Ako si môže introvert nájsť prácu?

sarakkk
8. apr 2024

Ahojte ako si nájsť prácu ako introvert? Mam veľký problém komunikovať s ľuďmi mam z toho stres... Momentálne pracujem ako predavačka ale aj to len kvôli tomu ze tu pracuje aj moja kamarátka ináč by som sem ani neprišla už som si ako tak zvykla komunikovať so zákazníkmi ale s alebo budeme sa sťahovať nikoho tam v okolí nepoznám a mam strach ako si nájdem prácu mam stres z pohovoroch.... Neviete poradiť ako to prekonať? Poprípade ako si nájsť prácu? Alebo akú prácu si nájsť ako introvert?

yelena159
8. apr 2024

@sarakkk Ak je človek introvert, neznamená to, že má stres z komunikácie s ľuďmi. Nemusí mať absolútne žiadny problém komunikovať, len ho proste sociálne situácie vyčerpávajú a potrebuje si v samote dobiť energiu. To čo máš ty, je pravdepodobne sociálna fóbia alebo plachosť. Môžu to mať introverti, no nie je to vždy tak. Aj extroverti to môžu mať.
Veľa ľudí myslí, že všetci introverti majú strach z kominikácie s ľuďmi a všetci extroverti s tým nemajú problém. Introverzia/extroverzia a hanblivosť/sociálna fóbia, sú odlišné veci.

Nerozmýšľala si si nájsť prácu v kníhkupectve, či v knižnici? Pravdupovediac, ja tiež na tom nie som dobre s komunikáciou. K tomu som ešte aj divná, čiže pohovory sú pre mňa nočná mora a niekedy som si nevedela predstaviť, že by som pracovala ako predavačka. Teraz sa na to chystám.
Prepáč, že som ti neporadila. Aj ja to totiž potrebujem zistiť.

denkabemommy
8. apr 2024

@sarakkk aj introverti sú zamestaní ľudia 🤷🏼‍♀️. ja som extrovert a mám občas stres z rozprávania sa s ľuďmi -keď ide o niečo dôležité. Ale naučila som sa ovládať svoju hlavu a trénovala komunikáciu. Som v strese -poviem to, razom stres opadne a lahšie sa mi rozpráva. Môžeš trénovať pred zrkadlom. 😊😊

melanta
8. apr 2024

Introverti nemajú stres z ľudí. Introverti dokážu pracovať aj vo veľkom kolektíve, vedia sa postaviť aj na pódium a prednášať, vedia byť vo vedúcich pozíciách. Introvert môže robiť čokoľvek, čo si zmyslíš. Ak máš stres, ak máš problém komunikovať s ľuďmi, tak máš zrejme sociálnu fóbiu. Tá nemá s introvertom nič spoločné. Takže ako prvé je potrebné si uvedomiť, že nie si introvert, ale človek s fóbiou. A to vyriešiš iba so psychológom, ten ti pomôže odbúrať to a nájsť si cestu, ako byť v pohode medzi ľuďmi. Netreba sa toho obávať. Tak ako ideš s boľavým zubom k zubárovi, s týmto strachom choď k psychológovi. Bude sa ti lepšie existovať nielen v práci, ale v živote celkovo.

pjotrdruhy
8. apr 2024

@sarakkk vieš pracovať z domu na PC aj si zarobiť a pritom nikoho nemusíš presviedčať. žiješ si svoj vlastný život. ale chce to najprv investovať, na štart, okolo 1000. je to vela pre mnohých ľudí, ale existuje možnosť si to aj vyskúšať a keď to nedáš, odstúpiť do určitého času sa ešte dá.

nelka93
9. apr 2024

Ja som introvert, ale sociálnu fóliu nemám, len ma ti ľudia nebavia. Prácu som si našla pohode, nerobím s ľuďmi a vyhovuje mi to

misanthropicdann
11. apr 2024

@sarakkk reaguj na pozície na ktoré si myslíš ze sa nedostaneš alebo nechceš ísť ak ta náhodou zavolajú. Sprav si z pohovoru tréning. Pravdepodobne nikdy druhu stranu uz nestretnes. Keď nebudeš mať stres z toho ze tu prácu chceš získať budeš uvoľnenejsia voči nejakým prešľapom. Ideš si pokecat je ti jedno ci ta zoberú bud taka aká si. Ak povieš niečo zlé? No a čo aj tak tam nechceš robit. Ak ta zoberú lepšie pre teba ak šlo o pozíciu ktorú si si bola istá ze neziskas. Každoročne len tak absolvujem 10-15 pohovorov do novej prace aj napriek tomu ze súčasnú nechcem meniť. Sice v mojom prípade väčšina pohovorov bola iniciovana druhou stranou ale aj tak. Je to najlepší tréning lebo prakticky trénujes na reálnom pohovore. V zásade chodím na pohovor nepripraveny (nepoznám históriu firmy, neviem trhový podiel, nepoznám všetky oblasti v ktorých firma podniká). Idem čistý freestyle, uvoľnený spravím si srandu z personalistky, z firmy, zo seba a zistil som ze firmy ocenia autentickosť viac ako rozprávky co počujú od kandidátov ako na bežiacom páse.

zuzinka888
12. apr 2024

Toto je skor socialna fobia. A myslim ,ze vsetci pocitujeme istu formu strachu/ stresu z pohovorov. Hlavne ak ti na mieste zalezi a chces ho. Nikdy nevies kto bude sediet oproti a ake otazky ti bude davat( casto su neprijatelne, az osobne). Je dobre si vygooglit ake otazky davaju personalisti najcastejsie a doma si pripravit odpovede. Najprv sama, a potom skus z tou kamoskou alebo s niekym inym. Drzim palce.

sisska96
12. apr 2024

@sarakkk ja som tiež mala stres komunikovať s ľuďmi, hlavne im zavolať. Ale teraz som podnikateľka a každí deň musím komunikovať s ľuďmi a riešiť veci. Najprv bolo ťažké ale potom som si hovorila, "však nikto ma nezje 😅" a v pohode. Ak niečo nevyjde, stane sa, ideš ďalej a dovi dopo. Netreba nič skomplikovať