icon

Aký dezert do práce?

andreatytler
28. júl 2023

Baby, prosim poradte dezert do prace.
40-50 ludi. Staci jeden kusok na osobu kedze bude aj torta
Co najlacnejsi (maslo, maskarpone su tu hrozne drahe, Vajicka su lacne)
Nie s herou, palmarinom alebo inymi tukmi na pecenie, neviem ich tu kupit.
Nebabravy aby sa dal v pohode preniest a prelozit z krabice na tacky.
Aby sa dal jest rukami a netreba tanieriky a pribor
Aby sa dal upiect par dni dopredu a nepotreboval chladnicku a ani mraznicku
Nie so zelatinou - neviem s nou robit.
Aby priprava nezabrala vela casu (napriklad nie nejake kolaciky vtlacane do formiciek zliepane plnkou).
Nie makovy - ludia to nepoznaju a nejedli by to.

andreatytler
autor
28. júl 2023

@heni79 Presne tak.

andreatytler
autor
28. júl 2023

@akinomel Ano, presne taketo nieco, len keby tam bolo menej masla. Aj ja sa velmi tesim ze ako sa zeny snazia. Mam tazke podmienky. Chcem vela muziky za malo penazi a este k tomu polka beznych ingediencii tu nie je a tak je to fakt zlozite nieco najst. Ale ako som uz vravela, ak sa nebude dat, radsej nebude robit nic a bude len torta. Ale ak by sa nieco naslo co by mi uplne vyhovovalo, tak by bolo super.

iwesska
28. júl 2023

Ja by som urobila struhany tvarohovy kolac alebo jablkove pite. Nikdy nesklamu👌

akinomel
28. júl 2023

@andreatytler ja viem, to maslo...ale mala by si veľa kusov z 1 dávky, preto som poslala🙂

iwesska
28. júl 2023

Aha,teraz pozeram,ze ma byt mimo chladnicky par dni dopredu...Tak potom mi napadli cookies.

andreatytler
autor
28. júl 2023

@iwesska Tvaroh tu nie je.
Jalkove pite uz niekto spomenul. Ja som myslela ze to je preklep a navrhuju jablkove pire.😀
Nikdy som nepocula o takom kolaci. Ani neviem ako to vyslovovat.😀
Ten jablkovy musi byt v chladnicke?

iwesska
28. júl 2023

@tamitamitami Bublanina mimo chladnicky asi nie. To ovocie nebude vyzerat velmi vabne.

andreatytler
autor
28. júl 2023

@akinomel To je super napad a ake zdrave to je. To idem urcite vyskusat. Dakujem

smajcii
28. júl 2023

Punčové rezy, žĺtkové rezy, bublanina, muffiny, kysnuté pečené buchty, nejaké suché zákusky typu griláž, linecké koláčiky a ja osobne by som vzhľadom k torte spravila kysnuté pagáče (syrové, oškvarkove, nivové, klobaskove sa dajú, kapustové, atď) ;)

andreatytler
autor
28. júl 2023

@iwesska To vazne? Nevedela som ze bublanina musi byt v chladnicke. To ovocie sa zacne kazit ked nie je chladena?

akinomel
28. júl 2023

@andreatytler a ešte jeden...
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/72735/kok... - jednoduchšie už asi ani nieje🙂

akinomel
28. júl 2023

@smajcii pagáče aj zemiakové...výborné sú

iwesska
28. júl 2023

@andreatytler Tento je uzasny https://varecha.pravda.sk/recepty/jablcnik-aleb... cesto,no len neskor som si vsimla,ze ma byt mimo chladnicky...Tento sa musi odlezat v chladnicke. Ale mozes vyskusat mimo oslavy😊

smajcii
28. júl 2023

@akinomel veru aj bryndzové, slaninkové, no fakt rôzne 🤤🤤 jedno cesto, viac možností 😊

akinomel
28. júl 2023

@smajcii juuuj aké chúťky máaaaam😄

iwesska
28. júl 2023

@andreatytler Hej...Teraz som mala s jahodami a bola v chladnicke a uz 3.den vyzerali tie jahody ako hnile,nikto to nechcel jest. Raz som mala z obchodu a bola mimo chladnicky a okolo toho ovocia sa urobila plesen.

andreatytler
autor
28. júl 2023

@iwesska Dobre vediet. Dakujem

andreatytler
autor
28. júl 2023

@smajcii Dakujem.🙂

smajcii
28. júl 2023

@akinomel hovor mi niečo, čítam tu tie komentáre a dumem aký koláčik by som si skôr dala 🤣🤣 ja hrozne milujem medový krémeš, len keby naň netrebalo tak dlho čakať 😁😁

zuzuliatko18
28. júl 2023

@heni79 to je.na zvážení autorky, na vo si trúfne. Ja tiež nie som nejaká extra pekarka a pavlovky mi pekne vyšli.

simca06022011
28. júl 2023

Inak niekde si písala ze sa u vás nedá kúpiť tvaroh 🙂 síce mimo tému, ale keď veľmi budeš chcieť vieš si ho z mlieka vyrobiť.. ak teda máte riadne mlieko 🙂

simca06022011
28. júl 2023

A pagáče tieto sú špičkové https://bonvivani.sk/recepty/zemiakove-pagace

A aj iné druhy robím z tade :D miešali sme do toho už aj cesnak, medvedí cesnak, kadečo... :D

o__o
28. júl 2023

@andreatytler recept mojej mamky

andreatytler
autor
28. júl 2023

@o__o Dakujem❤

andreatytler
autor
28. júl 2023

@simca06022011 Uz som skusala vyrobit. Aj syrydlo som si kupila ze si budem robievat tvaroh lebo neskysne len tak same a vyslo mi strasne malicko z 2 litrov. Plnotucne mlieko som pouzila. Asi nejak to mlieko upravuju, neviem. Musela by som vela mlieka pouzit a aj to je dost drahe. Tvaroh je proste luxux. U poliakov sa da kupit, ale aj tam je drahy a mame to od ruky takze tam chodime 2x za rok.

andreatytler
autor
28. júl 2023

@simca06022011 Dakujem za recept na pagace. Urcite vyskusam. Milujem ich, ale poznam len klasicke skvarkove.

simca06022011
28. júl 2023

@andreatytler zaujimave, my to varime iba tak zo skysnuteho mlieka bez nicoho, kludne plnotucneho kupeneho. POkial viem, no pozistujem, u nas je tvarohar/syrar chlap, tak ten s tym majstruje :D

andreatytler
autor
28. júl 2023

@simca06022011 Ved hej, moja mama bezne mala zvysky mlieka v mliecniku na linke a ked sa jej skyslelo, uvarila plne sitko tvarohu. Krasneho stavnateho, kremoveho. Mne sa skysnut nechcelo. Dala som malicko octu aby sa skyslo ale to potom je aj tvaroh kyslejsi. S tym syrydlom ze zevraj najlepsie zrazit mlieko. Uz som na tvaroh rezignovala.☹

basullinka
28. júl 2023

Obyčajný perník na plechu, prípadne brownies. Ešte mi napadli fukane kokosove rožteky, sice potrebuješ formičky ale nepotrebujú chladničku a môžeš ich napiect skôr nie deň pred oslavou