icon

Ako ste dostali výpoveď v práci?

2. apr 2025

Zaujímalo by ma, akým štýlom vám šéf oznámil výpoveď. Medzi štyrmi očami, dal vám hodinku alebo celý deň na prečítanie v kľude alebo ako? Mne to totiž oznámil v prítomnosti asistentky, čo mi nebolo 2x príjemné a ešte k tomu som si ju mohla prečítať len pred nimi a musela som ju hneď podpísať alebo by mi podpísal on s asistentkou výpoveď bez odstupneho. Teraz viem že to nemohli tak urobiť,ale ja som bola úplne v šoku, že som to podpísala, keďže som nechcela prísť aspoň o odstupné.

autor
2. apr 2025

@balerina2025 ten prvotný šok bol strašný, ale tak musím sa zariadiť a vždy sa ukázalo, že všetko zle je na niečo dobré...

balerina2025
2. apr 2025

ono vlastne co pises nedava logiku. vobec, ze mas 3mesacnu vypovednu ( pri dohode nebyva vypovedna vacsinou, od toho je to nazov dohoda...) a plus idete sa ucit nove veci,..... asi to mas tej znamosti viac vysvetlovat...lebo tebe je to na 2 veci, ale mozno sa nieco nove naucis.

a ak vydrzis, tak pracuj v ramci moznosti a nepretrhaj sa od prace...🙂

autor
2. apr 2025

@balerina2025 musela by dom prečítať tu dohodu. Lebo ulneviem presne ako je to sformulovane. Len viem že ukončenie je 30.6. to je tam presne tento dátum uvedený. Ja som si myslela, keďže mi to dal minulý týždeň, že sú to tri mesiace, tak že je to trojmesačná výpovedná doba. Doteraz sme mali jeden program, v ktorom sme pracovali. teraz prechádzame na jeho novšiu verziu a je to kopec nových veci. Pracujeme v ňom dva dni. Je to dosť teda. Ťa mi už nebola. Vie že by som ju poslala niekam. Už otravuje druhu kolegyňu so všetkým. Ona ani nevie pracovať samostatne. Tak ja nie som na hlavu padnuta, že ja sa mám učiť nové veci a ju ešte zaúčať kým som tu. Ja si svoju robotu urobím ale za druhých nemienim robiť. To dom robila 6 rokov, furt som poradila, pomohla, urobila a za dobrotu na zobrotu.

autor
2. apr 2025

Prepáčte za preklepy

balerina2025
2. apr 2025

ano na to ta tam nechali, nech nechapavej znamosti vysvetlujes co sa ma robit.
asi tak.

autor
2. apr 2025

@balerina2025 no nech je sefinko vysvetľuje.

balerina2025
2. apr 2025

tak podla toho pracuj. sefinko ma kolko rokov.mlada je buchta ci?

autor
2. apr 2025

@balerina2025 ešte nakoniec dobre, že na prepustili teraz. Keby ma prepustili o tri mesiace neskôr, tak ešte sa všetko naučím, jej by som radila celý čas, lebo ona furt vyvolávala, čo má ako robiť... A nakoniec by som šla. Takto aspoň viem, že sa môžem na ňu vykašľať.

autor
2. apr 2025

Sefinko 50 a ona 30. Hej taká blondínka vyfintena upravená. A ja obyčajná samoživiteľka 🤣

larisa
2. apr 2025

Rozhodne pracuj len toľko, aby sa nepovedalo ze nič nerobíš a nepretrhaj sa od roboty. A už vôbec nepomáhaj tej novej kolegyni. Vlastne by ti to už malo byť celkom jedno.

sashabb
2. apr 2025

A veď ty si tu nedávno už písala celá rozhorčená, že ťa idú prepustiť a máš zaúčať kolegyňu nie? Detaily ako 6rokov, nový systém, kolegyňa po známosti atď. úplne sedia. Prečo si teda zrazu taká prekvapená, keď si o tom vedela?

bara_borka
2. apr 2025

@balerina2025 tak to je potom smutné
keby som nieco také videla v práci, zdekujem sa odtiaľ čo najskôr a hľadám si inú prácu. takto môže byť autorka ešte rada, zmizne z toxického prostredia a má zabezpečených ďalších 6 platov plus 6 mesiacov na úrade práce prinajhoršom. času a casu

autor
2. apr 2025

@sashabb no to vôbec nebolo isté, že mňa... Už sa nejakú dobu vravelo o prepúšťaní, ja keď som sa pýtala šéfa, že čo a ako...tak on nič nevie, nikto nič nevie... Ešte týždeň predtým som sa ho pýtala. Nič nepovedal. Tak verila som, že nebude taký zákerný... A prepustí kolegyňu, ktorej nemuseli dať ani odstupné ani nič. Tak som ostala v šoku nakoniec...

autor
2. apr 2025

@bara_borka už len rýchlo nájsť robotu...

bara_borka
2. apr 2025

čiže to bolo 50 na 50, koho prepustia. to už by som dávno hľadala alternatívy, možnosť vypovede bola tým pádom vysoká už pred tym

autor
2. apr 2025

@bara_borka hej len tu sa vraví o prepúšťaní furt, takže to som už tak brala, že možno z toho nič nebude... A keďže svojej robote som sa rozumela, nechcela som odísť. A už vôbec nie ešte ja sama odchádzať... Ale tak už je ako je. Pustím to z hlavy.

balerina2025
2. apr 2025

pozri chod dalej.mas velaaaaaaaaaaa casu najst pracu. 3 mesiace robis, odstupne plus podpora, a mas cas si najst co potrebujes

autor
2. apr 2025

@bara_borka a ešte keď sa pred dvomi týždňami tváril, že sám nevie a pritom v tej dohode bol uvedený dátum, kedy sa rozhodlo o mojom mene

autor
2. apr 2025

@balerina2025 ani, jasne... Idem ďalej 🙂

autor
2. apr 2025

@balerina2025 len ani ma tak nenastvala tá výpoveď, ako všetky okolností okolo toho

autor
2. apr 2025

@balerina2025 tiež neviem či brat prvé čo príde alebo čakať chvíľu na podpore a pozerať niečo lepšie ak by sa mi pošťastilo...

bara_borka
2. apr 2025

chápem. prajem veľa stastia pri hľadaní práce, kde budete spokojna

autor
2. apr 2025

@bara_borka ďakujem ❤️

balerina2025
2. apr 2025

uvidis.

balerina2025
2. apr 2025

@sashabb to je ona?

sashabb
2. apr 2025

@balerina2025 tak popis všetko sedí, tak asi áno

balerina2025
2. apr 2025

@sashabb prave citam. nuz. mam na dnes uz asi dost.👽

petulda333
2. apr 2025

Zo dna na den. Jeden som robila na velkej objednavke,dokoncila a druhy den rano ma sef zavolal do kancelarie a,ze koncim. Musela som odrobit cely den a hotovo. Za vsetkym bola jeho zena a ziarlivost

mamina7070
2. apr 2025

Uz to neries v praci chod pekne pomvysetreniach rano kavicka no stres neries uz inych
a na pc hladaj novu pracu, dolad si cv a tak