icon

Aký je plat učiteľa?

leela123
24. aug 2012

zaujímalo by ma, aký plat má učiteľ hneď po vychodení VŠ. a po akom čase (alebo akých kurzoch a pod.) sa mu plat zvýši. 🙂

zuzkat1
20. nov 2013

@maznacik007 sme sa tu bavili ze dediny davaju viac

alsi
20. nov 2013

na súkromnej sú možné aj vyššie, závisí od toho, koľko platia rodičia, takže tam sa to líši od štátnych škôl

maznacik007
20. nov 2013

@zuzkat1 no ale neni to odveci ze na dedine sme mali tak do dvadsat deti v triede max. a v meste mali aj tridsat ... a plat vyssi ... tu napr. dedina davala aj ucitelsky byt ... 😉

alsi
20. nov 2013

ja učím na dedine, všetko to záleží od starostu/starostky, či naozaj dá škole toľko peňazí, koľko dostane od ministerstva, často sa totiž stáva, že peniažky určené na školu idú niekde inde ☹

zuzkat1
20. nov 2013

@maznacik007 ucitelske byty su aj v blave ale malo. A dediny su financovane inak... Je to uplne od veci ale co uz

zuzkat1
20. nov 2013

@alsi vidis tak dedina nie je ako dedina...

alsi
20. nov 2013

všade je to iné

nufanek
20. nov 2013

@zuzkat1 ahojte, trosku sa tu natlacim 🙂 tiez patrim k ucitelom, hoci som vobec necakala, ze sa tam ocitnem. Nastupila som v 2008 po roku som sa ocitla na materskej, po roku a pol som opat nastupils a ucila som rok a pol, teraz opat materska.da sa povedat, ze som kvazi stale na nastupnom plate. Moj plat v cistom vratane osobneho (12€) 430€, bieda, hm.

eminka7
20. nov 2013

ach baby, odradzate ma od ucenia a dokoncenia si skoly 😒 treba mi dokoncit 2.stupen,ale ked to tu vidim mat sto chuti to zabalit

zuzkaanicka
20. nov 2013

@eminka7 nevesaj hlavu, mozno kym skoncis, tak bude lepsie ... a ak Ta bavi ucit, tak do toho chod ... ak nie, tak potom sa netreba nutit ... v praci stravi clovek velku cast zivota a ja teda som za to, aby (pokial sa da) clovek robil to, co ho bavi ... ale viem, aj ucty treba platit, je to tazke 😖

zuzkat1
20. nov 2013

@nufanek ale uz nie si v 9tej ci hej? Uz si samostatny ucitel.nie? no je to bieda. Ale ta materska by sa mala ratat do praxe.

zuzkat1
20. nov 2013

@eminka7 tak toto sa nerobi pre peniaze.skolu dorob.aj inde ta s nou vezmu..neviem aku mas specializaciu ale viem ze pedagogov beru aj na personalne oddelenia do firiem.

nufanek
20. nov 2013

@zuzkat1 uz nie, beriem to z toho pohladu oducenych rokov

zuzkat1
20. nov 2013

@nufanek je to fakt des

zuzkat1
20. nov 2013

Ja ucim na spec.skole a tam su platy o trochu lepsie..

zuzkaanicka
20. nov 2013

@zuzkat1 Ty, Zuzi, ale zasluzene, ved to je podla mna zataz na psychiku vacsia ako v obycajnej skole ... aspon teda podla mna to musi byt velmi narocne 😉

nufanek
20. nov 2013

@zuzkat1 rozmyslam ci sa tam vobec vracat, hoci dalsia vec je ta, ze mozno ma tam uz ani necakaju, pred odchodom na matersku si upravili pocet slovencinarov na svoj obraz, neratam, ze pocet tried sa navysi, skor ma klesajucu tendenciu, takze najvyssi cas, aby som rozmyslala co zo sebou

zuzkat1
20. nov 2013

@zuzkaanicka tiez si myslim,ale nie kazdy to tak vidi...

zuzkaanicka
20. nov 2013

@zuzkat1 no, ale to je o tom, ze porovnavaju neporovnatelne ... tiez som sice nikdy v takej skole neucila, ale myslim, ze v tomto mam dobry odhad, ze toto by som nezvladla ... maju obdiv vsetky, ktore tam ucia 😉

zuzkat1
20. nov 2013

@nufanek oni ta musia zobrat po materskej.

zuzkat1
20. nov 2013

@zuzkaanicka Dakujem🙂

zuzkat1
20. nov 2013

@zuzkaanicka mama s dlhou praxou bola za mnou v robote a po par minutach vyhlasila ze toto by nerobila za ziadne peniaze. Ale ja mam tu pracu rada🙂

sissmiss
20. nov 2013

Kazdopadne je to dost malo ze az po nejakych 20rokoch a riadnej snahe sa ucitelka dostane na 700e v cistom 😒

zuzkat1
20. nov 2013

@sissmiss nezabudni ze na sukromnej skole. Na statnej nemas tolko.

sissmiss
20. nov 2013

@zuzkat1 ou 😒
Teraz sme sa s muzom o tom bavili...keby to bolo super platene, tak by aj uroven bola ovela vyssia lebo by sa zdvihli naroky, kedze zaujemcov o nieco lukrativne by bolo kvantum, bolo by z coho vyberat a ucitel by bol pojem. Takto to ide od 10 k 5.

zuzkat1
20. nov 2013

@sissmiss Samozrejme.kedysi si ucitelov vazili a bol to pojem. Vid stare ceske filmy.dnes je nula v ociach ludi,zial aj rodicov. Naozaj su 2 skupiny ucitelov-taki ktori ine robit nevedia a musia ostat v skole lebo inde ich nechcu a svoju pracu robia z nutnosti.a taki ktori to robia lebo chcu a maju to radi. Coraz menej je tych druhych lebo z niecoho aj zit treba.

sissmiss
20. nov 2013

@zuzkat1 je to hnus ze sa kupuju pre barsakych luzrov vladne limuziny a platy maju za to ze rozkradaju stat a na najdolezitejsie veci ako vzdelanie, kultura, zdravotnictvo neostane ani hovno. Celkom mam strach kam takto dojdeme ☹

zuzkat1
20. nov 2013

@sissmiss zial toto je realita. A myslim ze ucitela v dnesnej dobe nejde nik robit pre peniaze. Pre zenu to ma vsak aj vyhody. Dovolenka cez prazdniny je fajn ked mas dieta.

zuzkaanicka
21. nov 2013

@zuzanockamt este k tym vcerajsim divnym utokom (vcera som nemala cas) ... napr. na Tebe si cenim, ze hoci sme sa posekali v inej teme, tak to dalej neprenasas a nespominas ... proste v tej jednej otazke sa nezhodneme ... to je normalne, kolko ludi, tolko chuti-mozno, keby sme si sadli ku kave, tak to preberieme a mozno sa zhodneme 😉 ... ale su ine temy, kde sa zhodneme a nemam problem Ta lajkovat, alebo Ty mna 😉 ... takto by to malo medzi slusnymi ludmi fungovat a som rada, ze napr. my dve takto fungujeme 😉

eminka7
12. dec 2013

babby-ucitelky, aka bude oficialne platova tabulka pre ucitelov od 2014? neviete niekto? ....a este otazocka. ak by som prerusila Mgr. studium (Bc. uz mam), mam jazyky, kde by som uz mohla ucit a aka je to trieda? ...teraz nam treba peniaze na prerabku domu,takze praca ucitela je sice mozno pekna (aj ked ja som zatial len doucovala ludi, kt. mi za to platili,takze uroven bola super), ale neviem ci mam nervy riesit s detmi na 2. stupni vsetky mozne konflikty... a ako tu uz ktosi spominal, ucty a hlavne hypoteku treba kazdy mesiac platit (a nie malu ☹ ),takze neviem ci by sme to z mojho ucitelskeho platu utiahli...a muz tiez nezaraba hory-doly, on ma sezonnu pracu, takze tak.... mozem sa teda riadit podla tej paltovej tabulky a ten plat budem mat? alebo ako to je 🙂