Ako ste dostali výpoveď v práci?
Zaujímalo by ma, akým štýlom vám šéf oznámil výpoveď. Medzi štyrmi očami, dal vám hodinku alebo celý deň na prečítanie v kľude alebo ako? Mne to totiž oznámil v prítomnosti asistentky, čo mi nebolo 2x príjemné a ešte k tomu som si ju mohla prečítať len pred nimi a musela som ju hneď podpísať alebo by mi podpísal on s asistentkou výpoveď bez odstupneho. Teraz viem že to nemohli tak urobiť,ale ja som bola úplne v šoku, že som to podpísala, keďže som nechcela prísť aspoň o odstupné.
@bara_borka tak jedine co moze autorku ''tesit'' ze jej dali to odstupne....a autorka ma narok na podporu to ma k dobru par mesiacov si najst daco insie a otriast sa z toho
pozri, uz kasli na to, co je psano je dano
asi to tak malo byt' hneva ta to chapem a uplne chapem preco
mas 3 mesiace, este co tam budes plus 3 mesacne odstupne, a mas narok na podporu a mozno ta medzicasom caka nieco lepsie, inde.
peniaze budes mat, si zahojena za par mesiacov sa otrases a ides dalej
@balerina2025 áno presne tak si hovorím. Život ide ďalej, a dúfam že zmena bude pozitívna. Dakujem
urcite. pozri, nebudes na ulici a mozno to tak malo byt. peniaze budes mat. budes mat cas si najst daco insie.
@balerina2025 ❤️
@bara_borka o odstupnom atd som pisala, nepotrebujem o tom poucovat. Pri vypovedi by mala 2 mesacne.
@simca06022011 dohoda ma vzdy o mesiac viac odstupne ale to vies
Autorka a mimochodom pracu si mozes hladat aj teraz, v praci aktualnej sa pretrhnut nemusis, staci dodrziavat klasicku dochadzku atd.
@balerina2025 A TO ODKEDY??? v dohode mozem mat odstupne aj nic, dokonca aj ziadnu vypovednu lehotu tam nemusim mat. Prave preto sa casto podpisuju.
@simca06022011 zo zakona pri vypovedi byvava o mesiac mensie odstupne, ak tam vznikne narok.
@bara_borka mozno mali len znizit stavy za 1 stvrtok. mozno mal sefko za to mastnu odmenu
@simca06022011
@balerina2025 tak vidíte, to som netušila. Zrejme to bolo na tej výpovedi uvedené, že len dvojmesačné odstupne. Som o niečo múdrejšia...
@balerina2025 tak by si tam nechal niekoho s lepšou dochádzkou a dlhšou praxou
@bara_borka prepúšťajú vo firme ale je nefér že kolegyňa je tu rok, ja som jej celý rok pomáhala, učila ju, jej nemuseli dať ani odstupné. Aké keďže je tu cez známosti, tak dali mne radšej aj odstupné hlavne nech idem ja preč.
jaj znamosti, tam je kamen urazu. tam mas odpoved. asi to aj planovali.
@bara_borka ano ale ked pise ze po znamosti, a co my vieme, dotycna je mozno donasacka ci proste niekoho znamost...
To sa bohužiaľ robí, keď máš známosti, dostaneš akýkoľvek flek a človeka, ktorý tam nechal kus seba bez mihnutia oka vyhodia.
pri výpovedi by si mala 3 mesiace výpovednú lehotu počas ktorej ešte pracuješ a dostávaš plat a 2 mesiace odstupné
https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...
pri dohode môžete dohodnúť skončenie PP aj na druhý deň a máš 3 mesiace odstupné
lacnejšie ich vyšlo zaplatiť 3 mesiace ako 5 mesiacov a mať ta tam naštvatú že sa ťa zbavili
áno chápem. každopádne ale keď ma niekto záujem na Tom, aby bola firma zisková a prosperovala, nechá si tam zamestnanca produktivnejsieho, loajalnejsieho, ochotnejšie ho robiť nadprácu, snazivejsieho, niekoho, kto robí aj viac, ako má zadané.
@bara_borka podla mna za tym moze byt aj znizovanie nakladov, tiez sme teraz prepustili zamestnancov s odstupnymi a vsetkym ako sa ma, pretoze je to lacnejsie ako cakat a platit ich.. a duplom ak sa spravi ako taky prehlad/audit a zistime, ze nie je nutne mat tolko ludi na rovnaku vec.
@simca06022011 aj u nas to tak bolo
A inak autorka, kludne to moze byt tak, ze prave rok ta drzali aby si zaucila inu.. a uz toto bol plan, ze ostane len jedna.
@maranco oni jej to inac riadne pre - pokombinovali. pri dohode sa vacsinou nedava vypovedna doba, co aj viem, dohoda je o tom ze sa konci k urcitemu dnu.
@simca06022011 presne to si myslim
@bara_borka jaj ja som videla take praktiky, ze by si nechapala. zial. dokonca aj v korporate. len aby dodrzali POLICY, tak vedeli priam carovat.
@simca06022011 áno chápem, ale keď mám záujem o zisk firmy a mám prehľad o práci každého zamestnanca, tak známosť neznamost, vyberiem produktivnejsieho zamestnanca, ktorý je pre firmu viac prospešný. samozrejme nemuselo to byť tak v tomto prípade. ale častokrát sa stretávam s veľmi rozdielnym tempom práce a prístupom k práci u zamestnancov s rovnakým zadaním prace
@balerina2025 pri dohode máš nárok na odstupné podľa ZP ak sa ruší tvoje miesto
takisto nič nebráni zamestnávateľovi dať odstupné aj nad rámec ZP sj keby nebol nárok alebo dať viac mesiacov
@maranco ja viem. len s acudujem ze davaju aj vypovednu dobu.

@bara_borka
@simca06022011 áno bolo to že prečítaj si tu a teraz a podpis teraz dohodu alebo ti dáme my výpoveď. Napr kamoška mala dohodu na preštudovanie doma týždeň. Nemala som na výber, ale v takom šoku som bola, že som ani nevedela o čom čítam. Mala som právo vziať si to a dať mu napr podpísanú na konci smeny, či nie?