icon

Ako si zarobiť reálne peniaze počas tehotenstva?

alaxandrafranova1
30. mar 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať jednu vec . Otehotnela som na konci 17tich rokov a som ešte na strednej škole kôli ročnému odkladu počas škôlky . Momentálne mám štatút študenta ale som na PN pre zhoršený zdravotný stav v tehotenstve štát mi platí len poisťovňu a peniaze mi neposiela keďže nemám nárok . Neviete ako si prosím zarobiť na PN ? Nejaké dotazníky alebo niečo aby som tu len tak nesedela ale niečo čo mi naozaj zarobí aspom 20 euro reálnych čo aj prídu na účet .Potrebujem si zarobiť lebo si musím kúpiť lieky ktoré momentálne zlepšujú môj stav a stav dieťaťa , plus mám tehotenskú nádchu tak mi doktor odporučil kvapky aj pre tehotné a tie nie sú lacné .Potrebujem tak 2 až 3 krabičky mesačne . Aj veci do pôrodnice si musím kúpiť sama .Moja mama sice dostáva na mňa ešte prídavky a alinemty ale na toto mi určite nedá tak si musím zarobiť sama . Kúpila mi len základné veci ako oblečenie pre mňa a bábo. Kremiky plienky a také musím kúpiť sama . Nechcem žobrať po sociálnych sieťach ,čo som s prepáčením ,,posrala ''to aj musím napraviť . Musím a nesiem zodpovednosť sama za seba . Potrebujem len niečo kde si zarobím reálne peniaze,zase nie 1000 mesačne ale kľudne aj 20 mi stačí nejako ušetrím . Budem rada za každú radu a viem že tu bude veľa ľudí čo mi bude hovoriť že som si pokazila život . Prosím také veci mi tu nepíšte ,sama si to uvedomujem že som na dieťa mladá aj keď ho mám v 18tich ale na potrat by som v živote nešla. Dieťa nemôže za moje sprostosti.Ďakujem za všetky rady 🙂

Strana
z2
mogaa
30. mar 2025

no ak si reálne na PN tak ťa nikto ani zamestnať nemôže.....

petracandle
30. mar 2025

Čudujem sa, že ste jej na toto skočili. Evidentne jej ide len o to, aby ste jej posielali peniaze. Tzv moderné žobranie. Ktovie či je vôbec tehotná.

balerina2025
30. mar 2025

@petracandle iba hlupak by poslal peniaze. dnes je zial taka doba ze nemozes verit nikomu, pomaly vlastna rodina ta sklame !

martinkatinka
30. mar 2025

@petracandle tak hadam jej nikto len tak neposle peniaze. Je na PN, prerusena skola, potrebuje na nejaky sprej do nosa, mama jej nezaplati lieky... Vdak to cele nedava zmysel. Ale je pravda, ze v dnesnej dobe sa deju ozaj take cudne veci... Mne sa az rozum zastavuje nad tym.

janinah
30. mar 2025

Opatrne s tou pomocou.Ja som sa jej pytala na tie kvapky do nosa pre tehotne.Odpoved nemam.co som aj cakala.Ziaden lekar neodporuci nonstop nosove kvapky pri teh.nadche.A nijake špecialne pre tuto dg nie su.

kitycat
30. mar 2025

@slavka1988 niake peniazky? Ked uz tak NEJAKE.

A za to ze baba otehotnela bez ocividneho planu si teraz bude pytat lebo jej MAMA neda. A velmi spravne, ju v tom trocha vymagat. Preco nespomina darcu spermii, nech jej kupi kvapky do nosa... kupit jednu gumu, tak maju klud. Chce zarobit aspin 20€, to je usmevne... nulove povedomie o zivotnych nakladoch.

@alkoholik Neviem co sa tu do teba obuvaju, sprosta je, ale z ust chlapa sa to tu nehodi.. 🤷‍♀️

alaxandrafranova1
autor
30. mar 2025

@jaja1979 z Trenčína

alaxandrafranova1
autor
30. mar 2025

@simona92101 otec dieťaťa má nábeh na rakovinu a 2 roboty plus dieťa tak šetrí na liečbu ,moc to nejde 🙂

lenkakravcova
30. mar 2025

@alaxandrafranova1 otec dieťaťa aj keď ma nábeh na kadečo je zodpovedný za dieťa ako ty. Na jedny kvapky by ti peniaze mal dať. A aj na stravu.
Neľutuj ho príliš, lebo ostaneš na všetko sama.

denkabemommy
30. mar 2025

Nehnevaj sa, nebudem moralizovať, sama som mala dieťa tesne pred 19. Ale školu fakt nie je dôvod prerušiť, normálne som 2 ročníky dokončila tehotná a po pôrode, dokonca bez nejakých problémov, ešte bola za mnou samotná riaditeľka, nech maturujem z matiky. Nemala som ľahkú školu. No a druhá vec starať sa má aj ten, čo ti dieťa urobil, či si šla len tak s debilom do postele?

alaxandrafranova1
autor
30. mar 2025

@janinah mne povedal 2 krabičky ale keď ochoriem musím 3 lebo brat je neustále chorý

januska12323
30. mar 2025

@alaxandrafranova1 on už má jedno dieťa a nabúcha 17 ročnú? Neviem čo je nábeh na rakovinu ale neverila by som mu. Nieže od neho chudáčika nebudeš pýtať výživné. Školu si mala dokončiť, stačí ti základná škola?

martul
30. mar 2025

@alaxandrafranova1 najprv som ťa aj trošku ľutovala, ale už nie. Čo to znamená nábeh na rakovinu?! To máme všetci ľudia na svete. On už má svoje dieťa a oň sa stará?! No tak potom nech sa stará aj o to tvoje. To je jeho starosť a problém a nie že ,,moc to nejde!" Alebo je milosťpán ženatý tak nemôže posielať?!

balerina2025
30. mar 2025

@alaxandrafranova1 ma nabeh na rakovinu a ty das na konci vety smajlika? asi by som sa moc nesmiala. na aku rakovinu ma nabeh? tebe je do smiechu?

ked fajci, ma zadelano na vsetky rakoviny, je jedno aku.
ked slope, cirhoza pecene....

ktoru si mala na mysli?

balerina2025
30. mar 2025

@alaxandrafranova1 toto nemyslis vazne?s tym sprejom. ludia beru omnoho drrahsie lieky a vitaminy ! s cim si vlastne na PN?

balerina2025
30. mar 2025

@kitycat skoda ze alkoholik napisal len pravdu. lebo zjavne sa tu autorka asi na tom celom zabava.

martinkatinka
30. mar 2025

Telenovela. Na tvojom mieste, ak je toto realny pribeh, tak PN ti je zbytocna. Ak mozes chodit a nemusis lezat, tak chod do skoly a vzdelavaj sa. Dokonci skolu a never vsetkemu, co ti kto povue. Hlavne nie tomu, co si hore napusala o itcovi dietata.

ysseba
30. mar 2025

@petracandle tiez si myslim, ze o nic ine nejde, len ako o “posli mi cislo uctu, nieco ti poslem” 🤷🏼‍♀️ a snazi sa posobit akoze velmi pokorne a skromno, ze staci mi 20€ mesacne… ze na plienky a kremiky 🤦🏼‍♀️ A slovny vyraz “nabeh na rakovinu” ma len utvrdil v tom, ze nejde o skutocny pribeh. Z niektorych tem az casom vysvitne, ze su fejkove, z tohto to srší hneď od začiatku.

alex49
30. mar 2025

slovné spojenie "nábeh na rakovinu" je hlúposť. BuĎ má rakovinu alebo nemá. Ak pánko zvládol spraviť jedno dieťa, zvláda dve roboty, tak zvládne aj teba kúpiť plienky a spreje do nosa. To nie sú tisícové položky.

jaja1979
30. mar 2025

@alaxandrafranova1 super, aj ja. Písala som ti súkromnú správu, pozri si a ozvi sa, ak máš záujem

petracandle
30. mar 2025

@ysseba práve tá prehnaná skromnosť "aspoň 20 eur" je na tom najpodozrivejšia 😃 keby pýtala 200€ tak ju tu niekam pošlú, ale 20€ je dostatočne nízka suma, že sa tu niekto "zľutuje". A keď sa tak zľutuje pár ľudí, tak si hneď podvodníčka bez práce prilepši.

ysseba
30. mar 2025

@petracandle a mame to tu - uzivatelka uz nema ucet na MK 🤷🏼‍♀️ takze sme sa nemylili…
@jaja1979 je kopec overenych zbierok, nechces si radsej vybrat z nich a pomoct niekomu naozajstnemu?

liv1
30. mar 2025

Ja som ta ktora vacsinou veri, pomaha, posiela. Ale tu neverim ani makke f. Nabeh na rakovinu to je aka blbost, aby pri dvoch robotach nemal 20 euro aby jej dal, alebo peniaze na vybavicku atd. 🤦‍♀️. Nevymyslaj si autorka, netahaj peniaze od slusnych ludi. Sice sa tvaris ze si chces akoze zarobit, ale neverim ti nic.

liv1
30. mar 2025

Tak som sa nemylila 🙄. A kolko takych je…

veronikaszabova
30. mar 2025

PANINKA NAS OPUSTILA

jaja1979
30. mar 2025

@ysseba a kto tu píše o financiách? Ja určite nie

slavka1988
30. mar 2025

@kitycat nevedela som ,že som na hodine slovenčiny,alenv poriadku nabudúce si dám pozor.🤣

alkoholik
30. mar 2025

@kitycat Dakujem za podporu. Hej hej budem si musiet zmenit nick a zacat pisat v zenskom rode..
😂
Mna skor zarazaju zeny ktore jej vyjadruju podporu a sanzia sa jej ukazat ze je to v pohode mat v 18 dieta bez skoly a buducnosti. Napr ze ake to bude mat v 30 super ( to je ale 12 rokov 12x 365 dni= 4380 dni ktore bude trpiet a bojovat ) Ale najviac ma mrzi aj ked by chcel clovek pomoct v tejto dobe uz fakt nemoze verit nicomu. Skor si myslim ze toto je vzdy o tom ze sa snazi najst naivnu osobu ktora by jej zo sucitu pomohla a posle jej 20€....
To je ako ked vas chcu okradnut pri predaji zasielky a poslu vam akoze kuriera len stym ze vy zo sucitu poslete.

balerina2025
31. mar 2025

@alkoholik ,mna to ani nenapadlo, zeby chcela poslat, skor som hladala moznost, ktoru mohla vyuzit ale kedze to naozaj uz potom cele stracalo dako nejaky zmysel...hlavne neodpovedala ani na otazky takze fakt ...napisal si pravdu, mat dieta v 18 tke, toboz nedostudovana bez penazi...jedine je pravda ze bude zit s dietatom dlhsie, nez daka co porodi v 50tke.
ale je to zahul. pre mladeho cloveka, tak skoro mat dieta, bez skoly bez zazemia...

Strana
z2