icon

Akú prácu by mohli vykonávať učitelia počas prázdnin?

7. apr 2023

Taky napad. Ak by ucitelia mali 25 dni dovolenky ako zvysok populacie. Aku pracu by mohli vykonavat pocas prazdnin?

zuzanockamt
10. apr 2023

@danusa63 Ale pracuješ v tichu a samostatne, nie?

zuzana76
10. apr 2023

@danusa63 písame sa pri príchode a odchode

adkalu
10. apr 2023

@danusa63 rozumiem, iste náročná práca na sústredenie, ale ja som sa pýtala ci si niekedy pracovala v školstve, hoc v svojom obore, lebo potom naozaj nemáš správne info, ja si skutočne sedím 8 hodín práci, v našej škole nemôžeme odísť po skončení výučby, aj keď mne by to až tak veľa neriešilo, mame povinnú 8 hodinovú pracovnú dobu a mame čipy, takže dochádzka je evidovaná, ja mam 2 krát 7.hodinu,takze veľa do konca pracovnej doby nestihnem, tak jednoducho musím brat domov. Nikoho nezaujíma kedy to urobím, proste je to moja práca a ma to byt urobene. Teraz sme mali zápis v sobotu, myslíš, ze to mam zaplatené? Nie, mam 4 hodiny do náhradného voľná, ktoré si vycerpem cez prázdniny. To nie je obhajoba, alebo nechcem robiť zo seba chuderu, to sú fakty a ak človek diskutuje na nejakú tému mal by mať presne informácie, nie z počutia alebo videnia susedy...

danusa63
10. apr 2023

@adkalu áno robila som v školstve. Síce len pol roka, ak sa to počíta. Verím, že aj u nás v škole zaviedli čipy, ale pochybujem. No vidíš 4 hodiny nadčasu ti neprepadnú, môžeš si ich vyčerpať cez prázdniny. Inak som vyštudovana učiteľka, info nemám od suseda, pozriem rovno z okná a vidím, bývam 50m od ZS 🙂

mamina7070
10. apr 2023

@adkalu a kolko hodin je teraz priama vyucovacia cinnost za tyzden ? 24-25 hodin ?

nenne27
10. apr 2023

@danusa63 tak skus uctovat 2 hodiny a ptm skus to uctovnictvo 2 hodiny vyucovat a naucit.ptm pochopis rozdiel

autor
10. apr 2023

@nenne27 Toto sa da napisat aj opacne.

nenne27
10. apr 2023

S tebou sa nemam o com bavit, si frustrovana a zavidis prazdniny ucitelkam,lebo nejaka ti zrejme prebrala chlapa.jedine co ti mozem povedat je, ze som stastna vo svojej praci.ano, kazdy den mi nejaky student povie nieco pekne, po rokoch mi pisu dospeli ludia ze mi dakuju, cez leto si uzivam a nechcem to menit.ked tak zavidis, pod ucit 🙂

nenne27
10. apr 2023

@kvetinka75 ved ale preco nejdes ucit.budes o 13 doma, cele leto si budes sunky valat,v skole sa nic nerobi....jaaaj dievcence, ved vy nezvladate 1 dieta doma a nie 30 v skole 🙂

nenne27
10. apr 2023

@danusa63 mam cip a edupage, cize 8hodin musi byt.spokojna? Neviem kde zijes, asi v ri..i sveta kde sa este chodi o 12 domov

danusa63
10. apr 2023

@nenne27 mňa by zaujímalo, čo učíš a koľko máš rokov praxe, keď "robíš" ramená

nenne27
10. apr 2023

@danusa63 ucim anglictinu a mam 22 rokov praxe.a teraz mi ty povedz kolko krat si zapla v pyzamku pocitac a uctovala si doma v kuchyni kym ti na sporaku bublal gulasik

danusa63
10. apr 2023

@nenne27 Ja neviem ty chodíš do práce v pyžame? Ja sa stretávam aj s ľuďmi denne. A asi by sa smiali, že som v pyžame. Ale bola by to naozaj vtipná situácia.

zuzanockamt
10. apr 2023

@danusa63 A prečo si opustila školstvo? Len kvôli financiám?

zuzana76
10. apr 2023

@mamina7070 - 23 hodín ZŠ a 22 hodín stredná škola

zuzana76
10. apr 2023

@mamina7070 ale poviem ti, že je to dosť, pamätám časy, keď bolo 19 hodín na strednej

danusa63
10. apr 2023

@zuzanockamt Áno, nechcela som čakať 20 rokov svojho života, kým budem zarábať dosť z môjho uhla pohľadu.

zuzanockamt
10. apr 2023

@danusa63 A keď si študovala, nemala si predstavu o finančnom ohodnotení učiteľa?

lentilka78
10. apr 2023

@mamina7070 no neviem ci aj to si veľa nenapísala.... Chudacikovia naši

mamina7070
10. apr 2023

@lentilka78 ale tak to ke len priama vyucovacia cinnost tych 22 hodin skor mozno neviem kto pisal ze ak je v skole osem hodin denne tak sa tam musia dat stihnit aj opravit pisomky atd a nenosit si pracu domov
mna celkom prekvapilo to ze musia byt denne osem hodin (nie vyucovacich a cvakaju resp zapisuje sa ( ku nam to este nedorazilo nastastie)
v kazdom pripade iviteloa maju dovolenku ako ine zamestnania poberaji za nu nahradu mzdy ako ini maju pravo na oddych ako aj ine povolania

adkalu
10. apr 2023

Och, ja teda odchádzam z tejto debaty. Konštruktívna debata tu nehrozí. Ja neviem v akom svete žijú niektoré prispievateľky, ale je odlišný od môjho a to nemyslím obsah, skôr štýl komunikácie. Ale na druhej strane chápem, nie každý má v živote pohodu, šťastie a rovnováhu. Našťastie mi nevadí opačný názor, len forma, ja ako učiteľka som spokojná, robím tu prácu rada a verím, ze aj dobre. Ak nebudem chcieť, tak ju robiť nebudem. Mam šťastie aj na študentov a aj rodičov, nestretávam sa so závisťou, komplexami menejcennosti, hejtovanim a kritikou zo strany rodičov. Ja si za svojou prácou stojím a nemám potrebu niekoho presviedcat o svojich kvalitách, plate a absolútne zaslúženej dovolenke. Príde mi to prirodzené, ze za dobré odvedenú prácu som patrične ohodnotená. A teraz nemyslím, len finančné. Taktiež nemám potrebu riešiť iné povolenia, každý robí čo chce a vie. Pri všetkej úcte ani nestojím o uznanie anonymných nikov na MK, kde sa zatrpknute užívateľky vybúria a pritom v bežnom živote možno ani nevedia svoj názor vyjadriť a tak zavistlivo spehuju susedu-ucitelku, ktorá je cez prázdniny doma.Trosku tolerancie, prajnosti a bude sa nám všetkých lepšie žiť.

danusa63
10. apr 2023

@zuzanockamt mala a práve preto som zo školstva odišla, aby som nemusela mať hypotéku na bývanie. 😉 Teraz, keď mám už vlastné bývanie sa plánujem vrátiť do školstva.

zuzanockamt
10. apr 2023

@danusa63 Tak je divné, že si vyštudovala učiteľstvo s vedomím,že to robiť nebudeš. Až možno niekedy. A akú máš ap?

olivnik
10. apr 2023

@adkalu 👍👏

danusa63
10. apr 2023

@zuzanockamt Pre mňa je priorita zabezpečiť rodinu a nie robiť učiteľku. BIO-NJ

nenne27
10. apr 2023

@adkalu waw, krasne si to povedala

zuzanockamt
10. apr 2023

@danusa63 snáď sa ti teda podarí ten návrat a vyskladať úväzok...držím palce

zuzkat1
10. apr 2023

🤣🤣🤣som ucitelka a nenormalne sa bavim na tejto teme...moja uz mas dlho deti doma? uz by si ich zas niekam rada odlozila vsak?

kvetinka75
11. apr 2023

@nenne27 ja som nikde nenapísala že mi to vadí. Iba to, ako to majú učiteľky v mojom okolí. A to, či zvládam jedno dieťa alebo nie, o tom vieš figu borovú.

zuzkat1
11. apr 2023

@danusa63 este mi povedz ze pripravy by si ti ucitelia v praci po vyucku mali robit akoze kde? vsetci na zdielanom pc? v preplnenom kabinete kde si nemas ani kde sadnut? vies ako to realne vyzera tam kde musia sediet do 14tej minimalne..tak ze to odtrpia max si urobia nastenku alebo poukladuju veci v triede -aj to iba v pripade ze v triede nemas poobede druzinu.. a ked padla utekaju domov kde je pc a klud a do vecera chystaju veci na dalsi den