icon

Ako ste dostali výpoveď v práci?

2. apr 2025

Zaujímalo by ma, akým štýlom vám šéf oznámil výpoveď. Medzi štyrmi očami, dal vám hodinku alebo celý deň na prečítanie v kľude alebo ako? Mne to totiž oznámil v prítomnosti asistentky, čo mi nebolo 2x príjemné a ešte k tomu som si ju mohla prečítať len pred nimi a musela som ju hneď podpísať alebo by mi podpísal on s asistentkou výpoveď bez odstupneho. Teraz viem že to nemohli tak urobiť,ale ja som bola úplne v šoku, že som to podpísala, keďže som nechcela prísť aspoň o odstupné.

Strana
z5
balerina2025
2. apr 2025

@mamina7070 presne

rozculena
2. apr 2025

veď ty si tu už písala,že si dostala výpoveď a máš zaúčať kolegyňu.....

tiika
Autor odpoveď zmazal
estellas
2. apr 2025

V mojej práci kde robím teraz dal riaditeľ mojim kolegom výpoveď priamo počas pracovnej porady. Boli tam všetci zamestnanci a pred všetkými povedal že, končia vo firme.
V bývalej práci som dostala výpoveď tak, že mi to oznámili medzi štyrmi očami. Toto čo urobil riaditeľ v mojej aktuálnej práci ma šokovalo.

rozculena
2. apr 2025

@estellas fuj,to bolo teda riadne sprosté od neho

mira0611
2. apr 2025

Ahoj autorka,
ja pracujem 2,5roka v 1 firme, viac ako 20 rokov bol jeden riaditel, sem tam niekoho vyhodili, ale to boli tusim 2-3 ludia.

Teraz je 3-4 roky novy riaditel, po cca. 1 roku zacal prepustat ludi uz viac ako 10 ludi prepustil, uz to nepocitame. Tymto istym stylom prepusta ako tvoj sef. Mne nevadi, ze prepusta, ale tento styl akym to robi. Je mi ztoho zle. Bud rada, ze mas odstupne a nezabudni ked sa v zivote zatvoria jedny dvere, druhe sa otvoria. Drzim palce.

nikitka444
2. apr 2025

Prvá a posledná výpoveď v dobe určitej takto úboho: ráno šéfka so mnou hihi hehe, milo a na obed došla hr managerka, že koncim a mam všetky veci zobrať a už do roboty nemusím.sefka ani neprišla ani nič. Mesiac dozadu som sa pýtala ci je všetko ôk, ci mam niekde pridať (výsledky som mala, ale aj tak) nie, všetko je ôk. No a takto bolo ok🤷za mňa totálna úbohosť

simca06022011
3. apr 2025

@nikitka444 si bola v skusobnej dobe?

simca06022011
3. apr 2025

@mira0611 ono vies, casto je z toho zle aj tym sefom. Proste urobia to teda nekompromisne zautomatizovane, bez emocii, prost elen nech je to rychlo za nami.

nikitka444
3. apr 2025

@simca06022011 nie v určitej

simca06022011
3. apr 2025

@nikitka444 tak ti skončila zmluva... to je bežná prax toto.

nikitka444
3. apr 2025

@simca06022011 ja píšem o spôsobe

simca06022011
3. apr 2025

@nikitka444 ja rozumiem, len mi neslo do hlavy, to ze sa mas zbalit a ist a viac nechodit.. taka divne.

iwesska
3. apr 2025

Mna si sef zavolal 5 min.pred obedom a hovori,ze pod za mnou na minutku. Bezne ma takto volaval,ked mi chcel nieco ukazat na PC. A ako som vosla a sadla. Tak mi dal do ruky papier bez slov,ze "mame tu pre teba toto"😂 K tomu mi povedal 3 vety a ze 'no dobre,podme obedovat"😂Ja som vedela,ze vo firme sa chystaju nejake zmeny,mesiac po tom by som odisla aj sama, ale tento sposob "na sedlaka" ma fakt dostal vzhladom na to,ako som im pomohla.

nikitka444
3. apr 2025

@simca06022011 Véd to.

misanthropicdann
4. apr 2025

Ako by si mohla dostať výpoveď bez odstupného?
Prečo si ľudia nenastuduju aké majú práva ako zamestnanci a potom so sebou nechajú takto vjebavat

katkaseiner
6. apr 2025

Takmer pred 2 rokmi som si tymto prešla. 2. mája som dostala pozvanku na meeting od second linera managera a este jedneho vyssieho managera. S plechovou tvarou sa pozdravili, opytali sa ci mozu vsetko čítat ( mali sme online meeting). Slzy mi stekali kym to cele čítal - ako sa moje miesto stalo prebytočné a bla bla... Neskor som sa dozvedela že nas vyhodili 300 kolegov, vacsinu mojho teamu. Nic sme vtedy nepodpisovali. Vypoved mi poslali postou, odstupne som dostala velmi slusné a ku koncu mesiaca som odovzdala pocitac a koncila. Hned dalsi den som nastupila v novej firme. Ja som to cca prve 2-3 dni preplakala. Bola som tam presne 12 rokov, bola to moja istota, 100%ny home office. Jediny problem bol ze som v tej praci vyhorela a nedokazala som si to priznať...teraz som s tym uz ok, ale nebolo mi všetko jedno... a aj ked mam pracujúceho manzela, teda od hladu by sme neumreli, bolo to tazke na psychiku. Jedinu vec lutujem, ze ja trubka som este niekolko dni pracovala ako keby sa nic nestalo ,(mali sme uzavierku a ja som sa na to uz fakt mohla vysrať). Toto zial caka aj mojho muza, pracuje v tej istej firme a cca 3 dalsie hromadne prepúšťania "prežil" ale uz je na tom tak ze to odstupne nenecha len tak...je vo firme akurát 10 rokov a ta suma uz fakt nie je zanedbatelna

galov
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5