icon

Akú prácu by mohli vykonávať učitelia počas prázdnin?

7. apr 2023

Taky napad. Ak by ucitelia mali 25 dni dovolenky ako zvysok populacie. Aku pracu by mohli vykonavat pocas prazdnin?

zuzanockamt
8. apr 2023

Aj dnes mi prišla pracovná ponuka - učiteľ pre 2.stupeň ZŠ - MAT, BIO, CHEM, stále nikoho nenašli. Denne chodí niekoľko ponúk - keby som chcela zmeniť pracovisko, tak si vďaka matike môžem vyberať.
Takže, ženy, závisť bokom, podajte si prihlášku - matika, fyzika, informatika a môžete si užívať sj vy prácu snov. U mňa spokojnosť. Rodičov ako vy beriem jedným uchom dnu, druhým von.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
janka1011
8. apr 2023

@mimi3008 presne tak, kamoška je učiteľka a tiež celé leto doma, len posledný augustový týždeň sa tam mihnú na pár hodín, sama povedala, že čo by tam robili... tak isto doma každé iné prázdniny, žiadne upratovanie kabinetov ani papierovačky, ako tu niektoré vypisujú...
Nechápem, prečo majú učiteľky taký problém priznať, že majú každé prázdniny dovolenku a sú proste doma.

zuzanockamt
8. apr 2023

@janka1011 Napr. v utorok sú ešte prázdniny, dovolenku nemám, končím o 18-tej

alexandra197
8. apr 2023

@adka176 pekne ste to zhrnuli. Ešte by som doplnila,že je na riadený počet hodín vzdelávania pre učiteľov. Tieto hodiny musia byť splnené do konca júna. Takže, keď sú deti doma, my mame nasekané školenia a vzdelávania .

aaadkaaa
8. apr 2023

@janka1011 tak musi mat vela nahradneho volna, matika nepusti, spocitaj si, kolko dni prazdnin je a kolko ma dni dovolenky. Na malych skolach ucitelky maju vacsinou vela nahradneho volna, lebo nema kto zastupovat. Ja robim na velkej skole a bola som rada, ked som nahrabala za rok 3-4 dni. Takze kde som mala brat zvysok na dovolenku? No nikde....pekne krasne som bola v lete v tabore, okrem ineho.

traktor
8. apr 2023

**kazde prazdniny maju dovolenku**vsetci pracujuci maju narok na dovolenku..aj ucitelia..a ze to vyjde akurat na prazdniny..a kedy si tu dovolenku maju zobrat, ked cez bezny rok , musia ucit?ono..ak by sa niekto neobul do prazdnin, tak by to bolo..a nemohlo by sa vyucovat aj v sobotu, ...a mozno nejake doucko aj v nedelu?...a ..treba aj detom vobec prazdniny? zrusme dovolenky, prazdniny..ved naco..to sme my, ludia..

lentilka78
8. apr 2023

Bože toto je nekonečná tema😁
Ale baby učiteľky, ruku na srdce, keď je vám v tom školstve tak zle, tak choďte robiť niečo iné.. Budete rozmýšľať nad tým kde cez prázdniny dat deti atď..
Ja vám nezávidím, ale sú ďaleko horšie zamestnania a vždy ma vie rozosmiať ako sa oháňate tým ze inokedy si dovolenku zobrať nemôžete, ale bohužiaľ to ani my ostatný, celú dovolenku mam nariadeniu podľa toho ako vxhjovuje zamestnavatelovi
Moja najlepšia kamarátka je učiteľka, v práci od 7.30 do 13.30, medzitým občas aj voľné hodiny, žiadne prípravy doma a podobne. Naozaj len raz za čas... A tiež stále plače ako jej je v skole zle

lentilka78
8. apr 2023

A čo sa týka tej prace počas prázdnin, viem veľmi dobre ze robí prvých par dni v júli, ale max prvý týždeň a posledne 3-4 dní v auguste... Zvyšok času je doma a nemusí riešiť kde nechá deti keď je škôlka a škola zavretá...
Každe zamestnanie prináša plusy a mínusy, to si treba uvedomiť a nie len nariekať ako je učiteľom zle..

tetapetra
8. apr 2023

@autorka, predstav si,že taký "výskumny" pracovník má 45dni dovolenky 🤣 kde sa hrabú učitelia.

zuzanockamt
8. apr 2023

@lentilka78 U nás sa robieva aj od polky augusta a niekto chodí aj takmer celé leto do práce.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
aaadkaaa
8. apr 2023

Inak, ja nepoznam ucitelku, co by sa stazovala komplexne na svoju pracu. Jednu stve to, inu ine...to je ale v kazdom zamestnani a je to normalne. Zaroven ale nepoznam ine odvetvie, kde si zamestnanec musi kupovat kancelarske potreby a v praci pracovat na svojom notebooku😅😅😅 ale ja som spokojna, dokonca aj s platom (pretoze moj muz zarobi velmi slusne a tak nemusim mat brigadu popri praci ako kolegyne...) btw.policajti maju tiez tolko dovolenky, to sa akosi nikde nepretriasa. A vsetci, aj ti okienkovi, nie len ti, co nasadzuju vlastne zivoty v boji s kriminalitou😀

lentilka78
8. apr 2023

@zuzanockamt neviem od čoho to závisí, asi je to individuálne ale ona naozaj chodí tskto a vždy len na max 4 hodky... A rovnako to funguje v škole v našej obci

zuzanockamt
8. apr 2023

@aaadkaaa Presne tak. Ja som spokojná - prac.doba v pohode (7:15-14:00/15:00), takže stíham dieťa zaopatriť, plat v pohode - aj dosť ušetrím. Čo mi vadí - rodičia detí 🤦 - stačí sa pozrieť na sociálne siete a materiálne nevybavenie (všetko svoje).

zuzanockamt
8. apr 2023

@lentilka78 Tak nezovšeobecňuj, keď nevieš.

lentilka78
8. apr 2023

@elizabet173 no tak sa vrátim teda k otázke z prvého príspevku, podľa mňa by mohli brigádovať hocikde, nech si aj ľudia z iných sektorov mohli vziať nejakú tú dovolenku 😁

lentilka78
8. apr 2023

@zuzanockamt ja nezovseobecnujem! Len hovorím o prípade ktorý osobne poznám a verím ze takých je na Slovensku xy

zuzanockamt
8. apr 2023

@lentilka78 Joooj, koľko ja poznám kadejakých prípadov na úradoch atď. A tiež nevypisujem, koľko majú úradníčky voľna, aké dlhé obedné prestávky atď.

aaadkaaa
8. apr 2023

@lentilka78 ono dedinske skoly maju trosku inu "mentalitu", nie vsetky samozrejme, ale niekde to tak este funguje. Ja som robila v 3 skolach a toto som nezazila, standardne sme pracovali 7.00-15.00, niekde do 14.00, ale ziadne take, ze na obed domov. Obecne skoly maju casto aj lepsie vybavenie, ako tie mestske, celkovo sa tam pracuje v inom duchu, aj rodicia su vacsinou ini ako ti mestski. Napriek tomu by som tam pracovat nechcela, stacilo mi, ked som pracovala vedla v meste a deti riesili v skole, co som mala v nakupnom kosiku...dakujem, neprosim. Neviem si predstavit, ze ja by som sa opytala nasej postarky alebo mojho lekara, preco si kupil vino. Nuz ale mna sa to deti bez problemov opytali...

viestta
8. apr 2023

A este sme nespomenuli, ze obcas sa stava, ze ucitel ma uvazok len od septembra do juna, a cez prazdniny sa musi hlasit na Urad prace. Take ma 2 mesiace prazdnin na podpore, okrem toho ze sa zajde na UP prihlasit nema ziadne ine povinnosti. Sice mu za tie dve mesiace nebezi prijem do dochodkoveho poistenia, ale ma sa ako prasa v zite, tomu treba este len zavidiet.

sella38
8. apr 2023

Zatial co ty si zrejme vcera upratovala a piekla na V. noc, ja som cele poobedie stravila pripravami na bud. tyzden + som vyrabala material na zapis prvakov ( z vlastnych vykresov! ). Pod, darujem ti moju "dovolenku"....

zuzanockamt
8. apr 2023

@viestta Toto už neplatí. Zmluva musí byť do 31.8.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
olivnik
8. apr 2023

@sella38 neobhajuj sa.. Žiadny človek sa nemusí obhajovať tým čo robí v čase svojho osobného voľna a učiteľ áno? Vravím, nech sa pozrie na iné profesie a nie oháňať sa prázdninami lebo to je už tak primitívne, že to fakt vie len človek, ktorý mentálne zastal v detstve presne v čase prázdnin.

lentilka78
8. apr 2023

@sella38 mýliš sa, bola som včera v práci od 6 do 18 a nesťažujem sa

sella38
8. apr 2023

@lentilka78 ja som pracovala pocas dovolenky, robis to aj ty? 🙂

zuzanockamt
8. apr 2023

A inak veľa učiteliek v čase prázdnin robí v cestovnom ruchu, animátorky, sprievodkyne, dokonca sú aj také, ktoré sú vo výrobe. Nemajú žiadny problém si nájsť prácu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
olivnik
8. apr 2023

@lentilka78 sa pozri koľko učiteľov odchádza a ako to o pár rokov bude vypadať.. Kde si dáte deti keď nebude mať kto učiť? Keď už rozprávaš o tom, že učiteľom je dobre a nikam neodchádza ju tak ta vyvedie z omylu pretože trend je taky, že učiteľov je extrémne malo a bude ešte menej. A situácia začína byť naozaj kritická. Ale zavid, to je krásna vlastnosť.. Najmä keď vidíš jeden prípad, že 4h v práci? Zrejme nemá 100% úväzok.. Ďakujem pekne, zarobí v čistom koľko? 500€? To je teda terno 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ určite všetci sú zelení závisťou keď ju vidia po 4 h ísť domov z práce. Bože, táto slovac je primitívna fakt

olivnik
8. apr 2023

Zavedme tu tému, že cukrárky, čo pečú z domu nemusia nikdy nikam ísť do práce v kuse majú prázdniny a zarobia kopu peňazí a niektoré neplatia ani dph.. Poďme závidieť policajtom, ktorí okrem milión benefitov majú napr PN 100% hradený plat aj keby boli doma rok.. Alebo úradníci a ich nepúšťali home office? Alebo iIT sektor? Ved to je sami benefit a o plate ani nehovorím.... No poďme si vykrikovať.. Ved to je nádherna takáto spoločnosť, ktorá si neváži prácu druhých a najmä takého povolania ako je učiteľ, z ktorého vyjde každá jedna profesia. Za to, že je niekto robotník, čo maká rukami a nemá toľko volna alebo ja neviem čoho predsa nemôže učiteľ. Prečo sa stále navazaju do tejto profesie? Lebo si narobite deti a nemáte ich kam cez prázdniny dat? Na to treba myslieť dopredu, to nie je práca školstva ani vlády.. Ale rodiča. A stým treba rátať.. Zvládli to všetci aj naši rodičia.