gab1sol Samozrejme, ze to vie. Snazi sa ulahcit si pracu, ja som sa strikne vymedzila, ze nie som kompetentna vykonavat taketo ukony, pretoze su to zdravotnicke ukony a neodbornym zasahom by som mohla ublizit pacientovi a sebe tiez. Ale kolegyna urobi, co sa jej povie, bez toho, aby rozmyslala. Len slepo posluchne.

janinah
19. apr 2025

V tomto odvetví nepochodí človek,ktorý robí len od-do a len to "svoje".Pracuješ so živým tvorom,mnohokrát sa nedá čakať,kým príde niekto urobiť prácu,ktorú ma on v kompetencii,jednoducho to urobiť treba,zrejme to nepočka.Ja tak na operačke robím kadečo,ale samozrejme len občasAle robím práce svojich podriadených,nie nadriadených,nepôjdem operovať ani umývať operačne pole,ak na to "nemam papier"..Robíš dobre,ak odmietaš robiť odbornú praácu,ktorá môže počkať na kompetentneho človeka.Ochotná kolegyna by si mala uvedomiť jednu vec...ak sa niečo pokazí ,nik opakujem nik sa jej nezastane a bude mať ozaj problém.
Pri najbližšom takom pokyne si ho vyžiadaj písomne. Tiež si od nadriadeneho môžeš vyžiadať presný popis svojej práce ,velmi podrobný a ten vieš ukázať každemu,ak bude treba.

janage
19. apr 2025

Nuž otázka znie, či ti skutočne leží na srdci zdravie pacienta alebo to jednoducho nechceš urobiť lebo...
Je x ľudí čo sa starajú o svojich doma aj bez zdravotného vzdelania. A nepočula som, žeby niekomu niekto poškodil. Skôr sa doma postarajú lepšie ako v nemocnici.
Ak sestra fakt nestíha a tvoja pomoc jej umožní ošetriť viac klientov a ide len o danie obvazu dole a oplach rany, necháš radšej klienta trpieť lebo to nie je v tvojej kompetencií?
V com konkrétne je problem? Je obväz prilepený, nevieš ako ranu omyt?
Starali sa u nás v rodine o takých pacientov príbuzní.
Sestra príde raz za deň, zvyšok bol na nich.

Strana
z3