Akú známku dať na konci roka?
Ahojte prosím vás nájde sa tu medzí vami učiteľka ktorá by sa vyjadrila akú by dala známku na konci roka ? . Čakala som že 2 však čítať na edupage viem . No dnes učiteľka že 3 pýtam sa prečo no lebo diktát tam má 3, 3, 5,2 akože ostala som v šoku . Áno nevie mi písať diktáty proste robí tam úplne banálne chyby a učiteľka prísna proste neodpustí chýbajúcu bodku či dlžné alebo bodku na konci vety . Zo všetkého má 2 len sjl jej bude svietiť 3 lebo diktát
@deedol z diktatov ma 3.3, Ty sa divas na priemer triedy.
@dskjhfdlkdjhl hej, vsimla som si a opravila som sa 🙂
tieto známky sú na 2 na vysvedčení.
@deedol no len učiteľka vidí diktát 1 blbý 5 a dve 3 a už je vyriešené . A to ešte koľko známok nezapísala . Písali písomku dostala 1 nezapísala ak dostala 2 tak zapísala
@stellariaaquatica momentálne dcerina spolužiačka ma priemer 1,5 Sjl ale ma šancu písať písomku (vymyslenu opravnú, lebo koncoročná písomka je za nami aj diktát) a priemer nepustí, . , tak o com to teda celé je !?!?! Na jednej strane ich na MAT učíme priemerovat, známky s polroka a zrazu komu chceme dáme, komu chceme prilepšime A najlepšie čo mám odsledovane Kdo nepríde Ten nepíše 😁😁😁
@stellariaaquatica koľko x chcela aj po 3 že si ju opraví a nič proste nedala jej šancu
ako som pisala vyssie, mozete poziadat o komisionalne preskusanie.
Už na to . Možno to bude motivácia pre ňu že treba zabrať. Že si netreba veľa veci nechávať na koniec a potom nestihnuť doučiť čo treba . Dúfam že učiteľka je spokojná . Ešte že v ďalšom ročníku bude nová učiteľka
@autor Až ťa to upokojí, mali sme stretávku zo zakladky a práve TÝ priemerný trojkari boli (sú) v živote úspešnejší a priebojnejší 😀 A ja stále tvrdím keby niekdo pozrel záznami u Nás od 5-8 ročník tak jedny a tý istý mali rovnaké, známky a priemer ☺️😊😚 Keď som prišla na tú stretávku a každý sme sa mali postaviť a čo to o sebe povedať a spustila som ze mam dom v dobrej štvrti, robím v štátnej správe tak moja triedna bola fest na kyselo , no ja som si ju vychutnala 😄 Áno i o tomto je škola a život.
@belaanabela však jasné známky su noc . Základ sa je dostať na školu ktorú budú deti chcieť a dovolia známky a prijímačky a vyštudovať a robiť to čo ich baví . Mňa len prekvapilo že taký priemer a kvôli diktátu že 3 . Čo už no
Tak ked dava najvacsiu dolezitost pravopisu, co kvitujem, potom jasne ze sa prikloni k horsej znamke. Vazeny priemer sa tomu hovori…
Ináč vám ďakujem že aj v takúto hodinu človek môže zo seba dostať niečo a niečo prijať . Už viem že sa nedá spoľahnúť na priemer a v ďalšom ročníku sa budem pýtať viac na známky ktoré by mali byť prvoradé aby bola aj známa podľa nich zaokrúhlena
Pre toto som milovala nášho učiteľa sjl, ktorý nám dával známky len na edupage a rovno vravel, že to máme ignorovať.
Inak nám posielal tabuľku s hodnotením, kde boli percentá a tie nepustili. Aj keby chýbalo len 1% k lepšej známke, nedá. Mali sme presne rozpísané, čo má akú váhu pri finálnej známke (rozdiel je domáca úloha/projekt, malá prepadová písomka, väčšia z posledného celku, odpoveď alebo výstupná previerka). Ešte aj odpoveď mal rozpísanú (napr znalosti nového, znalostí starého, súvislosti a príklady, jazykový prejav, postoj pri odpovedi - ja som sa stále hýbala, nevedela som obstáť ja jednom mieste a za to ma buzeroval 😂,...).
To ma pripravilo aj na výšku, kde sme fungovali len na percentách (a tam sa s tebou už naozaj nikto neserie a žiadne šance na opravu na poslednú chvíľu) a neskôr aj na učenie. Že nie je známka ako známka, treba si to uvedomiť, svoje hodnotenia sledovať a v predstihu riešiť.
Takže aj k tým známkam. Ako mama/žiačka chápem tú očakávanú 2, ale ako učiteľka chápem aj tú výslednú 3.
Záleží z čoho sú známky, nemôžeš porovnať projekt a štvrťročnú písomku, od aktivity na hodine, od prípravy... Priemer ti nepovie nič, hlavne ak nieje nastavená váha známky. Aj ja som dávala za priemer 1,4 dvojku a za priemer 1,7 jednotku a myslím, že to bolo úplne spravodlivé.
Učiteľka prísna nie je..proste je tak nastavená stupnica pri diktatoch ,tak sa jej musí držať. Ja keď pozerám na všetky známky,asi by som sa priklonila k 3..tie známky proste na 2 nie sú. Má tam veľa 3,4 aj 5. Pár 1 z literatúry známku nezachráni,tie nie sú také dôležité ako známky z pisomiek. Dôležité je aj,ako pracuje na hodinách,či je aktívna, vie, keď ju učiteľka vyvolá..toto sú veci,ktoré ale vie len daná učiteľka.
Ak máš pochybnosti, dohodni si s ňou stretnutie,známku nezachránis,ale povie ti, na čom máte popracovať.
Môj tatino ako bývalý učiteľ a riaditeľ školy vždy vravel, že aj žiak môže mať horší deň,môže mať aj 5 a na konci roka bude mať 1,ak sa snaží.
@betulinka1 niekto diktáty písať vie a niekto nie. Syn je siedmak a priemer v pisomkach aj diktatoch mávajú aj do 4 na triedu
Milá mamička, učiteľ berie do úvahy celkovú snahu, prácu žiaka na hodine, nielen priemer a ten vôbec nemusí rešpektovať. Požiadaj o komisionálne preskúšanie, keď nie si spokojná. A prosím, už prestaňte učiteľov šikanovať a zasahovať im do práce. Predpokladám, že lekárovi tiež nadiktuješ, ako má vyšetriť dieťa a čo mu má predpísať, predavačke ukážeš, ako ti má nakrájať šunku, v banke si sadneš na miesto panej za PC a vybavíš si veci sama, vodičovi autobusu kecáš do spôsobu jazdy, atď.
Kebyze som ucitelka, tak dam 2. Motivacne, nech to dieta nakopne. Nechapem kto prisiel s tym, ze dat horsiu znamku ako motivaciu...ver tam je presne opacny efekt. Pracujem v IT s takymi ludmi, ze sefstvo okolo nich chodi po spickach, fakt odbornici a pritom, ked si piseme do chatu, tak gramatika nula bodov 😃 a nikoho to netankuje 😃
@surama presne tak, tiez robim v IT a este ze pisu do chatu, lebo keby pisali rucne tak v kombinacii s gramatikou nie je sanca precitat to.
Za mna ...slj (gramatika, diktaty, krasopis...) sa v dnesnej dobe precenuje. Ludia ovela menej citaju (viac pocuvaju, pozeraju... infornacie sa na nich valia, nemusua si ich vyhladavat v pisanej podobe) a rucne sa pise maloco. Vyucba SLJ podla,mna zaspala dobu.
Tieto známky sú na 2. Učiteľka je trochu premotivovaná. Kašli na to. Hlavou múr neprerazíš.
@zuzanockamt a keď učiteľ šikanuje dieťa je ok? Známky nemá na 3. A kaziť vysvedčenie len preto,že som sprostá krava je fakt výhra. Ja mám doma dys kebyže mám znamkuju diktáty, znamená to,že je päťkar? Myslela som si, že uvažovanie štýlom na 1 vie Boh, na 2 ja, na 3 ti najlepší z vás a na 4-5 vy ostatní už preslo
@tetapetra Deti s dys. majú diktáty a pravopis.cvičenia hodnotené inak, aj inou formou ich píšu. Pracujú s asistentkou a kompenzačnými pomôckami. Takže netreba tu splietať jedno cez druhé, keď sa nevyznáš.
Známky sú na 3.
V známkovaní dôverujem učiteľke. Ona najlepšie vie ako dieťa pracuje celý rok.
A neviem, čo bude pôsobiť viac motivačne pre dieťa- dobrá trojka alebo dvojka s prižmúreným okom .
Ja som skôr za prísnosť .
Je to aj o učiteľovi často
Syn 6.rocnik mal na polroku zo sloviny priemer 1.49 mal na vysvedčení 1 a z výtvarnej výchovy priemer 1.51 a dala mu 2.
@zuzanockamt viem ako fungujú decká,môj nemá žiadne pomôcky a vôbec nepíše inou formou. Áno asistentka tam je. Ja som písala o diktáte. Chcela by som vidieť aká spokojná by si bola keď tvoje dieťa s takýmto priemerom donesie domov 3. Dúfam,že nie si učiteľka. Zažila som podobné čudo ako ty. Keď nas v ôsmej triede nepriali na OA, tak nám matikarka všetkým nasukala o stupeň horšiu známku. To bolo prekvapko,keď som dostala koncoročné vysvedčenie a tam sólovka.
Vystupne pisomky ma na 2, diktaty nie dobre, ostatne fajn, podla mna je to na dva. Nepises, ktory rocnik. Nemusi to byt jedno, lebo znamky idu na prijimacky.
@avanka to je smutne,dúfam,že nie gymnázium....niekde musí byť chyba,teda pokiaľ sa nejedná o špeciálnu školu.
@tetapetra Tiež viem, ako fungujú deti s dys.,jedno mám doma, s inými pracujem. Držíme sa odporúčaní z CPP.
Na polroka som učiteľke povedala, nech dá môjmu dieťaťu tú horšiu známku, rozhodovala sa medzi 1 a 2. Teraz bude mať sólovku zo SJL. Zaslúži si ju.

Ale to takto nefunguje.... Je to stále medzi, a keď počas roka mala zlé známky z pravopisu, učiteľka ju nebude skúšať posledný deň pred klasifikáciou. Mala sa pripravovať počas roka a opravovať to vtedy