icon

Akú známku dať na konci roka?

18. jún 2024

Ahojte prosím vás nájde sa tu medzí vami učiteľka ktorá by sa vyjadrila akú by dala známku na konci roka ? . Čakala som že 2 však čítať na edupage viem . No dnes učiteľka že 3 pýtam sa prečo no lebo diktát tam má 3, 3, 5,2 akože ostala som v šoku . Áno nevie mi písať diktáty proste robí tam úplne banálne chyby a učiteľka prísna proste neodpustí chýbajúcu bodku či dlžné alebo bodku na konci vety . Zo všetkého má 2 len sjl jej bude svietiť 3 lebo diktát

ciernysokol
19. jún 2024

@lennnyka nerozumiem, preco z vytvarnej niekto dava horsie ako 1. Ved vytvarna na nikdy nejako neznamkovala, znamky idu na prijimacky, preco kazia priemer?

zuzanockamt
19. jún 2024

@ciernysokol Známky z výchov sa nepočítajú.

matullienka
19. jún 2024

Ak nemá v edupage zadanú váhu známky tak sa tým priemerom neriaď, lebo potom edupage počíta iba aritmeticky priemer a ten ti je v tomto prípade na nič. Pri známkach sa počíta vážený priemer a ten môže byť podstatne horší. Nie je 1 ako 1 a nie je 3 ako 3

asocial
19. jún 2024

@ciernysokol učím výtvarnú okrem iného. Všetci budú mať jednotku. Ale úprimne, nie som s tým stotožnená. Pristup - je to "len" výtvarná či hudobna, je nesprávny. Výtvarnú potrebuje napríklad architekt. Dejiny umenia či hudby patria k všeobecnemu rozhladu. Aj u mňa majú (l všetci 1, ale považujem to za nefer, pretože 1 majú spolupracujúci žiaci a aj drží, ktorým sa nikdy nič nechce a odflaknu všetko.

ciernysokol
19. jún 2024

@zuzanockamt dakujem za info. Esteze tak.

ciernysokol
19. jún 2024

@asocial chapem, ale to bude trosku aj tym, ze to ucis.

tetapetra
19. jún 2024

@asocial ja som toho názoru, že ak máš talent a vieš kresliť alebo si hudobné zdatná,tak ťa dobrý učiteľ nasmeruje a pôjdeš na ZUŠ a budeš sa tomu venovať takto. Znamkovanie výchov je podľa mňa hlúposť. Nie každý vie pekne kresliť, má sluch, je telesne zdatný. Hlavne absolútne nepochopím ako je možnosť,že väčšina "kockačov" bola športovým drevom. Nedokázali splniť limity.

lentilka46
19. jún 2024

Ahoj, ja sa ti vyjadrim k vete,ze ucitelka je prisna a neodpusti chybajuce bodky,dlzne v diktatoch. To nie je o prisnosti, diktat sa takto hodnoti. Prisna by bola, keby neodpustila dlzne a bodky v pisomke z literatury napr a povazovala ich za chybu. Ak ti v diktate chyba bodka, dlzen, makkcen, je to rovnaka chyba,ako ked vynechas ciarky alebo si pomylis y/i.

dadis
19. jún 2024

@zuzanockamt Znamky su na 2. Ak chce ucitel urcit niektorym znamkam vyssiu vahu, ma si to nastavit v edupage. Moje deti to pri mnohych predmetoch maju. Ten priemer tam nie je pre srandu. Nemam rada, ak si to ucitelia zlahcuju, je to ich praca. A toto hodnotenie v Edupage nase skolstvo vyrazne posunulo dopredu, ale ako vidiet, nie vsade.

luccija
19. jún 2024

Ak by chcela dala by jej napísať ďalší diktát.Ano, tie jej evidentne nejdú nemôže každý všetko vedieť výborne.Bola by som prekvapená z 3, ale nerob z toho tragédiu.

barbie2023
19. jún 2024

Chorá doba toto..ako nehnevaj sa ale čo si to voči učiteľke dovoľujes? Ak máš problém s jej hodnotením tak treba ísť za ňou a za riaditeľkou a nie riešiť to na internete. Teraz je tu zrazu každá učiteľka a keď ťa bude bolieť hlava budú všetky lekarky

personality
19. jún 2024

Dvojku by som dala. Pomôže Ti to?

dadis
19. jún 2024

@barbie2023 Co je na tom chore? Tvoja mama so susedou nikdy neviedla debatu o znamkach a nespravodlivom hodnoteni? Mojmu synovi dala 2x ucitelka z Anj solovu dvojku s priemerom 89,7 a 89,6. Prvykrat sa isiel spytat, ci moze odpovedat na 1, povedla, ze nie, ze to je aktivita celeho roka. Druhykrat sa ani nepytal. Ved akceptovali sme. A teraz dcere z 2 predmetov mala 89,6 a 89,7 a z oboch jej ucitelia dali na vysvedcku 1. Stale je v skolstve vela subjektivneho hodnotenia, aj ked sa to tymi znamkami a vazenymi priemermi zlepsuje..

stanulienkat
19. jún 2024

Ucitelka nie som, ale z tych znamok by som 2 urcite nedala. Su tam 3, 4, 5. Neriad sa ciste priemerom. Tie znamky nevyzeraju na 2. A ucitelka urcite berie do uvahy aj aktivitu na hodinach.

syslik81
19. jún 2024

podla znamok by som jej aj ja dala 3 ... ucitelka vie co robi a aj ked sa to rodicom nepaci-hold ak nevie diktat mala si jej dat doucovanie

najna08
19. jún 2024

Záleží že akú váhu ma známka z toho diktátu. Ja som mala raz priemer 2,20 a ona že: “no to je tak na trojku” skoro na mňa priskočilo. My to tak na gympli máme, že niektoré písomky majú dvojnásobnú váhu

dadis
19. jún 2024

@najna08 To ano, ale preco potom, ked to tak ucitel berie, si neurobi v Edupage vahy pre urcite znamky a vsetkym je potom jasne, ako sa to vyvija a je to transparentne - pre ucitela, dceru aj pre rodicov

mamamasama
19. jún 2024

Určite 2. Riešila by som to 😳😳😳

blonde_bella
19. jún 2024

@asocial áno, je to len výtvarná.
Neprežívaj to. Mám úplný flashback ako si každý učiteľ myslel, že jeho predmet je najdôležitejši a my nemáme nič iné len jeho ..

sense
19. jún 2024

U nás učiteľka hneď povedala ze čisto len priemer známok neznamená koncoročné známka.... Čiže áno aj u mojej dcéry v tomto prípade by mohla mať 3 aj keď priemer je na dvojku. Teraz sa mohli deti prihlásiť kto chce písať ešte písomku s tým ze kto sa rozhodne písať známka sa ráta k ostatným kto nie, ďalšiu známku mat nebude. Ale bez ohľadu na to ako sa rozhodnú posledná známka z písomky sa ráta. Mali už takú možnosť v matike kde sama učiteľka uznala ze písomka bola ťažká a preto dopadla zrejme tak ako dopadla.
Učiteľka ak by aj na opravu pristúpila a dala by jej napísať diktát keďže tam ma zjavne problémy dopadlo by to lepšie?
Na druhej strane zrejme pre každého učiteľa ma každá známka inú váhu. Keď som sa vo štvrtom ročníku pýtala práve na tie diktáty mi dcérin učiteľ povedal ze podla ich smerníc známky z diktstov majú menšiu váhu ako Textverständnis, pretože veľa nielen deti ale aj dospelých ľudí má problém rozumieť napísané u textu. A v dobe počítačov ti už počítac chyby opraví. Teraz v piatej triede písali diktáty až dva za to to Leistung Nachweis z porozumenia textu majú každé dva týždne.
Inak treba viac diktáty trénovať aj moja musela každý deň par viet a veľmi sa to zlepšilo.
A takisto tie reči o motivácii... Prečo ma len lepšia známka motivovať, prečo nemôže pri nerozhodnosť práve horšia známka motivovať aby došlo k zlepšeniu a nemuselo sa rozhodovať.... Ako dat lepšiu lebo prizmurim oko, lebo to krajšie vyzerá atď...

katkaseiner
19. jún 2024

Ja som sa pytala teraz na rodicovskom ohladne dcery a jej Dejepisu... Za mna ma znamky presne medzi 1 a 2 s tym ze ma tusim 3x dvojku a 4x jednotku. Ucitelka sa priklonila k 1ke pretoze je dcera aktivna aj ked teda pisomky jej vzdy vyjdu na 2. Ono velmi zavisi aj od toho ze ako dieta pracuje v triede...tuto cast ty nevidis lebo sa nehodnoti kazdy den. Ale ked si si ista ze tvoje dieta ovlada slovencinu/gramatiku/sloh/literaturu na 2ku tak daj komisionalne preskusat

liz_lemon
19. jún 2024

@belaanabela a co robis v statnej sprave s takym otrasnym pravopisom?

letfenixa
19. jún 2024

@liz_lemon býva v dome a čaká na stretnutie zo školy, aby mohla sa triedna kyselo tváriť.

lauricka
19. jún 2024

@stellariaaquatica veď tam sú všetky známky a sú to známky na dvojku na vysvedčení.

dskjhfdlkdjhl
19. jún 2024

@liz_lemon tam su rozne pozicie, aj take, kde netreba pisat😉

autor
19. jún 2024

No názoru sa veľmi líšia niektoré píšete že 3 niektoré že 2 . Rešpektujem aj keď som na učiteľku nahnevaná . Je to 4 ročník. Písala som ešte pred chvíľu s učiteľku ktorá ich mala 5 mesiacov lebo triednu mali pn a ona povedala sama že to je 2 že ona pozerá úplne na niečo iné a nie na diktát že pri ňom ti tie dlžné a bodky či čiarka proste ujde . Nestíhaš . Aj keď si môžu skontrolovať tak v tej rýchlosti to nestihnú opraviť . Že čo sa týka y,i není zlá že ona ju videla na 2 že bola aktívna počas hodín . Vždy sa prihlásila . Triedna učiteľka má proste iné hodnotenie učiva, písomky či skúšanie ústne .
Akože mňa zaráža že keď je to 2,22 že musela pozerať na iné aby jej dala 3 že keby to bolo 2,49 alebo 2,50 že vtedy pozerám na iné známky . Včera mi povedala dcéra že na čo sa ona potom bude trápiť učiť, hlásiť sa na hodine aby mala 2 keď jej učiteľka dáva 3 že to sa nemusí toľko učiť . Skoro ma porazilo
Riešiť to už nebudem aj keď deti učila ledva 5 mesiacov . Budú mať inú učiteľku na druhom stupni a ona je úplne iná . Učivo vysvetľuje lepšia ako táto triedna . Dcéru už toľko nakopnem aby sa posnažila po sebe lepšie kontrolovať diktáty a hlavne nenechávať všetko na poslednú chvíľu sa naučiť

moonlight1210
19. jún 2024

Ako ucitelka by som z tychto znamok vahala medzi 2 a 3.

Ak su znamky zapisovane v poradi, ako ich dcera dostavala, tak to vyzera, ze pocas polroka postupne upustala zo snahy, lenivela. Asi to bolo vidiet aj na aktivite v triede, pristupe k uloham, priprave. Neviem.
(Ale zas si tusim spominala, ze ucitelka niektore dobre znamky z pisomky ani nezapisla. Co je divny pristup ucitelky.)

No vychadzajuc zo znamok na fotke, nad trojkou by som vahala preto, aby to dceru nedemotivovalo. Nad dvojkou preto, aby si zase pre zmenu nezacala mylne mysliet, ze jej staci aj taka slabsia praca a menej snahy a ma lepsiu znamku istu. A aby sa dalsi rok s rovnako slabsou pracou nehadala (alebo jej rodicia), ze predsa rok predtym jej to na dvojku stacilo.

Najskor by som sa rozhodla este podla dalsich znakov, ako aktivita, pristup k priprave, asi aj nad typom chyb v diktatoch (zvycajne sa znamkuju podla poctu chyb. Ale ak napr. pretym robila chyby v y/i, a potom len v ciarkach, je to rozhodne prejav snahy a zlepsenie a da sa to brat do uvahy.).

Ak by som dala dvojku, tak s doraznym napomenutim, ze je to posledna sanca a dalsi rok cakam viac snahy a lepsiu pripravu na gramaticku cast jazyka. Dvojku by mala len kvoli literature a slohu. Lebo sa zda, ze v tom pre zmenu exceluje. Aj ked neviem zase kriteria vasej ucitelky na tuto cast predmetu.

Inak ma prekvapuje, ze zo slohu ma jednu ucelenu znamku. Moji ucitelia, i ja som davala dve znamky. Za literarnu cast slohu a gramatiku zvlast. Aby bolo jasne pri uzatvarni znamok, co dietatu ide menej a v com je lepsie. Aby potom znamka zo slohu nemylila a dala sa lahsie zaradit. Lebo 1 zo slohu napr. znamena aj to, ze ho napisala gramaticky bezchybne, alebo s malicko chybami. Co je vzhladom na jej bezne znamky z gramatickej casti predmetu prekvapive. Ale zas, tu neviem, ako berie slohy vasa ucitelka.

joesvk
19. jún 2024

@mamamasama Hej,treba to riešiť .Nabádať dieťa,aby aj cez prázdniny veľa čítalo. Zlepší sa potom určite.

lennnyka
19. jún 2024

@ciernysokol bola som strašne nahnevaná na rodičovskom som to povedala triednej a viacerím tak urobila.Chapem že nie každý obrázok sa jej môže páčiť ale nie sú na umeleckej škole.A pritom viem že sa snaží.
Dedko mu povedal potom nech jej povie že ak tak nechce byť maliar ale murár 🤣To ale hádam nebude lebo ma samé 1 tohto roku až na 3 z matiky.
Musíme na nej maknuť🙂‍↕️

mantilka
19. jún 2024

Ma tam dosť veľa zlých známok. Dvojkar by takto naozaj nemal písať diktáty. To nie, že niekedy zle napísaný diktát. Nevieš ako pracuje na hodine ...aj to sa hodnotí. Podľa mňa má učiteľka pravdu, keby jej dala dvojku, vôbec by nepopracovala na diktatoch. A povedzme si otvorene, prejav písania ide s nami celý život. Je hrozne ako niektorí vysokoškoláci píšu. Mala som jedného na diplomovke...hrôza. Nedalo sa to čítať, opravovala som mu hrúbky. Keď som mu to povedala, drzo odpovedal, že nekončí slovenský jazyk. Sfukla som ho, že toto je učivo základnej školy a jeho vizitka nezvládnutia učiva základnej školy. Žiaľ vysoké školstvo už totálne upadlo. Je to paradox, ale úroveň vedomostí absolventov klesá.